- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Winnie The P #9474 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
Fotós topikból ismerős a nicked, üdv itt is
. Ezeket pont nem próbáltam, de a Dallmayr és Pellini kávéi nálam is tervben vannak. A Lavazzákkal nekem eddig úgy tűnik nem lehet mellényúlni, de ezt a Classico-t még nem kóstoltam. Az a Philips meg valszeg semmivel sem rosszabb, mint az én Delonghim
.
Más, amúgy a Bellarom handcraft kávéi megérnek egy kóstolást, ha másért nem is, legalább azért, mert olcsók és rájuk van írva a pörkölés dátuma, sőt, az óra is. Az enyém 2 hete volt pörkölve, este 8-kor
. Így néznek ki, ezt kell keresni:
-
jjeahh
nagyúr
Én mostanában azzal szórakozok, hogy megpróbálom kitalálni az ízjegyeket és utána megnézem, a gyártó mit ír. Lavazzánál 100%, mindíg eltalálom az összeset, Kimbo szerintem hazudik
. Mondjuk a Kimbo a pörkölést sem találja el, náluk a ligh roast a medium, a medium az valójában dark, a dark meg... franc akar szenet inni
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Graphics #9463 üzenetére
Majdnem megrendeltem azt az Extra Cream-ot, de itt valakinek nem tetszett nemrég asszem. A Pellini is listámon van, mert többször dicsértétek, csak hát pont az N°82 VIVACE volt dicsérve és az az egyetlen DARK pörkölésű Pellini. Nekem eddig nem jöttek be a sötét pörkölésű kávék, ezért tartok tőle. Más Pellinit próbáltatok már? A többi majdnem mind medium pörkölés.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MegalodonS #9461 üzenetére
Kipróbálnám, ha lehetne kapni
. Nekem eddig a Kimbo Aroma Gold a kedvenc, de a Lavazzák is tetszenek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
mazsi70 #9457 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem
.
Más: ez a Tierra megint nagyon egyedi, most kóstolgatom. Nagyon rózsa ízű, olyan, mint a húgom doterra rózsa illóolajai
. Enyhén csokis, szárított gyűmölcsös, datolyás. Eléggé egyedi karakter volt a Tierra for Planet is, az egyetlen citrusos-almás kávé, amit eddig kóstoltam, mindezt úgy, hogy közben nem savas
. Még van egy Tierra, amit nem próbáltam, következőben azt is megrendelem
. Részemről az Africa és a Planet ajánlottak.
-
jjeahh
nagyúr
Topikos nyomásra vettem többek között egy Delonghi-t, igaz, nem Delonghi-Kimbo, de remélem ez is jó
. Csak most látom, hogy az "ideal for" felirat alól hiányzik az espresso
. Azért nem dobom ki, hátha...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Winnie The P #9393 üzenetére
Amúgy van vajon bármi hátránya annak, ha kávézóknak szánt "professional" kávét használunk automata kávégépben? Mert én legutóbb professional line Kimbot használtam és ahogy elnézem a Lavazza Expert szériája is "professional", tehát nem otthoni felhasználásra, automatába szánták, hanem kávézóknak, éttermekbe.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
kchris78 #9380 üzenetére
A sötét pörkölés ellenére amúgy a Kimbok valóban ihatóak, pedig más márkából eddig egyetlen sötét pörkölésűt sem szerettem. Csak hát közepes pörköléssel valszeg sokkal jobban tetszenének
.
#9382 Jenne: Itt a Delonghi-Kimbo kávékat amúgy nagyon dicsérik, így azokkal valszeg nem lősz mellé és az Aroma Gold is a legfinomabbak közé tartozik, azok közül, amiket eddig kóstoltam.
Én amúgy most a Lavazza Tierra for Africa kávéra vagyok nagyon kíváncsi, de van még egy kiló Bellarom Selection of the Year-om, az el kéne fogyjon
. A Lavazza Tierra for Planet is érdekes volt, ugyan nem volt annyira nagyon erős az aromája, de tetszett az egyedi citrusos-almás ízvilága.
-
jjeahh
nagyúr
Ezt nem próbáltam, de kíváncsi vagyok majd a véleményedre. Eddig Aroma Gold-ot és Intensot ittam a kiskereskedelmi kávék közül, a professional line-ból meg a Top Flavour-t és vegyesek a tapasztalataim. Igen, a Kimbok, amiket próbáltam, nagyjából finomat voltak eddig, de egyelőre nem értem ezt a Kimbo istenítést. Az Aroma Gold az nagyon tuti, az 5 kedvenc kávém között van, de a többivel nem voltam ennyire elégedett. Finomnak finomak, de mindegyiknek ugyanaz volt a hibája: annak ellenére, hogy közepes pörkölést írnak rá, szvsz ezek a kávék minimum medium dark vagy dark pörkölésűek, ami az Aroma Gold-nak az előnyére válik, de a többinél a fekete pörkölés kinyírta az ízjegyeket és keserűek voltak
. Mindegyik kávé rendeléshez hozzá szoktam csapni valamilyen új Kimbot, abban a reményben, hogy hátha olyan finom lesz, mint az Aroma Gold, de eddig egyik sem hozta azt a szintet, szvsz a Lavazza komolyabb kávéi finomabbak. Kíváncsi lennék egy light roast Kimbora, mert gondolom náluk valójában az a közepes pörkölésű
.
-
jjeahh
nagyúr
Ma havernál, aki kávézóknak forgalmaz speciality kávékat, megittam két kávét, amit fiorenzato f64 evo-val darált le, előmelegítette a csészét és bezzera aria kávégéppel főzte le. Azt hittem, hogy le fogok hidalni tőle, de dögöljek meg, sokkal rosszabbnak éreztem, mint amit itthon csinálok a személyre szabott automata delonghival kimbo aroma gold-ból, lavazza tierra bio-ból, vagy bármelyik kedvencemből
. Persze lehet más az ízlésünk is, de nekem túl lágy volt a kávé, nem volt karaktere, nehéz volt felfedezni bármiféle ízjegyet és pillanatok alatt kihűlt, savanyúvá vált. Szal dióhéjban: bárhol iszok bármilyen kávét, mindíg ott lyukadok ki, hogy itthon finomabb
. Persze "rendes" kávézóban még nem voltam, mint amilyen elvileg felénk a Vekker.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dluinet #9322 üzenetére
Továbbra sem értem az összefüggést, hogy az espresso miért jelent erős pörkölést, az egyik kedvenc kávémon is írja, hogy espresso, mégis közepes pörkölésű arabica & robusta keverék. Én is ittam már túl sötét pörkölésű espresso nevű kávét (Méo Espresso), de ez szvsz nem jelenti azt, hogy mindegyik olyan.
-
jjeahh
nagyúr
A 100% robustákat én nem szeretem, hiányzik a karakter, az ízjegyek... ugyanakkor ha arabicával keverik, abból jó dolgok sülhetnek ki. A Lavazza Caffé Crema Classico-t majd én is kipróbálom, a többit vagy próbáltam már, vagy 100% robusta. Én szeretek kisérletezni, tavaly karácsony óta van meg a gép és már 22 féle kávét kipróbáltam
. De két dologból nem engedek:
1. ne legyen dark, sötét pörkölésű, maximum medium dark ami jöhet
2. ne legyen 100% robusta. Arabica & robusta keverékek és 100% arabica kávék jöhetnek -
jjeahh
nagyúr
Új kávé teszt. Elfogyott a Kimbo, Lavazza és mivel amúgy is Lidl-be kellett mennem, gondoltam behúzok egy bevált lájghtos Bellarom BIO-t. Aztán láttam, hogy megint van Selection of the Year, amivel szemezek egy ideje, le is csaptam rá. Ilyen:
100% Arabica, közepes pörkölés, a BIO-nál aromásabb. Ízjegyek szerintem: széna, fahéj, pirítós, forrón egyáltalán nem savas, de ahogy hűl ki, egyre savanykásabb. Érdekes egy kávé, nem számítottam erre, azt hittem, hogy nagyon jellegtelen átlagos lesz, de 100 közül is azonnal felismerném, nagyon karakteres. Egy próbát mindenkinek megér, de az erős karakter miatt szvsz megosztó is, szal nem garantálom, hogy mindenkinek tetszeni fog.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #9161 üzenetére
& mindenki! Köszi, úgy látom a zsíroldó tabletta megosztó téma. Ezután szétszedem, megtakarítom, egy ideig nem használok tablettát, aztán meglátjuk
-
jjeahh
nagyúr
Na azóta megjárta a szervizt, kicseréltek benne egy rakás gumigyűrűt is elvileg és a szervizes azt mondta, hogy kávézsíroldó tablettát ne használjunk, mert egy ideig jól működik, aztán megeszi az összes tömítést, gumigyűrűt, mert savas
. Még azt javasolta, hogy csak sajátmárkás Delonghi vízkőtlenítőt használjunk, ha nem akarjuk gyakran szervizbe vinni. Szerintetek igaza lehet, vagy helikopter?
-
jjeahh
nagyúr
Magnifica S elkezdte nálam azt, hogy ledarálja a kávét, zümm zümm, nem folyik a csészébe semmi, a pogácsát kidobja szárazon és szétesik az egész, olyan, mint a homok. Bekapcsoláskor sem jön víz, nem öblít, de a tálcába valahol mégis belenyomja a forró vizet
. Szerintetek mi lehet a baj? A szűrő nem gond, "légtelenítettem", sőt, kivettem és nélküle sem jó.
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem a Bio nem savas, ha elég magas a hőmérséklet, de nem mondanám erőteljesnek, inkább lágy, gyümölcsös, szénás. Ha nem tetszik majd és aromásabb kéne, de nincs a közelben Kaufland, akkor árban eddigi tapasztalataim alapján muszáj szintet lépni, mert pl. a Kimbo Aroma Gold, Lavazza Crema E Aroma drágább. Mondjuk netről rendelve ki lehet ezeket is fogni olcsón, meg még biztos van más is ami hasonlóan erőteljes.
-
jjeahh
nagyúr
Teszt, teszt, teszt! Csak fogyjon el a Lavazza Crema E Aroma, ami amúgy finom!
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#85578752 #9068 üzenetére
Ezek szerint a gépemmel elfelejthetem a frissen pörköltet. Sebaj, amúgy (egyelőre) nem vagyok annyira nagyon igényes, megfelelnek a bolti kávék is, csak gondoltam kipróbálom milyenek a friss kávék, ha már két topikban is többször olvastam, hogy az alapanyag a legfontosabb
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#85578752 #9064 üzenetére
Oké, de akkor mi a magyarázat arra, hogy csak a frissen pörkölt savas, a bolti nem? Amikor megvettem a gépet, a világosabb pörkölésű boltiak is savanyúak voltak, de amióta finomabbra állítottam az örlést és maximumra a hőmérsékletet, azóta a savasság eltűnt, kivéve a frissen pörkölt Etoliából. De lehet ez a kávé ilyen.
#9065 kchris78: én ezt szinte minden étteremben, kávézóban érzem
-
jjeahh
nagyúr
Kipróbáltam a múltkor egy frissen pörkölt kávét (Etolia) és valóban erőteljesebbnek, aromásabbnak érzem valamivel, de nekem nagyon savanyú, ahogy kezd a csészében kihűlni, már elviselhetetlenül savas, pedig amióta emeltem a hőmérsékleten, azóta az összes bolti "döglött" kávéból eltűnt a savasság
. Beszéltem erről egy haverommal, aki kávégépekkel és kávéval foglalkozik, értsd: éttermeknek, kávézóknak szállít és ő azt mondja, hogy az összes frissen pörkölt kávé, amit eddig ivott, túl savas, ezért ő le is mondott róluk
. Vajon ez miért van? Nem állította be a gépet rendesen? Bár kétlem, mert valszeg ért hozzá a tag. Az én tippem az, hogy a kávék összeválogatása, a pörkölés tapasztalatot, magasabb szintű szakértelmet igényel, ami a helyi kisebb pörkölőknek nincs meg? Ez megmagyarázná azt is, hogy a jobb bolti kávék, pl. a Kimbo, Lavazza miért nem túl savasak, ott van tapasztalat, bevált recept. Az biztos, hogy picit eltántorított a dolog attól, hogy a helyi ajánlott webshopoktól is rendeljek frissen pörkölt kávét majd, pl. Mabó, Olivo. Sőt, nálunk is van a közelben egy pörkölő, akiknél geisha kávé is van, már tervben volt, hogy onnan is veszek valamit, de mivel drága és a haver őket is "lesavazta", tőlük is elment a kedvem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Voice24 #9053 üzenetére
Nem, de mivel kifutott terméknek tűnik, én nem is merném megvenni, lehet, hogy túl rég volt már pörkölve és döglött. Amúgy ahogy elnéztem itt senkinek nincs még tapasztalata a professional line-al, fórumtárs nemrég vett Extra Cream-ot, nekem meg jövő héten jön meg a Top Flavour, majd beszámolok. A topikban eddig inkább a Delonghi-Kimboval és az Aroma Gold-al volt tapasztalat, meg én nemrég kipróbáltam az Intenso-t. De ezek "Retail Range" kategóriás Kimbo-k, nem kávézóknak, kocsmáknak szánt professional, "Horeca Range". Nem tudom mi a különbség és egyelőre azt sem tudom a professional kávék itthoni automata gépben finomak-e
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Winnie The P #8941 üzenetére
Ezt a Kimbot kipróbáltad már amúgy. Most rendelnék és ezen agyalok, esetleg Top Flavour, vagy Espresso Barista. Az Extra Cream és a Top Flavour professional line, szal gondolom kávézóknak szánták, nem otthoni gépbe
. Ettől még lehet finom.
-
jjeahh
nagyúr
Lassan túl sokféle kávét próbálok ahhoz, hogy mind megjegyezzem melyik milyen volt, úgyhogy csináltam egy listát, ahová ezentúl beszúrom, ha valami újat próbálok ki. Talán másnak is segíthet, akinek hasonló az ízlése: [link] . És a gép most volt véve karácsonyra, picit több, mint fél éve van meg
-
jjeahh
nagyúr
Ha van a közelben Kaufland, a lila K-Favourites-t nagyon ajánlom, a Kimbo Aroma Gold is karamelles szerintem és nekem az is tetszett.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Van még egy 500g Lavazza Bio-m és 250g Kimbo Intensom, de ezek után ki mit ajánl kipróbálásra? Piros-kék Lavazza? Abból melyiket, Classic, vagy Forte? Esetleg vegyek Kimbo-t? Az Aroma Gold nagyon tetszett, de az Intenso nem annyira, van még olyan Kimbo, amelyik finom? Kimbo Espresso Classico, Espresso Napoli, Espresso Barista vajon jók? Próbálta valaki? Igazából arra hajlok, hogy vegyek egy kilós Aroma Goldot, vagy Lavazza Crema e Gusto Forte-t, de le rá lehet beszélni másra is, a lényeg, hogy legyen nagyon finom és ne sötét pörkölésű
-
jjeahh
nagyúr
válasz
VágniValó #8915 üzenetére
Ez a lavazza? Mert ez nálam is kívánságlistán van, esélyes, hogy nagyon ízlene
. Ez a másik kiszemelt. A Jacobsot megkóstolnám, de úgy vagyok vele, hogy anno kotyogósban szerettem és eddig amik a kotyogósban "jók" voltak, azok az automatában a legrosszabb kávék, amiket kóstoltam
. Pl. Omnia, Eduscho, sárga Tchibo, Meo... ezek után nem merek Jacobsot sem venni. Nekem tetszik amúgy a Lidl-ös BIO is, de a lila Kauflandost amióta megkóstoltam, azóta nem látom értelmét a Lidl-ösnek, kb. egy árban vannak és a lila K-Favourites sokkal aromásabb. a Piros és a lila Segafredoban amúgy az tetszik, hogy teltek, a lilának a cremája is brutális, először azt hittem, hogy elállítódott a gép és több kávé jön le a szokásosnál, de aztán 5 másodperc múlva beesett a vaskos crema teteje
. Ha a barna Sega is hasonló, akkor valszeg az sem rossz.
-
jjeahh
nagyúr
Tesztelgetés:
A Melitta és a rózsaszín Lavazza nem az enyém, a többi igen. A lila Segafredo tetszik, ahogy a piros Intermezzo is, de egyik sem lesz a kedvencem. Egynek elmennek, szerintem okés kávék, de valami még finomabb mellé tartaléknak. A Lavazza BIO-t nem próbáltam még, a Kimbo Intenso annyira nem jön be, a Kimbo Aroma Gold tényleg finom. Amikor kibontottam nem igazán tetszett az illata, aztán lefőzve már érdekesnek tűnt, második, harmadik kóstolásra egyre jobban tetszett.
Nálam eddig az abszolút top kávék, amik a legjobban ízlettek eddig ezek: lila K Favourites, Kimbo Aroma Gold. A lila K Favourites eszméletlen jó és nem is drága, az a kedvenc.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Magnifica S-hez vettem utángyártott más márkájú, de kompatibilis vízszűrőt, beletettem és a gép nem öblít, nem főz kávét, kerregő hangot ad ki, szal feltelik levegővel. Ez miért van és mit csináltam rosszul?
-
jjeahh
nagyúr
Nem is olyan rossz ez a Segafredo Intermezzo, pedig tartottam tőle. Csokis, kakaós, a crema barna és bársonyos, nem ez lesz a kedvenc kávém, de okés. Az abszolút kedvenc most ez, egyszerű az ízvilág, de nagyon karakteres, erőteljes. Már második K-Favourites kávé, ami nagyon bejön:
Most ezek vannak a kosárban, de persze nem rendelem meg mind, valamiket ki kéne dobálni belőle. Kóstoltátok valamelyiket? Van, amelyik rossz vagy kevésbé érdekes?
Legutóbb Omniát, Eduscho-t és egy Meo-t kaptam ajándékba, mostanáig azokkal szenvedtem, mert borzalmas volt mind. Amíg eldöntöm mit rendeljek, jó lesz az Intermezzo.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, az létezik, hogy amióta a zsíroldó kapszulát átengedtem a gépen, azóta a kávé savasnak tűnik? Vagy csak placebo
. Utána több öblítést csináltam, kimostam a főzőegységet, kitakarítottam a gépet, szal elvileg patika tiszta és legalább 6 kávé már le volt főzve.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Nagya21 #8620 üzenetére
Nekem az nem tiszta, hova kell bedobni a tablettát. Összefoglaló szerint:
"ezeket őrölt kávé módban lehet beejteni a főzőegységbe, majd főzés közben áramtalanítással hagyni hogy feloldják a lerakódásokat"
De a főzőegységbe mégis hogyan? A kávé helyett tegyek bele tablettát, leőrli, lefőzi és ennyi? Nem telik meg vele az örlő? Vagy a darált kávé helyére tegyem bele? -
jjeahh
nagyúr
Visszovonom a Doncafe Fresh American Roast véleményemet, nem rossz ez a kávé, rákaptam az ízére. Viszont reggel az igazi, mert valamiért duplában jönnek elő igazán a karamelles, mandulás aromák és a duplát csak reggel bírom meg, sőt, néha igénylem is
. Ezt meg most megint nem tudtam otthagyni, olcsó volt, átszámolva kb. 1300ft... nem most lesz letesztelve
:
-
jjeahh
nagyúr
Szokásos kisérletezgetés: annyira finom a K-Favourites Athiophien Crema, hogy vettem egy Barista Cremát is, ami szintén 100% arabica és medium pörkölésű. Hát a fekete robusta után sokkal jobb, de annyira nem jött be, még egyszer ilyent nem veszek. Agyaltam ezúttal mi legyen, a bevált Bellarom Bio? Tetszik nagyon a lágy gyümölcsös íz, de csak 1 kilós volt a polcon én hamar be lehet telni vele. Végül egy Doncafe Fresh lett, amit gyorsan meg is kóstoltam, egy okés arabicának elmegy, de semmi extra, én nem igazán érzem a tasakon felsorolt aromákat, kissé füstös, krémes, ha nagyon ráhangolódok, talán enyhén karamelles is, de inkább placebo
. Behúztam mellé egy Athiophien Cremát, ami a múltkor nagyon tetszett és a Doncafe kóstolás után kipróbáltam újra ezt is. Basszus, hogy ez mennyire finom, el is felejtettem, hogy mennyire összetett, aromás, hihetetlenül ízlik
. Egymás után jönnek elő az ízjegyek, virágos, gyümölcsös, krémes, tejes, édes, elképesztő. Részemről erősen ajánlott! Annyira erős karakterű kávé, hogy utána szünetet kell tartanom valami más arabicával, mert egyszerűen 2 csésze után már feltelek vele. Aki teheti, próbálja ki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#85578752 #8525 üzenetére
Én egy ideje tervezem, hogy megkóstolok valami frissen pörköltet, mert fogalmam sincs mire számítsak. Aztán amikor vásárolok, az ára miatt mindíg a bolti döglöttet veszem meg
. Igazából azokból is bőven van még amit kipróbálni és attól félek, hogy ha a frissen pörkölt sokkal jobb, utána nem fog többé ízleni a bolti és a friss kávé csődbe visz
.
-
jjeahh
nagyúr
Nálam amióta maxra emeltem a hőmérsékletet, egyik kávé sem túl savas, előtte nálam is az volt az összes medium vagy light pörkölésű arabica. Ha a savasságot sikerül élvezhető szintre csökkenteni, akkor ezek a kávék gyakran nagyon finomak, az erős pörkölés úgy érzem mintha teljesen kinyírná a gyümölcsös-virágos aromákat és égett keserű íz veszi át a helyét... pedig a kávé az gyümölcs nem? Persze teljesen szubjektív a dolog, ízlés kérdése is, a húgom is inkább a fekete robustát szereti, igaz ő nem sima presszót iszik, hanem lattét és gondolom az arabica sok tejjel felöntve túl gyenge neki. Én most ezt nem tudtam inni, nagyon fekete és van benne robusta, neked lehet ízlene:
-
jjeahh
nagyúr
Csak én kerülöm a robustát?
. Néha jólesik az is, de eddig úgy éreztem csak a 100% arabica kávék tudják azokat a finom ízjegyeket, amikért megszerettem a kávézást, de azok sem mindegyik. Persze lehet tévedek és a robusta vagy robusta-arabica keverék kávék is lehetnek jók. Az mondjuk árulkodó jel, hogy általában a legolcsóbb kávék robustásak, a drágábbak közt már egyre több az arabica. Viszont ha jól tudom a robustában több a koffein, átalvatlan éjszaka után ezért azt szoktam inni
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Winnie The P #8431 üzenetére
Köszi, ez valszeg jó lenne, de ahonnan rendelnék, ott ilyen nincs
-
jjeahh
nagyúr
A Kimbo kávékat nagyon ajánlottátok nemrég, most rendelnék valamilyent, de látom, hogy vagy sötét pörkölésűek, vagy Robusta is van benne, vagy a kettő együtt, világos-medium pörkölésű 100% Arabica-t nem találtam. Létezik, hogy mégis finomak?
. Mindegyikre azt írják, hogy ízjegyek: kakaós, fás. Nekem általában pont az nem tetszik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Winnie The P #8346 üzenetére
A Kimbot annyit dicsérték, hogy én kipróbálom valamikor. Csak hát a húgom 3kg feketére égetett keserű kávét hozott, az előbb el kellene fogyjon
. Már egy ideje rájöttem, hogy nekem általában a világos pörkölésű gyümölcsös, virágos kávék jönnek be, erre azóta is tűlpörkölt Robustás kávékat kapok ajándékba
. Ha még kapok ilyent valahonnan, legközelebb ki sem bontom
. Nem tom van-e felétek Kaufland, de nekem viszonylag kezdő automatásként eddig ez volt a kedvencem: [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #8288 üzenetére
"Utána öblíti még egy tartálynyi tiszta vízzel ezt a kört, majd ismét fel kell tölteni (itt írja a szűrő berakását is), ekkor átöblíti még a gép többi részeit is."
Igen, öblítenie kéne, de nem öblít. Ezért kérdeztem, hogy valahogy lehet-e öblíteni, pl. melegvíz készítéssel, mert az is a tejhabosítón folyik ki.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Delonghi Magnifica S gépen a vízkőoldás után egy öblítés is kéne a használati szerint, de amikor megcsinálom a vízkőoldást, utána már az öblítést nem kéri
. Valahogy lehet egy öblítést csinálni, hogy kimossa a vízkőoldószert belőle? Elég, ha meleg vizet készítek vele?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
mazsi70 #7858 üzenetére
Erdélyi vagyok, ezek nem biztos szállítanak ide értelmes áron
. De pl. az Olivo-t ki akarom próbálni.
Közben leteszteltem az utólsó linken lévőt is, azt hittem nem fog tetszeni, de nem rossz, jó a crema, telt íze van, egyáltalán nem érzem savanyúnak, inkább füstös-dohányos. Szal Bellaromtól eddig csak a fekete Cremoso nem jött be, szerintem túlpörkölt.
-
jjeahh
nagyúr
Kezdő automatás tapasztalatok, nézzétek el, ha marhaságot írok
. Karácsonyra vettem egy Delonghi Magnifica S-t, mert elegem volt már a kotyogós fekete löttyből, valami erősebbre, aromásabbra vágytam, kb. azt szerettem volna, amit presszós ismerősöknél, vagy random kávézókban kapok. Az elején nagyjából csak annyi különbséget éreztem, hogy a kávé erősebb, sajnos pár Tchibo, Dallmayr úgy fogyott el, hogy nem igazán tudtam még értékelni a kávé ízét
. Már az elején leszögeztem, hogy azzal is elégedett leszek, ha teltebb, erősebb kávét kapok és előfordulhat, hogy annyira nem fog meg a dolog, ahogy a borok között sem igazán éreztem soha különbséget. Aztán így 2 hónap és állítgatás-kisérletezgetések után megszoktam és végre kezdett feltűnni, hogy a kávéknak van íze, nem csak egy fekete keserű lötyi
. Bevallom, így teljesen más feeling kávézni, eddig nagyon tetszik a dolog. Pár kávés tapasztalat:
Kauflandos K-FAVOURITES Äthiopien Crema
- tyű, na itt változott meg a nézetem, ahogy kibontottam is éreztem az illatán, hogy ez valami más és ez a lefőzött kávén is visszaköszönt. Tejes, gyümölcsös, fűszeres ízek, enyhén savanykás, nagyon tetszett ez a kávéBellarom Espresso Cremoso
- túl keserű, valószínűleg túlpörkölt, savanyú, ezeket leszámítva aromákban szegény, borzalmas. Az a fajta kávé, amit kotyogósban szerettem, mert erősnek tűnik, de presszóban vacak, legalábbis nekem nem tetszikBellarom BIO
- végre megint egy király kávé, nem annyira összetett, mint az Äthiopien Crema, de krémes, virágos, édeskés, enyhén savanyú, ez most a kedvencemLegközelebb ez következik, kibontva az illatában kissé csalódtam, ingerszegénynek tűnik, remélem az íze nem rossz. Idővel tervben van kipróbálni frissen pörköltet is.
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok, jövök én is Delonghi kérdéssel
. Használtan vettem egy Magnifica S-t karácsonykor, azóta nem jelzett, hogy vízkőtleníteni kéne. Ha nem jelez, meg szabad csinálni? Ilyenünk van itthon, ezzel ajánlott?
-
jjeahh
nagyúr
Nekem belépő (?) Magnifica S van, azon állítható a rövid és a hosszú is, ahogy tetszik, gondolom akkor a drágábbak is tudják. Azt még nem próbáltam, hogy a duplát át lehet-e állítani.
Más, amúgy van egy zavaró szokása, valamiért őrölt kávé lefőzése után random jelzi, hogy koszos a gép belül és ki kéne takarítani
. Szemes kávéval nincs gond.
-
jjeahh
nagyúr
Üdv! Van valakinek itt Delonghi Magnifica S gépje? Ha igen, az örlőt és a kávé erősségét szabályzó tárcsát hogy állította be? Nagyon kezdő vagyok, nemrég váltottam le erre a gépre a random gagyi kotyogóst, így nekem egyelőre még nem mond semmit az, hogy a kávénak mennyire keserű az utóíze
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Könyvajánló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nők, nőügyek (18+)
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!