- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klara_
őstag
válasz
zoltan6 #5521 üzenetére
Infoid alapjan mi is bealltunk az AX58U tulajok soraba, eddig bevalt, minden mastol megszabadulunk, ebbol lesz meg par darab. Mondjuk viccesen jatek kutyu kulseje van az AC68U-hoz kepest, es az anyaga is rettenetes, minden meglatszik rajta. Ettol eltekintve es foleg mukodesere viszont kifogastalan eddig. Koszi.
Az idozonaval viszont ez is szivat, mint anno az AC68U "* Megjegyzés: a rendszer-időzóna eltér a helyi időbeállítástól." GMT +1 Budapestre van allitva. A DST idozona valtozasok neked hogyan vannak beallitva? -
Gausz
aktív tag
válasz
Vittorio85 #5595 üzenetére
Nálam is ugyanez a szitu. Kábellel kb 15-20MBps-t érek el USB3.0-as meghajtóra (NTFS), ha megnyitom a router kezelőfelületét, akkor a CPU-k 100%on mennek, szóval ennyit tud ez a modell. Vezeték nélkül már nem is használom, de úgy rémlik, 7-10MBps-t értem csak el.
-
Patice
nagyúr
válasz
Vittorio85 #5595 üzenetére
A külső vinyó milyen fájlrendszert kapott?
NTFS esetén meg is van az egyik lehetséges OK.
Próbáld ki más fájl rendszerrel is, pl. Ext4 vagy exFAT. -
Vittorio85
csendes újonc
notebookot routerrel Lan kábellel osszedugva 25MB/s a másolás laptoprol külső winyora...az sem nagy szam, nem?
Megpróbáltam a 2.0ba bedugva, úgy is ugyanaz mint a 3.0ba ilyen átlag 10-12MB/s talán...Hogyan tovább? Mert elvileg a kb 2xesét kéne tudnia wifin másolásnál és szeretném kihasználni.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Vittorio85 #5591 üzenetére
Több mindentől lehet lassú a másolás pláne wifi esetén.
Milyen link sebességet ad a router és a laptop közt, én letesztelném a sebességet kábeles kapcsolattal is, mert akár zavarhatja is valami az adatátvitelt. -
envagyok
veterán
Lenne egy hülye kérdésem.
Van olyan mód úgy portot nyitni kifelé, hogy egyrészt a router is kérjen egy jelszót, ha kívülről lépnék be, majd ha az okés, csak akkor nyisson ténylegesen? ott persze újabb jelszóval? -
Vittorio85
csendes újonc
Üdv mindenkinek,
nemrég vettem meg a routert és samba-ra is szeretném használni.
Torrentes filmek 10GB körüli másolásra, notebookra letöltöm, és amit akarok rámásolom a routerba dugott 3.0 usb külső winyóra.
Na most a másolás nem nagy eresztés ilyen 8 és 12MB/s között ingadozik, átlag 10MB kb.
egy helységben van a notebook és a router. az winyo ház 3.0 usb, a notebook háló kártya AC-s.
prioritás első helyére van állítva a filetransfer.
valakinek van ötlete? firmware? hdd usb ház? külső hdd? mitől ilyen lassú.
Ahogy olvasgattem ilyen 25MB/s környékét tudnia kéne. -
Victorio
aktív tag
Sziasztok,
Beállítottam a DLNA szervert, szépen tolja is a filmet a TV-nek, meg a zenét a házimozi erősítőnek.
Viszont az SACD formátumról készült DSD felvételek (.dsf kiterjesztésű fájlok) nem látszanak a lejátszható fájlok listájában, pedig elvileg az erősítő tudná kezelni.
Gugli barátom szerint az a hiba, hogy a DLNA szerver mime type listájához nincs hozzáadva a "dsf=audio/dsd" ezért nem látszik zenefáljnak.
Hogy tudnám a beépített DLNA szervert átkonfigolni a fentiek szerint?
Lehetséges ez egyáltalán egy beépített szolgáltatásnál?Vagy tudtok mondani egy 3rd party firmware-t amiben van konfigolható DLNA szerver?
-
samujózsi
senior tag
-
Hyena
senior tag
Version 3.0.0.4.385.202522020/02/1336.41 MBytes
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.385.20252
- Fixed the firmware update problem in some special conditions.
- Fixed UI bugs. -
engineur
csendes tag
válasz
zsolt501 #5585 üzenetére
Befrissítettem a legújabbra, amit felajánlott:
Firmware verzió: 3.0.0.4.385_20252 -
engineur
csendes tag
válasz
zoltan6 #5583 üzenetére
Nagyon köszönöm, sikerült beállítani a Fix IP címeket.
Most a PopcornHour A-500-al vagyok bajban, mert, amióta lecseréltem a Win7-est Win10-re, azóta nem látja a PopCorn az ASUS-hoz csatlakozó számítógépet és a NAS-t.
A Win10-ben megszüntették az "otthoni csoportot", azóta egyesével kell engedélyezni a megosztott mappákat, de még ezután is Felhasználónevet és jelszót kér. Holnap megpróbálok ezzel is megküzdeni, mert különben nem tudunk házimozizni. -
zsolt501
Topikgazda
-
engineur
csendes tag
Kérek szépen egy kis segítséget a nálam okosabbaktól.
Az ASUS RT-AC-68U a kedvencem, a házban levő összes eszközt kiszolgálja.
A legújabb Firmware van rajta: Firmware verzió:3.0.0.4.384_45713
Amit nem tudok, hogyan lehet az automatikus IP cím helyett Fix IP címet beállítani a routeren a számítógéphez és a PopcornHour A-500 médialejátszóhoz? -
tsilver
aktív tag
68U nál ne jelzi nekem újabban a fw frissítéseket a Merlin. Tapasztaltok ilyet vagy mitől lehet ? ú
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok, van értelme a 384.14.2-ről az új 384.15-re frissíteni?
-
Hyena
senior tag
Az aktualis gyari firmware-el nehany naponta megbolondul az IPV6 ami az alabbi oldalon tesztelve 10/0 eredmenyt hoz (digi internettel)
https://test-ipv6.com/
Ez meg nem is lenne baj, de valahogy koze van a dolognak a NASomon futo emby szerverhez ami ilyenkor nem tud kapcsolodne a semmilyen scraperhez, nem tud plugint updatelni stb , mivel ugy tunik valamiert ipv6on kapcsolodik ezekhez.
Az ipv6ot az embyn kikapcsolni nem tudom, legalabbis nem talaltam semmi erre utalo opciot, igy azt kerdeznem, hogy van valami megoldas erre az eltuno ipv6ra?
Vagy lehet valamit allitani rajta a routeren , hogy ne bolonduljon meg? (vagy kapcsoljam ki , egyaltalan van valami ertelme, hogy be van kapcsolva?)
a csatolt kepen a jelenlegi beallitas.
A router ujrainditasa megoldja a problemat es olyankor ujra 10/10 az ipv6 teszt eredmenyes es vele egyuttal megjavul az emby szerver is, de nem akarom allandoan ujrainditgatni ha lenne 1 jobb megoldas. -
Mostanában párszor azt csinálja az AC68, hogy a webes felületet nem tölti be egyik böngésző sem, se URL-lel se IP-vel. A router egyébként rendben működik, LAN-on, WLAN-on kiszolgálja az eszközöket, a mögé kötött HDD-k elérhetők hálózatról, lehet pingelni, be is lehet rá telnetezni gond nélkül. Valami ötlet a problémára? Azon kívül, hogy ha nagyon kell a felület, akkor telnettel rebootolom?
-
samujózsi
senior tag
válasz
modflow #5550 üzenetére
Na erre mondtam, hogy ip nélkül nem használható a port száma
Megosztottad a ddns-ben használt neved, így már okozhat gondot, ha valami rosszindulatú alak nézte az előzményeket.
A webhozzáférés engedélyezése ... mellett állítsd nemre, ha még nem tetted meg!
Ez az, ami alaphelyzetben tiltott, de az a nyomorult androidos app kinyitja és halvány fogalmam sincs, hogy miért teszi. -
samujózsi
senior tag
válasz
modflow #5541 üzenetére
Bocs, téged elfelejtettelek. Ahogy Patice írta: az egyik gond, hogy kívülről kap a kedves támadó (többnyire bot) egy nyitott 80-as portot, rajta egy hibáktól hemzsegő webszervert és egy admin felületet. Ha van a routeredhez ismert exploit, amit így ki lehet használni, akkor rövid időn belül ki is fogják...
A másik, ami számomra sokkal nagyobb gond: mindenféle jelzés, engedélykérés nélkül, reprodukálhatóan csinálta ezt. Nem tudom, hogy javították-e, én pár hónap alatt vagy háromszor jeleztem, aztán hagytam a fenébe... mindenesetre nem először sikerült az asusnak kiakasztania. -
-
samujózsi
senior tag
válasz
modflow #5539 üzenetére
Dinamikus DNS. A DNS meg az a szolgáltatás, ami az IP címet névre fordítja és a nevet IP címre.
A DDNS arra való, hogy dinamikus IP címekhez rendelhess fix nevet, így ha változik az IP címed, név alapján akkor is el tudd érni a routered.
Az Asus Router app tekintetében... nincsenek pozitív tapasztalataim. Nekem pl. azzal indított, hogy megnyitotta a router admin felületét a net felé, ráadásul a 80-as porton...
Azzal a mozdulattal vágtam ki és többé nem raktam fel. El tudom képzelni, hogy ha nem te voltál, akkor ez az app vagy az AiCloud adott a routerednek valami random nevet asuscomm.com végződéssel. -
golya87
őstag
válasz
SztiviVander #5528 üzenetére
smallnetbuilderen találtam egy szálat, ahol amerikai, kanadai és spanyol felhasználók is panaszkodtak erre. Mindegyik kábelmodemen keresztül kapta a netet. IPv6 kikapcsolást javasolták (már ki volt kapcsolva korábban) és a
DHCP query frequency -> Normal
Extend the TTL value -> Yes
Spoof LAN TTL value -> Yes
kapcsolók beállítását. Belőttem mindet, meglátjuk. Kábelt már én is és a UPC is tesztelte, bár hosszú (~40m), nem volt vele gond.
Ha ez sem segít, akkor kérek egy Connectbox cserét a UPC-től. -
modflow
veterán
Amikor a hálózati térképen vagyok, azt írja DDNS: xxxxxx.com
Miért nem az IP címemet írja ide?Régen itt tuti szám volt.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
fecke78 #5525 üzenetére
Meizu m6 note sebessége kb ott van, az ennyit tud max, ráadásul abban még csak N-es wifi a max AC-t még nem tud.
Az Ipad már tud AC-t de azért ott se várj olyat hogy majd kitolja az 1000-es netet, a Xiaomi Redmi Note 8 Pro is AC-s, de az se tudja wifin az 1000-es netet, ilyet ne is várj ezektől pláne ne wifi-n. -
kezo0
addikt
válasz
SztiviVander #5528 üzenetére
Szerintem ezt nem nekem szántad, én is csak válaszoltam golya87-nek. És egyetértek veled!
-
samujózsi
senior tag
válasz
golya87 #5517 üzenetére
Nekem (igaz, Digi) a hibás kábelem szokott ilyet produkálni.
Ezzel a hibával, hacsak nem válik tömegessé, az asus biztosan nem fog foglalkozni. Ennél durvább, igazolhatóan szoftveres hibákkal sem sűrűn törődnek.
Ha mindenképp a routerre és annak firmware-ére gyanakszol, akkor érdemes lehet kipróbálni egy Merlint. De elnézve a upc tévés eszközeinek állapotát, én is inkább a connectboxra tippelnék. Vagy a mögötte lévő eszközre. -
SztiviVander
addikt
Ha a dhcp-vel lenne gond akkor valami olyasmit ir az asus hogy a halozat nem elerheto. Ez amit ir azt jelenti hogy vagy kihuztad a wanbol a kabelt vagy az ellenoldalon (upc modem) nincs mukodo eszkoz. Mivel az asusnal en soha nem hallottam olyanrol hogy leallna a wan portja csak ugy, igy 95% hogy a upc modem szarja ossze magat es kb 5% az esely arra hogy szar a halokabel amivel a ketto ossze van kotve. Mivel ez utobbit gyorsabb csekkolni mint a upct rabirni a cserere igy tegyel be egy masik kabelt kozejuk es proba. Ha ugy is ezt csinalja akkor azt lehetne meg hogy direktbe radugni egy gepet (vagy masik routert ha van) a upc boxra es ha ugy is elhasal akkor mar nehezebben bujik ki a csere alol a upc (ket eszkoz azert ritkabb hogy rossz mint az egy upc box).
-
fecke78
senior tag
válasz
SztiviVander #5512 üzenetére
szia gépen a kegtöbb az 700/300volt a többit amint gépnél vok
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Van egy gyári latest (3.0.0.4.385_10000) fw-vel ellátott (AC68U) routerem, a fehér modem módba állított UPC Connectbox-szal időről-időre az alábbi hibát dobja:
Ilyenkor egy Connectbox reboot szokott segíteni. A router IP cím kérését/ellenőrzését már normal módba tettem aggresszív helyett.
A UPC-s szerelő nem igazán tudott mit tenni, akkor is egy reboot megoldott mindent és egy/másfél hétig jó volt minden.Ez router oldali hiba, beállítás probléma, vagy a szolgáltatót piszkáljam?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Klara_
őstag
válasz
zoltan6 #5509 üzenetére
Az adminisztracio / rendszer fulon a WPS gomb viselkesede pontban milyen opciok vannak? Olyan routert keresunk amin ki lehet a WiFit magan az eszkozon kapcsolni gombnyomasra. Az AX92U ilyen, de ez arban lenyegesen olcsobb lenne, csak nem tudjak az uzeltben, hogy tudja-e ezt. Az AX92U-t is meg kellett venni, hogy lassuk, de ez igy nem olcso jatek, megnezned kerlek a tieden?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
zoltan6 #5509 üzenetére
Na jó ez AX-es ami azért más kategória, de mivel ahhoz hogy az AX-ben rejlő plusz lehetőséget kihasználd ahhoz olyan eszközök is kellenek, ennek hiányában nem sok értelme van a dolognak, nálam az eszközök (kliensek) N-es és AC-s hálózatot használnak, így nem érzem szükségét hogy váltsak AX-re.
Ráadásul még erősen túlárazottnak érzem ezeket a routereket de a klienseket is hogy erre váltsak. -
fecke78
senior tag
sziasztok digi 1000 netem lett 5 ghz en speedtesttel 110/110 mbpes-et mértem ez a legjobb , nem lehet ezt feljebb tornászni ?
20/40/80mhz van beállitva jelenleg 100 vezérlőcsatornán van
wifi analyzer azt irja hogy a legerősseb csatornák 149,153,157,161.
De a beállítáoknál vezérlőcsatorna max 140 (Csatorna automatikus kiválasztása pl. DFS-csatornák kipipálva) . köszi
firmware : 3.0.0.4.384_45717 -
Klara_
őstag
Edesanyamhoz probara kerult egy az AC68U / AC66UB1 helyere. Sokkal gyengebb a WiFi tejseitmenye (hasznalhatatlan, 5GHz, 3x-4x csatorna, AC/mixed, 80Mhz) az AC65P-nek, vissza is adtuk. Aztan megmagyaraztak az emlitett topikokban, hogy 100-as csatorna felett kellett volna hasznalni es OpenWRT-vel, mert ugy jol mukodik, csak ezek a savok telitve vannak UPC altal, igy nem erdemes hasznalni. Nekunk nem valt be.
@(#5505) orearpad
Merlin 384.15 alfa minden eszkozunkon hibatlan. Merged with GPL 385_10002 -
aemt98
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #5472 üzenetére
Köszi a linket az orosz oldalon fennlévő firmware verzióról!
Kb. két hete a wifi-vel el kezdett problémám lenni. Manuálisan frissítem és egy frissítés után jött elő. A korábbi 10 ms (90%-ban 5 ms) alatti pingek 500 ms felé emelkedtek és folyton leszakadoztak az eszközök. 2,4 és 5 Ghz-en is. Volt mikor fel sem akartak csatlakozni.
Kábelen a routert pingelve marad az 1 ms alatti érték. és a net is rendben volt.
Előszőr arra gondoltam, hogy valamelyik a házban használt eszköz ülteti le. Volt már ilyen egy másik routernél. De hosszas kísérletezés, kikapcsolgatások után sem oldódott meg. Gondoltam valamelyik szomszéd új eszközére is, ami zavarja a jelet, de egész közel téve sem oldódott meg, másik wifi routert bedugva meg minden ok volt.Nézegettem különböző beállítási variációkat is, de csak nem javult. Googliztam, hátha vkinek hasonló nehézségei voltak, de nem volt eredmény.
Ezt a frissítést feltöltve újra rendben van. Így esetleg azoknál, akiknél korábban rendben volt minden, most pedig akadozik valami, akkor javaslom ennek a kipróbálását. -
Giovanny
őstag
Üdv mindenkinek,szeretnék segítséget kérni Tőletek, router váltáson gondolkodok és a jelenlegi Asus RT-N16 helyett keresek szintén Asus -t de komolyabbat, pár napja 1000 mbit/s interten sebességre váltottam. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest