- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victorio
aktív tag
válasz
envagyok #6894 üzenetére
A gyári szoftver és a FreshTomato is kezeli a HW NAT gyorsítást.
Nálam 920-940 Mbps körül jön lefelé PPPoE kapcsolaton (gigás Digi optika).A HW NAT viszont automatikusan kikapcsol ha bármilyen QoS funkció engedélyezve van. Ilyenkor szokott 400-500 Mbps környékére beesni. Szerintem itt lesz a hiba nálad is.
Nézd meg nincs-e valami QoS engedélyezve. -
zsolt501
Topikgazda
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
envagyok #6894 üzenetére
Gondolom PPPoE a kapcsolat, nos sajnos ezt már nem bírja gigabittel a router, DHCP esetén menne a gigabit gyári szoftverrel, Tomato alatt nagyobb sebesség is kicsiholható a routerből erről volt is régebben szó, ha kell a sebesség akkor lehet lecserélném a gyári szoftvert.
-
envagyok
veterán
Sziasztok!
Ki lett cserélve a net ADSL-ről Gigabites optikára.
De valahogy nem megy az 1 Gb, hanem 500 körül van a feltöltés és a letöltés is.
Nézve közben a router webui-ját kemények 90-100%-on van mindkét mag.
Lehet rossz beállítás van, vagy valami más?
Képes ez a router kezelni Gb netet? -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsot szeretnék kérni AC68U routeremmel kapcsolatban. AiMesh node-ként használtam és egyik pillanatról a másikra megadta magát, nem volt képes a fő routerhez kapcsolódni, ami szintén ugyanez a típus.
Próbáltam hard resetet, majd az újrapárosítást (kábelen, wifin), de hibaüzenet jött minden alkalommal.
Azt gyanítom, hogy a WAN porttal lehet valami. Ilyenkor teljesen kuka az eszköz? -
-
akos_g
csendes tag
Update: felraktam ra a legfrissebb gyari fw-t, de ugyanugy megakad a telepites, es bedobja a fenti szoveget.
Megnezem egy masik meghajtoval a tortenetet.
-
akos_g
csendes tag
Sziasztok!
Talalkozott mostanaban valaki azzal a hibaval, hogy a download masterbe betallozott torrenteknel nem indult el a letoltes?
Tegnap nekem ezt csinalta, gondoltam letorolom, es ujratelepitem a download mastert. Azonban most meg hiaba megyek ra a letoltesre, azt irja ki, hogy a tavoli szerver nem valaszol vagy nem elerheto.
Fw-t meg nem frissitettem rajta miota megvan, mert teljesen stabil volt rajta minden, amire csak hasznalom. Termeszetesen az ujrainditas mar megvolt, valamennyivel tovabb is jutott a telepito, viszont meg mindig nem tudom visszarakni ra.
-
Lali-213
senior tag
Firmware frissítés után kell/érdemes gyári állapotba visszállítani az eszközöket? Amelyik 68U most nálam van, eggyel korábbi FW-vel fut (3.0.0.4.386.51665).
-
Lali-213
senior tag
válasz
ArthurShelby #6884 üzenetére
Ezt majd tüzetesebben átnézem ha megvan a második eszköz is. Korábban nem volt Asus hálózati eszközöm, ezért később lehet jövök még kérdésekkel.
-
Lali-213
senior tag
válasz
ArthurShelby #6882 üzenetére
Köszi! Ha kábellel kötöm össze már az elején, akkor is végig kell csinálni a WPS node beállítást? Ethernet backhaul beállítás szintén menüben történik ha jól gondolom. Az Asus Router mobil applikáció jó bármire? Érdemes letölteni?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Lali-213 #6881 üzenetére
Mikor beállítod node-nak legyen bekapcsolva a wps a fő routeren (régebbem írta, mostanában nem, és én rengeteget szívtam vele...). Utána kikapcsolhatod (sőt, szerintem ajánlott is biztonsági okokból).
Ha minden node csak vezetéken lesz kapcsolatban, akkor ajánlom az ethernet backhaul mód bekapcsolását. -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Hamarosan 2db AC68U routert fogok otthon AiMeshben használni, legalábbis ebben bízom. A két eszköz utp kábellel lesz összekötve. Mielőtt beállítanám az egyiket routernek, a másikat node-nak, kell előtte állítani a menüben bármit vagy mehet egyből a nekik szánt helyre? -
ArthurShelby
addikt
Használ itt valaki gyári fw-rel aimesh-t? (nekem 3 ac6u-m is van) (ac66u b1-et is annak számolom)
Tök jól működik minden...egy ideig. Az a sejtésem, hogy gyenge a router hozzá. Az utolsó frissítés is valami újraindulásos problémát oldott meg. Néha a cpu használat full ok, néha meg az egekben van, nem tudom mitől.
Amikor épp jó, akkor full jó, csak hát a stabilitás. Van mikor a node-t kell újraindítani, van mikor a fő routert (olyankor nem lehet fölcsatlakozni rá wifin, csak kábelen és vpn-en érem el).
Most már átálltam arra, hogy naponta újraindítom, hátha az segít... -
Victorio
aktív tag
válasz
Victorio #6876 üzenetére
Ha már ilyen frankón bekerült akkor be is állítottam a Wireguardot. Most a telefonomról is elérem az otthoni NAS-t bárhonnan.
Ha valakit érdekel a hadművelet:
Elsőnek egy DDNS beállítás kell. Nekem a FreeDNS volt szimpatikus. Ennél nem kell havonta megújítani a dolgot mint a No-IP-nél, egyszerű és nem olvastam még róla hogy valami huncutság lenne a szolgáltatásban.
Beregisztrálsz, elsőnek létrehozol egy neked tetsző subdomaint. Pl: kiskutyafule.dancingcrab.com
A Dynamic DNS menüben a Wget Script linken le lehet tölteni egy .bat fájlt. Egy szerkesztőben megnyitva az update.php? utáni karaktersor lesz a token kódunk - ezt érdemes elmenteni.Ezután irány a router Basic menüjében a DDNS lap. A listából kiválasztod a FreeDNS-t, beírod az elmentett token kódot, Save.
Ha frissítette az IP-t akkor jöhet a Wireguard beállítás.Routerben a VPN menüben Wireguard lap.
Elsőnek a Wireguard szerver beállítás (wg0/Config)Interface
Enable on Start: ☑
Port: 56789 (megadsz egy neked tetszőlegest 49152 - 65535 között amit nem használ még a torrent kliensed vagy másvalaki)
Interface IP: 192.168.2.1/24 (nálam a DHCP a 192.168.1.1/24 tartományból oszt, a 192.168.2.X lesz a VPN címtartománya)
Private Key: Generálsz egyet
Public Key: abc*****xyz (ezt generálta a router a Private Key alapján)
DNS Servers: Üres
FWMark: 0
MTU: 1420 (ne adj meg nagyobbat, hogy beleférjen a packet a VPN overheaddel együtt)
Respond to DNS: ☐
Routing Mode: AutoPeer Parameters
Router behind NAT: ☐ (nálam Digi a szolgáltató, nem vagyok NAT-olva)
Endpoint: Custom Endpoint - kiskutyafule.dancingcrab.com:56789 (ezt a domaint regisztráltad a FreeDNS-en)
DNS Servers for Peers: Üres
Push LAN0 (br0) to peers: ☑
Push LAN1 (br1) to peers: ☐
Push LAN2 (br2) to peers: ☐
Push LAN3 (br3) to peers: ☐
Forward all peer traffic: ☐Ha megvan akkor Save, és jöhet a Peer beállítás - elsőnek a telefonon.
A telefonra telepítjük a Wireguard szoftvert. Ha elindult akkor Build from Scrach pontot választjuk.Interface
Név: Valami frankó név ami mindig arra emlékeztet mekkora Hackermanok vagyunk
Nyilvános kulcs: def*****qwv (ez generálódik magától a telefonon)
Címek: 192.168.2.2/32 (a VPN tunnelben a telefon ezt a címet kapja majd meg)
Listen port: 56789
MTU: 1420
Peer
Nyilvános kulcs: abc*****xyz (ezt generálta a router)
Engedélyezett IP: 0.0.0.0/0 (az otthoni hálózat összes címét tartalmazza - úgyis a routeren lesz szabályozva)
Végpont: kiskutyafule.dancingcrab.com:56789
Persistent Keepalive: 20 (hogyha IP-t vált a teló akkor is élő maradjon a kapcsolat)Ha ezzel megvagyunk akkor irány vissza a router menüjébe a wg0/Peers lapra
Config Generation
Peer Communication: Hub and Spoke
Port: 56789
FWMask: 0Vegyünk fel egy új peert.
Alias: Telefon neve
Endpoint: Üres
Private Key: Üres
Public Key: def*****qwv (ez generálódott a telefonon)
Preshared Key: Üres
Interface IP: 192.168.2.2 (a teló IP-je a tunnelben)
Allowed IPs: 192.168.1.1/24 (ha a teljes 192.168.1.X tartományra engedélyezzük a hozzáférést. De egyesével is meg lehet adni IP-ket vagy range-eket vesszővel elválasztva)
Add to Peers gomb, majd Save.Kapcsoljuk ki a WiFi-t a telón, kapcsoljuk be a Wireguardot, és elvileg már műxik is. Csekkoljuk le egy ping alkalmazással a router IP-jét vagy valami belső hálós címet megkolompolva.
Ha pingik akkor öröm és boldogság. -
SztiviVander
addikt
válasz
SztiviVander #6877 üzenetére
Bocs, egy plusz reboot-tol helyrebillent az agya. Marad az ötös
-
Victorio
aktív tag
Kijött a 2023.5 FreshTomato.
Végre megérkezett a GUI támogatás a WireGuardhoz. -
AtHoS
nagyúr
válasz
attilaxxxx #6873 üzenetére
Na bakker én meg azt hittem telefon topikban vagyok
aláírásod megvezetett így éjszakás műszak után
Szóval sztornó amit írtam -
AtHoS
nagyúr
válasz
attilaxxxx #6871 üzenetére
Routeren szétválasztod különböző névre a 2.4 és 5 GHz csatornákat és csak a 2.4 GHz-esre lépsz fel....lőn voálá
-
attilaxxxx
tag
Sziasztok!
Hogyan tudom a 2.4 wifi csatornát fixre állítani? -
Victorio
aktív tag
Elsőnek csekkold le az előtte lévő hardvert. Dugd rá a router nélkül közvetlenül a szolgáltató modemére/GPON-jára a PC-t és nézd meg úgy működik-e. Érdemes letesztelni az UTP kábelt is.
A configjába be tudsz lépni? Gyári szoftver van rajta?
Ha a router nélkül műxik akkor csinálj egy 30-30-30 resetet.
Ha ez se oldja meg, akkor lehet kinyiffant a WAN port. Akkor érdemes egy olyan 3rd party szoftvert rátenni amin át tudod konfigolni melyik a WAN port.
Én egy villámcsapott WRT54GL-en így oldottam meg.
Olyat kapott, hogy a nyáklapon a bejövő portnál fölpöndörödött és megégett a réz vezeték, de a többi portja működött tovább. -
Vasy09
őstag
Sziasztok! Egyik pillanatról a másikra elment a LAN kapcsolat a routerről….
A kék porton semmi… Járt már valaki így? Egyszer csak kiesett a mesh hálózatból! Újraindítás nem segített…
valakinek vmi ötlet esetleg? -
markymango
tag
@Mostly Harmless @Victorio köszi szépen mindkettőtöknek, de sajna egyik variáció sem működött
És hol találtam választ - az Asus FAQ-ben
Pedig jártam már ott mielőtt megkérdeztem itt, csak rosszul kerestem rá. Szerencsére vissza is tudtam rakni a mentett fájlt, de nem szeretnék még egy ilyen trükköt frissítésenként -.-
-
Mostly Harmless
tag
válasz
markymango #6859 üzenetére
Nem admin/admin, hanem root/admin. Ebbe a pofonba már többször belerutottam. 🙂
-
Victorio
aktív tag
válasz
markymango #6859 üzenetére
Próbáld a 30-30-30 resetet.
Bekapcsolt állapotban 30 másodpercen át tartsd nyomva a reset gombot, utána húzd ki a tápját anélkül, hogy felengednéd a reset gombot újabb 30 másodpercre, dugd vissza a tápot még mindig a reset felengedése nélkül, várj újabb 30 másodpercet és csak ekkor engedd fel a gombot.
Elvileg ezután már tényleg vissza kell állnia az alapértelmezett admin/admin-ra. -
markymango
tag
Reseteltem, beállítottam, majd a login oldalon nem fogadja el a router hátlapján írt admin/admin belépési infókat. Kipróbáltam a régebbi user/pass párost, a most megadott wifi párost, és nincs több ötletem.. valaki tudja, mit lehet ezzel kezdeni? Újabb reset?
-
markymango
tag
Hát én is így jártam, remek.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #6854 üzenetére
Nos én sem látom át teljesen a hibát, de az biztos hogy szerver oldalon volt a gond
AiProtection kavarta meg a routerek lelkivilágát igazán már nem először. -
ArthurShelby
addikt
válasz
zsolt501 #6852 üzenetére
Én ezt most nem értem. Az asus-nál volt valami szerver oldali hiba, ami miatt az otthoni routerek nem mentek?
Nem értem milyen kapcsolat van a router és az asus szerverei között (amit el tudok képzelni, az a ddns, és a frissítések letöltése, de ezek nem olyanok, hogy lehaljon otthon a net). -
dbius
veterán
válasz
zsolt501 #6852 üzenetére
Nálam volt gond aznap, de kb. csak este 22-23-tól vettem észre.
Olvasgattam, böngésztem, majd nem kezdte el betölteni a chrome az oldalakat, semmit, még a LAN-on belüli címeket sem.
DNS-t váltottam, cachet töröltem, másik böngészőt néztem, akkor bejött egy-egy oldal, de frissítéskor már nem töltötte újra azokat sem. A mesh rendszert (ac68u és ac66u_b1 alkotja) nem indítottam újra.
Végül mivel már késő volt és úgy voltam vele majd ha másnap sem fog működni rendesen, akkor jobban utána járok.
Reggel pedig már egyből az ezzel kapcsolatos hírekbe futottam és ennek tulajdonítottam az egészet, mert másnap már semmilyen probléma nem volt.
-
zsolt501
Topikgazda
Remélem itt senkit nem érint a gond.
ASUS routers knocked offline worldwide by bad security updateInterruption in Router Product Connectivity and Urgent Mitigation Measures
-
kisbalazs83
aktív tag
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.386.51665
2023/05/11
Bug fixes and functionality modifications:
-Resolved the issue with login and password changes.
-Fixed the issue where Traffic Analyzer sometimes couldn't record data.Security updates:
-Enabled and supported ECDSA certificates for Let's Encrypt.
-Enhanced protection for credentials.
-Enhanced protection for OTA firmware updates.
-Fixed DoS vulnerabilities in firewall configuration pages. Thanks to Jinghe Gao's contribution.
-Fixed DoS vulerabilities in httpd. Thanks to Howard McGreehan.
-Fixed information disclosure vulnerability. Thanks to Junxu (Hillstone Network Security Research Institute) contribution.
-Fixed CVE-2023-28702 and CVE-2023-28703. Thanks to Xingyu Xu(@tmotfl) contribution.
-Fixed null pointer dereference vulnerabilities. Thanks to Chengfeng Ye, Prism Research Group - cse hkust contribution.
-Fixed the cfg server vulnerability. Thanks to Swing and Wang Duo from Chaitin Security Research Lab.
-Fixed the vulnerability in the logmessage function. Thanks to Swing and Wang Duo from Chaitin Security Research Lab C0ss4ck from Bytedance Wuheng Lab, Feixincheng from X1cT34m. -
Victorio
aktív tag
Akit érint: Kijött a legújabb FreshTomato.
Annyi izgalmasságot találtam benne, hogy már van külön oldala a WireGuardnak, bár csak egy howto link van ott. Szóval továbbra is csak CLI-ből konfigolható. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
kisbalazs83 #6845 üzenetére
Most egész sok router kapott frissítést AC vonalon.
-
kisbalazs83
aktív tag
ASUS RT-AC68U Firmware version 2023/03/02
Version 3.0.0.4.386.512551.Fixed HTTP response splitting vulnerability.
2.Fixed Samba related vulerabilities.
3.Fixed cfg server security issues.
4.Fixed Open redirect vulnerability.
5.Fixed token authentication security issues.
6.Fixed security issues on the status page.
7.Fixed XSS vulnerability.
8.Fixed CVE-2022-26376
9.Fixed CVE-2018-1160
10.Fixed IPv6-related bugs.
11.Added a new login URL http://www.asusrouter.com to fixed the login issues.
12.Optimize the AiMesh web interface
13.Fixed network map UI bugs
14.Fixed bugs related to Wi-Fi calling.
15.Supported web history record exported.
16.Fixed IPSec VPN server compatibility with Windows 10 VPN client.
17.Improved AiMesh connection stability.
18.Fixed IPTV issues. -
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
karácsonykor upgradeltem a főroutert egy GT-AX6000-re, az addigi RT-AC68U (factory reset után) pedig AIMesh-ként wifin és vezetékkel csatlakoztatja az eszközöket. Mindkettőn a legújabb Merlin van, és többször találkozunk olyan szituval, hogy a másodlagos routeren levő PC-ken a weboldalak 10-15mp alatt jönnek be, a wifin levő tablet és okostelefon viszont mindig azonnal reagál. Olyankor is megtörténik, ha csak 1 PC van bekapcsolva és nem megy letöltés és mindig random jön, valamikor gyors, valamikor csiga.
Lenne erre ötletek? Tudnátok egy screenshotot csinálni erről a helyről (Tools - Other Settings)? Jók az alapbeállítások? A net 1gigás, az biztos nem keresztmetszet. -
Garsza
veterán
válasz
zsolt501 #6841 üzenetére
Most próbáltam recowery webserver nem jön be.
Ennyi történik ha bekapcsolom.
Látszólag a rcowery mód bejön ha reszet nyomásával indítom a led villog. De a 192.168.1.1 -re nem tölt be semmit webes felületen. A firmware restoration alkalmazás elkezdi feltölteni a firmwaret de 40%újraindul a feltöltés. 3x megpróbálja majd kiírja hogy nem sikerült. -
zsolt501
Topikgazda
Ezt próbáltad?
ASUS recovery mód
Amennyiben a fentebbi módszer nem nyújt megoldást a problémára, vagy pedig a router bekapcsolása után a Power LED automatikusan villogni kezd, úgy vagy rossz firmware került a routerre, vagy pedig valami okból nem ment végbe a flashelés. Ezt szintén korrigálhatjuk, ám mivel ilyenkor a DHCP szerver sem működik a routerben, a kliens PC-n állítsunk be fix IP címet a helyi kapcsolatnak.
IP....: 192.168.1.10
Maszk.: 255.255.255.0Egyebek (DNS, Gateway) nem szükségesek. A routert áramtalanítsuk, majd a RESTORE / RESET gombot nyomva tartva ismét kapcsoljuk áram alá, és a gombot csak akkor engedjük el, amikor a Power LED villogni kezd. Ezt követően nyissunk egy böngészőt, és a http://192.168.1.1 címen található recovery webszerver segítségével flasheljünk egy új firmware-t a routerre. Ez gondolom mindenkinek egyértelmű, tallózás, majd feltöltés. Ezután várni kell, még a router magától újra nem indul, ez néha ~10 percig is eltarhat, hagyjuk dolgozni nyugodtan, a LED-eket figyelve esetleg látható, hogy mikor végzett, illetőleg egy másik böngésző ablakba meg lehet próbálni az admin felületre belépni, ha úgy látjuk, hogy készen van. A művelet végeztével a PC IP beállításait állítsuk vissza eredeti állapotra.
-
Garsza
veterán
Helló! Van egy AC66U B1 routerem, ami nem bootol be.
Csak kigyullad a power led és világít. Merlin firware -vel használtam. Switchként viszont működik. Megpróbáltam az asus rescue alkalmazással visszaállítani de nem tudja elindul elkezdi tölteni de a végén failed -et ír. Rescue mód látszatra elindul. Azt látom hogy van rajta serial port, annak a segítségével vissza lehet esetleg állítani?
Vagy van bármien lehetőség hogy újraélesszem? -
akos_g
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT AC68U routerem, es szeretnem Openvpn szerverkent hasznalni. Ez (https://youtu.be/KXdhhuBcpgU) alapjan a tutorial alapjan probaltam meg megcsinalni, viszont azt vettem eszre, hogy a router kettos nat kozeget jelez es igy nem mukdodik az asus ddns-ese. Azt irja: A vezetek nelkuli router jelenleg egy privat wan ip cimet hasznalja (192.168.x.x, 10.x.x.x, 172.16.x.x). A publikus ip cimem most fejbol nem tudom, de bizosan 17-essel kezdodik, a halozaton beluli pedig 192.168.1.1. Pedig a szolgaltato csak egy Thomson TCM471-es modemet adott, utana mar az emlitet router van, wan portra kotve. Ja, es gyari fw van rajta.
Illetve meg annyit, hogy portot is nyitottam neki, 1194-es porton.
Az egyik kerdes, hogy miert van ez? A masik, hogy mit lehet vele tenni, hogy mukodjon? Illetve a harmadik: megoldhato az, hogy tavolrol is elerjem a router webes feluletet?
-
Victorio
aktív tag
Ezekhez az alpha cuccokhoz van valahol changelog?
Közben láttam, hogy van a zip-ben, meg nem is hivatalos hanem Merlin -
kisbalazs83
aktív tag
-
AtHoS
nagyúr
Visszaraktam végül a korábbi RT-AC68U_386.7_2 verziót, egyből megszűnt a HDD véletlenszerű felélesztése (mondjuk nem csak felélesztette, hanem valamivel pörgette is erősen, mert villogott az üzemi LED rajta, ami adatkezelést jelez és a router proci/memória használat is 100% közelében volt ilyenkor folyamatosan)
Nálam marad most már ezen a verzión, főleg, hogy NVRAM-mal is küzdeni kell (VPN-t sem használok, mégis fixen foglal)
-
AtHoS
nagyúr
Hmmm...most nézem, hogy csatolás alapján nem is a USB3-as diskre írja a naplóbejegyzéseket, hanem a USB2-re kötöttre, amire nincs is beállítva alvó mód.
Viszont az is érdekes, hogy a USB3 lemeznél infóra 0 GB szabad és teljes méretet ír, míg a USB2-esre a USB3-ra csatolt lemez adatait írja, bár a szabad kapacitás valahogy nem stimmel
-
AtHoS
nagyúr
Rendszernaplóból az látszik, hogy délelőtt 10h40 és este 22h40-kor éleszti a HDD-t és ilyen ez a sor ismétlődik a naplóban kb. percenként
Feb 6 20:31:12 kernel: EXT4-fs error (device sdb5): ext4_lookup:1051: inode #34217550: comm find: deleted inode referenced: 34219035
Ez tart 20h30-ig ill. 8h30-ig, akkor abbahagyja és elmegy aludni a beállított 10 perc után (8h40 és 20h40-kor) a HDD, majd ugye 2 óra múlva kezdi újra
A naplósorokban az inode számok mindegyik sorban ugyanazok, nem változik. Nem tud valamit javítani és ezen görcsöl 10 órán keresztül?
-
cyber86
őstag
Helló. Kérném a topikgazdát, hogy vegye le a nevemet hgg fw-el kapcsolatban, mert már nincs fejlesztve. Köszönöm.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kisbalazs83 #6830 üzenetére
Saját tapasztalat vele:
USB3ra kötött HDD-t nem állítja le IDLE/pár óra múlva valami hozzányúl és folyamatosan megy innentől a HDD. DLNA, FTP, SAMBA megosztást szándékosan kikapcsoltam, ennek ellenére valami hozzányúl (USB2re van kötve entware-t tartalmazó HDD, hozzárendelések megfelelnek az IDLE beállításnak).
Előző FWrel nem vol ilyen probléma
-
kisbalazs83
aktív tag
Asuswrt-Merlin Changelog
========================386.9 (6-Jan-2023)
- NOTE: 386_xx release are only for Wifi 5 (802.11ac) models.
- NEW: Merged with GPL 386_50757.- UPDATED: getdns/stubby to 1.7.2/0.4.2.
- UPDATED: zlib to 1.2.12 + backports.
- UPDATED: openssl to 1.1.1s.
- UPDATED: inadyn to 2.10.0.
- UPDATED: nettle to 3.8.1.
- UPDATED: openvpn to 2.5.8.
- UPDATED: dropbear to 2022.83.
- UPDATED: dnsmasq to 2.88.
- CHANGED: Rebranded DNSFilter as DNS Director. This will prevent
confusion with the company sharing the same name, and
also better describes what the feature does.
- CHANGED: Setting an OpenVPN client to redirect all traffic while
in "Exclusive" DNS mode will now force redirect ALL
DNS traffic just like in VPN Director mode.
While this will allow redirecting clients with
hardcoded DNS servers, it also means that your whole
LAN will lose the ability of doing local name
resolution. It might be best to use VPN Director
in that case to control which client should
be involved in the DNS redirection, or use
DNSFilter instead of Exclusive DNS mode.
editing VPNDirector rules.
- CHANGED: Switched generated self-signed certificate to an
EC certificate.
- CHANGED: Disabled DSS key support in Dropbear SSH.
- FIXED: Wrong temperatures used by the temperature graphs
(386.8 regression)
- FIXED: Guest Network clients couldn't route through VPN
(regression in 386.4 following a GPL merge).
- FIXED: Clients connected to Guest Network 1 aren't
redirected to the router's NTP if NTP interception is
enabled.
- FIXED: Name was truncated to 31 chars when enabling OpenVPN
client's Server Certificate Name Validation.
- FIXED: CVE-2022-37434 in zlib.
- REMOVED: Interface selector on Speedtest page (no longer
working, possibly due to an ookla client update) -
dbius
veterán
válasz
sziku69 #6827 üzenetére
Nem lesz jó tartósan két routert ugyanolyan IP tartományban használni, főleg ha mindkettőnél aktív a dhcp. Egyiket mindenképp állítsd át 192.168.0.1 tartományból pl 192.168.1.1 vagy 2.1-re különben LAN-on belül IP ütközés lesz. Ezért is nem éred el csak a már említett felületen.
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
A telekomos routerrt átállíttattam a szolgáltatóval modem üzemmódra. Elvileg csak a net jön át rajta. Az ip címe 192.168.0.1 volt, annó.
Az asusnak, ugye 192.168.1.1.
Most az asust átállítottam 192.168.0.1 re hogy ugyanabban a tartományban legyen.
Kivállóan működik az internet, minden eszköz működik.
Csak az asus router kezelőfelületét nem érem el. a .0.1 címen.
Fedésbe kerülhetett a telekomos modemmel?
Ha igen, mi lehet a megoldás? Állítsam a routert 192.168.0.2-re? (a nas a hálózaton ezen a .0.1 es tartományon van) Az asus router nem is érzékelte lan-on. -
ArthurShelby
addikt
válasz
tsilver #6821 üzenetére
Én gyárit használok, és ott ugyanúgy néz ki, mint a videóban és a leírásban, és tök egyszerűnek tűnik.
A videóban egyébként openvpn-t mutatják be. Az biztonságos, cserébe nem annyira gyors (kb 50Mbps-ot írnak ennél a routernél), de szerintem ezt használd. A wireguard-ot tartják ma a legoptimálisabbnak (biztonság-gyorsaság), de ezt a routered nem tudja. -
tsilver
aktív tag
segítséget kérnék VPN beállításban, még sohasem csináltam. Merlin fw és Surfshark van. Sajnos a beállítás videók már nem felelnek meg a mai kinézetnek és most annyi beállítás van, hogy azt sem tudom mit mire kellene állítani. Amit próbáltam természetesen nem megy.
egyáltalán melyiket kellene használni WireGuard, OpenVPN, Ikev2,
Akár priviben is lehet a segítség , köszi -
qqzs
őstag
Ez a router hogy tud kapcsolodni Xiaomi AX3000 mesh halozathoz?
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Költözés után vagyunk. Egyenlőre még nincs internet.
Nasról valahogy megtudom osztani a tartalmakat? Adva van ez a fajta router.
Lankábelek mindenhol vannak a lakásban.
Egy anroid box média lejátszóm van, amit rákötök egy projektorra.
Előre köszönöm a segítséget! -
Victorio
aktív tag
A Tomato tud Wireguardot, de csak CLI-n.
A Merlin kezeli natívan az Asus DDNS-t? -
tsilver
aktív tag
válasz
ArthurShelby #6812 üzenetére
-
Victorio
aktív tag
Leírom tanulságul, hogy jártam, hátha hasznos másnak is.
Amikor hazaértem a konyhában villogott az óra (áramszünet biztos jele) és net se volt. A Digis modem zöldet mutat.
Böngészőben megprobálok belépni: semmi.
Routert újraindít: semmi.
Reset gomb: semmi.
Előbányásztam a FW Restoration Toolt, meg egy friss firmwaret (mobilnet rulez), gépen IP-t statikusra.
Kihúz, resetet nyom, bedug, megvárom amíg villog, toolban frissít: 35%-nál hiba, nem sikerül.Na, mondom ez megdöglött, hazavágta az áramszünetnél egy tüske.
Aztán eszembe jutott, hogy létezik hozzá Fresh Tomato - gyorsan letöltöttem (a freshtomato-RT-AC68U-ARM_NG-2022.5-AIO-64K való hozzá).
A lépések a frissítéshez
1.) A frissítő gépen az IP-t fixre állítani: 192.168.1.2 maszk: 255.255.255.0, mást nem kell beírni.
2.) NVRAM törlés: Táp kihúz, WPS gombot benyom, táp vissza, 30 mp múlva WPS-t elenged. Ha jól csináltad, gyors ütemben villog a power LED.
3.) Rescue módban bootol: Táp kihúz, reset gombot benyom, táp vissza, amikor villogni kezd elenged. Ha jól csináltad, lassú ütemben villog a power LED.
4.) FW Restoration Toolban betallózni a paradicsom.trx-et, elindítani a frissítést. Elpöcsölt vele egy darabig.
5.) Amikor kigyullad a 2 WiFi LED akkor kész. A gépen vissza a DHCP.
6.) Böngészőben: 192.168.1.1, name: root, pass: adminSzerencsére sikerült, most a Tomatoval pöfög a router.
Első tapasztalatok a Tomatoról:
Pozitív:
+ Rendesen működik a DLNA
+ Rendesen konfigurálható a file megosztás, végre van SMBv2 - ez sokat szivatott az Asus saját firmwarével.
+ Bekapcsoltam a HW gyorsítást (Advanced/Misc/CTF bepipál), felment a sebesség 915 Mbps-re. Előtte a saját FW-el 870 fölött sose volt.
Negatív:
- Nincs Asus DDNS. Szenvedhetek újra a noip.com havi frissítésű hülyeségével újra.
- Nincs a Wireguardhoz GUI felület.
- A MAC cím alapú szűrés kicsit fapados.
- A gyárihoz képest kevésbé intuitív felület - de azért kis keresgéléssel meg lehet találni mindent.
Ezzel most megy a rendszer. Lehet, az Asus saját FW feltöltése előtt is kellett volna NVRAM törlés - ez kimaradt.
Ha majd nagyon bosszant a noip frissítgetés, akkor megpróbálom mégegyszer visszacsiholni a gyárit. De egyelőre maradok ennél. -
Gausz
aktív tag
válasz
PainKiller13 #6806 üzenetére
Szerintem már nem. Meg ugyebár az is számít, mekkora nethez kell. 500mbps fölött már nem érzi jól magát a legelső 800MHz 2magos verzió.
Az utódja a RT-AX86U. -
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Érdemes még ilyen routert venni? Xiaomi 3G-t váltana, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes lenne.
-
Gausz
aktív tag
-
tsilver
aktív tag
-
tsilver
aktív tag
van egy AC68 u Merlin fw-el és szereztem(ingyen) egy 66u-t viszont erre nagyon régi a Merlin-. Össze lehet kapcsolni AiMesh- el a két különböző firmwaret, vagy muszály egységesíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest