- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bajtokarpi #14829 üzenetére
LatteGo lényege, hogy egyszerűen szétvehető és elmosogatható, ha jól tudom:
-
itldj
aktív tag
válasz
bajtokarpi #14829 üzenetére
A tejes rész tisztításához valami lúgos cuccot szoktak használni, valószínú Na-hidroxid lehetett a zacsiban, ami szereti megkötni a vizet, ezért ha nem jól záró csomagolásban van akkor megfolyósodik.
A lattego rész nem egy bonyolult rendszer ha van egy kis affinitásod akkor kapd szét azt a részt (befúvó lyuk szokott eltömődni, fogpiszkáló, gombostű, stb meg szokta oldani.)
-
Bear
aktív tag
válasz
bajtokarpi #14516 üzenetére
Én a tablettát mindig porrá töröm, és úgy rakom bele....
-
biker
nagyúr
válasz
tabletta: mindig visszarakom ameddig el nem fogy, 4-5 öblítésig tart.
Amúgy szerintem eldugult
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Amikor levegőt szív be a vízpumpa, szokott megváltozni a hang, de inkább erősebb, zakatoló jellegű.
A tabletta teljes feloldódását nem mindig tudják eltalálni a tervezők, ilyen előfordulhat.
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
bajtokarpi #5848 üzenetére
Csere után végig kell nyomkodni a menüben, hogy a csere megtörtént. Nincs ott érzékeli, ami érzékelné, hogy kicserélted.
-
törölt tag
válasz
Nyomkodd végig mintha kicserélted volna.
-
mpo
veterán
válasz
Mindent pontosan úgy csináltál, ahogy a kézikönyvben van?
-
viktorhu
veterán
válasz
bajtokarpi #5014 üzenetére
Tejes italokhoz lehet, hogy egy sötétebb pörkölésű, keserűbb kávé lenne jó, hogy a tej ne nyomja el a kávé ízét. Olyan, ami sima presszókávéként már keserű lenne. Olyasmire gondolok, mint a fekete aldis Roast Master (kilós) vagy a Tchibo Sicilia.
-
törölt tag
válasz
Bellaromok nem az olasz presszó ízvilág képviselői, viszont olcsók. Egy doboz Illyvel meg lehet próbálni, milyen az amikor nem a kávén múlik a végeredmény.
Tchibo szemestől ne várjatok sokat, frissen is döglött, nem értem hogy csinálják, karoson szinte nulla crema, automatán csak extra durva szemcsemérettel lehet kicselezni az édeskés, kakukkfüves kesernyéjét, azt is csak nagyon rövidre főzve.
Kimbonak van Delonghi espressoja, kilós, ami még nem rossz.
Igazi művészet megtalálni a megfelelő kávét, a kis pörkölőmanufaktúrák kávéi a legjobbak. -
K4jusz
tag
válasz
A Bio-ra a topikban azt írták régen jó volt, de már nem, így én azt nem vettem, a Bellarom Crema-t megvettem én is, de sehogy nem adja ki az ízét. Olyan... semmilyen. Bár nekem Tchibo Esperto gépem van, nem tudom, hogy kellene belőni ehhez.
(Gyári 40ml az átfolyás, a pogácsa 7-7.5gr, az őrléssel játszottam már 1-3 között a 6 fokozatból).
A Lidlis Columbia-Brasil mix az frankó volt, de jó lenne, ha az olcsóbb Crema-ból is ki lehetne valamit hozni. -
tepenzed
őstag
válasz
Azok a Lidl kávék mind gyengék, párom szerintem már kakaó élmény (én ezért szeretem, jó kis habocskával, éjjel is tolom)
-
mpo
veterán
válasz
Nincs szállítási díj:
[link] -
Mittu88
senior tag
válasz
bajtokarpi #4989 üzenetére
Amúgy ha kiszámolod 3-4-5 évre, hogy mibe kerül a kávézás, meglátod, hogy a kávégép ára kb. 20-30% a teljes költséghez képest. (Napi 2-3 kávé esetén). Ha meg hozzáteszed, hogy kávézóban mibe kerülne az ilyen minőségű nafta, még a rövid megtérülésnek is örülhetsz. Lényeg a lényeg, kávégép esetén kb. mindegy, hogy 50, 100, 150 vagy 200e Ft-os, olyat vegyél ami jó kávét csinál és tud olyan típusút, ami a párod szeret
Illetve még valami: vannak gépek úgy tudom, amiknek a karbantartása nagyon drága, annak célszerű utána nézni, mert elviheti a matekot. -
törölt tag
válasz
bajtokarpi #4991 üzenetére
Csak amit már leírtam, az üzembehelyezésen kívül.
- az AquaClean szűrő üzembehelyezése,
- az őrlő minimumra állítása
- egy ismert, eddig is használt kávéval próbafőzések, ha túl keserű a főzet, durvábbra állítani amíg eltűnik a keserű utóíz. Kis szerencsével az az őrlőbeállítás jó lesz a kávék többségéhez.
Aztán már csak jobb kávékat kell keresni. -
törölt tag
válasz
bajtokarpi #4989 üzenetére
Remélem megfelel majd az elvárásaitoknak! Ha mégsem sikerül két héten belül beállítani, éljetek az elállási joggal, használtan nincs nagy értéke az automatáknak.
-
törölt tag
válasz
bajtokarpi #4976 üzenetére
Itt elég nagy a közös tapasztalat több sorozatról is, szerintem a 2200-as, 3200-as sorozatok elég jók, nekem tetszik a dizájn, a felépítés, de az 1200-as is jó, sokszor csak annyi a különbség hogy nem lehet közvetlenül elérni egy funkciót csak spéci billentyűkombinációkkal.
De americanot meg lattét nem mindegyik tud, hacsak nem trükkökkel, de az se mindig jön össze.
Régebben a pannarellos modelleket preferáltam és ajánlottam, de a Minuto után az újabb sorozatok már nem fém gőzcsövesek hanem elég szűk tartományban forgatható műanyag csonkosak, nehéz velük jól tejet gőzölni, akkor meg már legyen kényelmes, legyen LatteGo-s egy gombos cappuccino lehetőséggel. Aminél viszont jobb a multiszelepes Xelsis és GranBaristo. De azok drágák.
Végülis a régebbi és olcsóbb modellek is jók, a Minuto sorozatba tartozó EP3510-em kicsit feltuningolva tisztességes presszókávét főz, remek cappuccinokat, lattékat csinálok vele, minimális karbantartási igénnyel. Egy 1200-assal is elégedett lennék, mert be lehet állítani rajta a hőfokot, hosszakat, őrlőt, jó presszót tud főzni, a tejhabja pannarelloval vastag, lattéhoz kicsit rá kell dolgozni egy NanoFoamerrel vagy eleve azzal kell mikrózott tejből krémes tejhabot csinálni és kész. -
pajorgergo
aktív tag
válasz
bajtokarpi #4976 üzenetére
Anthony001-nek ajánlottam hasonló Lattego 2200-as gépet, ami néha feltűnik a philips oldalon 1-1 darab, de ugye ezekből már a 3200-asat reklámozzák.
EP2236/40
Írtam neki, írja meg mi az első benyomása, ha megvárjuk mi a véleménye neked is tudok adni 30% kupont.
És akkor 104'999 ft ingyen szállítással 😁Hozzátenném ha lenne Philips OLED tv a webshopban már úton lenne 🙄
-
törölt tag
válasz
bajtokarpi #4972 üzenetére
Ha nem kerreg-kattog, akkor valami végállás-érzékelőt keresnék...
Nálam kerregett-kattogott a Jura. Egy csavar kimaradt, ami megemelte a főzőegységet, amikor visszakerült, normálisan érintkeztek a fogaskerekek és megint normálisan működött.
C5-nél nem tudom merre vannak az érzékelők.Ja és a fehér Philipsben több a program, tud latte machiatot egy gombnyomásra, ja és fehér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged