- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HPAA
őstag
válasz
ArthurShelby #6916 üzenetére
ott már megtörtént korábban/eredmény nélkül
gondoltam egy próbát megér itt is
-
Lali-213
senior tag
válasz
ArthurShelby #6884 üzenetére
Ezt majd tüzetesebben átnézem ha megvan a második eszköz is. Korábban nem volt Asus hálózati eszközöm, ezért később lehet jövök még kérdésekkel.
-
Lali-213
senior tag
válasz
ArthurShelby #6882 üzenetére
Köszi! Ha kábellel kötöm össze már az elején, akkor is végig kell csinálni a WPS node beállítást? Ethernet backhaul beállítás szintén menüben történik ha jól gondolom. Az Asus Router mobil applikáció jó bármire? Érdemes letölteni?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #6854 üzenetére
Nos én sem látom át teljesen a hibát, de az biztos hogy szerver oldalon volt a gond
AiProtection kavarta meg a routerek lelkivilágát igazán már nem először. -
tsilver
aktív tag
válasz
ArthurShelby #6812 üzenetére
-
egerj
tag
válasz
ArthurShelby #6790 üzenetére
Sajnos Merlin van rajta (sajnos, mert így ez nem jön számításba), jelenleg 384.14_0 aminél van újabb, de nem akarok foglalkozni vele...
Kösz a segítséget. A mai letöltést perceken belül lehetett látni...
-
attilaxxxx
tag
válasz
ArthurShelby #6781 üzenetére
Ezt a részét nem értem.
Azt szeretném ha lehet....
Szinkronizálni a képeket stb.
Lehet e úgy használni mint az one vagy a google felhőket? -
attilaxxxx
tag
válasz
ArthurShelby #6779 üzenetére
Aicloud.....
Letöltve és csatlakoztatva usb vel egy 120 gb ssd -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #6756 üzenetére
Tud, csak ne legyen pl. bekapcsolva QoS, AiProtection, forgalomelemző és szerver funkciók, mert ez bizony betesz neki.
Annyi biztos hogy 250-350 fölött kell teljesítenie, 500-at probléma nélkül bírta, de ha bevolt kapcsolva a fenti funkciókból pár akkor bizony gyorsan elapadt az erő. -
kezo0
addikt
válasz
ArthurShelby #6744 üzenetére
Itt jó a fordítás:
ASUS ROUTERT HASZNÁL? AZ ÖN ESZKÖZÉT IS CÉLBA VEHETI EZ A MALWARE!
Szóval akinél a legutolsó fw van fent, az elvileg védett. A figyelmeztetés főként azoknak szól, akik nem szokták rendszeresen frissíteni a router szoftverét. -
válasz
ArthurShelby #6744 üzenetére
Sajnos hibás a magyar fordítás. Nézzük csak meg az eredeti hivatalos ASUS oldalt:
Affected products
GT-AC5300 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
GT-AC2900 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC5300 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC88U firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC3100 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC86U firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC68U, AC68R, AC68W, AC68P firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC66U_B1 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC3200 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC2900 firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC1900P, RT-AC1900P firmware under 3.0.0.4.386.xxxx
RT-AC87U (EOL)
RT-AC66U (EOL)
RT-AC56U (EOL)Kihagyták a cikkírók az under szót. Tehát csak akkor vagy érintett, ha a firmware régebbi, mint 3.0.0.4.386.xxxx
Merlin is rendben van 386.x -tól. -
modflow
veterán
válasz
ArthurShelby #6670 üzenetére
Felhívtam a szolgáltatót és mondtam hogy ez így nem annyira frankó.
Érdekes módon már 950-el megy a net. De érdekes...Szóval marad a voda modem modern+wifi módban, de az AC68U-mat hogy kössem rá?
Modem lan1-et asus wan-jába?
Ill. milyen beállításra kell tenni az AC68U-t? -
modflow
veterán
válasz
ArthurShelby #6667 üzenetére
De annak van értelme? Gyorsan lesz a net?
Mert felháborító, hogy délután már csak 460 volt a max. sebesség, annyi, mint az 500-as netű ismerőseimnek.... -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #6614 üzenetére
Most direkt töröltem kíváncsiságból mindent a firefox-ba, sütik, gyorsítótár, oldalbeállítások, előzmények, stb... Feltettem a legújabb 32bitest hátha a 64bites FF-el van valami, de ugyanúgy nincs meg az a menü. Visszaraktam a 64bites-t. uBO kikapcsolva volt, de a kiegészítőknél is kikapcsoltam. Egy dolog lenne még, hogy a routert visszaállítom gyárira, de csak ezért nem akarom újra beállítani
Chrome-ba, EDGE-be ott van a menü.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #6611 üzenetére
WireGuard VPN on ASUS
Szerintem elírták. Közel van a D billentyű az E-hez -
ntomka
nagyúr
válasz
ArthurShelby #6559 üzenetére
Én is örülök, ha még támogatják egy darabig. Egy plusz iteráció nekünk csak jó.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ArthurShelby #6554 üzenetére
Lesz még egy iterációja ennek a routernek?
-
válasz
ArthurShelby #6553 üzenetére
Nem a SmallNetBuilder Forums fórum költözik, hanem csak az IRC chat csatorna.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #6518 üzenetére
Már ezt is tudom
Nem egy tartományban vannak, de én se vagyok profi benne. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #6515 üzenetére
-
SztiviVander
addikt
válasz
ArthurShelby #6500 üzenetére
+1
-
glehel
senior tag
válasz
ArthurShelby #6502 üzenetére
igen lehet látni, próbáld ki pld ezt [link]
Ilyet én nem is mondtam, van olyan vpn kliens program amiben benne van a "reklám" szűrés is, de valóban a vpn hálózatnak más a szerepe nem a reklám és cookie szűrés. De az durva volt mikor a banktól felhívtak hogy letiltották a mobilbank applikációm mert egy közeli országból akarták aktiválni a programot (amihez ugye smsben jön a megerősítő kód). Vasárnap volt és hívott egy szám többször is mire felvettem közölte hogy biztonsági beavatkozás történt letiltották a fiókom és hogy én akartam e aktiválniMondom neki ÉN voltam mert újraraktam a telefont és vpn-t is használok mert cool a ping a WOT-ba és a gyerek azóta nem panaszkodik. Egyből látták és szűrték majd tiltották, azt is megmondták milyen telefon milyen oprendszer stb, tudom ez nem nagy dolog de elég sok adatot elküldött nekik.
-
glehel
senior tag
válasz
ArthurShelby #6500 üzenetére
De ha mondjuk mobilon böngészel router mögül lehet látni még a belső ip címed is, de sok esetben ez sem probléma, engem nem kell meggyőznöd tudom mi az a cookie és mire való, tudom mi az a biztonsági szint ami nekem kell és tudom is alkalmazni
. A lényeg hogy nekem nem jönnek célzott hírdetések sehol, de még célzatlanok sem. Szerintem a legnagyobb baj az okostelefonokkal és az azokon futó alkalmazásokkal van.
-
SztiviVander
addikt
válasz
ArthurShelby #6490 üzenetére
En ott hagytam abba a cikk, hogy a vpn-t arra talaltak ki hogy elrejtozz
-
modflow
veterán
válasz
ArthurShelby #6490 üzenetére
Köszi, akkor hagyom az egészet.
-
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #6466 üzenetére
Tökéletesen működik.
-
Obyboy
addikt
válasz
ArthurShelby #6464 üzenetére
Nekem is ugyan ez a páros van ugyan ezzel a felállással.
AC68U a fő router és egy AC66U_B1 van mögötte kábelen bekapcsolt Ethernet backhaul móddal. Míg az AC68U-n volt a legfrissebb béta, az AC66U_B1-en pedig a legfrissebb official FW addig nekem is voltak gondok (visszaolvasva megtalálod) az AiMesh működésével. Hétvégén rászántam az időt és rendbe tettem a hálózatot. Az AC66U_B1-re is feltettem a bétát. Majd mindkét routeren nyomtam egy NVRAM törlést és szépen bekonfigoltam mindent az elejéről nem töltöttem vissza semmit mentésből. Jelenleg minden rendben működik.
A node-ok közti vándorlásnál nem tapasztaltam szakadozást. Most melóban vagyok, ha otthon leszek teszek vele egy próbát és megírom mit tapasztaltam. -
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #6464 üzenetére
Az AiMesh 2.0 a legutolsó firmware-rel teljesen stabilan működik lassan egy hónapja, semmi gond vele. Frissíts fel a legújabbra (a bétára), csinálj WPS-es resetet és konfigold fel újra mindkettőt. Ethernet vagy Wifi-s AiMesh?
-
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #6452 üzenetére
Nem a gyorsaságához van köze, attól nem lesz gyorsabb
hanem ahhoz, érezd a különbséget két DNS között. Nagyonis van. Az AX82U sem erősebb sokkal az AC68U-nál mégis ég és föld a kettő között a különbség megfelelő hardverrel. Nem mindegy, hogy a hardver vár a hálózatra, vagy a hálózat a hardverre, amíg az utóbbi van, addig semmi különbséget nem fogsz érezni...
-
glehel
senior tag
válasz
ArthurShelby #6450 üzenetére
A kérdés nagyon jó! Azért nem jó a vpn dns szervere mert úgy nem tudom kiszűrni a reklámokat meg így helyben gyorsítótáraz és így általában megvan a 0ms
. Merlinre van Unbound nem kell hozzá nagy tárhely.
[link] -
glehel
senior tag
válasz
ArthurShelby #6448 üzenetére
DE saját dns szerverem van (unbound"recursive") és vpn szolgáltatón keresztül "dolgozik". az összes kliens dns ip címe a vpn szolgáltató ip címe. Van olyan kliens ami vpn-en és van amelyik a szolgáltató hálózatán megy.Elég bonyolultan van összerakva de működik.
-
glehel
senior tag
válasz
ArthurShelby #6445 üzenetére
Én már lassan senkiben, de ha meg mindent betartanék ami szerintem jó irány lenne nem működne a netem
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #6428 üzenetére
Ismerősnek van az előd modellje van az rt1900ac annak a wifijére nem volt panasz, ami igazán nekem nem tetszett benne, hogy a szoftver felépítése lomha volt, illetve nem igazán átgondolt a beállítás, tényleg sok minden nem ott volt ahol eredetileg elvárható lenne.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #6428 üzenetére
szerk: KB/s-ban
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #6425 üzenetére
Pedig sok helyen ódákat zengenek a syno routeréről, mi volt az ok a visszatérésre, ez nagyon érdekelne.
-
BodyGekko
tag
válasz
ArthurShelby #6347 üzenetére
A WPS-POWER gomb kombot ertem alatta. Van mas tipp?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #6050 üzenetére
Igen kijött, de közben kiderült hogy nem igazán javasolt a felrakása, mert vannak benne elég nagy hibák, pl. LAN hálózatot elfelejti, és az AiMesh része is kész bug halmaz.
Szóval én nme javaslom a felrakását, mert ez még nagyon béta tesztnek tűnik, csak élesben. -
válasz
ArthurShelby #6050 üzenetére
ebben már az új aimesh lesz?
-
válasz
ArthurShelby #5984 üzenetére
akkor maradok szépen a stabilon, ez jelenleg egész hibátlanul üzemel
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5964 üzenetére
Arra...
Asuswrt-Merlin 386/NG Changelog
===============================386.1 (xx-xx-xxxx)
Switched to the new 386 codebase. Models are going to
gradually be re-added to this new code base.
386 introduces AiMesh 2.0, finalizes the move to
OpenSSL 1.1.1 firmware-wide, adds a new speedtest
(powered by Ookla). For more details, please refer
to Asus's own release notes.- NOTE: For developers, note that firmware code is
once again back on the master branch, with
both mainline and ax being reunified again.- UPDATED: Merged GPL 386_39179 (beta GPL from Asus).
- UPDATED: Merged 386_39179 binary blobs for RT-AC86U,
RT-AC68U, RT-AC5300 and RT-AX88U.
- CHANGED: firmware update checks are no longer using the
server address stored in nvram, for security
purposes. Devs who were using that nvram
should instead edit the webs_scripts/* to
use their own URL. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5945 üzenetére
A napocskás lakat jel CSAK a let's encrypt-hez van készítve, valószínű beaktiválta magát kérés nélkül, mint nálam a WAN oldali elérést a router kezelőfelületéhez, mert ezt csinálta az utolsó frissítés ami automatikusan kérés nélkül jött az 86U-hoz.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5924 üzenetére
1. Én először a node-on frissítettem és megvártam, hogy újra elérhető legyen. Utána a routeren.
2. A vándorlási lista nem működik, de az Aimesh menüben a kliens listánál a rögzítés igen. Azt próbáld ki.
3. Én se csináltam NVRAM törlést.
4. Kimentem az udvarra, csatlakozva voltam a hálózathoz, de a messenger üzenet nem ment el. Indítottam egy speedtestet, az elindult és közben az üzenet is lement. A váltás gyorsan megy, de mintha a net később lenne elérhető váltás után. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5915 üzenetére
Hi There,
Update 2020/08/06
386 rc2-3 firmware is in this link
https://drive.google.com/drive/folders/154vHdrYh_rGP_qFooHgAkzXSJchge7Ue?usp=sharing
Change log:
1. Fixed node 5G connection problem (lots of complaints about this bug)
2. Improved IoT compatibility
known issues
1. Tx and Rx rate is still 0 in AiMesh Network fronthaul/backhaul information. We will fix this in the next build.
2. No RT-AX88U and RT-AX92U in this release. We are going to fix the build error problem.
3. Firmware extension numbers are different for different models. The range is from 386_39339 to 386_39348Forrás: ASUSWRT 386 RC2 public beta with full functions AiMesh 2.0
Majd csak munka után tudom tesztelni...
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5917 üzenetére
A bétára máshol is sokan panaszkodnak még, sajnos még igen sok vele a gond, érdemes kivárni, illetve a hibákat jelenteni.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5915 üzenetére
AiMesh módban van, vagy AP módban van a második eszköz?
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5908 üzenetére
We found the root cause for the AiMesh nodes 5G connection problem. New firmware for this bug will be released in next week.
Jövő hétre ígérik, hogy javítják.
-
dazzled
újonc
válasz
ArthurShelby #5909 üzenetére
A C4:8E:8F-el kezdődő MAC address-ek A Hon Hai nevű cégnek vannak regisztrálva.
A router-ben átírható az eszköz neve és tetszőleges icon vagy fotó rendelhető hozzá. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #5908 üzenetére
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5906 üzenetére
Szia!
Nem csak nálad okozott problémát az új béta. 2db AC66U_B1-en használom Aimesh, LAN-on összekötve. Az előző bétát visszatettem ma délután, egyelőre csak a node-ra, mert nem tudott csatlakozni a hálózathoz a telefonom, amikor a node-hoz volt közelebb. A többi eszközöm kötve van a routerre, csak a telefon vándorolna. Így most megint jól működik. -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5882 üzenetére
Próbáltam. Nálam a 300Mbps netet csak 200Mbps-nek méri.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5879 üzenetére
Régebben kellett a WPS a node hozzáadásánál, de miután hozzá lett adva ki lehetett kapcsolni, jelenleg nem tudom kell e még.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5879 üzenetére
Én kikapcsoltam a WPS-t.
-
Klara_
őstag
válasz
ArthurShelby #5872 üzenetére
A #5873 backup linkekrol remelem mar lejon, neked is.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5872 üzenetére
Hi There,
No matter previously you contact Wilson or Arthur, their accounts are now merged to this one, so here are ASUS official 386-RC2 beta release with almost full function AiMesh 2.0:
Download link (will be closed before 8/31):
https://asus-my.sharepoint.com/:f:/...VHmvXs2khit8QB20SPb9UEGeHzhBfsSMUklA?e=ne9JtI
backup link: https://drive.google.com/drive/folders/1yNaiDQeA3zW__xY6K-EBRbXIVk7rxOSw?usp=sharing
Support models:
RT-AC5300
RT-AC86U
RT-AC68U -> your are right, this models, this old model, we still support it.
RT-AX88U
RT-AC88U
RT-AX92U
GT-AC2900
GT-AC5300
GT-AX11000
ZenWiFi XT8 (RT-AX95Q)
(ZenWiFi CT8 will be later due to platform debugging.)
Be noted(Please read this before you use):
1. Although these are release candidates, but still under testing, there might be some bugs will cause system unstable, if you are facing issues, please leave your comments in this thread.
2. By using 9.0.0.x beta, it will not get live update from official path, you need to flash to official 3.0.0.x release to get latest updates.
3. To use full function AiMesh 2.0, all AiMesh nodes should be update to the 386-rc2 beta. If some of them are not, the functions will not work properly or limited.
4. For updating firmware manually please refer to: https://www.asus.com/support/FAQ/1035199/
What's new in 386-RC2
1. Supports 802.11k/v (ZenWiFi already adopted before, this is for RT GT models.)
2. AiMesh 2.0
- System optimization: one click in AiMesh topology to let topology re-org.
- System Ethernet backhaul mode, which is EAP mode, all nodes will use Ethernet as connection only, all bands will be released for coverage.
- System factory default and reboot.
- Client device reconnect, make device to offline and online again.
- Client device binding to specific AP.
- Guest WiFi on all Mesh nodes (only works on 2GHz -1 and 5GHz -1 guest network). (we know you are all waiting for this)
- Access nodes USB application. (Each node will have their own USB application server, it's not synchronized with Primary)
3. WiFi time scheduler now the unit goes to 1 minute.
Bug fixes:
1. VPN fusion bug fixes.
2. Offline client clean bug fixes. -
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #5852 üzenetére
Saomi csodának még angol menüje sincs, nemhogy 6 éves supportja.
-
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #5842 üzenetére
Ha kábellel, akkor AP-módba rakva tökéletesen szolgálnak, nem kell AiMesh... de ha jó áron szabadulnál valamelyiktől, lehet, hogy érdekelne. :)
-
Véreshurka
senior tag
válasz
ArthurShelby #5840 üzenetére
Kábellel, vagy wifi-n vannak csatlakoztatva? Mármint a node-ok. Ha csak néha csinálják, nem figyeltél meg valami olyan eseményt ami ilyenkor történik?
-
Véreshurka
senior tag
válasz
ArthurShelby #5837 üzenetére
Mi volt az ami miatt nem vált be? Anyámékhoz tervezem betenni a 68U-mat + vettem egy 66U B1-et pont az aimesh miatt. Minden tapasztalatot szívesen meghallgatok!
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5757 üzenetére
Hasznosnak hasznos, de néha belefutok 1-1 hibába 2,4GHz-ra váltáskor, de ez sem minden esetben észrevehető, és pl. VoWiFi kapcsolat esetén sem dobja el a hívást, de pl. ha skype vagy facebook beszélgetés van akkor képes eldobódni a beszélgetés, de az a fura ez sem minden esetben történik meg, ez lehet a telefon szoftverének a hibája is, ha egy légtérben vagyok a routerrel és 5GHz-n megy a kapcsolat akkor hibátlan a kapcsolat.
Most nincs vendég hálózat így ez ügyben nyilatkozni nem tudok. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5753 üzenetére
-
Locutus
veterán
válasz
ArthurShelby #5732 üzenetére
Ez hogy dmz-be teszem mire is jó?
-
válasz
ArthurShelby #5696 üzenetére
A gyári firmware legtöbb esetben mindig előrébb jár, mint a Merlin.
68U esetén pl. Merlin csak 2019/11/26 -ig tartalmazza a gyári frissítéseket, holott már azóta 3 is megjelent, amiből a legutolsó elég jelentős.
Az RT-AC66U_B1 ugyan azt a firmware-t használja, mint az RT-AC68U, szóval valóban nem hibáztál
-
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #5683 üzenetére
Én inkább AP-módban használom a második AC66U B1-et, a mesh nem jött be, instabil volt...
-
kezo0
addikt
válasz
ArthurShelby #5671 üzenetére
OK, de te hogyan csináltad?
-
Klara_
őstag
válasz
ArthurShelby #5655 üzenetére
Csak ujat neztem, itthon es a kornyezo orszagokbol (ide valo tappal legyen), importor hozzank nem hozta, osztrakokhoz, nemetekhez sem amikor kerdeztem. Lehet, hogy ez azota valtozott, mar regen volt.
Aprorol szurke importost nem vennek, csak olyat ami magyar garancias, es ez igazolhato is. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5651 üzenetére
A szükség AiMesh-t bont...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #5650 üzenetére
Még nem állítottam be a roamingot (barangolást), mert lusta voltam, viszont egy online meeting-nél szakadt, szóval ideiglenes kihúztam a node-t, egyelőre így még jobb...
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5648 üzenetére
Vezeték nélküli - Professzionális módnál a Barangolás asszisztens módosításával, vagy ki és bekapcsolásával próbálkoztál már?
Ajánlott a módosítások után az eszközök újraindítása, mert nem mindig lép érvénybe a módosítás (egyéni megfigyelés). -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5645 üzenetére
Ez a hiba miben mutatkozik meg?
-
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #5499 üzenetére
Arról tértem vissza gyárira, mert az sem volt jó. Végül maradtam az AP módnál, az stabil, minden működik rendesen, szóval bevált.
-
Klara_
őstag
válasz
ArthurShelby #5461 üzenetére
Csak Serviio-t hasznalunk, Merlinbol viszont alfatol kezdve fent van az osszes .14-es, itt ebben a kozegben nincs gond a TV-n torteno (LG) lejatszassal, mar ha ez segit neked valamit. A routeren nem log eszkoz, igy azt probalni nem tudom most.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ArthurShelby #5461 üzenetére
"Szóval szerintem a legutolsó merlin fw a ludas"
A 384.14-es? Mert akkor inkább nem rakom fel egyelőre
-
libus
őstag
válasz
ArthurShelby #5447 üzenetére
Ez a Sambahoz van...
Nekem NFS-hez kellene.
Ugyanis van Vendég Wifi hálózatom, és nem akarnám, hogy hozzá férjen a HDD tartalomhoz.
Meg elég nagy bitrátájú filmeket néznék...ezért is kellene inkább az NFS. -
libus
őstag
válasz
ArthurShelby #5445 üzenetére
Ezt a vendég bejelentkezést hol kapcsoljam be?
-
Hyena
senior tag
válasz
ArthurShelby #5438 üzenetére
Eddig jo...
-
envagyok
veterán
válasz
ArthurShelby #5435 üzenetére
Nem, sima smb-t használok.
-
Krinyo
senior tag
válasz
ArthurShelby #5424 üzenetére
Onnan, hogy mind a 68U, mind a 66U B1 megtalálta és feltelepítette. :)
-
samujózsi
senior tag
válasz
ArthurShelby #5424 üzenetére
[link] - nem csak neked (meg nekem) gyanús
Mondjuk a 385 elsőre nem is tűnt fel, csak a 10000-es verziószám.
Ami nekem eszembe jut: feltörték azt az oldalt is, esetleg ez egy belső használatra szánt változat valami újításhoz, esetleg valaki valamit elrontott ott házon belül és elfelejtett törölni valami szemetet. -
samujózsi
senior tag
válasz
ArthurShelby #5380 üzenetére
Az nem fontos, csak benne felejtettem és most kezdett öt percenként hibára futni, utánanéztem, hogy mi ez.
Viszont tanulságos, hogy egy vélhetőleg régóta ismert szolgáltatás leállásról, illetve annak megszűnéséről tudomást sem vettek.
Ha ilyen triviális dologhoz így állnak, akkor hogy várhatom, hogy az én problémámat javítsák, ami szerintük nem is bug?
Arrogáns egy banda, na.Egyébként eredetileg arra kellett volna, hogy egy web szervert tudjak üzemeltetni a dinamikus IP-mről. Például az itthon hagyott négylábúakat felügyelő webcam képét elérhetővé tenni.
-
scream
veterán
válasz
ArthurShelby #5312 üzenetére
Én próbáltam - ha rákeresel, akkor látod is - hasonló eredménnyel. Aztán mivel nem jutottam vele előrébb hagytam is.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5249 üzenetére
Nem emlékszem már rá pontosan de mintha az is ment volna, de erre már nem merek megesküdni, az első csatlakozásnál úgy is kiderül.
-
válasz
ArthurShelby #5221 üzenetére
Köszi szépen, megfrissítettem, meglátjuk mit hoz. Érdekes, hogy a linkelt kollégának is tegnap jött elő a probléma.
-
Simi121
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5211 üzenetére
Az igaz, de még nem is derült ki milyen rev. a router.
-
blakey
titán
válasz
ArthurShelby #5177 üzenetére
384.12 is folyamatban van.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5064 üzenetére
Ezeknek jóknak kellene lenniük, mik a kliens eszközök (telefon, laptop stb.) típus?
Nálam egy Lenovo P2-es telefon van AC-n, egy Lenovo laptop van szintén AC-n mind kettő 433-at tud és van még egy Samsung TV ami 5G-n N-es hálón van az 300Mbit-et tud így, van több vendég gép is azokkal sincs nálam gond. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5058 üzenetére
Kopogjam le, nálam még ezt 1x-sem vettem észre ezt a hibát, ezt nálad milyen készülék (készülékek) produkálja így?
-
Z_T
aktív tag
válasz
ArthurShelby #5059 üzenetére
Hát épp ez a probléma, hogy weben keresztül egyátalán nem látom, pedig megy!
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #5054 üzenetére
Nálam egy 86U és a régi 68U van összekapcsolva aimesh hálózatba, az is igaz, hogy nálam a két router kábelen van összekötve és eddig nem tapasztaltam hibát, legalábbis olyat nem ami aimesh hibára utal.
Az biztos hogy ez az aimesh rendszer még eléggé gyerekcipőben jár ezeken a routereken, előbb utóbb biztos kiforrja magát és jobb lesz, mert én is olvasok hibákat másoknál, de ezek a hibák lehetnek a felhasználásban és a kliens eszközökben illetve a környezetben található egyéb wifi eszközök zavarásában is, szóval ezeket is vizsgálni kell ilyenkor.
Sajnos a wifi eléggé összetett dolog, és elég könnyen zavarható is. -
glehel
senior tag
válasz
ArthurShelby #5042 üzenetére
Ezzel én is egyetértek, ha nem akar pld skynet-et, diversion-t, stubby-t és egyéb finomságokat használni mert nem ért hozzá eléggé vagy nem érdekli annak a gyári is teljesen megfelel mert az alap dolgokat az is tudja
-
MPowerPH
félisten
válasz
ArthurShelby #5025 üzenetére
Sajnos nem vagyok pro a halozatok teren.
Egy biztos, mar az elejen gond adodott, messze vagyok meg attol, hogy mashonnat hozzaferhessek. Egyelore a routerre dugott hdd -t maga a router latja. AiCloud -ban bekapcsoltam a Smart Access es a Cloud Disk opciot, majd "USB alk." menuben a "Servers Center" "USB alkalmazás - Hálózati hely (Samba) megosztás / Cloud Disk" almenuben engedelyeztem a megosztast, adtam eszkoz+munkacsoport nevet, uj fiokot hoztam letre, es beallitottam a mappakra az R/W -t.
Eddig jutottam. De nem latom a halozat fulon... Windowsban ellenoriztem az SMBv1 -et, be van kapcsolva. Halozat felderitese szinten be van kapcsolva. Mit hagytam ki?A tavoli eleres meg problemasabb. Tarr Kft a szolgaltato, ok hoztak egy Arris TG2492 kabelmodemet. Mivel a routerem 192.168.0.2 -nek irja a WAN IP -t, igy gondolom NAT -olt halozatban van. Probaltam atrakni a modemet Bridge modbe, de nem lehetseges, az a menu szerintem le van benne tiltve. Pontosabban a menu megvan, de nem tudom legorditeni, sima blank.
Errol mondjuk talaltam infot a szolgaltato oldalan is. De egyenlore meg nem itt tartok.
Nem ertetlen vagyok, csupan nem ez a profilom. De par eve nem volt gond a beallitassal, most itt szenvedek.
-
Sanchez997
csendes tag
válasz
ArthurShelby #5016 üzenetére
Felraktam Merlint , sajnos SMB2-vel sem ment, (igaz a vendégfiókot nem állítottam be), de végül NFS-el sikerült megoldani.
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4939 üzenetére
A router már 2.2.3.2 verziójú DM-et töltötte le nekem, de a telepítés után (mivel nem működött), a programon belülről ráfrissítettem így lett 2.2.3.3, de ez sem működik, valami Violation-t ír. Na mindegy akkor majd használom a GUI-ból, bár az sem mindig akar rendesen betölteni és akkor újra kell indítanom a routert.
Transmission Remote GUI ez csak gépen fut vagy a routeren is?
-
Z_T
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4905 üzenetére
Ugyanezt tapasztalom az Aimesh - sel, a legujabb firmware - rel (384_45149) azzal a kiegészítéssel, hogy én nem tudom, hogy régen hogy ment, mert 2 napos a rendszerem. Az internetem szakadozik, korábban stabilan ment minden.
El lehet valahol érni a korábbi firmware- t? Vissza tudok állni egy előzőre?
-
Klara_
őstag
válasz
ArthurShelby #4888 üzenetére
Azt tudod, hogy tegnap lett uj 384.8_2 merlin is?
-
sziku69
őstag
válasz
ArthurShelby #4888 üzenetére
Köszi! Megy fel..
-
HUNited
őstag
válasz
ArthurShelby #4873 üzenetére
Akkor sem tudta
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy nekem alapból 500-as csomagom van, és valami akció keretében ők tették át gigabitre. Eleinte pár hónapig volt hogy elérte a 8-900-at, de már régóta ennyi a max. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #4855 üzenetére
Én aimesh esetében nem tudok nyilatkozni, mert nincs személyes tapasztalatom vele.
OpenVPN esetén azt meg szerintem ne is várjuk, hogy a 2 magot ez a készülék megosztva fogja használni, mert sajnos Asus esetén nem ez az irány, ketté van választva a rendszer, 1 magot emészt fel a wifi rész és egy másikat a vezetékes rész, és sajnos erre a magra tették rá a szoftveres feladatokat is, és így néha a CPU1 túl tud terhelődni nagyobb feladatok esetén.
SMB 2 és a 3 megoldható lenne, nem tudom mi az oka, hogy a gyáriban ez még nem jelent meg, mert Merlin esetében van rá lehetőség.
A wifin történő leszakadás játék alatti hiba esete inkább szerver oldali hibának tűnik, amit a játék fejlesztői és üzemeltetői nem igazán akarnak kijavítani, pedig megtehetnék.
Youtube és NAS filmlejátszást ide nem sorolnám, mert az azért nem akad el mert ott nagyobb előtárolási lehetőség van és ezért nem is akad meg a lejátszás, amit ugye játék esetén nem igazán lehet kivitelezni, de 1-2 ping elmaradásával még nem kellene ilyen hibát adnia még. -
Jostikacska
tag
válasz
ArthurShelby #4842 üzenetére
Szia!
Pint kivettem, APN-t amit találtam beállítottam:
Internet hozzáférési pont alkalmazások számára
A hozzáférési pont neve: Telekom Net
APN: internet vagy internet.telekom
Felhasználónév: [üres]
Jelszó: [üres]
Jelszókérés: Nem
Autentikáció típusa: PAP
IP: Dinamikus
Elsődleges IP cím: 000.000.000.000
Másodlagos IP cím: 000.000.000.000 -
Victor Súgó
tag
válasz
ArthurShelby #4836 üzenetére
Köszi, igazad lehet. Merlint nem nagyon használtam, Tomato alatt volt entware-em, de évekkel ezelőtt. Akkor rosszul emlékeztem. (a gyári fw mke2fs parancsa nem ismeri a -t kapcsolót)
-
ddmb
aktív tag
válasz
ArthurShelby #4814 üzenetére
olyan gagyi ez az asus is... integrált fdisk ezt tudja:
a toggle a bootable flag
b edit bsd disklabel
c toggle the dos compatibility flag
d delete a partition
l list known partition types
n add a new partition
o create a new empty DOS partition table
p print the partition table
q quit without saving changes
s create a new empty Sun disklabel
t change a partition's system id
u change display/entry units
v verify the partition table
w write table to disk and exithiányzik a g, bár nekem megette a másik gépen létrehozott GPT-s partíciós táblát (4 terás a vinyó, úgyhogy az MBR-t hanyagolom)
Még azt megkérdezhetném, hogy hogyan érted el, hogy ext4 működjön? Mert ha másik gépen formátoztam mkfs.ext4 programmal akkor nem sikerült bemountolni a kötetet. A routeren amúgyis csak a 2-es és a 3-as verzió érhető el, nem is értem miért hirdetik mindenhol, hogy ext4 a legjobb, ha alapból nincs benne.
Routerem típusa: DSL-AC68U (3.0.0.4.384_21128 - jelenleg legújabb firmware)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- iPhone topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest