Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
YAS-dude
őstag
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Attól még jó az, a géped tolja amit csak tud és még mindig marad sávszél az egyéb eszközöknek.
-
HUNited
őstag
válasz
Csontbrigád
üzenetére
I5 procival is kell hogy hozzon legalább 6-700 megát, de persze csak LAN-on (kábelen). WiFi nem lesz olyan gyors egy 4-es Intel szériás gépen (feleségemnek is ez az intel generáció van, csak i7 4700HQ, és még az 5G/AC WiFi-t sem tudja - Asus N750JK)
-
tsilver
aktív tag
válasz
Csontbrigád
üzenetére
és milyen procival? i7 alatt ne várd az 1000Mbitet
mondjuk az is igaz, hogy nálam vírusírtóval i5 procival WIFI-n mérek hasonló jobb napokon -
Csontbrigád
tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Ez a mérés egy laptopról történt (ASUS ROG 551) WIN10 csak a saját dolgaival, nincs pluszban sem vírusirtó sem tűzfal.
Köszönöm a segítséget!
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Ez így pont az a kategória amivel a digi így nem fog foglalkozni, mert a garantált még meg van.
Amúgy milyen számítógépet használsz, mert ott is lehet probléma, pl. a vírusirtók igen nagy mértékben tudnak korlátozni egy gyengébb gépet. -
Klara_
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Azt tudod, hogy tegnap lett uj 384.8_2 merlin is?
-
sziku69
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi! Megy fel..

-
zsolt501
Topikgazda
Új gyári néhány hasznos változással pl. Port Forwarding.
Verzió 3.0.0.4.384.45149
2018/12/06 42.72 MBytes
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.384.45149
AiMesh
- Improved AiMesh stability
- Lyra, Lyra Mini, and Lyra Trio can be added as AiMesh node into RT-AC68 series model network.
Please refer to https://www.asus.com/support/FAQ/1038071 for more detail.
Security
- Fixed CVE-2018-14710, CVE-2018-14711, CVE-2018-14712, CVE-2018-14713, CVE-2018-14714. Thanks for Rick Ramgattie's contribution.
- Fixed AiCloud/ Samba account vulnerability. Thanks for Matthew Cundari's contribution.
- Fixed DoS vulnerability. Thanks for Ruikai Liu's contribution.
- Fixed CVE-2018-17020, CVE-2018-17021, CVE-2018-17022.
- Fixed stored XSS vulnerability. Thanks for Duda Przemyslaw's contribution.
- Updated OpenSSL library.
Bug fixes and improvement
- Improved wireless stability.
- Modified “Dual Wan” user interface.
- Modified “Port Forwarding” user interface.
- Modified “Restore” user interface.
- Fixed GUI bugs on user feedback page.
- Fixed “Adaptive QoS” bugs.
Please unzip the firmware file first then check the MD5 code.
MD5: b14c93ea7c5ebbde8270f4ee5a76a36e -
sziku69
őstag
-
blakey
titán
Az AC66U B1 úgy látom, hogy 1750-es és nem 1900-as. - papíron igen, amúgy 1900-as, mérések bizonyítják.
(Nem tudja a 802.11n -nen a 600 Mbps-es TurboQAM-et, míg a AC68U és talán az AC67U is tudja, azaz 1900-as.) - tudja, tapasztalatNézegetett már valaki közelről AC66U, AC67U és AC68U-t ? - AC66U_B1-et is használtam, most AC68U-m van, nálam az utóbbi egy picit stabilabb térerővel bír és valamivel jobb sebességgel, csak azért lett lecserélve az AC66U_B1, mert az AC68U-t minimális ráfizetéssel megtudtam venni, a 20e Ft árkülönbséget nem éri meg.
-
Z_T
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az AC66U B1 úgy látom, hogy 1750-es és nem 1900-as.
(Nem tudja a 802.11n -nen a 600 Mbps-es TurboQAM-et, míg a AC68U és talán az AC67U is tudja, azaz 1900-as.)A másik, hogy úgy tűnik, hogy az AC66U USB3-as portja az előlapon van, ami szimpi, a többieknek meg hátul.
Nézegetett már valaki közelről AC66U, AC67U és AC68U-t ?
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Már rég jártam itt.
Valami frissítést szeretnék a routerre, mert elég régi verzió van fenn, valamint nem is vagyok nagyon elégedett vele.
Az lenne a kérdésem, hogy az új Merlinek közül melyik a legstabilabb?
Nekem most 378.56_2 merlin van fönn. Érdemes cserélni?
A csere menetét viszont már elfelejtettem. -
-
Z_T
aktív tag
Sziasztok! Láma vagyok ezen a téren (is): próbálom kideríteni, hogy mi a különbség az RT-AC68U és az RT-AC67U között. Odáig jutottam, hogy a 67-esnek fix antennaja van. Van valakinek erről infója?
-
Victor Súgó
tag
Van valakinek ötlete arra, hogy a pppoe kapcsolatot hogyan lehet parancssorból bontani, indítani gyári firmware használata mellett?
-
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Ha csak routerrel ilyen kevés, akkor ilyet keress:
(ez tomato-ban van, de a gyáriban is kell valami ilyesmi legyen.)Ez a hardveres NAT, szoftveresen kevés a router GBit-hez.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Router nélkül milyen sebességet mérsz, mert ez is lényeges lenne, hogy ha a gépbe be van dugva a lan kábel és az hozzaléter a pppoe kapcsolatot akkor mennyit mérsz.
Első körben javaslom a frissítést a legújabb gyárira 3.0.0.4.384_32799, a frissítés után csinálj egy gyári alapbeállítás és semmi mentést ne tölts vissza, hanem mindent állíts be manuálisan. -
HUNited
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Akkor sem tudta

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy nekem alapból 500-as csomagom van, és valami akció keretében ők tették át gigabitre. Eleinte pár hónapig volt hogy elérte a 8-900-at, de már régóta ennyi a max. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Hogy érted, hogy nem hozza a Digi 1000/200-as nettjét, mert nálam a jóval korosabb A1-es verzió is tudja hozni.
Remélem nem WiFi-n akarod ezt a sebességet összehozni. -
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka
üzenetére
Split Tunnel amit én kerestem, de sajnos a szolgáltatóm nem támogatja, így egyelőre ez nem lehetséges...
-
blakey
titán
válasz
Csontbrigád
üzenetére
Próba nélkül nem tudhatod, de elvileg hozza, szerintem a gyárinak is hoznia kéne. Az is előfordulhat, hogy a Merlinben javításra került a gyáriban lévő hiba és megoldódik a problémád.
-
Csontbrigád
tag
Sziasztok,
68U E1 készülékem van. Jelenleg gyári firmware van rajta, de ezzel sajnos nem hozza a Digi1000/200 internet sebességeit. Használom az idő ütemezést, szerintem ezért nincs meg a sebesség - erre szükségem van a gyerkőc miatt.
Merlinre cserélve megoldódhat ez a problémám?
Amit még használok: VPN, port továbbítás, no-ipKöszönöm!
-
blakey
titán
válasz
zsolt501
üzenetére
Én tudom, mert ugyanabban a környezetben és ugyanazokkal a beállításokkal használtam több hónapig, valamint teszteltük játékokkal és így született a megállapítás, az AC68U stabilabb Wifi jelet ad és ezáltal jobb is, legtávolabbi ponton ua. a tablettel mért sebességben is elég nagy a difi, 2,4GHz-en AC66U_B1 esetén 28-29Mbps, AC68U esetén meg 37-39Mbps. A rendszer tök ua. volt, mindkettőn az aktuális Merlin FW, szóval mindenképp érezhető, hogy az AC68U erősebb Wifiben és a hálózati sebesség LAN-on olyan 2-3 MB/s-el jobb AC68U-n valamint állítólag a rácsatlakoztatott HDD-k másolás sebessége is jobb az AC68U-n de erről nem tudok nyilatkozni, nem használom az USB-t. Szóval azért jobb de ugye nem biztos, hogy annyival amennyibe kerül. Amit vettem AC68U szintén 1GHz-es, tehát szinte ua. a kettő de mégsem, egyébként valóban nagyon jó az AC66U_B1 és mint tudjuk sokminden a környezeten is múlik, nálam ez volt a szitu, tökéletesen azonois körülmények és beállítások mellett. A CFW-k esetén mindkettőre ua. a firmware kell, de pl. LTS-nél (Merlin fork) az AC66U_B1 elvérzett, valamiért nem szerette.
-
zsolt501
Topikgazda
Novemberben volt szerencsém 4db RT-AC66U B1-es routert beüzemelnem, és meglepően szépen teljesítettek az én AC68U-s A1-es szériás routeremet lealázták gyorsaságban és wifi erősségben, tudom hogy az enyémben még CSAK 2x800MHz-s cpu van az AC66U B1-ben meg már 2x1000MHz, de érezhetően pörgősebben dolgozott a B1-es típus minden szempontból, szoftver szempontjából is a legfrissebb 384-es sorozat van rajta, és minden olyat tud amit a 68u-is tud, egyedüli különbségek a kialakításban található, mert ez fekvő készülék, illetve falra is szerelhető ami még különbség az az antenna mert az bizony nem levehető, de szerintem ez hátránynak nem nevezném, illetve egy erősebb CPU-t is kapott.
Szóval aki egy megbízható routert szeretne jó hardverral és gyors cpu-val relatíve olcsón, olcsóbban mint a 68U annak érdemes ezen a routeren elgondolkodni. -
zsolt501
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én aimesh esetében nem tudok nyilatkozni, mert nincs személyes tapasztalatom vele.
OpenVPN esetén azt meg szerintem ne is várjuk, hogy a 2 magot ez a készülék megosztva fogja használni, mert sajnos Asus esetén nem ez az irány, ketté van választva a rendszer, 1 magot emészt fel a wifi rész és egy másikat a vezetékes rész, és sajnos erre a magra tették rá a szoftveres feladatokat is, és így néha a CPU1 túl tud terhelődni nagyobb feladatok esetén.
SMB 2 és a 3 megoldható lenne, nem tudom mi az oka, hogy a gyáriban ez még nem jelent meg, mert Merlin esetében van rá lehetőség.
A wifin történő leszakadás játék alatti hiba esete inkább szerver oldali hibának tűnik, amit a játék fejlesztői és üzemeltetői nem igazán akarnak kijavítani, pedig megtehetnék.
Youtube és NAS filmlejátszást ide nem sorolnám, mert az azért nem akad el mert ott nagyobb előtárolási lehetőség van és ezért nem is akad meg a lejátszás, amit ugye játék esetén nem igazán lehet kivitelezni, de 1-2 ping elmaradásával még nem kellene ilyen hibát adnia még. -
Victor Súgó
tag
Majdnem azt mondtam, hogy lődd le a DLNA-t, de az csak a töredéke: https://www.snbforums.com/threads/hidden-txt-files-on-smb-shares.18113/
-
ddmb
aktív tag
Meg tudná mondani valaki, hogy tudnám leszoktatni a routert arról a kellemetlen tulajdonságáról, hogy ráír egy partícióra önkényesen? A rácsatolt USB vinyón 2 partíció van, és csak az egyiket szántam a download masternek, a másik backup de azon is létrehozta ezeket:
-rwxrwxrwx 1 admin root 580 Dec 2 19:41 .___var.txt*
-rwxrwxrwx 1 admin root 0 Dec 2 20:03 .___var.txt.580*
-rwxrwxrwx 1 admin root 580 Dec 2 19:41 .__admin_var.txt*
-rwxrwxrwx 1 admin root 0 Dec 2 20:03 .__admin_var.txt.580*
-rwxrwxrwx 1 admin root 759 Dec 2 20:03 .__folder_list.txt*
-rwxrwxrwx 1 admin root 0 Dec 2 20:03 .__folder_list.txt.759*
drwxrwxrwx 1 admin root 0 Dec 2 20:18 .minidlna/még jó hogy nem törölt....

-
ArthurShelby
addikt
válasz
zsolt501
üzenetére
Oda is jöhetne már egy verzió frissítés (386) a kívánalmaimmal.

(smbv2/3, vlan, még stabilabb aimesh, dual core openvpn támogatás bár ez lehet nem rajtuk múlik első körben)Aimesh tapasztalatom:
Az utolsó frissítések által már elég stabil. Ha átmegyek az egyik körzetből a másikba, akkor az eredeti ap erősségétől függően vált át (hiába bika a jelerősség az újnál, az eredeti is erős, így ráérősen vált).Honnan látom, hogy vált? A telefonok kijelzik újra, hogy "csatlakoztatva a xyz hálózatra", és előtte fél másodpercre fölment a mobilnetre. Ez youtubenál, nas-ról filmezésnél nem gond, de pl van olyan játék (pubg) ami ezt nem tolerálja, és befagy (nem lesz internet kapcsolata).
Laptoppal kimérve 1, max 2 ping marad ki (valószínűleg gyorsabban is vált a lapos). -
zsolt501
Topikgazda
Asuswrt-Merlin 384/NG Changelog
===============================
384.8 (2-Dec-2018)
- NOTE: Asus has put the RT-AC56U on their End of Life
list, meaning no further firmware releases from
them. Since it's impossible for me to support
models without matching GPL releases from Asus,
I also have to retire the RT-AC56U. 384.6 is
the final release for that model.
- NOTE: The RT-AC3200 and RT-AC87U are not supported by this
release, Asus hasn't released any updated code yet for
these models.
- NEW: Added RT-AX88U support (based on GPL 384_4736).
- NEW: Merged with GPL + binary blobs from 384_32799 (all
supported models except RT-AX88U)
- NEW: Add LZ4 V2 option to OpenVPN compression
(more effective at handling already compressed
data)
- NEW: Added "extend" support to SNMP.
- NEW: Added CleanBrowsing to DNSFilter supported services.
- NEW: Webui HTTP LAN port can now be changed from the default 80.
- NEW: Added support for the Netfilter TEE target.
- CHANGED: Removed watchdog from OpenVPN clients, to avoid
conflicting with more advanced configurations.
- CHANGED: Vsftpd TLS mode will now reuse the web server
certificate (including any Let's Encrypt generated
one).
- CHANGED: SSL crypto/cipher hardening for httpd (themiron)
- CHANGED: Syslog will now ignore bwdpi debug output (themiron)
- CHANGED: Reworked Wireless Log page, adding a new button to
view low-level details (what stock firmware shows
on its Wireless Log page), and removed redundant
option to display DFS channel details.
- CHANGED: Update dnsmasq to 2.80-11-g59e4703 (themiron)
- CHANGED: Updated nettle to 3.4
- CHANGED: Updated net-snmp to 5.8
- CHANGED: Updated openssl to 1.0.2q
- CHANGED: Migrated /jffs/ssl/* content to /jffs/.cert (to
share the same folder used by Asus stock)
- CHANGED: Re-enabled WTFast on non-HND models (curl-related
crash has been fixed). This is still untested.
- CHANGED: Updated CA bundle to October 17th 2018 version.
- CHANGED: Support search domains pushed by a remote OpenVPN
server
- FIXED: UOPNP port forwarding not working in CGNAT/double NAT
scenario even if proper ports were forwarded upstream.
- FIXED: Pages based on table.js (like the port trigger one)
would fail to work properly under Firefox
(Michael Ziminsky)
- FIXED: Dnsmasq issues when running in non-router mode
(John Bacho)
- FIXED: Routing issues when in non-router mode (John Bacho)
- FIXED: Bug in curl that could cause some applications to
crash on non-HND models
- FIXED: IFTTT failing to start on non-HND models (caused by
curl issue).
- FIXED: Webui could complain about port 8080 being reserved for
http WAN port (which is no longer supported)
- FIXED: Cannot change image for device with a vendor name
containing an apostrophe (like Micro-Star int'l)
(Asus bug)
- FIXED: OpenVPN client download was capped by Adaptive QOS
upload limit (fix devised by FreshJR)
- FIXED: OpenVPN custom config might be lost after a reboot
on the RT-AC86U. -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogyha a routeren beállítottam egy VPN szolgáltatót akkor már nem fogok tudni kívülről VPN-en becsatlakozni a belső hálózatomba? Tegnap este lőttem be az OpenVPN klienst a VPN szolgáltatómmal, ma pedig próbáltam csatlakozni a belső hálómhoz VPN-en keresztül de nem enged. Esetleg valamit állítanom kellene hozzá? Vagy generáltassak egy új ovpn fájlt? Nem használja valaki így a routerét?
Merlinfw-el nyomom.
Előre is köszi!
-
HUNited
őstag
Köszi a választ.
Hát a Xiaomi elvileg EU verzió (gyakorlatban is, de nem a Xiaomi érdekel hanem az Asus
)Az antennákról: mit értesz környezet alatt? Pl. ha a Digi becsatlakozási pontja a ház jobb első sarkában van, akkor miként állítsam be az antennát, hogy az emeleten és a ház többi pontján (bal első és hátsó szekciók) is használható legyen a jelerősség?
Nem igazán értek ezekhez az antennákhoz, de ezek oldalirányba sugároznak, vagy mitől függ hogy a "sugár" a középponttól miként tolódik el?
-
blakey
titán
válasz
HUNited
üzenetére
Másik régióra állítva ahol engedélyezett a nagyobb jelerősség, talán, szabvány biztosítja, hogy mennyi lehet a maximum, EU-ban 2,4GHz esetén 100mW, 5GHz esetén 200mW, szóval igen, hiába veszel bika routert nem lesz sokkal jobb a jelerősség maximum stabilabb. HGG-vel növelhető a jelerősség.
A környezethez megfelelően kell beállítani az antennákat, a Xiaomi meg sz@rik az EU-s szabályokra.
-
HUNited
őstag
Sziasztok, nekem AC86U-m van, de elvileg rokonok, és ezt a topikot ajánlották.
Tegnap jött meg, most fejeztem be a setupolást.
Olyan kérdéseim lennének, hogy:
- Lehet a jelerősséget növelni valamilyen módon (AsusWRT Merlin 384_8_B2)? Ez a router hiába antennás, nem sokkal erősebb mint az AC56U volt. Az emeleten 70-80 dBa között mozog. Van egy gagyi Xiaomi Mi Router 3-am, bár annak 4 antennája van, az egymás mellé helyezett routereknél 8-10 dBa mérési különbség van, a távolság függvényében, a Xiaomi javára. Pedig az egy 6.000 Ft-os gép. Nyilván más tulajdonságai sokkal rosszabbak, nem az egekbe magasztalás a célom.
- Milyen Entware szoftvereket, beállításokat, trükköket ajánlotok a Transmission-on túl?
- Antenna pozíciónak (merre tekerem, hogy forgatom) van jelentősége?
- Az emeleti jelerősség problémát egy antennakábellel ki tudnám küszöbölni? Lenne annak értelme?Köszönöm a válaszokat előre is.
-
*H*
aktív tag
válasz
Jostikacska
üzenetére
A B3, B7, B20 beállításával próbálkozz. Nem tudom hol vagy helyileg, de a kisebb települések és a települések közti területeken 800-as (B20), a sűrűbben lakott, nagyobb településeken az 1800-as (B3) és 2600-as (B7) sáv érhető el.
-
Jostikacska
tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
-
SztiviVander
addikt
válasz
Jostikacska
üzenetére
Hol vetted a routert? Mert lehet hogy egyik LTE savot sem ismeri a router azok kozul amit a T hasznal.
-
Jostikacska
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia!
Pint kivettem, APN-t amit találtam beállítottam:
Internet hozzáférési pont alkalmazások számára
A hozzáférési pont neve: Telekom Net
APN: internet vagy internet.telekom
Felhasználónév: [üres]
Jelszó: [üres]
Jelszókérés: Nem
Autentikáció típusa: PAP
IP: Dinamikus
Elsődleges IP cím: 000.000.000.000
Másodlagos IP cím: 000.000.000.000 -
ArthurShelby
addikt
válasz
Jostikacska
üzenetére
Pin kódot kiszedted a kártyából, apn be lett állítva?
-
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Ugyanennek a routernek a 4G változatát ASUS 4G-AC68U szeretném használni TMobilos kártyával. Míg a mobiltelefonon gond nélkül működik a 4G (70-120 Mbit) a routeren csak 3G van (10Mbit). Amikor átállítom csak 4G-re akkor pedig nem tud kapcsolódni a hálózathoz.
Felvettem a kapcsolatot az asus supportal de nem igazán tudott segíteni. Esetleg valaki belefutott ugyanebbe a hibába? Tud valami megoldást javasolni.Köszönöm a segítséget
-
Victor Súgó
tag
válasz
mcfly13
üzenetére
Emiatt írtam, hogy esetleg kell neki egy eject, kihúz, visszadug, örül.

Sok esetben ez csak egy figyelmeztetés, használható a diszk, de jobb a békesség alapon a fenti eljárás javasolt.
De továbbra is javasolnám, hogy külső eszközön csináld, mert nem kizárt, hogy az asus fw amint észreveszi, hogy ott van valami, egyből "ráugrik". -
mcfly13
tag
Üdv! Eddig jutottam vele. Valami hibát ír,hogy foglalt a lemez. Ez mitől lehet?
The partition table has been altered.
Calling ioctl() to re-read partition table
fdisk: WARNING: rereading partition table failed, kernel still uses old table: Device or resource busy
admin@RT-AC68U-3708:/tmp/home/root# fdisk -l /dev/sdaDisk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytesDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 63 506016 83 Linux
/dev/sda2 64 126 506047+ 83 Linux
/dev/sda3 127 121601 975747937+ 83 Linux
admin@RT-AC68U-3708:/tmp/home/root# -
ArthurShelby
addikt
válasz
Victor Súgó
üzenetére
"a gyári fw mke2fs parancsa nem ismeri a -t kapcsolót"
Na ezt ott még nem próbáltam, de akkor kifogom. Lehet írok kitételnek akkor egy merlint. -
Victor Súgó
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi, igazad lehet. Merlint nem nagyon használtam, Tomato alatt volt entware-em, de évekkel ezelőtt. Akkor rosszul emlékeztem. (a gyári fw mke2fs parancsa nem ismeri a -t kapcsolót)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Victor Súgó
üzenetére
A
mkfs.ext4nem működik itt, mert csak mke2fs 1.42.13 (17-May-2015) csomag van benne, elvileg az e2fsprogs csomag kéne.
Amke2fs -t ext4viszont működik. -
Victor Súgó
tag
válasz
mcfly13
üzenetére
Merlin esetében esetleg meg lehet nézni az entware telepítést, abban úgy emlékszem, van ext4 tool csomag.
Egyébként parancssorból ugyanaz a menet, mint linuxból: fdisk /dev/sdX (X=a megfelelő betűjel a meghajtóhoz), megnézni a helpet, hogy hogyan kell törölni a particiós táblát, újat létrehozni (ezekre nem emlékszem), majd új partíció: n (mint new), a kérdésekre csak entert nyomni, w, kilépsz.
Egy fdisk -l nem árt utàna, ellenőrizni, hogy megvan-e a partíció vagy kell egy eject /dev/sdX, meghajtó kihúz, vissza, ha nincs. Utána mkfs.ext4 /dev/sdX1
Kb. ennyi.
Remélem, nem maradt ki semmi
-
mcfly13
tag
válasz
Victor Súgó
üzenetére
Merlin van rajta.Putty-ba akarnám csinálni.Igazad lehet.Linuxos gépröl is megpróbálhatnám.
-
Victor Súgó
tag
-
mcfly13
tag
Üdv!Valaki fel tudná tenni a particionálás,formázás pontos menetét.Ext4 re nem lehet formázni a winyót?Csak ext3ra engedi.Köszönöm
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Nálam WiFin megy minden 100/100 internettel, elméletben 2900 csatlakozási sebességgel (AC 86U=ugyan az mint 68U routerről és AC88 adapterről van szó)... Szerintetek az, hogy pl. itt akadozik a lejátszás, főleg a hang, lehet a router jelenlegi beállításának hibája?
zsolt501 javaslatai után, saját kútfőből ennyit állítottam át:
Lehet ettől "akadozás"? -
Victor Súgó
tag
Sziasztok! Van valakinek ötlete, hogy mit akar a routerem egy LAN-ra kötött gép 7788-as UDP portjától?
Pontosabban a gép tűzfala szerint a router küldi a LAN broadcast címére x.x.255.255/16-ra folyamatosan változó portokról a 7788-as UDP-re.
Ezt egészen addig nem csinálta, míg ma nem reseteltem a routert. A reset+újrakonfigurálás óta átlag 5-20 másodpercenként jön egy ilyen csomag és fogalmam sincs, mi lehet. Máskor meg percekig semmi. Januárig visszamentem a logokban, a 9999-re jött korábban hasonló csomag áradat, de arra anno találtam értelmes magyarázatot, erre meg egyelőre semmit.
(legfrissebb gyári firmware) -
-
fecke78
senior tag
még egy kérdés egyszerre hogyan használja mert most lát 5 g ,és simát , egyforma nevet kell neki adni ?
-
fecke78
senior tag
upc 192.168.0.1 en nem nyilik meg
-
fecke78
senior tag
nekem az uj router csak wifi osztásra kell
-
fecke78
senior tag
Uhh köszi de magyarul mert nem nagyon értem
-
fecke78
senior tag
Sziasztok megvettem a routert 2 routerként üzemel upc conect box után van kötve .Van egy sárga háromszögem AZ ISP DHCP funkcioja nem müködik megfelelöen !
Kérlek segitsetek . köszönöm -
zsolt501
Topikgazda
Nem zavarsz

Ez az IPv6 beállítás tapasztalatom szerint arra nagyon jól bevált, hogy ki lehessen kerülni a digi problémás DNS szerverét, pl. nálam és pár ismerősnél azóta megszűntek a nem megnyíló oldalak.
Érdemes használni másoknak is akiknél nem találja meg egyből az oldalt -
ArthurShelby
addikt
A legegyszerűbb ha megcsinálod a partíciós táblát gépen (gtp/mbr) és utána leformázod valamilyen fájlrendszerre SSH-n.
A mkfs lenne az alap parancs, és azzal tudsz fomázni:mkfs.ext3 /dev/sda1(az sda1 ugye nyilván nálad más is lehet)
Így sajnos nem tudsz csinálni ext4-et (mkfs.ext4 /dev/sda1), mert csak mke2fs 1.42.13 (17-May-2015) csomag van benne, elvileg az e2fsprogs csomag kéne.
De lehet csinálni ext4-et így:/usr/sbin/mke2fs -t ext4 /dev/sda1(az sda1 ugye nálad más)
(viszont ezt nem értem hogy, de működik) -
ddmb
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
olyan gagyi ez az asus is... integrált fdisk ezt tudja:
a toggle a bootable flag
b edit bsd disklabel
c toggle the dos compatibility flag
d delete a partition
l list known partition types
n add a new partition
o create a new empty DOS partition table
p print the partition table
q quit without saving changes
s create a new empty Sun disklabel
t change a partition's system id
u change display/entry units
v verify the partition table
w write table to disk and exithiányzik a g, bár nekem megette a másik gépen létrehozott GPT-s partíciós táblát (4 terás a vinyó, úgyhogy az MBR-t hanyagolom)
Még azt megkérdezhetném, hogy hogyan érted el, hogy ext4 működjön? Mert ha másik gépen formátoztam mkfs.ext4 programmal akkor nem sikerült bemountolni a kötetet. A routeren amúgyis csak a 2-es és a 3-as verzió érhető el, nem is értem miért hirdetik mindenhol, hogy ext4 a legjobb, ha alapból nincs benne.
Routerem típusa: DSL-AC68U (3.0.0.4.384_21128 - jelenleg legújabb firmware)
-
ddmb
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nagy fileokat mozgattam. A HDD 2 részre van osztva, egyik ext3, másik ntfs. Ext4-et nem sikerült bemountolni, amint átformáztam ext3-ra, onnantól kezdve bemountolta. Csináltam sebességméréseket és NTFSnél éri el a 20MB/s sebességet, ext3 esetében 12-17MB/s az adatátvitel. Az USB Mode 3.0-ra van állítva.
EDIT: próbaképp visszatettem az USB2-es HDD-met (egyetlen partíció, NTFS-re formázva) és a sebesség 1 nagy file másolásakor 21MB/s. Tehát szerintem valahol az USB3 hiúsul meg.... GPT vs. MBR játszhat szerepet?
-
ArthurShelby
addikt
1. FTP-n a leggyorsabb
2. Mivel a router linux alapú, így a linux fájlrendszert (ext4 az ajánlott) kezeli a leggyorsabban/legjobban. (Windows-on keresztül is gond nélkül tudod használni az ext4-et FTP-n/SMB-n keresztül).
3. Ha jól emlékszem az alap beállítás a routerben usb2.0, át kell állítani usb3.0-ra.4. Ha jól tudom azért is gyorsabb a kábel, mert wifin kis csomagok utaznak titkosítva, és ez is hardver/idő igényes.
(be-kicsomagolni, összeállítani...) -
ddmb
aktív tag
USB3-as HDD van a routerre (DSL-AC68U) kötve, és az egyes kliensek wifi-n lógnak rajta. Ma rászúrtam az Ethernet kábelt, mert több nagy filét kellett lehúznom a router külső diskjéről, gondoltam gyorsabb lesz mint wifin. És csak 10-15 MB/s sebességgel tudtam másolni... Ez normális? USB3-as HDD akár 100 MB/s-et is tud. A laptopomban gigabites ethernet van. Mégis ilyen lassú volt a másolás. Vagy az FTP-nél hiúsult meg a gyors átvitel?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! ipv6 beállításoknál, DNS beállítás, mi:

Tiltani kell? -
Petike4040
csendes tag
Szia
Köszi a segítséget, sikerült megoladni.
Szia -
zsolt501
Topikgazda
válasz
Petike4040
üzenetére
ASUS recovery módot próbáld, az összefoglalóban van a leírás.
-
Petike4040
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy problémám, van egy Asus Rt Ac68u routerem a resetet hiába nyomom nem csinál semmit. A DD Wrt t próbátam rá tenni de semmi a reset gomb se jó.
Segítsetek kérlek! Mit csináljak!
Sziasztok! -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Azt mintha Tomato topicban olvastam volna, hogy elég sok a nyűg vele?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

(legfrissebb gyári firmware)
És nem akartalak direktben zavarni, mert már sokat zavartalak!