Új hozzászólás Aktív témák

• thyeby

őstag

válasz föccer #14566 üzenetére

Így már könnyebb válaszolni, hogy pontosan tudom, mit is akarsz.

Hasonló, sőt kényesebb ragasztásaim vannak ennél, teljesen csapolás nélkül, gyalult felületekkel (a gyalulatlant erősebben fogja a ragasztó). Ezt használom. 10-15 perc szorítást igényel, 24 óra a teljes kötésidő 20 celsius fokon. Létezik ez 750mg-os flakonos kiszerelésben is kb 1.500 Ft-ért. (Egy ilyen vödörnyit (5kg) épp a héten vettem, úgy 7.000 pénzbe került áfásan. Ezt szépen szétöntögetem kiürült flakonokba, így olcsóbb sokkal.) Átlátszóra, színtelenre szárad, egyébként tejfelszínű ragasztó. Gyakorlatilag egy filmhártyát képez, tehát a ragasztó vastagsága elhanyagolhatóan kicsi. Rendkívül erős kötést ad. Ha el akarod törni, akkor nem a ragasztásnál fog eltörni, hanem mellette a fa. Nyugodt szívvel ajánlom. Fagyveszélyes, erre felhasználásig vigyázni kell. Vizes bázisú. Van hasonló ragasztója a Palma-nak is, ami kicsivel drágább, de semmivel nem jobb, a flakonját macerásabb használni, mikor már kevesebb, mint félig van, viszont beugrasz a praktikerbe, és ott van.
    Van ezeknek D2 vízállóságú (kevésbé vízálló, a D3-at ablakgyártáshoz is használják) változata a Palma-tól expressz, az Emfi-től gyorskötésű néven. Ez annyit tesz, hogy a szorítási idő lerövidül 8-10 percre, a teljes kötésidő ugyanannyi. Nyitott idejük kevesebb, mint 5 perc.

Mégvalamit: Szavatossági időre figyelj!

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák