- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv. Srácok Shibby munkáját folytatja valaki? Amire érdemes is frissíteni?
-
-
fecke78
senior tag
Sziasztok nem szapulnám a szót 42 nm 2 re kellene egy erős 5ghz-es router , ajánlott ez a router ?
-
AtHoS
nagyúr
Merlin 384.7_2 (21-Oct-2018) [link]
- FIXED: Namecheap DDNS service not working
- FIXED: CVE-2018-15599 security issue in Dropbear
- FIXED: Potential buffer overrun in httpd -
AtHoS
nagyúr
Lehet túlkombináltam a dolgokat a tűzfallal kapcsolatban és leegyszerűsítve kimaradt pár - részemről triviális - tény, de alap Merlinben nincs az említett útvonalon semmi, ráadásul útvonal sincs
Beállításokban kell engedélyezni a JFFS használatát, utána lehet oda konfigolni
libus problémájához sikerült eszközölnöm a hozzászólásom, aki Entware-t telepített a routerre kötött háttértárra, - hogy normál Transmission-t tudjon használni - emiatt a JFFS-t mindenképpen engedélyezni kell és ugye az említett útvonal is létrejön a telepítés során
Egyébként igen, a firewall-start script segítségével lehet beállítani a szabályokat, de hogy azt megkerüli-e vagy kiegészítésként használja, ahhoz nem vagyok eléggé kompetens a témában, hogy megválaszoljam
-
Digger
senior tag
Az AsusWRT-Merlinben a tűzfalat többféleképpen is lehet konfigurálni?
Nekem nincs /JFFS/SCRIPTS/firewall-start állományom viszont megfigyeltem, hogy ha a webui alól állítok szabályokat, akkor az nvram-ban létrehoz egy vts_rulelist változót, ami a szabályokat sorolja fel.
Gondolom innen veszi a beállítandó adatokat induláskor.Az első két szabály a Synology NAS-hoz nyitja ki az 5000-es és az 5001-es portot, ami nálam így néz ki, a többit részt levágtam:
vts_rulelist=<DSM>5000>192.168.2.3>5000>BOTH><DSM>5001>192.168.2.3>5001>BOTH>
A firewall-start állomány létrehozásával a linuxban szokásos módon is lehet szabályokat beállítani, megkerülve a webui lehetőséget?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsolt501 #4784 üzenetére
No persze "csak" leírtam amit láttam, de tényleg a 20-21 port tartományt jelenti
Klara_
Ááá dehogy.
A NAT Loopback állítás miatt kérdezed? Engem nem érint, csak libus miatt kerestem Merlin alatt van-e engedélyezési/egyéb lehetőség hozzá, mert zsolt501 írta, hogy gyáriban biztosan van és az lett feltételezve, hogy a gyárira épülő Merlin és HGG alatt is lennie kellene én pedig azt feltételeztem ebből, hogy szabadon lehet ki/be kapcsolgatni, csak nem találtam hozzá sehol ilyen lehetőséget
-
Klara_
őstag
384.8 alfat probaltad?
-
Patrol
tag
Nem drága, 48 ezer Ft.
Hát nem cél a mesh hálózat, csak szimplán tetszik hogy jó a hardver, up to date a wpa3 miatt és a szülői felügyelet rész is király. No meg az egész felület. És a Synology NAS-ról is lehetne adminisztrálni.
Szóval tetszik, ennyi az egész. Árban ugyanennyiért, vagy csak picit kevesebbért vettem az RT-AC68U-t is. -
Patrol
tag
Erről mi a véleményetek? Synology MR2200ac
-
zsolt501
Topikgazda
Csak jelzem hogy az nem 2021-es port, hanem a 20 és a 21-es port de 20,21 ként szerepel a listában mikor kiválasztod, csak hibásan írja először a szoftver, mikor kiválasztod akkor már jól.
Amúgy FTP-hez port tartományt is meg kell adni ha passzív módban megy, mert különben nem fog működni az adatátvitel.[link] itt szépen le is van írva mit hogyan is kell, és ez érvényes a routerre is.
Én amikor legelőször hoztam létre FTP szervert akkor rengeteget szívtam vele, mire minden hiba ki lett kerülve, sajnos a szolgáltatói port tiltással is sokat szívtam mire kiderült hogy a 21-es portot tiltják, pl. a régi tvnetwork is ilyen volt.
-
AtHoS
nagyúr
Aha, így érthető miért nem találtam hozzá állítási lehetőséget
libus
Akkor viszont nem tudom miért nem megy nálad, de lehet az van, amit zsolt501 ír
Na most Merlin alatt a WAN -> Virtuális szerver / Port továbbítás részen lehet átírni az FTP port címét, ami itt alapértelmezetten: 2021 -
*H*
aktív tag
Van benne NAT loopback, csak a Merlin féle tűnt el, illetve a választás lehetősége. Mivel egy időben problémás volt az Asus sajátja, ezért Merlin alatt választható volt a Merlin vagy az Asus NAT loopback opció. Ezekből a Merlin került eltávolításra, az Asus implementációja maradt, ami mindig aktív a tűzfalszabályokban.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4772 üzenetére
Márciusi 384.4-ben írnak róla:
- REMOVED: Merlin NAT loopback mode (was increasingly
problematic as the firmware firewall handling became
more complex)Szóval lehet nincs Merlin alatt
-
AtHoS
nagyúr
Már nem azért, de mobilnetről milyen címen próbálod elérni a routert? Remélem DDNS címet belőtted és azzal, nem pedig a belső hálózati IP címmel
Intruder2k5
Amúgy /JFFS/SCRIPTS/firewall-start fájlban kell ugye Merlin alatt mókolni a tűzfal beállításokat
Nálam ennyi van oda beszerkesztve, tehát FTP-hez nincs extra, az megy alapból, ha engedélyezve van, persze FTP engedélyezésénél a WAN oldali elérést is be kell kapcoslni
#!/bin/sh
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 81 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51412 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROP -
Akkor ez viszont tűzfalproblémának tűnik, de sajnos Merlin-ben nem tudom ez miként működik. Egyrészt Tomato-ban ha az FTP szerver beállításai közt engedélyezem a WAN felőli elérést, akkor a szoftver rendezi a további dolgokat, és megnyitja magának a szükséges portokat, másrészt az iptables scriptek is a webes admin felületről állíthatók be. Nem tudom a gyári fw leszármazottaiban ez, hogy van.
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4770 üzenetére
WAN IP címmel is elérem a HDD tartalmát, meg a 192.168.2.1/sda3-al is.
De mobilnetről már nem érem el. -
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #4770 üzenetére
Gyáriban biztos van NAT Loopback
-
Egyrészt a 21-es portot nem kell beírni az url-be, az csak akkor kell, ha a 21-estől eltérő, tehát nem default portot használsz, ahogyan böngészéskor sem adod meg a 80 és 443 portokat.
Másrészt saját netről próbálod elérni WAN IP címmel, vagy mondjuk mobilnetről? Ha saját netkapcsolat, akkor aktív kell legyen a NAT Loopback, ami nem tudom, hogy Merlin/HGG-ben van-e egyáltalán.
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4768 üzenetére
Belső hálózatról elérem a HDD tartalmát, csak kívülről nem.
Pl.: 77.111....:21/sda3 és nem kapcsolódik. -
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4762 üzenetére
Volt már megadva egy "admin" felhasználó, de csináltam még egy felhasználót.
Adtam írás és olvasási engedélyt is a HDD-n, de továbbra sem érem el.
Ezt adtam meg:
IP cím:21/sda3
felhasználó név + jelszó amit ott az ftp-nél megadtam.
Igaz itthonról próbálok kapcsolódni, de attól még működni kellene, nem? -
-
Blackmate
őstag
válasz
Intruder2k5 #4764 üzenetére
Én még PXE-zni sem akarok egyelőre. Feltettem egy hello.txt-t a tfpt-root-ba és nem tudom leszedni windows 10 alól:
tftp -i <router IP> get hello.txt
Connect request failedA tftp-root könyvtáron lévő permission lényeges, hogy milyen?
iptables-ben nem kellett semmit módosítani? -
Blackmate
őstag
TFTP szervert akarok futtatni a routeren. A legfrissebb 384.7-es firmware megy a vason.
dnsmasq konfigjához hozzáadtam a szükséges részeket:enable-tftp
tftp-root=/srv/tftpService restart meg volt, de még így sem tudok egy LAN-on lévő gépről tftp kliensel csatlakozni.
Csinált már valaki ilyet? -
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4760 üzenetére
De HGG-ben nem találok erre lehetőséget.
Az user+pass páros beállításhoz. -
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4758 üzenetére
A HGG-ban ez van az FTP engedélyezésnél:
"Az FTP szolgáltatásra történő bejelentkezéshez felhasználónév és jelszó szükséges."
Gondolom itt kell a router felh.név+jelszó páros, mert szándékosan nem állítottam jelszót.
Itthonról a belső hálózatból elérem már a HDD-m, de kívülről nem. -
A router menüjébe való bejelentkezéshez használt felh.név+jelszó párosnak semmi köze a megosztáshoz, ha csak nem állítottad be szándékosan oda is ugyanazt. Bár TC-t nem használok Androidon, de az útvonal egyébként...
smb://192.168.1.1/megosztas_neve
Legalábbis ES File Explorerrel nekem ez a formátum megy.
-
libus
őstag
A routerre kötött HDD tartalmát, hogy érem el Androidos Total Commanderrel?
HGG van a routeren.
Mikor még tomato volt rajta, akkor ment. Most is megadtam az IP címem + a router menüjébe való bejelentkezéshez használt felh.név+jelszót, de nem kapcsolódik. -
Egy érdekes fejlesztés, lehet estére kipróbálom
Diversion - the Router Adblocker
Diversion is a shell script application to manage ad-blocking, Dnsmasq logging, Entware and pixelserv-tls installations and more on supported routers running Asuswrt-Merlin firmware, including its forks.
-
Akkor megpróbálnám manuálisan indítani, az init scriptet kihagyva, úgy talán látod a hibaüzenetet majd. Ehhez viszont tudni kellene, hogy hol van a settings.json file, amiben a beállításai vannak. Aztán így indíthatod:
/opt/bin/transmission-daemon -f -g /opt/etc/settings.json
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4752 üzenetére
Elindul, de az ellenőrzésre meg dead-et ír.
admin@RT-AC68U-DC80:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S88transmission start
Starting transmission-daemon... done.
admin@RT-AC68U-DC80:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S88transmission check
Checking transmission-daemon... dead.
admin@RT-AC68U-DC80:/tmp/home/root# -
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4748 üzenetére
admin@RT-AC68U-DC80:/tmp/home/root# opkg list_installed
ca-bundle - 20180409-3
entware-opt - 227000-3
entware-release - 1.0-2
entware-upgrade - 1.0-1
file - 5.33-2
findutils - 4.6.0-1
grep - 3.1-1
libc - 2.23-8
libcurl - 7.61.0-3
libevent2 - 2.1.8-2
libgcc - 7.3.0-8
libmagic - 5.33-2
libminiupnpc - 2.0.20170509-1
libnatpmp - 20150609-1
libncursesw - 6.1-1
libopenssl - 1.0.2p-1
libpcre - 8.42-1
libpthread - 2.23-8
librt - 2.23-8
libssp - 7.3.0-8
libstdcpp - 7.3.0-8
locales - 2.23-8
nano - 2.9.8-1
opkg - 2011-04-08-9c97d5ec-17c
terminfo - 6.1-1
transmission-daemon-openssl - 2.94-2
transmission-web - 2.94-2
zlib - 1.2.11-2
zoneinfo-asia - 2018e-1
zoneinfo-europe - 2018e-1
admin@RT-AC68U-DC80:/tmp/home/root#ipkg list_installed-re semmi nincs.
-
libus
őstag
válasz
ArthurShelby #4746 üzenetére
Újra telepítettem a leírás szerint, csak a tűzfal beállításokig csináltam.
Most erre" /opt/etc/init.d/S88transmission check" ezt írja:
admin@RT-AC68U-DC80:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S88transmission check
Checking transmission-daemon... dead.
admin@RT-AC68U-DC80:/tmp/home/root# -
-
libus
őstag
válasz
ArthurShelby #4746 üzenetére
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4744 üzenetére
-
-
libus
őstag
válasz
ArthurShelby #4742 üzenetére
Webuin sem érem el. Hiába írom be a 192.168.2.1:9091-et a címsorba.
Jelszót adtam meg, de azt be is írtam a Remote GUI-ba. -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #4740 üzenetére
A Windowsos Transmission Remote GUI miért nem csatlakozik a transmissionhoz?
Ez alapján telepítettem.
Azt írja, hogy kapcsolódás elutasítva. -
-
libus
őstag
A HGG mehet fel simán az Asus AC68U E1 gyári FW menüjéből, vagy a Rescue-val Recovery módból?
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4736 üzenetére
Volt már ilyenből problémám, és inkább lementek róla mindent, minthogy megint adatvesztésem legyen.
Amúgy ext4-re van formázva a HDD. -
A HDD-t nem feltétlenül kell újra formázni, az entware / optware telepítéshez elég annyi, hogy legyen Linux alapú háttértár csatolva az /opt mappa alá. Az, hogy az nem üres nem probléma, a régi dolgok úgyis felülírásra kerülnek. Az is megoldás, hogy csak a HDD egy mappáját csatolod be az /opt alá, és nem az egész lemezt.
Persze ha nem vagy biztos abban amit egy-egy telepítési mozzanat, utasítás csinál, csak "kopipaszte" módszerrel dolgozol, akkor jobb ha lemented a tartalmat, nehogy adatvesztésed legyen.
-
libus
őstag
válasz
ArthurShelby #4734 üzenetére
Épp akartam kérdezni, hogy az Entware telepítéshez + az egészhez kell hozzácsatolt HDD?
Naa, akkor megint menthetek le mindent valahová az 1TB HDD-mről.
Azt hittem, hogy mikor majd visszajön a router a javításból, akkor csak visszarakom a tomato-t, és vissza betöltöm a beállításokat és minden megy tovább mint addig.
De új routert kaptam amire sajnos nem megy fel a tomato, meg így a HDD-m is újra formázhatom. -
AtHoS
nagyúr
Installing Transmission through Entware vagy Transmission on AsusWRT routers through Entware-NG ez eléggé érthető, lépésenkénti fázisokban veszi a telepítést kimeneti parancssor képekkel illusztrálva
Ezt használd win alól a transmission kezeléséhez Transmission Remote GUI persze első alkalommal be kell állítani a Transmission eléréséhez szükséges adatokat
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5 #4730 üzenetére
Jól gondolod, A1 volt!
drpele
[link] Valahová le van írva ennek a
Transmission AsusWRT Optware/Entware-en keresztüli telepítési.folyamata? Ha lehet kérni magyarul. -
-
ArthurShelby
addikt
-
libus
őstag
válasz
ArthurShelby #4726 üzenetére
Valaki megtudná erősíteni ezt, hogy az a E1 HW verziósra fel megy-e a Tomato 1.28, vagy tényleg nem megy fel?
Az szép lesz, ha nem megy fel, mert csináltam egy mentést a beállításokról, meg akkor a jó kis transmissiont sem fogom tudni használni, ha nem megy fel a tomato? -
libus
őstag
Ma végre Aug. 30 óta megjött a router.
Kaptam egy ujjat, mert nem volt javítható amibe belevágott a villám.
E1 verziós ez, Erre felmegy a tomato 1.28? -
Új AsusWRT Merlin verzió 384.7
Asuswrt-Merlin 384/NG Changelog
===============================
384.7 (7-Oct-2018)
- NOTE: The RT-AC3200 and RT-AC56U are not supported by this
release, Asus hasn't released any updated code yet for
these models.
- NOTE: Important changes to DDNS, please read below.
- NOTE: Important changes to DNSFilter, please read below.
- NEW: Merged with GPL 384_21152.
- NEW: Merged RT-AC87U binary blobs + SDK from 382_50702.
- NEW: Replaced old ez-ipupdate DDNS client with In-a-Dyn.
A plugin was developed to fully support Asus's DDNS
service.
Custom services can now be configured through ddns-start,
inadyn.conf, inadyn.conf.add or inadyn.postconf. See the
In-a-Dyn documentation as many custom services can be
defined for it.
- NEW: Added support for freedns.afraid.org DDNS service to webui.
- NEW: Added option to retrieve WAN IP from either the local
interface (like before) or through a remote server
(which works through double NAT) for DDNS.
- NEW: Display DFS channel info on Wireless Log page.
- NEW: Added option to disable checks on unsigned DNSSEC replies.
Disabling these will speed up lookups, but it will also
remove part of the security benefits of DNSSEC, so it
should not be used unless you have a very specific reason
to do so.
- NEW: Added Quad9 to DNSFilter supported services.
- CHANGED: Updated curl to 7.61.1.
- CHANGED: Updated wget to 1.19.5.
- CHANGED: Updated openssl to 1.0.2p.
- CHANGED: Updated dnsmasq to v2.80test8 (themiron).
- CHANGED: Updated nano to 3.1.
- CHANGED: All DDNS services now use HTTPS.
- CHANGED: Replaced Google Domains DDNS script with In-a-Dyn's own
plugin.
- CHANGED: Moved DNSFilter to the LAN section, to make it clear
that it's unrelated to Trend Micro's engine.
- CHANGED: Report hostname and IP on Wireless Log page if the
info is missing from dnsmasq but available from
networkmap.
- FIXED: Invalid dnsmasq config when setting DNSFilter to Router
mode and having IPv6 enabled (themiron).
- FIXED: dnsmasq crashing on RT-AC86U with IPv6 Stateful mode
(themiron).
- FIXED: client table would be shown twice on the VPN Status
page if the only connections to an OVPN server
were invalid clients (like a port scanner)
- FIXED: DDNS forced updates after "x" days wouldn't be
initiated.
- FIXED: CERT VU#598349 vulnerability (DHCP client could
claim the special "wpad" hostname)
- REMOVED: Ez-ipupdate DDNS client (replaced with In-a-Dyn).
Update your scripts if you were relying on it.
- REMOVED: Norton Safe DNSFilter services (being discontinued
by Symantec in November). Configured clients will
be automatically migrated to OpenDNS Family - make
sure to edit your DNSFIlter settings if you desire
to use a different service. -
ArthurShelby
addikt
Már nem emlékszem kinek volt problémája a hibernálással, azt hiszem ebben az asus-os topkiban volt. Ma véletlen bele botlottam ebbe a cikkbe.
A lényeg, hogy ha van swap fájl, akkor nem tudja hibernálni a hdd-t. -
Digger
senior tag
Megszüntették a NAT-olást, időnként mégsem érem el kívülről a routert, sőt a NAS saját DDNS-e sem megy néha!
Apropó: A hálózattérkép oldalon a DDNS címem alatt időnként megjelenik egy ikon.
Ez mit hivatott jelezni? -
sebgutkopf
őstag
Diginél most úgy tűnik aktuális probléma az IP cím tartomány. Talán mindenkinél bepróbálkoznak vele és aki nem szól/nem zavarja, az ott is maradhat.
Pár hete engem is beraktak NAT mögé, ami csak pár nappal később esett le nekem, majd ügyfélszolgálaton jeleztem a bajom és pár órán belül ki is szedtek a NAT mögül. -
-
Digger
senior tag
Digi-s netem van, állítólag nem vagyok natolva
A router szerint a WAN IP-m 100.75.x.x, de több portszkenner oldal is 94.21.x.x címet mond!
Hazudik a Digi? -
Kikike
tag
Kedves Fórumtárak/ Hálózatszakértők!
Van egy ilyen routerem amin használom a vezetékes(NAS)/vezeték nélküli hálózatot + USB-n nyomtatómegosztást.
Most vettem egy Huawei E5785h mobilinternet eszközt amin jön az internet. Ezt WiFi-n sugározza, vagy laptopra dugva DVD-ként ismeri fel, és a rajta lévő programot telepítve USB-n keresztül is elérhető a világháló.
Sajnos fontos lenne, hogy az Asus routerem használjam továbbra is, ezért szeretném a Huawei routert valahogy rákötni.
Amit próbáltam:
-"Jelerősítő üzemmód"-ban a Huawei wifire csatlakozva az internetet elértem, de se a nyomtató megosztás, se a NAS elérés nem ment.
- USB-n a routerhez kötni, a router kiírta, hogy van rákötve Huawei eszköz, de az internet nem ment hiába kapcsoltam be az USB WAN-t.Van valami megoldás a problémámra?
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem is lenne a közösséghez:
1. a héten folyamatosan abba a problémába ütközöm, hogy nem érem el kintről a nasomat. A router web UI-ba belépve azt látom, hogy a network map fül alatt az Internet Status: disconnected-et mutat. Ettől függetlenül van net elérésem, pingeltem a google-t a 8.8.8.8 cím alatt sikerrel, nem volt elvesztett csomag, majd próbáltam pingelni a ddns címem (nem tudom ennek volt-e valami értelme
) ott viszont "Request timeout for icmp üzenettel nem történt semmi. Az asus nslookup-nál le tudtam kérdezni az ip címemet. Igazából nem tudom, hogy merre induljak el, hogy most a routerrel, vagy a modem kapcsolattal van-e probléma. Ezt hogyan tudnám kideríteni? Mostanában volt jó pár gondom a T-s net kapcsolatommal, de akkor nem volt net sem. Természetesen próbáltam az áramtalanításokat is, akár különböző sorrendben is. Ha ilyenkor a routerrel kezdtem az áramtalanítást majd újra próbáltam akkor már net kapcsolat sem volt, akkor muszáj volt a modemet is áramtalanítani, ilyenkor mindig visszatért a net, illetve akkor is mindig siker van ha rögtön a modem újraindítással kezdem. Nekem ebből az következik, hogy a modemmel van a gond, de akkor miért tudok még netezni akkor is amikor a router már az Internet status-nál disconnected-et mutat? Nem teljesen világos
2. Használja valaki az ab-solution-t? Ha igen azt, meg tudom oldani, hogy az előre beállított host fájlok mellé sajátot is adjak, vagy csak az egyiket vagy a másikat tudom használni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
4Grider
nagyúr
válasz
kicsi kecske #4714 üzenetére
Ha bridge módba teszel egy gw-t, akkor az csak "modem"-ként fog működni, te arra csak egy gépet vagy egy routert köthetsz, amin fogsz kapni egy publikus ip címet. Ennek a megosztása/routolása már a te eszközöd dolga lesz.
Szerk.: Bridge mód esetén a PPPOE bejelentkezést a saját eszközödön kell megoldanod. Ezt alapból tudja egy router, ha pedig nincs saját routered, számítógépen is szokott rá menüpont lenni. -
kicsi kecske
tag
válasz
4Grider #4712 üzenetére
Hallottam már erről a lehetőségről, gondolkoztam is rajta.
Viszont technológiai kérdésem akkor a következő lenne: Bridgelt módban nem kell "felcserélni" a 2 routert? Mármint most ugye az optika a Digibe van kötve, majd onnan van leosztva DHCPvel a WAN az ASUSig.
Ha Bridge módba teszem a Digist akkor nem az lenne az "Access Point" és arra kéne kötnöm az összes LAN eszközt. Az Asus meg lenne a sima Wifi routerem. De ehhez fel kéne cserélnem a 2 eszközt? Vagy rosszul gondolom a dolgot? -
4Grider
nagyúr
válasz
kicsi kecske #4711 üzenetére
Ha már van egy ilyen jó routered, miért nem teteted a Digi ügyfélszolgálattal bridge módba a hüvelyt és használod a routered arra, amire való?
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Hosszas mérlegelés után én is vettem egy ilyen RT-AT68U típusú routert, miután a Digi bekötötte a gigabites netet a lakásba.
Eddig elég vegyesek az érzelmeim vele kapcsolatban, de nem vagyok benne biztos, hogy a problémám ezzel a routerrel van és nem a digis routerrel amit alapban adtak hozzá.Röviden a történet. Digi 1000Mbit beköt, amihez adtak egy 300Mbites Digis routert, Huawei márkájút. Sajnos a gyári routerük sw oldalon full le van korlátozva, gyakorlatilag setupon kívül minden le van tiltva rajta.
Tehát az optika a Digis Huawei routerbe van dugva, majd onnan van LANon továbbítva a WAN az Asus routerbe, amire 4 LAN van kötve és kb 3-4 wifi eszköz.
A Digis Hüvely routeren már minden wifit stb-t kikapcsoltam, az Asusban pedig 5G és 2.4G wifi van engedélyezve különböző SSIDvel. A szindróma az, hogy néha elmegy a LAN a PC-n. Tök random, néha épp gamelek és egyszer csak látom hogy elmegy a net. Ilyenkor rálépek a router admin felületre, ott azt látom, hogy WAN connected. Rálépek a Digis routerre ott is connected. Wifi van tehát tökre nem értem. Ipconfig /renew nem segít. Ilyenkor mind2 routert újra kell indítanom és akkor megoldódik a gond. Vagy ha várok 5-10 percet akkor magától feláll újra.Már bekapcsoltam a routeren a loggolást is hátha látok valamit, de számomra nem mondd semmit a log. Vagyis nem látok benne olyat ami a hibára utalna.
A digis routeren ugye semmi jogom nincs ezért logolni sem tudok ott.Net váltás előtt eddig a régi cisco 300Mbites routerrel ilyen gond nem volt, de sajnos a net és a router is 1xre lett cserélve ezért nem tudom kiszűrni, hogy ez most az ASUS szarja, vagy a Digisé. Max annyit tudnék, hogy a cisco routert visszateszem pár napig és tesztelem..
Az Asuson a legújabb Merlin van fent amúgy..
Asus 192.168.1.1en van, Digi 192.168.1.100on.
DHCP 192.168.1.2-99ig van belőve.syslog: https://www.dropbox.com/s/3zzls1afpjpkx08/syslog.txt?dl=0
09.26án 9:30kor volt egy net LAN kiesés ahol a Wifi ismét ment de LANon a PC nem kapott netet. Itt az ipconfig /renew segített.. A logban azt látom, hogy WAN disconnected és connection established van.. és vmi ISP DHCP not working properly szerű bejegyzés van.
Van bármi ötletetek, hogy mi a fene lehet nálam?
Előre is köszi!
Üdv,
Kardi -
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
Router beállítással kapcsolatosan kérdeznék.
Legutobbi Ausu-Merlint használom. Ha bekapcsolom az Ai protectiont, durván belassul az internet. Ez bugos?
Illetve azt szeretném kérdezni, hogy be tudok-e állítani külső (internett felőli) IP címre tiltást. Tehát, minden jellegü kapcsolatot utasítson el a router. -
válasz
tsilver #4708 üzenetére
A WiFi sebesség klienstől és környezettől is nagyban függ. Kábelen sebességteszten viszonylag régi géppel is kimérhető a Gbit-es sebesség, de valós letöltéshez, főként torrenthez, tényleg izmos vas kell, legalább i5 vagy i7 proci, és mindenképp SSD meghajtó.
Speedtest alkalmazással az én öregecske Lenovo T500-am is kiméri az 1Gbit/sec-et, részletei az adatlapomon.
-
tsilver
aktív tag
most kötötték be a digi 1000/300-at, normális , hogy wiifi-n 300/300-at mérek csak, illetve tényleg valami új nagy procis gép kellene kábelesen, hogy igazán le tudjam tesztelni?
-
Hyena
senior tag
Version 3.0.0.4.384.32799
2018/09/1942.54 MBytes
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.384.32799
Fixed WIFI stability issue.Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: 1fd079bd8633106f41a0395fb45c2758 -
-
ASUS RT-N66U és RT-AC66U topik.
Gondolom más, eltérő IP tartományban vannak a routertől, ezért nem éred el azokat. De mivel ez nem a router hibája, inkább csak beállítási kérdés, a téma ide való:
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Path of Exile (ARPG)
- Spotify
- AliExpress tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest