Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
válasz
Gaumba #15198 üzenetére
Nagyon figyelj ,mielőtt hagynád magad kifosztani, mert utólag már nem tehetsz semmit!
Csinálj egy hibalistát amit teljesíteni kell a kifizetéshez.
Olcsóbb szerelvényt nem vagy köteles elfogadni , nem ez lett kialkudva! HA elfogadod csakis arányosan kevesebb árért.
A pénzedért (amíg még megvan...)az üzletben bármikor kapsz,olyat , amit kívánsz!
Vagy úgylátom már késő ...
Írd ki nyugodtan a csaló cég nevét ,másoknak okulásra. -
mdk01
addikt
-
Gaumba
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat mindenkinek.
A munkalapot minél tovább nézem annál inkább biztos vagyok enyhe színárnyalati eltérés is van köztük, szerintem megvezettek.
Mdk01 talán rátapintottál a legrosszabbra, most néztem alá keskeny munkalapnak és nagyon úgy fest hogy 2mm ABS mert a dekorit lemez nem fordul be alulra kb 1cm hosszan mint a másiknál és a munkalap alulról fehér, szemben a másik krém színével a munkalap alján (egyértelműen különböző gyártók lapjai?)
Jól megvagyok vezetve, mi mást is tett volna egy olyan asztalos aki a szerződésben rögzített főzőlap, sütő és mosogató helyett márka azonos de olcsóbb gépeket épített be diffi kb 70E anélkül, hogy módosítottuk volna a szerződést, vagy rám telefonált volna. Az alsó szekrény ajtója a mosogatónál nem a tervben szereplő nyílásirányú felső szekrény üvegezése nem a kért barna színű, a bútor sajna már teljesen ki van fizetve. Na ennyit a bizalomról és ez hová vezet, fáj mert nem vagyok újgazdag... -
mdk01
addikt
válasz
Gaumba #15191 üzenetére
Az a keskeny most vagy sarkos és dekorittal van lezárva az éle vagy 3mm-es rádiusszal van gömbölyítve.Van még az 10mm-rádiuszú élgömbölytés. Elég könnyen fellehet ismerni, de mérd meg őket.
Lehetséges még az ABS-el való lezárás de azt nem hiszem megmerték csinálni és az neked is feltűnt volna annak 2mm-es a rádiusza.Ritka az mikor két gyártó annyira egyforma munkalapot vagy akármilyen lapot gyárt hogy ne lehessen észre venni hogy más a gyártó. Sztem egy gyártótól van a lapod csak vmit beletrükköztek.
-
mdk01
addikt
válasz
Gaumba #15188 üzenetére
Ha utólag szeretnél vmit is akkor a "csak dekorit felragasztás" felejtős ekkora méretben és helyzetben sztem. Sok a hibalehetőség és még szép sem lesz annyira mint egy présben felragasztott dekorit.
Az utólagos 8mm vastag változat felragasztása viszont teljesen jól tud működni csak az a kérdés a konyhád hogyan végződik hogy a végéről mennyire esztétikus a két anyag vastagsága. -
Márton111
aktív tag
válasz
Gaumba #15191 üzenetére
A keskeny munkalapot az asztalos csinálja 60cm szélesből,elvágva azt, az extra széleset meg, sok felárral külön rendelni kell a gyártótól.
Amúgy kapni egész keskenyt, de azt ablakpárkány céljára gyártják.
Úgylátom ,egy nagy mesemondóval találkoztál össze
Fizetni egy két hét múlva is ráérsz, miután egykét független profival átnéztetek mindent, hogy van-e még meglepi.
Itt nemhiszem ,hogy az öt év garanciát érvényesíteni tudnád ,miután a pénzzel távoztak. -
Speciali
tag
válasz
Gaumba #15191 üzenetére
az eleg gáz, ha különbözö lekerekitesü munkalapot rektak be neked. Egyforma munkalapot kellett volna beepiteni, a többi csak duma, nem is reszleteznem. De röviden, a 60 as munkalapot le lehet vagni 36-ra szerintem...
Nekem egy honapja ketfele ABS-el akartak lezarni a butorlapjaim. Mondtam nekik, hogy szo nem lehet rola, hozzanak egyformat, inkabb megvarom.
Nem is ertem, hogy van bör emberek kepen ilyen pofatlansagot megcsinalni. Remelem meg nem fizettel nekik ki mindent.
En mindig abbol indulok ki, hogy emberek elköltik a penzüket, es akkor valaki odavisz nekik valami szart. Milyen erzes ez a kuncsaftnak? Es tök mindegy mennyi penze van, en soha nem ezt nezem, hanem azt, hogy aki fizet, az szeretne a penzeert normalis minöseget kapni. En sem szoktam hagyni, hogy atbsszanak. Ha nem eri meg normalis minöseget csinalni,a kkor abba kell hagyni. En abba is hagytam... -
Gaumba
csendes tag
Ha nem használom ki a fórumot nagyon lenne még más kérdésem is mint a hátfalpanel, hátfaldekor. A konyhám két szekrényből áll amik kb szemben vannak egymással a kisebbik szekrény egy bemélyedést tölt ki és csak 36cm mély, ennek a munkalapján a rádiusz szinte nincs is inkább nevezném majdnem sarkosnak, a másik munkalap pedig ettől egyértelműen gömbölyűbb, színben nincs eltérés mintázat is szerintem gyakorlatilag azonos (sötét szilva). Arra gyanakszom, hogy pl. az egyik Egger a másik meg Falco). Meg is kérdeztem, hogy ezek egyformák-e, mert a lekerekítés kissé köülönbözik, erre ő: azért mert az egyik rendes 60-as, emez meg keskenyebb, van ilyen szerintetek? Én azt gyanítom nem, és azt is gyanítom, hogy csak bepróbálkozott hogy lenyelem-e. Röviden lehet-e más a rádiusz azért mert az egyik keskenyebb mint a másik?
-
Rohamkukac
csendes tag
válasz
Gaumba #15188 üzenetére
Néztem, nagyon élethü, eredeti szin. Hát, gondolom van dekorlemezbe is ez a szin... (ha ugyan olyat szeretnél mint a munkalap).
A teljes csere szerintem nehezebb mert le kell fesziteni a falról a bútorlapot.. na meg venned kell valami vastagabb anyagot a dekor alá. Szal költségesebb.
Megméred a munkalap és a felsö szekrény közti távolságát és pont annyira vágatod, akkor nem fog csuszkálni mert megvezeti a két szekrény. -
Márton111
aktív tag
válasz
Gaumba #15188 üzenetére
Palmatex (veszel egy 1kg-os dobozt)kontaktragasztóval helyszínen is dekoritozhatsz,lekened a paneled,vékonyan, (telibe) ecsettel, vagy egy db dekorittal, vagy széles.spaklival elhúzva,és a méretre vágatott dekoritot is lekened vékonyan elhúzva a ragasztót, száradás után igen pontosan illeszted a szélénél,mert elcsúszás esetén, nehéz lenne visszaszedni, ha összeragadt már,és apránként rányomod,mindenütt rásimítod erős nyomással (gömbölyített élű fával).(A dekoritot a széleknél, nem árt száradás után, másodszor is átkenni vékonyan ragasztóval,mielőtt felragasztanád)
Érdemes a pultodat letakarni,tesa szalaggal ráragasztani valamit, úgy nem kell lekaparnod a kicsöpögött palmát . -
Gaumba
csendes tag
válasz
Rohamkukac #15187 üzenetére
Az utólagos dekoritlemez ráragasztás nem macerás? Hogy megy ez utólag? Érdekelne a mikéntje, bár a komplett csere momentán szimpatikusabbnak tünik.
A munkalap matt sötét szilva, nem mélynyomott, a hátfaldekor pedig mezei sötét szilva 18mm. -
Rohamkukac
csendes tag
válasz
Gaumba #15172 üzenetére
Amivel szigetelték az kb. Ilyen szinazonos tömitö
Ha "nagyobb" mennyiségben hagyták meg a sarkokban, akkor soha nem fog megszilárdulni. A ráirt "csiszolható" -ság és ezért keményre megkötés, nagyon vékony rétegnél érvényes. Saját tapasztalatom hogy ezek a szinezett tömitök sokkal gyengébbek mint az acetát (erös szagú) vizálló szilók.A konyhai hátfalként betett bútorlapot (akármennyire szigetelték) ajánlatos minél hamarabb kicserélni vagy ráragasztani dekorlemezt. ahogy fentebb irták.
Nem tom milyen szin a bútorlapod amit hátfalként tettek be, de ha mélynyomott mintás, akkor pláne kezelhetetlen tisztitásnál.
Esetleg tudnál egy fotót ide betenni a munkalap és hátfalról? Lehet ugy több infót tudunk mondani. Fényes vagy matt az a bútorlap? irtad hogy ugyan olyan szinü mint a munkalapod. -
Gaumba
csendes tag
Ezen a linken http://www.konyhaimunkalapok.hu/termekeink/kiegeszitok/hatfalpanel.html láttam hátfalpanelt, ahogyan ők nevezik, de ugyanezt a kifejezést használták az én asztalosaim is, bár a szerződésben hátfaldekor szerepel.
Ma voltam egy kereskedésben és egy 410 cm-es, 8 mm vastag, egy oldalán dekoritos tábla 20E Ft, ami nekem elég is lenne, ha minden kötél szakad magam fogom lecserélni... -
Gaumba
csendes tag
Sarokkonyháról van szó de nem 90 hanem 120 fokos, vizzárónak folyékony fát alkalmaztak (ez még a harmadik nap után sem szilárd, lehet nem is folyékony fa?, úgy dolgozta el asarokban mint a szilikont szokás, mindegy ez mellékes és talán jobb is mert nem sérül majd a munkalap, ha el kell távolítani a falról a hátfaldekort). Mindezek mennyiben befolyásolják azt hogy érdemes-e reklamálni?
Egyébként mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi válaszát! -
Márton111
aktív tag
Persze ,csak hozzávetőleg írtam, a dekorit is műgyanta ragasztóval laminált papír, csak az sokrétegű, a fehér laminált bútorlap bevonata meg csak 1 réteg laminált papír, a színesen meg ugyanez ,csak még festve egy mintás ( vagy sima ) nyomóhengerrel, no ez a festék szeret lekopnia laminálásról. A fehér laminált a bútorlapok közt ,a legellenállóbb, ( én gépasztalanak használom, és kaparópengével tolom le róla a lakkot , meg ragasztót, ha összekenem,és bírja, persze már cserélve lesz 7 év után.)
Simán dekorlemez vagy dekoritlemeznek hívják.(A hátfalat -szekrényhátfal, mert a konyhában az nem hátfal a szekrény és a pult közt)festett MDF vagy farostból készítik, ha nagyon igényes akkor laminált lapból.Szekrényhátfalat dekoritosból nem szokás ,akkor már vizorálból , vagy gránitból is lehetne vagy gyémántokkal kirakott -
mdk01
addikt
válasz
Márton111 #15180 üzenetére
Sok az a 0,5mm, én századmilliméterben mérném azt.
A dekoritból is van 0,6 / 0,8 / 1mm vastag ebből a legtöbbet előforduló a 0,8-as ami már teljesen megfelelő a legtöbb magasan igénybe vett helyre.
Ráadásul a dekoritnak is van egy hordozórétege ami ennek a 0,8mm-nek kb. a fele. -
mdk01
addikt
válasz
Gaumba #15172 üzenetére
Így hogy "hátfaldekor" még nem igazán hallottam, de tény hogy azt sugallja amire te is gondolsz hogy rendes dekoritlemezzel lepréselt lapról van szó.
A sima bútorlappal az a baj hogy azon csak egy vékony réteg van ami egy lakkos felülettel szembe jóval ellenállóbb, de a dekoritos lap nyomába sem ér. Hogy a gyakorlati oldalát nézzük a ráfröccsenő olajat zsírt ha majd elkezded hidegzsíroldóval leszedni egy dörzsis szivaccsal akkor az lefogja neked szedni a laminált réteget is úgy, hogy kifehéredik, de ez történne hidegzsíroldó nélkül is sztem.
Megpróbáltam rákeresni a Jafholz honlapján ezekre a típusú hátfallemezekre mert ők árulnak 4100X600-as méretbe ilyeneket, és kíváncsi voltam ők hogyan hívják, de feltöltés alatt áll így nem látható. Holnap kíváncsiságból hívd fel őket és kérdezd meg hogy ők hogyan hívják és esetleg kérdezz rá mennyivel jobb az mint egy sima laminált lap, de gyanítom hogy ua. mondják majd amit én. Én is megnézem holnap a cégnél a katalógusba.A felragasztással sztem nincsen gond én is valószínűleg úgy csináltam volna. Ha lezárod a panel mögötti részt légmentesen, ha nem, teljesen mindegy mert ha a fal hideg akkor még kicsapódhat a levegőből a víz és bepenészedhet a fal. Ez ellen nem tudsz védekezni csak úgy hogy a falat nem hagyod 10-13 fok alá hűlni, hogy ne csapódjon ki rajta a víz.
Én a helyedbe megreklamálnám, mert a bútorlap hosszú távon nem megfelelő, csak előtte gyűjts minél több infót. Én a helyedbe megpróbálnám megdörzsölni a szekrény tetején a laminált lapot ahol nem látszik hogy lásd miről írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest