- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lali-213
senior tag
Firmware frissítés után kell/érdemes gyári állapotba visszállítani az eszközöket? Amelyik 68U most nálam van, eggyel korábbi FW-vel fut (3.0.0.4.386.51665).
-
Lali-213
senior tag
válasz
ArthurShelby #6884 üzenetére
Ezt majd tüzetesebben átnézem ha megvan a második eszköz is. Korábban nem volt Asus hálózati eszközöm, ezért később lehet jövök még kérdésekkel.
-
Lali-213
senior tag
válasz
ArthurShelby #6882 üzenetére
Köszi! Ha kábellel kötöm össze már az elején, akkor is végig kell csinálni a WPS node beállítást? Ethernet backhaul beállítás szintén menüben történik ha jól gondolom. Az Asus Router mobil applikáció jó bármire? Érdemes letölteni?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Lali-213 #6881 üzenetére
Mikor beállítod node-nak legyen bekapcsolva a wps a fő routeren (régebbem írta, mostanában nem, és én rengeteget szívtam vele...). Utána kikapcsolhatod (sőt, szerintem ajánlott is biztonsági okokból).
Ha minden node csak vezetéken lesz kapcsolatban, akkor ajánlom az ethernet backhaul mód bekapcsolását. -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Hamarosan 2db AC68U routert fogok otthon AiMeshben használni, legalábbis ebben bízom. A két eszköz utp kábellel lesz összekötve. Mielőtt beállítanám az egyiket routernek, a másikat node-nak, kell előtte állítani a menüben bármit vagy mehet egyből a nekik szánt helyre? -
ArthurShelby
addikt
Használ itt valaki gyári fw-rel aimesh-t? (nekem 3 ac6u-m is van) (ac66u b1-et is annak számolom)
Tök jól működik minden...egy ideig. Az a sejtésem, hogy gyenge a router hozzá. Az utolsó frissítés is valami újraindulásos problémát oldott meg. Néha a cpu használat full ok, néha meg az egekben van, nem tudom mitől.
Amikor épp jó, akkor full jó, csak hát a stabilitás. Van mikor a node-t kell újraindítani, van mikor a fő routert (olyankor nem lehet fölcsatlakozni rá wifin, csak kábelen és vpn-en érem el).
Most már átálltam arra, hogy naponta újraindítom, hátha az segít... -
Victorio
aktív tag
válasz
Victorio #6876 üzenetére
Ha már ilyen frankón bekerült akkor be is állítottam a Wireguardot. Most a telefonomról is elérem az otthoni NAS-t bárhonnan.
Ha valakit érdekel a hadművelet:
Elsőnek egy DDNS beállítás kell. Nekem a FreeDNS volt szimpatikus. Ennél nem kell havonta megújítani a dolgot mint a No-IP-nél, egyszerű és nem olvastam még róla hogy valami huncutság lenne a szolgáltatásban.
Beregisztrálsz, elsőnek létrehozol egy neked tetsző subdomaint. Pl: kiskutyafule.dancingcrab.com
A Dynamic DNS menüben a Wget Script linken le lehet tölteni egy .bat fájlt. Egy szerkesztőben megnyitva az update.php? utáni karaktersor lesz a token kódunk - ezt érdemes elmenteni.Ezután irány a router Basic menüjében a DDNS lap. A listából kiválasztod a FreeDNS-t, beírod az elmentett token kódot, Save.
Ha frissítette az IP-t akkor jöhet a Wireguard beállítás.Routerben a VPN menüben Wireguard lap.
Elsőnek a Wireguard szerver beállítás (wg0/Config)Interface
Enable on Start: ☑
Port: 56789 (megadsz egy neked tetszőlegest 49152 - 65535 között amit nem használ még a torrent kliensed vagy másvalaki)
Interface IP: 192.168.2.1/24 (nálam a DHCP a 192.168.1.1/24 tartományból oszt, a 192.168.2.X lesz a VPN címtartománya)
Private Key: Generálsz egyet
Public Key: abc*****xyz (ezt generálta a router a Private Key alapján)
DNS Servers: Üres
FWMark: 0
MTU: 1420 (ne adj meg nagyobbat, hogy beleférjen a packet a VPN overheaddel együtt)
Respond to DNS: ☐
Routing Mode: AutoPeer Parameters
Router behind NAT: ☐ (nálam Digi a szolgáltató, nem vagyok NAT-olva)
Endpoint: Custom Endpoint - kiskutyafule.dancingcrab.com:56789 (ezt a domaint regisztráltad a FreeDNS-en)
DNS Servers for Peers: Üres
Push LAN0 (br0) to peers: ☑
Push LAN1 (br1) to peers: ☐
Push LAN2 (br2) to peers: ☐
Push LAN3 (br3) to peers: ☐
Forward all peer traffic: ☐Ha megvan akkor Save, és jöhet a Peer beállítás - elsőnek a telefonon.
A telefonra telepítjük a Wireguard szoftvert. Ha elindult akkor Build from Scrach pontot választjuk.Interface
Név: Valami frankó név ami mindig arra emlékeztet mekkora Hackermanok vagyunk
Nyilvános kulcs: def*****qwv (ez generálódik magától a telefonon)
Címek: 192.168.2.2/32 (a VPN tunnelben a telefon ezt a címet kapja majd meg)
Listen port: 56789
MTU: 1420
Peer
Nyilvános kulcs: abc*****xyz (ezt generálta a router)
Engedélyezett IP: 0.0.0.0/0 (az otthoni hálózat összes címét tartalmazza - úgyis a routeren lesz szabályozva)
Végpont: kiskutyafule.dancingcrab.com:56789
Persistent Keepalive: 20 (hogyha IP-t vált a teló akkor is élő maradjon a kapcsolat)Ha ezzel megvagyunk akkor irány vissza a router menüjébe a wg0/Peers lapra
Config Generation
Peer Communication: Hub and Spoke
Port: 56789
FWMask: 0Vegyünk fel egy új peert.
Alias: Telefon neve
Endpoint: Üres
Private Key: Üres
Public Key: def*****qwv (ez generálódott a telefonon)
Preshared Key: Üres
Interface IP: 192.168.2.2 (a teló IP-je a tunnelben)
Allowed IPs: 192.168.1.1/24 (ha a teljes 192.168.1.X tartományra engedélyezzük a hozzáférést. De egyesével is meg lehet adni IP-ket vagy range-eket vesszővel elválasztva)
Add to Peers gomb, majd Save.Kapcsoljuk ki a WiFi-t a telón, kapcsoljuk be a Wireguardot, és elvileg már műxik is. Csekkoljuk le egy ping alkalmazással a router IP-jét vagy valami belső hálós címet megkolompolva.
Ha pingik akkor öröm és boldogság. -
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander #6877 üzenetére
Bocs, egy plusz reboot-tol helyrebillent az agya. Marad az ötös
-
Victorio
aktív tag
Kijött a 2023.5 FreshTomato.
Végre megérkezett a GUI támogatás a WireGuardhoz. -
AtHoS
nagyúr
válasz
attilaxxxx #6873 üzenetére
Na bakker én meg azt hittem telefon topikban vagyok
aláírásod megvezetett így éjszakás műszak után
Szóval sztornó amit írtam -
AtHoS
nagyúr
válasz
attilaxxxx #6871 üzenetére
Routeren szétválasztod különböző névre a 2.4 és 5 GHz csatornákat és csak a 2.4 GHz-esre lépsz fel....lőn voálá
-
attilaxxxx
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom a 2.4 wifi csatornát fixre állítani? -
Victorio
aktív tag
Elsőnek csekkold le az előtte lévő hardvert. Dugd rá a router nélkül közvetlenül a szolgáltató modemére/GPON-jára a PC-t és nézd meg úgy működik-e. Érdemes letesztelni az UTP kábelt is.
A configjába be tudsz lépni? Gyári szoftver van rajta?
Ha a router nélkül műxik akkor csinálj egy 30-30-30 resetet.
Ha ez se oldja meg, akkor lehet kinyiffant a WAN port. Akkor érdemes egy olyan 3rd party szoftvert rátenni amin át tudod konfigolni melyik a WAN port.
Én egy villámcsapott WRT54GL-en így oldottam meg.
Olyat kapott, hogy a nyáklapon a bejövő portnál fölpöndörödött és megégett a réz vezeték, de a többi portja működött tovább. -
Vasy09
őstag
Sziasztok! Egyik pillanatról a másikra elment a LAN kapcsolat a routerről….
A kék porton semmi… Járt már valaki így? Egyszer csak kiesett a mesh hálózatból! Újraindítás nem segített…
valakinek vmi ötlet esetleg? -
markymango
tag
@Mostly Harmless @Victorio köszi szépen mindkettőtöknek, de sajna egyik variáció sem működött
És hol találtam választ - az Asus FAQ-ben
Pedig jártam már ott mielőtt megkérdeztem itt, csak rosszul kerestem rá. Szerencsére vissza is tudtam rakni a mentett fájlt, de nem szeretnék még egy ilyen trükköt frissítésenként -.-
-
Mostly Harmless
tag
válasz
markymango #6859 üzenetére
Nem admin/admin, hanem root/admin. Ebbe a pofonba már többször belerutottam. 🙂
-
Victorio
aktív tag
válasz
markymango #6859 üzenetére
Próbáld a 30-30-30 resetet.
Bekapcsolt állapotban 30 másodpercen át tartsd nyomva a reset gombot, utána húzd ki a tápját anélkül, hogy felengednéd a reset gombot újabb 30 másodpercre, dugd vissza a tápot még mindig a reset felengedése nélkül, várj újabb 30 másodpercet és csak ekkor engedd fel a gombot.
Elvileg ezután már tényleg vissza kell állnia az alapértelmezett admin/admin-ra. -
markymango
tag
Reseteltem, beállítottam, majd a login oldalon nem fogadja el a router hátlapján írt admin/admin belépési infókat. Kipróbáltam a régebbi user/pass párost, a most megadott wifi párost, és nincs több ötletem.. valaki tudja, mit lehet ezzel kezdeni? Újabb reset?
-
markymango
tag
Hát én is így jártam, remek.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #6854 üzenetére
Nos én sem látom át teljesen a hibát, de az biztos hogy szerver oldalon volt a gond
AiProtection kavarta meg a routerek lelkivilágát igazán már nem először. -
ArthurShelby
addikt
válasz
zsolt501 #6852 üzenetére
Én ezt most nem értem. Az asus-nál volt valami szerver oldali hiba, ami miatt az otthoni routerek nem mentek?
Nem értem milyen kapcsolat van a router és az asus szerverei között (amit el tudok képzelni, az a ddns, és a frissítések letöltése, de ezek nem olyanok, hogy lehaljon otthon a net). -
dbius
veterán
válasz
zsolt501 #6852 üzenetére
Nálam volt gond aznap, de kb. csak este 22-23-tól vettem észre.
Olvasgattam, böngésztem, majd nem kezdte el betölteni a chrome az oldalakat, semmit, még a LAN-on belüli címeket sem.
DNS-t váltottam, cachet töröltem, másik böngészőt néztem, akkor bejött egy-egy oldal, de frissítéskor már nem töltötte újra azokat sem. A mesh rendszert (ac68u és ac66u_b1 alkotja) nem indítottam újra.
Végül mivel már késő volt és úgy voltam vele majd ha másnap sem fog működni rendesen, akkor jobban utána járok.
Reggel pedig már egyből az ezzel kapcsolatos hírekbe futottam és ennek tulajdonítottam az egészet, mert másnap már semmilyen probléma nem volt.
-
zsolt501
Topikgazda
Remélem itt senkit nem érint a gond.
ASUS routers knocked offline worldwide by bad security updateInterruption in Router Product Connectivity and Urgent Mitigation Measures
-
kisbalazs83
aktív tag
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.386.51665
2023/05/11
Bug fixes and functionality modifications:
-Resolved the issue with login and password changes.
-Fixed the issue where Traffic Analyzer sometimes couldn't record data.Security updates:
-Enabled and supported ECDSA certificates for Let's Encrypt.
-Enhanced protection for credentials.
-Enhanced protection for OTA firmware updates.
-Fixed DoS vulnerabilities in firewall configuration pages. Thanks to Jinghe Gao's contribution.
-Fixed DoS vulerabilities in httpd. Thanks to Howard McGreehan.
-Fixed information disclosure vulnerability. Thanks to Junxu (Hillstone Network Security Research Institute) contribution.
-Fixed CVE-2023-28702 and CVE-2023-28703. Thanks to Xingyu Xu(@tmotfl) contribution.
-Fixed null pointer dereference vulnerabilities. Thanks to Chengfeng Ye, Prism Research Group - cse hkust contribution.
-Fixed the cfg server vulnerability. Thanks to Swing and Wang Duo from Chaitin Security Research Lab.
-Fixed the vulnerability in the logmessage function. Thanks to Swing and Wang Duo from Chaitin Security Research Lab C0ss4ck from Bytedance Wuheng Lab, Feixincheng from X1cT34m.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest