- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasy09
őstag
válasz
ArthurShelby #4297 üzenetére
Nagy nehezen összehoztam! De így sem tökéletes, legalábbis kábelen. Megpróbálom tesztelni sima wifin is, mert a jelenség részben megmaradt. Ha ezen a routeren van csatlakozva az eszköz, akkor sokkal lassabb, illetve van, hogy néha eldobja a netet is!
-
SztiviVander
addikt
válasz
Neil Watts #4289 üzenetére
milyen hw verziójú a routered? a tomato csak A/B rev-en megy, C/E-n nem. és sajnos hiába vannak új forkok, az érdemi fejlesztés meg is állt azzal hogy shibby abbahagyta.
-
ArthurShelby
addikt
Nálad azért aggodalomra ad okot, hogy néha sima ap módban gondok vannak.
A vezeték maradhat (maradjon!).
A tapasztalat, hogy az utolsó fw-vel már nincsennek barangolási gondok. Bár keveset teszteltem még.
A fix ip maradhat, az nem fog változni, hanem csak a node kezelőfelületét nem tudod majd elérni (átirányít majd ugyanúgy a router.asus.com-ra, mint a fő router ip-címénél). Csak a fő routerből tudod majd elérni, ott a node-knál írja (és kb ennyi).
Nyilván azért kell ez, hogy minden wifi beállítás pontosan ugyanaz legyen, csak így pl nem lehet gondolom a node-ra pl usb-t dugni (mármint az használja rajta). -
Vasy09
őstag
válasz
ArthurShelby #4294 üzenetére
Köszi!
És mik a tapasztalatok? Jobb szerinted, mintha ap módban lenne? Nekem is fix ip cím van adva neki, akkor ezek szerint azt majd újra be kell állítani? És gondolom a kábeles összeköttetés maradhat köztük!?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
SztiviVander #4261 üzenetére
Sajnos a vlan csak egyetlen üzleti kategóriás routerbe van bevezetve, amin még a 380-as fw van. Sok jó funkció van még ott (pl az ottani guest wifi). A fő különlegessége pedig a hardveres dupla wan.
Persze abból meg az aimesh, meg a többi új funkció hiányzik. -
ArthurShelby
addikt
Nálam is 2db ac68u van.
Én már beállítottam az aimesh-t. A lényeg, hogy az ap-t resetelni kell, és ilyenkor kell rámenni az aimesh node keresésre az aimesh routerben. -
válasz
Szia!
Ha Tomato lesz belőle, akkor már FreshTomato néven keresd. Ez a kille72 féle verzió, csak a napokban átkeresztelték.
-
-
Vasy09
őstag
Aki már csinált ilyet, vagy van tapasztalata, elsősorban attól kérdezném!
Adott két AC68U router. Az egyik a fő, ami osztja a szolgáltató modemjéből a netet, a másik az emeleten AP módban osztja a fő router netjét! A kérdés, hogy az új asus aimesh funkciót érdemes-e használnom, és ha igen, mi az útja módja?
Mostanság gyakran előfordul, hogy a feni (AP módban lévő) router nem osztja rendesen a netet, mert pl nem lehet képeket, videókat küldeni viberen, ha rá vagyunk csatlakozva.
Feltettem a legújabb firmware-t rá, de így sem az igazi! Vagy esetleg valamit nem jól vagy nem állítottam be rajta/rajtuk?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Nálam semmi ilyen hiba nem jött elő, RAM használat hogy alakul?
-
Sziasztok!
A legujabb gyari FW-vel igen sokszor hal meg a webui, magyaran a router cimen semmi nem jon be.
Ezt ugy megis mire veljem? Semmi eroforrasigenyes dolog nem fut.Jelenleg is a kille72 fele Tomato a legajanlottabb a routerre?
Koszi!
Udv. core2
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #4287 üzenetére
Annyi szerintem messze nem használja, már csak azért sem, mert sok routernél nincs alapértelmezetten engedélyezve sem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
SztiviVander #4286 üzenetére
Ok, kb 90%.
. Megragadtad a mondandóm lényegét.
-
SztiviVander
addikt
válasz
ArthurShelby #4285 üzenetére
90%-a? ha Te mondod...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
SztiviVander #4284 üzenetére
Nem vagyok informatikus, csak szimplán műkedvelő vagyok.
A nat, portforward, és upnp-t idő volt mire megtanultam. De teljesen még ma sem vagyok profi.
UPnP-t az emberek 90%-a használja. -
SztiviVander
addikt
válasz
ArthurShelby #4282 üzenetére
vagy egyszerűen le kell tiltani az upnp-t. nem ez az első ilyen hibája és valószínűeg nem is az utolsó.
egyébként ezekben a hibákban az a szép, hogy aki ért hozzá az már rég kiiktatta az ilyen fölösleges marhaságokat, aki meg nem, az sose fog ilyen cikkeket olvasni (meg fw-t frissíteni se). tehát a routerek kb 90%-a simán támadható marad... -
zsolt501
Topikgazda
Ezzel a leírással egy a baj, hogy nem derül ki hogy az említett routerek esetén melyik szoftver esetén van a sebezhetőség, mert ugye a routereket ha tesztelték akkor valamilyen szoftver verzió volt ezeknél is, de amúgy ahogy nézem a hiba a HTTP kapcsolatot érinti a HTTPS kapcsolat nem érintett, szóval ha nem használunk HTTP kapcsolatot akkor nincs nagy gond, de az is lehet hogy rosszul értem a leírást, és minden kapcsolatot érint, de mindenesetre az látszik, hogy HTTP kapcsolaton demonstrál.
Én az utolsó frissítés óta csak HTTPS kapcsolatot használok mindenhez. -
Patice
nagyúr
Egy másik topikban linkelték:
"Minket is érinthet...
4,8 millió routert érinthet egy új sebezhetőségAz Akamai kiberbiztonsági szakértői egy olyan router-sebezhetőséget mutattak be, aminek kihasználásával távoli támadók hozzáférhetnek a belső hálózatunk klienseihez, valamint átjáróként használhatják a routerünket különböző bűncselekmények elkövetése során.
Az Akamai közzétett egy listát is az érintett routertípusokról, így amennyiben az általunk használt router is sebezhető, érdemes az elkövetkező időkben aktívan figyelni a készülékhez kiadott firmware-frissítéseket, ugyanis a probléma szoftveresen javítható."
RT-AC68U a listán van...
-
Blackmate
őstag
válasz
ArthurShelby #4278 üzenetére
Köszönöm! fstab-on kell valamit varázsolni, hogy reboot után fel legyen csatolva a kötet?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Blackmate #4277 üzenetére
Én sem értem pont ext4-et miért nem lehet GUI-n keresztül.
SSH-n keresztül:umount -l /tmp/mnt/*
mkfs.ext4 -L <címke> /dev/sdXNAhol a /dev/sdXN az a vinyón levő partíció, tipikusan /dev/sda1. De azért csekkold előtte:
fdisk -l /dev/sda
A címkét pedig érdemes megadni mert azt fogja csatolási pontban is használni (könnyebben azonosítod).
-
Blackmate
őstag
A legfrissebb Merlin 384.4_2-t futtatva hogyan tudok egy csatlakoztatott pendrive-on ext3/4 partíciót létrehozni?
GUI-ból csak NTFS/FAT/HFS formázás lehetséges. Entware-t szeretnék használni, amihez szükségem van ext fájlrendszerre. -
VGYke
addikt
A fent igen sokszor részletezett DM és router külső elérésével kapcsolatban ezt tanácsolja az Asus support:
"Ebben az esetben még azt meg lehet probálni, hogy manuálisan hozzá rendelni a portokat a megfelelő eszközökhöz.
Tehát a 8081-s portot és a 8080 portot a router ipcimére kell rendelni."
Le tudnátok írni, hogy mit hogyan próbáljak még meg? Ismeretek hiányában nem értem pontosan mire gondol a Support...
Most kb. 260 km-re vagyok a routeremtől, az AiCloud bejelentkezés simán működik, látom is a rácsatolt HDD tartalmát, meg is tudom nyitni a fájlokat:
Ha a router beállítási felületét akarom elérni
Ezt a szokásos üzenetet kapom:A routeren a "külső elérés engedélyezett"
-
zsolt501
Topikgazda
Leírom miket használok a routeren nehogy ebből gond legyen, mert nem mindenki használja ugyan azokat a funkciókat szerintem.
Először is nálam Digis PPPoE net van 500-as jelenleg, a router konkrét szerver funkciót nem lát el, nem fut rajta FTP, Itunes, UPnP média szerver, de HDD sincs rákötve.
Amit viszont ellát az a NET megosztás kábelen és WiFi-n illetve a portátirányítások, DHCP szerver, DDNS kezelés (asus ddns) ez mellé a HTTPS/SSL Certificate.
Ez mellé jön még az OpenVPN és az IPv6 kezelés is és pár tűzfal szabály.
A routeren átlagosan 6-8 eszköz lóg vezetékesen és 2-3 szokott WiFi-n. -
zsolt501
Topikgazda
5. napja stabil a router nincs vele gond a RAM fogyasztás is stabilan áll a telepítéskori szinten, az általam használt funkciókkal 70MB körül stabilizálódott, és eddig semmi zavaró anomáliát nem vettem észre ami a működést és a használatot zavarná.
-
SztiviVander
addikt
válasz
ArthurShelby #4260 üzenetére
ac68-ba nem volt kivezetve webadminra a vlan 380ba se. meg elotte se. merlinbe se. gondolom mert valami plusz kellett a dragabb modellekbe amivel el lehet adni azokat is.
-
ArthurShelby
addikt
Valaki akinek a 380-a fw van fenn van ilyen vlan? (a vlan ikon ismerős, mintha láttam volna már)
(egyébként a kép az üzleti asus brt routerből van, amin 380-as fw fut)
szerk:
anno a vpn szerver-nek volt ez az ikonja: [link] (tudtam, hog ismerős)
-
Patice
nagyúr
válasz
zsolt501 #4254 üzenetére
Meriln szerint normális.
"disk_monitor is the service that handles scheduled filesystem scans. SIGALRM is the signal the process receives when it has a scheduled event occurring, which tells it to wake up, and process any scheduled event if there's a disk present before going back into sleep." forrás
-
zsolt501
Topikgazda
1 napos tapasztalat alapján 65 és 75MB közt ingadozik a memória igénye a CPU terhelése kicsit magasabb ennek a szoftvernek 5-8%-ig ugrik ki terheletlenül az előző szoftverrel ez 0 és 5% közt mozgott, viszont ami érdekes, hogy ha a mobiltelefonos router piszkáló applikációt is megnyitom akkor már 130-150MB környékére kerül a RAM fogyasztás, illetve a proci terhelés is kiugróan magas 50-80% közt mozog néha ilyenkor, az okát nem értem hogy mi okozza ezt az óriási különbséget, nem tudom másnál is ez elő jön e ez, ami viszont megnyugtató, hogy az applikáció bezárása után a helyzet visszaáll rövid időn belül a kezdeti normál szintre.
Viszont most megnézve a router LOG-ját egy fura bejegyzés tűnt fel benne:
23:01:50 disk_monitor: Got SIGALRM...
Ez mi lehet? -
*H*
aktív tag
A Let's Encrypt egy ingyenes tanúsítvány hitelesítő. Ennek lehetősége került be az új FW-be. Távoli elérésnél https kapcsolat esetén eddig is volt tanúsítványa a routernek, de azt saját maga írta alá. Ezért a böngészők nem biztonságos kapcsolatot jeleztek. Mivel az újabb FW-ben távolról már csak a https kapcsolat engedélyezett, a http már nem, ezért ez mindig előjött. A külső fél által hitelesített (Let's Encrypt) érvényes tanúsítványnál már nem okoz ez problémát, biztonságosnak jelzik kapcsolódáskor. Domain név (DDNS) hitelesített, 90 naponta automatikusan megújul.
Ha használod a távoli elérést, ha nem (vagy VPN-t használsz olyankor), ártani nem fogsz vele, ha bekapcsoltad. -
ArthurShelby
addikt
Nálam nem jelzett alapból sárga felkiáltójellel, csak mikor nyomtam neki egy frissítést. Még nem frissítem a 2 ac68u-t, mert sokan használják.
Nem tudom ki használja az Aimesh-t, de eddig számomra csalódás, még nem tökéletes, hátha majd ez a frissítés javít valamit. Pl videót néztem és kimentem a nappaliból a konyhába (konyhában a node-nak erősebb a jele), a videó megakadt és nem ment tovább...Igaz fix ip-ket használok, szóval reménykedem, hogy a frissítés tökéletesíti. "- Fixed AiMesh mac filter bugs" -
VGYke
addikt
Csak szólok, hogy itt, már megint bevigyorgott egy új gyári fw: Verzió 3.0.0.4.384.20648.
"- Fixed abnormal message in system log.
- Fixed Time zone/DST bugs.
- Enhanced AiMesh self-healing ability.
- Fixed AiMesh mac filter bugs"
A sárga felkiáltójel nem szól hogy van! -
Klara_
őstag
válasz
zsolt501 #4243 üzenetére
"Cloudflare's business has never been built around tracking users or selling advertising. We don't see personal data as an asset; we see it as a toxic asset. While we need some logging to prevent abuse and debug issues, we couldn't imagine any situation where we'd need that information longer than 24 hours. And we wanted to put our money where our mouth was, so we committed to retaining KPMG, the well-respected auditing firm, to audit our practices annually and publish a public report confirming we're doing what we said we would."
-
zsolt501
Topikgazda
Nem ismerem az üzemeltető céget, és sajnos igen kevés információ derül ki a cégről az oldal alapján.
Nem szeretem a Google DNS-t se nagyon, de eddig ez vált nálam be.
A google DNS-e nem a leggyorsabb ez tény, de eddig minden oldal megnyílt vele probléma nélkül.
Az is igaz, hogy a google adatkezelése DNS szerver oldalon igen érdekes, (sajnos ez igaz a többi cégre is már), gyönyörűen fel tudják a cégek használni az oldal megnyitásokat, és több infót tudnak ebből leszűrni már mint a kereső használatból.
Azt is megértem, hogy semmi nincs ingyen, és valamiből ezeket a szervereket fenn kell tartani üzemeltetni kell, de sokszor nem derül ki igazán az hogy honnan is vannak a bevételeik, és a statisztikákat mire is használják fel. -
Klara_
őstag
Ennek van gyakorlati haszna beallitani?
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4240 üzenetére
Pont az előbb ellenőriztem, mert úgy emlékeztem, hogy engedtem a WAN felöli elérést, de rosszul emlékeztem és nincs engedélyezve. Egyelőre úgy tűnik, hogy a beállításaim sem változtak meg, nem látok semmi gyanúsat. Logot már próbáltam bogarászni, de nem igazán látok enne olyat, hogy vezetné a belépéseket... Mindjárt kimentem a logot, és valami text editorban rákeresek az IP szóra.
-
válasz
Véreshurka #4239 üzenetére
Engedélyezve van a WAN felőli elérés? A log-ban nem látszik, hogy sikeresen beléptek x.y IP címről? Mondjuk nem tudom, hogy egyáltalán jegyzi-e a log-ba ezt a firmware.
-
Véreshurka
senior tag
Elég fura dolog történt ma: először is nem tudtam csatlakozni a netre, de azt egy szolgáltatói modem és a router újraindítása megoldotta. Viszont amikor be akartam lépni a router admin oldalára, akkor úgy volt más nyelvre állítva (kínai/koreai/japán/stb...), hogy én nem nyúltam a beállításokhoz
Fordult már elő ilyen mással is? El lehet kezdeni parázni? Vagy arra tudok még gondolni, hogy az újraindítás miatt kavarodott el valami a nyelv beállításban?
-
VGYke
addikt
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SztiviVander #4235 üzenetére
5g nálam AUTO és 36-os csatit dobott rá
2.4G pedig fixen 6-os csatiEzek jó kérdések, sosem kutakodtam ilyenek után. Talán azért mert nem volt még vele gondom.
Amúgy családi házas környéken lakom, szóval nem telített egyáltalán, tud válogatni kénye kedvére a router -
SztiviVander
addikt
Lehet hogy csatornától is függ hogy 3an 3 félét látunk? Nálam a 2.4 fix 3-as csatornán van, az 5g meg auton és általában a 100 felettieket használja. Ja és persze maxon a teljesítmény csúszka mindkettőnél.
Amúgy nem az van hogy mivel sok eltérő szabályzás van adóteljesítményre, így az ország beállítás függvényében kellene ennek változnia? Viszont asus-ban én sose láttam pl ilyet hogy oszág beállítás. Vagy beállítják fixen a teljesítményt annak függvényében hogy melyik piacra (eu/japan/usa/stb) küldik? Fura... -
AtHoS
nagyúr
válasz
kisbalazs83 #4228 üzenetére
Nálam ezt dobta
ASUSWRT-Merlin RT-AC68U 380.69-2 Sun Jan 28 06:08:45 UTC 2018
/tmp/home/root# wl txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0x1808): 15.50 15.50 15.50
/tmp/home/root# wl -i eth2 txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0xd024): 18.00 18.00 18.00
/tmp/home/root# wl -i eth1 txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0x1808): 15.50 15.50 15.50Beállításoknál max performance a beállítás
-
SztiviVander
addikt
válasz
nálam se sokkal több...
ASUSWRT-Merlin RT-AC68U 384.4-2 Sat Mar 24 17:01:45 UTC 2018
/tmp/home/root# wl txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0x1805): 15.50 15.50 15.50
/tmp/home/root# wl -i eth2 txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0xe16a): 23.00 23.00 23.00
/tmp/home/root# wl -i eth1 txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0x1805): 15.50 15.50 15.50 -
ArthurShelby
addikt
válasz
kisbalazs83 #4231 üzenetére
Ahogy tudom az újabb verzióknál az a gond, hogy csomó adatot a CFE-ben (bootloader-ben) is tárol, és ha nem egyezik az NVRAM-ban lévővel, akkor azt fölülírja a CFE-ből. Gyakorlatilag ha valaki overclock-olni akar, vagy tx power-t növelni, akkor azt a CFE-ben kell módosítani (az újabb fw-nél), az meg ugye veszélyes, mert nem csinálható már vissza semmilyen fw cserével.
(Ezt törte fel ugye hugo, hogy nem kell cfe módosítás) -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4230 üzenetére
Köszönöm a választ! Bár az angolom nem túl jó
Jól értem, hogy az újabb merlin verzióknál már nem fog működik a régió váltás és tx power növelés ezzel a megoldással SSH-n?
Nekem az az érzésem, hogy Hugo nem fogja folytatni. A levelekre se reagál állítólag. -
ArthurShelby
addikt
válasz
HGG feltörte az asus szoftverét, ezért van benne tx power növelés (és ezért nem adja ki a forráskódot). Sajnos hugo most pihen, pedig ő sok jó dolgot kezdett el. Pl nála ssh-n már lehet overclock-olni (a webes felületen még csak tervben van) (ezt is "feltörte").
Nagy kár, hogy most abba hagyta, jó dolgokat csinált, és az aimesh is rá vár. (a merlinből ez hiányzik, mert nem nyílt a forráskód)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
kisbalazs83 #4226 üzenetére
Anno overclock és tx power után érdeklődtem a fórumon, végül privátban ezt az üzenetet kaptam:
Hi, just a copy I wrote other users with same questions and still working well for us.
1.) Overclocking has nothing to do with FCC
2.) even power increase cant be a real problem as you could still use older firmware which has been allowed to use a bit more power!!!
Nobody can commit you to use newer limited firmware! When you bought the router everything has been fine, and u never updated it because NEVER TOUCH A RUNNING SYSTEM !!!
Depending on your regional settings it can be a small (US) up to big (EU) difference.Please dont make this public, as asus could change new firmwares to not supporting this workaround and we all could loose this feature on asus and Merlin firmwares (there are others like HGG but he ended support).
ONLY for RT-AC68U and derivates
territory_code is set only on newer bootloader 1.0.2.1, on 1.0.2.0 not set and could be left out to delete
Infos can be found here: https://www.snbforums.com/threads/asus-routers-cfe-dumps-collection.17793/page-46
Most other threads related to TxPower and FCC have already been deleted, some of them could still be found with google cache.First if you know how to use SSH just go on, otherwise if only familiar with telnet load any asus-firmware or an older Merlin-firmware as the newest Beta-Merlins dont support it anymore.
I am no chief in such things, so had to search long time to get it working with SSH, as I didnt want to install new software like putty and tried it with the new integrated Win10-support for SSH-tool.
But after activate the feature you get only a pre-beta version at the moment with no chance to conntect to router, had to install the new version from github, now its working.
https://blogs.msdn.microsoft.com/po...fall-creators-update-and-windows-server-1709/
new working versions: https://github.com/powershell/Win32-OpenSSHenable telnet (or SSH) in admin page
activate telnet in windows program options or install putty if you have only Win-home and maybe not supportedopen cmd in windows and enter
telnet 10.0.0.10 (IP address of your router)
your User
your PW
now you logged in, enter each line (copy paste)first show recent settings of your router:
nvram show | grep -E 'ccode|regrev|regulation|wl[0-9]_country|wl[0-9]_reg_mode|territory_code' | sort
save results anywhere with copy paste to be able to go back to your original settings (changeback #a to „whatever shown before“ and 0 to maybe 0 or 13 depending)nvram set asuscfe0:ccode=#a
nvram set asuscfe1:ccode=#a
nvram set asuscfe0:regrev=0
nvram set asuscfe1:regrev=0
nvram unset asuscfeterritory_code
nvram set asuscfecommit=1nvram set 0:ccode=#a
nvram set 1:ccode=#a
nvram set 0:regrev=0
nvram set 1:regrev=0
nvram set wl0_country_code=#a
nvram set wl1_country_code=#a
nvram set wl0_country_rev=0
nvram set wl1_country_rev=0
nvram set wl0_reg_mode=off
nvram set wl1_reg_mode=off
nvram unset territory_code
nvram commit
rebootDo NOT use auto channels 2/5G!
be aware to choose correct channel 1-13 and 36-140 for EU as it will allow all channels even 14 only for Japan and 149+ (US) in 5G not usable with many EU-devices.
power should be 10dB more now transmitting with 316mW=25dB (not maximum but much more usable than 35mW) - be happy and save power (less routers > less power ...)
Even more would be possible, but only with scripts as reverting back after some time and not really useful at all (Chipset made only for 400mW), 500 and max. 708mW are possible but slower as too much distortions.
So the how-to I dont search again, as this power increase is some kind of sweet spot for this router I have tested in all areas at home with HGG.test it with mobile app such as wifi analyzer before and after to see it works.
Internet speed will rise a lot if limited by wifi at the moment in some weak areas.If you want you can change CPU/RAM-frequeny as well, overclocking from 800/666 up to 1000/666 (secure) or 1200/800 should be fine for all 68U routers.
But of course with little risc of briking if done "hardcoded" in cfe (bootloader) with to high setting for your router, advantage easy to do and reliable.
Software solution is more tricky (scripts) and maybe not working in future newer firmwares.
But possible to test some time with higher or even too high clock and with factory reset back to old clock.
If working good some days make it fixed in bootloader.
In merlin firmware you will see temperatur, mine rised from 72 to 76°C, thats fine, up to 80 or even 85 it's ok.
My first router had 85 out of the box with lowest clock (I chanded thermal paste and improoved cooling plate not sitting perfect it went down to 75°). They are build to resist even over 100° permanently.
Benefit in VPN and USB-speed almost linear to frequency.So to upgrade speed a little (very safe) bit with these 2 commands:
nvram set asuscfeclkfreq=1000,666 && nvram set asuscfecommit=1
nvram set clkfreq=1000,666 && nvram commit && rebootpossible values CPU: 800/1000/1200/1400
RAM: 533/666/775/800
Have mine now on 1200,800 as 1400 wont work longer than some minutes.
CPU 1000 is a save value for all AC68U. RAM 800 may be problematic on some (but RAM is not much benefit or even none, 666 will be fine as well or 775 is almost as good as 800).
If RAM speed-upgrade is really a benefit you have to test for your own if you like to.
Here something to read, showing how you can make it as test run with higher value to see if it will run some hours, and go back to safe cfe-values after reboot.
After evaluated safe values for your router you can set it as cfe and nvram and no more problems to think about it in future FW-upgrades.
https://www.snbforums.com/threads/overclocking-rt-ac68u.15235/ -
kisbalazs83
aktív tag
-
Klara_
őstag
válasz
kisbalazs83 #4226 üzenetére
192.168.1.1/Advanced_WAdvanced_Content.asp ful, legalaul - Adásteljesítmény-beállítás. Alapbol maximumon van.
-
kisbalazs83
aktív tag
Sziasztok!
Merlin alatt tx power állításra-növelésre van mód? Feltettem a legújabbat 384.4.2 és meglepődtem, hogy nincs a felületén erre mód. Az N18U-n HGG-t használok, ott egy csúszkával a hülye gyerek beállíthatja 1% (14.7dBm / 30mW) -tól 100% (30dBm / 1W) -ig. (25dBm / 316.2mW) -al használom.
Megnézem SSH-n a wl txpwr_target_max parancsra mit dob:Ez a 11.75dBm ez komoly?
-
ArthurShelby
addikt
Hogy kell beállítani az aimesh-t?
2 ac68u-t próbálnék beállítani úgy hogy kábellel vannak összekötve.
Ha rámegyek az aimesh node keresésre nem talál semmit. -
VGYke
addikt
válasz
Véreshurka #4222 üzenetére
Android telefonon: ASUS AiCloud.
Ha ez megy, nem kell lejátszó, a telefon elindítja a fájl lejátszást (gondolom ha csak nem egzotikus hang formátumról van szó)
Ui: bocsesz, most látom, amit írtam neked ez nem segítség! -
VGYke
addikt
válasz
ArthurShelby #4219 üzenetére
Nem, ezt még nem tettem! Csak "ASUS recovery mód: Router áramtalanítás majd Reset nyomva tartása (min. 30 sec-ig) mellett router bekapcsolás, majd a router vásárlásakor rajta lévő 3.0.0.4.380.3264 firmware telepítése" De kipróbálom, mit lehet tudni
Elkezdtem levelezni az ASUS supporttal is (servicecenter_emea@asus.com).
Csak a külső (DDNS) elérhetetlenségre válaszolt, a DM problémára nem.
Válasz:
"UPNP vagy a manuális port továbbítás be van kapcsolva az eszközön?
DDNS szolgáltatás csak ezekben az esetekben hajlandó normálisan müködni."
Segítenétek hol találom a beállításokban azt, amiről a support ír?(DDNS szolgáltatásról megjegyzem: pl. telefonomról kapcsolódva a routeren lévő HDD-re, akár hol tartózkodva tudom hallgatni a az itthoni HDD-n lévő zenéket. Tehát működik, csak a router a 8080 porton elérhetetlen, mint ahogy elérhetetlen DM esetén a 8081 porton
)
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Mivel nem boldogulok a DM problémával, lehet elgondolkodom egy 86U vásárláson ha jóárasítva megkapom, a 68U-t meg visszaküldöm garanciába a leírásommal és majd lesz ezután valami, pl. eladom, vagy megtartom és jó lesz AiMesh-re.
Kérdésem ASUS AiMesh kapcsolatban:
Működhet ez a dolog úgy is, hogy a 2. router LAN portjaira vezetékkel dugom az eszközöket? -
Klara_
őstag
válasz
Véreshurka #4213 üzenetére
-
Véreshurka
senior tag
válasz
zsolt501 #4211 üzenetére
Ahogy látom az a 380.66_X lesz. Bár nincs gondom a mostani fw-el (merlin 380.68_4), de szeretek mások tapasztalataiból kiindulva mást is kipróbálni, akár verziócsökkenés árán is.
(#4210) glehel: ez a szemetelés mit takar? Vagy volt itt róla szó, csak elsiklottam felette?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Véreshurka #4209 üzenetére
Nem ők nem ugyan úgy számoznak, csak az első 3 szám határozza meg a fő verzió számát Merlin az al verziók számozásában eltér.
Amúgy Merlin a fórumán és a változások leírásánál szokott utalni, hogy melyik gyári rendszert használta fel, de a fórumon mindig ki szokott derülni ha figyeled. -
glehel
senior tag
válasz
Véreshurka #4209 üzenetére
én merlint használok és a 384.3 teli szemetelte a 384.4 már nem.
-
zsolt501
Topikgazda
Verzió 3.0.0.4.384.20624
2018/03/2642.7 MBytes
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.384.20624
Suport multi-langue(UTF-8) network name*
Supported Let's encrypt to help get free Certificate Authority (CA). To enable this feature, the router needs to obtain public IP from ISP.
Security fixed
-Fixed information disclosure vulnerability. Thanks to Haitan Xiang and Fand Wang.
-Fixed CVE-2018-8826 remote code execution vulnerability. Thanks to Chris Wood.
-Fixed AiCloud 2.0 Reflected XSS Vulnerability. Thanks to Guy Arazi and Niv Levi contribution.
Thanks to Guy Arazi for following vulnerabilities.
-AiCloud 2.0 Stored XSS Share link manager.
-AiCloud 2.0 Reflected XSS - "share a link"
-Download Master HTTP service DoS vulnerability.
-Download Master Reflected XSS Main login.
Bug fixed
-Improved AiMesh stability.
-Improved system stability.
-Fixed DST related bugs.
-Fixed client list related bugs.
-Fixed traffic analyzer UI bugs.
* Windows XP and Windows 7 do not support UTF-8 format SSID. These two OS may see gibberish if using multi-language SSID.
Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5:146ce34f70a34b26492ffdeb9c6dd3d2 -
VGYke
addikt
Jött új gyári fw...(vagy ez csak nekem új? Nálam ma csilingelt a sárga felkiáltójel)
-
glehel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4199 üzenetére
az init-be kell ezt betenni
/usr/sbin/stealthMode onja bocs most olvasom "hátsó" ez az első
-
Agyzuzo
addikt
Apróság de engem zavar - azt nem lehet beállítani a gyári firmware-ben hogy mikor belépek a router dashboard-jára akkor a Status ablakkal indítson ahol látom a kapcsolatokat meg a CPU terhelést? Mert mindig a 2.4Ghz ablakot nyitja meg először. A Merlinben a Status-al indult, de most nagyon úgy néz ki hogy nálam az okozza hogy mindig visszaáll a kapcsolatom 100 megabitre WAN-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Videós, mozgóképes topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest