Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
-
Márton111
aktív tag
A lamelló marógépben nincs fűrészlap, mert marógép.
Tehát lamellókés van benne.(ami marókés)
-
Soká
senior tag
válasz
Madmax81 #12748 üzenetére
Köszi a válaszodat!
2. bekezdés: "A Ferm rezeg izeg mozog hangos..."
3. bekezdés: "A Ferm nem izeg mozog"
Kicsit belegabalyodtam az értelmezésbe, de valószínűleg a második bekezdésben Einhellt akartál írni... Egyébként mosolygok magamban, azért voltam kíváncsi a véleményedre, mert a napokban valaki éppen az Einhellétől kívánt megszabadulni és a Fermet nézte ki magának.
De Ő egy sárga Einhellből ábrándult ki, Te meg valószínűleg a kék Einhellre mondtad azt, hogy magasan veri a Fermet."A Ferm nem izeg mozog pontosan jár de a mechanika elkophat"
Elkophat vagy ez is kopott?
Nálam ilyesmi még nem jelentkezett, igaz még a fűrészlapot sem kellett benne cserélnem, nem használtam annyit. Viszont akkor oda fogok figyelni, hogy kenjem a csúszó felületet. -
Madmax81
aktív tag
Készítse mindenki az idejét és a pénzét .
20. Ligno Novum – Woodtech Szakkiállítás
2012. május 15-18. (kedd-péntek)
Helyszín
Hungexpo Budapesti Vásárközpont
Budapest X., Albertirsai út 10.innoLignum Sopron- ról még semmi hír de azért lehet reménykedni
-
Speciali
tag
válasz
shaft72 #12751 üzenetére
egy íróasztal, vagy étkezőasztal magassága 71-73 cm, és ez alá még el szokott férni egy kisebb fiók, vagy klaviatúra tartó, vagy káva. Tehát ha nem kosárlabdázó méretű emberek használják az asztalt, akkor a kávának is el kell férnie, meg az embernek is. 7-8 cm káva valszeg elfér. Ha lehet, erősítsd az ablakpárkányhoz, vagy a falhoz az asztalt, akkor már félig megoldottad a stabilitás kérdést.
-
Márton111
aktív tag
válasz
shaft72 #12751 üzenetére
Én köztes megoldást ajánlok a merevítő (élére állított ,odatiplizett, vagy átmenő csavarral felülről 60mmx20mm-es keményfa ) az asztal középvonalában , alul.
A 800mm tán nem akar meghajlani, a 140-et meg merevítené a fent említett instrumentum, tán a lábát se veri bele (hacsak nem karolja át a széken ülve a térdét)
Továbbgondolva az asztal két végén élére állított 6cm-es merevítő,ez lehet forgácslap is ,amit középvonalban köt össze a hosszanti keményfa, amit a két szélsővel is összetiplizel, vagy átmenő csavar takarósapkával.. Így jobb. -
shaft72
tag
válasz
Speciali #12749 üzenetére
És ha berakunk egy ötödik lábat?
Ilyen albérletbe való kis tanulóasztal lesz, semmi extra. Káva mondjuk nem rossz ötlet. Milyen vastag legyen szerinted, hogy azért a lábát ne verje be a delikvens? Ezek a bútorlábak általában 71 cm +4m állíthatósak. Ha túl vastag, nem fér el az emberünk lába, ha meg túl magas a láb, kényelmetlen az asztal.
Ja, extra baromság, hogy az asztal félig egy kis konvektor fölé lesz tolva. Tehát a káva hátul nem is érhet körbe.
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Nem vagyok thyeby de ha barkács célra kell akkor jó de " tudatában kell lenni annak " hogy a csapágyak ütni fognak nem tömegközpontosak ezért marás közben bele fogja nyomni a csapágy " mintáját " a fa anyagba + szét fogja rázni a marógép csapágyait is hosszú távon .
A másik dolog hogy ezek az olcsó vidia lapok amik ezeken vannak nem hosszú életűek tehát gyorsan kopnak egy élezés kb 500-1000ft ha kiszámolod abból már veszel egy másik olcsó marófejet . -
Speciali
tag
válasz
shaft72 #12745 üzenetére
Én tennék alá kávát, a duplungolás szerintem kevés. Oké, hogy csak egy laptop lesz rajta, de 140 cm az már nem kevés. Ha se duplungolás, se semmi nem lesz, csak egy 18-as bútorlap, az nagyon karcsú lesz. Egy asztal nálam ott kezdődik stabilitásban, hogy rá lehet állni akár. Persze nem azért, mert rendszeresen ezt kéne kibírnia, de ha ezt nem bírja ki, akkor a normál használatban is mozgolódni fog. 140 cm közepén ha csak rátámaszkodsz, be fog hajolni a lap.
-
Madmax81
aktív tag
Jó szemed van az egyik Ferm ami azt illeti egy rakás sz...r a másik Einhell de magasan veri a Fermet .
A Ferm rezeg izeg mozog hangos , a mechanika megfelelő Bosch koppintás nem fog elkopni a használat során .
A Ferm nem izeg mozog pontosan jár de a mechanika elkophat csúszó szános Dewalt koppintás , a fűrészlap csere nehézkes csavarokkal kell levenni az alsó részét de valamit valamiért . -
wrox
őstag
Úgy döntöttem, hogy megveszem a B&D gépet a metróból. Szerintetek ez a készlet megfelelő hozzá? [link] Nem nagyüzemre lenne, hanem hébehóba, néhanapján, van mikor kicsit többet.
Tibi te mit mondasz?
-
shaft72
tag
Kollégák.
Egy asztalt készülök gyártani, 80x140-es lesz, négy fém állítható lábbal. A kérdés az lenne, elég ide a sima bútorlap, nem kell duplungolni, vagy valamilyen megerősítés alá? Nem akarom, hogy behajoljon. Mondjuk csak egy laptop lesz rajta, meg pár füzet, könyv, de akkor is érdekelnének a tapasztalatok.
-
Márton111
aktív tag
válasz
Madmax81 #12743 üzenetére
"Gondoltam egyet Decemberben hogy ha úgy is a műhelynem élem le a fél életemet kicsit feldobom egy két újítással .
"Pontosan ez a mottóm.
A gyalupad,(bükkfa állvánnyal) ha betenném a műhelyembe dolgozni ,nem maradna hely, lerövidíteni a felére meg kár lenne.A műhelyben amikor nem vágok,a körfűrész asztalon,(ha kell ,mobil satukkal) ,illetve igény esetén kibővítve a felületet ,(mobil) bakokra tett lapon dolgozom.
Én a gépentyűim,egy 600x350x400-as szerszámkofferben viszem, persze gondosan pakolom őket,ha kell ,egy kifutott pólómat teszem közéjük,ne karcolódjanak, de így egy helyen elfér 5-6db + tartozék, +kéziszerszámok + csavartálcák ,és egyben mozgatható az egész. -
Madmax81
aktív tag
válasz
Márton111 #12742 üzenetére
Egész pofás kis darab .
Nálam ez inkább használati cikk mint műtárgy .
Gondoltam egyet Decemberben hogy ha úgy is a műhelynem élem le a fél életemet kicsit feldobom egy két újítással .
Így nem olyan unalmas az egész jó az egyhangúság de néha változatosság is kell , Szeptember környékén hozzátoldtam a műhelyhez egy kicsit akkor jött az ötlet a nagy felújításra . -
Márton111
aktív tag
Az enyém ilyen lett, a lapja volt csak meg, 2cm vastagon állt rajta a rákötött synturit faipari ragasztó, hullámpapírral leborítva... Az Iparművészeti vállalat (voltmunkahelyem)től vettem anno 500Ft-ért , használt anyagból készítettem neki állványt, a lapját meg felújítottam.Ezután viszont íróasztal lett belőle.
Sajnáltam volna összekalapálni, mert sokat dolgoztam míg emberi formája lett.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Márton111 #12740 üzenetére
Mire jó a sok doboz az aljában?
Én abban tartom a gépeket , nem tudom ki hogy szokta de nálam csak a dobozos gépek a nyerőek sokat járok külső munkára , minden gépnek benne a tartozéka így nem kell külön dobozban vinni a kiegészítőket .
Szándékosan szurkálódsz
Még mielőtt megkérdezi valaki mi van a dobozokban két lamelló egy szögbelövő egy hőlégfúvó egy aksis fúró
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest