- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Notepad++
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
serfozotibi #40544 üzenetére
Többször is gondoltam már Rád a szalagcsiszoló kapcsán - mert csak rohanunk, és ezt nem beszéltük ki. Az a Bosch a maga nemében príma gép. Igazi előnye akkor mutatja meg magát, amikor helyszínre kell költöztetni a szükséges gépparkot.
Hanem ha teheted, egyszer gyilkolj meg (mondjuk kölcsönzőből kikérve) egy ilyen Makitát valami nagyobb sík munkához. A hat kilója (dufla olyan nehéz, mint a Bosch-od!) miatt szeretem elsősorban, másodsorban pedig azért, mert ha ráteszed az elszívót, egy porszemet nem hagy a felületen munka közben. (Az árától nem köll megugrani, gyanítom, hogy a Makita most készíti elő az akciót ezzel a túlárazással, mert most úgysem fogyna még féláron sem. Majd ha kezdenek az ácsok, akkor fog ez és tsai fogyni. Tavaly szinte egész évben elérhető volt 70 ropiért nálunk.)
Átmelegítettem én a Boschnak is minden porcikáját. Jól el van az találva, csak a kis súlya miatt lassabban haladós a munka vele. Amikor az ember ezt-azt léceket, deszkákat szépít vele, akkor nem is olyan feltűnő ez, de ha bútorhoz a táblásított anyagokat kell kicsinosítani, akkor mást nem is nagyon tudok elképzelni, mint ezt a nagy dög Makitát. Igaz, hogy még az asztalon arrébb tenni is nehéz, de amikor ez ember ezt ráemelte a jól rögzített csiszolandó felületre, nem fáraszt tovább - sőt!
A jól rögzítettségről jutott most eszembe:
Amikor építettem a terasz korlátját, akkor úgy csiszoltam, hogy két bakra feltettem egy szebb szál fűrészelt 2"-os deszkát asztalnak. No, gondoltam, ezen nem tud majd elcsúszni a kb 45x140x2000-es vörösfenyőm, mert jó puha, és érdes a fosznideszka. Öregem, amikor rátettem a Makitát, nem lelökte az asztalról, hanem szó szerint lelőtte. (Még a tetőn dolgozó ácsok is megjegyezték elismerően, hogy ebben aztán van erő. Pedig nem nyomtam én kicsit se! Nem is kell, mert nyomja helyettem az a hat kiló. Egyszer Balázs valakinek 100x610-es Makitát ajánlott beszerzésre azzal az indokkal, hogy az nem fullad le, ha odanyomod az anyagra. Nem értettem akkor, minek azt nyomni? Aztán került a kezembe az enyémnél is drágább Makita rövidebb munkára. Akkor értettem meg Balázst. Az összes Makita könnyebb ennél, és így már tényleg haladósabb, ha nyomjuk itt-ott.) Nem volt elég ütköző lécet csavaroznom az "asztalra", még azt is oda kellett két szorítóval rögzíteni mindkét bakhoz, hogy ne dőljön-boruljon, mi merre csak tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest