Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz Gasparius #14505 üzenetére

A gyári víztisztító betét drága, ha jól tudom és 2 havonta felszólít a cseréjére.

Ha nem használod a gépet (nyaralás, ilyesmi) 3 hét után kidobatja, mert a vízmozgás hiánya miatt a baktériumok jobban szaporodhatnak az aktív szenes betétben. Amellett ioncserélő gyantát is tartalmaz, a kalcium és magnézium ionok lecserélésére, így nem vízkövesedik a gép, legalábbis a literben maghatározott kapacitáson belül, amit mér a gép és figyelmeztet a betét cseréjére.

Mindezek helyett érdemesebb szerintem egy Tesco Oval betétes kancsót használni, ami ugyanazt tudja, de olcsóbb, ugyanakkor nagyobb a szűrőkapacitás, azaz több töltet van benne. Otthoni gépemnél mondjuk RO-vizet használok, van egy általam épített víztisztító a konyhában.

Tehát ebben az esetben nem kell savazni a gépet, illetve azt nem tudom, hogy a DeLonghi mikor figyelmeztet, ha beállítod a menüben, hogy a vízkeménység minimális, illetve azt "hazudják" neki, hogy be van téve egy víztisztító betét is. A külső kancsó ugyanis ezzel egyenértékű vagy jobb.

De ilyenkor is lehetséges sav nélkül, tiszta vízzel lefuttatni a programot, ha úgy gondoljuk, hogy mi nem adtunk a gépnek vízkövet egyáltalán. Vagy egy kis citromsav, hogy mégis csináljon is valamit. Nagyon jól semlegesíti a rendszer mellékízeit is, ha netán bedohosodott volna valami például.

Tömegre vetítve 10 %-os citromsavas oldat a normál géptisztító (Krups gyári ajánlás is), 5 % az enyhébb, amit alumínium bojlerekhez is javasolnak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés