- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
És akkor mi van ha látják a belső ip-m?
Kb 100 millió ember használja a routerekben default 192.168.0(vagy 1).0/24-et otthon, ráadásul dhcp-vel. ergo hetente másik gépé az adott ip. Hagyjuk már ezt hogy ezzel bárki tudna mit kezdeni visszaélni meg plane. Cookie alapján jön a reklám de nekem inkább telefon meg auto jelenjen meg totalcaron mint valami random tenalady... Máshol meg blokkolva van a reklám. Probléma? Nincs
VPN arra való amire kitalálták, egy virtuális utp a melóhely és otthon között. Az hogy ebből egyesek bizniszt csinálnak kihasználva hogy egyes dolgok országok IP tartományaira vannak korlátozva, aztán mikor ebből nem jön elég lé akkor elkezdik fűteni a népet hogy jajj mert a vpn az biztonság mert követnek stb. Ennyi erővel bankártyát se kell hasznlni mert azt aztán kurva egyszerá követni hol/mikor/mennyiér vásárolsz és ott név/cím minden is van hozzá. Meg ki se kell menni mert az utca meg az üzletek is tele vannak kamerákkal, még felismernek rajta. Ez a túlzott paranoia a ló másik oldala. -
ArthurShelby
addikt
Ez a cikk pontatlan, és nem a lényegre hívja fel a figyelmet.
A számítógép ip címét soha az életben nem fogják látni, csak a router ip címét. Az egész cikk arra épül, hogy a külső ip címed alapján azonosítható vagy.Egy családnál pl személyre szabott adatot gyűjteni és az alapján reklámot küldeni badarság. Mert így anya, apa és a gyerek is megkapja a csini magas sarkú, bögyös maca, és vegyél csillámpóni hirdetéseket (de titkárnőmarcsinak sem jönnének célzott hirdetések, mikor netezik a céges belső hálón).
A cookie-k ennél ezerszer fontosabbak és lényegesebbek (ha már a védelmi szinteket kerverjük).
Vpn szolgáltatók bíztatnak ilyen reklám cikkeken keresztül hogy fizess elő. Ez az emberek 95%-ának fölösleges, ők még a jelszavaikat is bátran odaadják bárkinek, a külső ip cím elrejtése századrangú probléma szvsz. -
glehel
senior tag
-
Krinyo
senior tag
Észreveszem, igaz ehhez kell a 12 szálas Ryzen 5 meg a 16 GB memória. Amikor a weboldal gyakorlatilag csak "ott terem" a böngésző ablakban az enter után azonnal a "betöltődés" helyett, az látható különbség. A melóhelyi Core 2 Duóval már természetesen nem ez van.
Sokáig használtam én is 4x1-et meg 4x8-at, de rá kellett jönnöm, hogy van az a pont, ahol a szolgáltató cache-e sokkal gyorsabb, mint a több lépcsővel hátrább lévő másik szolgáltatóé.
-
ArthurShelby
addikt
Na de igen, kb ez a felállás. Mert saját dns szervered nem lesz, ergo valaki mindig látni fogja mit kerestél fel, vagy folyamatosan vpn-ezel (de ott is valaki általad megbízhatónak gondolt szolgáltatóra bízod az adataid).
Egyébként ki melyik dns szolgáltatót szereti?
opendns (cisco), cloudflare, google... -
Blackmate
őstag
Ahogy írtam, kipróbáltam a Google és Cloudfare DNS-eket és érezhetően lassabban töltődtek be az oldalak, gyanítom amiatt, amit Krinyo írt.
Nem titok: a szolgáltatóm DIGI, viszont volt már többször is olyan probléna, hogy a név feloldási szolgáltatásuk elesett, de az internet kapcsolat nem. Ezért gondoltam elkerülni ezt a single point of failure-t más DNS szerverekkel. Lehet naiv vagyok, de egy DIGI DNS-nél nem aggódom, hogy az nem lenne biztonságos. Rosszul teszem? -
-
Blackmate
őstag
Na ezt guglizgathattam volna egy darabig. Köszönöm
Be is állítottam Google meg Cloudfare DNS szervereket. Viszont ha megnézem, hogy "kívülről" mik a DNS szervereim pl a http://www.whatsmydnsserver.com - on, akkor ott nem látom az internet szolgáltatómét.Leteszteltem, ha kikapcsolom a (DoT)-ot, akkor viszont szépen látom.
Ez így rendben van?
-
zsolt501
Topikgazda
Nekem inkább az a bajom, hogy ez lényeges terhelést ró a routerre, mikor a router megjelent a piacon a 37x-es szoftverrel még tervben sem volt, hogy ez a védelem belekerül, de idővel rengeteg új funkció került a routerbe, olyanok is amik jelentős többlet terheléssel járnak egy komolyabb net elérés esetén, pláne ha még PPPoE is társul ehhez.
-
z67
őstag
-
zsolt501
Topikgazda
Nem biztos hogy elég, mert a födém vastagsága és szerkezete igen csak tudja rontani az adatátvitelt, és még nem is a router hibájából, hanem a kliens oldalba épített gyenge minőségű antenna miatt, pl. mobil telefonok esetén áll leginkább a helyzet, hogy a telefon látja a hálózatot de arra alig alig tud stabil adatátvitelt teremteni, ez hang és videó átvitelnél a legjobban megfigyelhető.
Nem tudom hogy lesz a kapcsolat megoldva a két router közt, mert ugye az ebből az írásból még nem derül ki.
-
Véreshurka
senior tag
Köszi!
Sajnos ez sem az igazi. Ugyan említik a Bridge módba kapcsolást, de a hogyant már nem (még a menüpontot sem). Más is érdeklődött, de meghalt a fórum utána.
Ilyen menüpontokat találtam a zyxelben amik szerintem relevánsak lehetnek:
1. Network --> WLAN --> Connect to Internet --> PPPoE passthrough (itt van egy box amit kipipálhatok). Esetleg ez lenne az?
2. WLAN --> Basic --> Wireless RF Mode --> itt állíthatom, hogy enabled/disabled ; disabled-re raktam, így most ne szór wifijelet a zyxel
Ha nem sikerül Bridge módba raknom a zyxelt, akkor milyen hátrányom származik a mostani beállításból (akár mostanra nézve, akár majdani NAS használatakor)?
-
Véreshurka
senior tag
Most kicsit végig pörgettem a topikot bridge mód ügyben. Ha jól értem ez csak annyi, hogy a zyxel nem szór wifit a lakásban, vagy lennie kellene egy opciónak valahol a zyxel beállításai között? Ha az első, akkor azt egy WLAN menü ponton belül egy opciót disabled-re állítottam, így most nincs wlan a zyxel felől, nem is világít a wlan led a modemen. Ha nem csak ennyi, akkor nagyjából milyen menüponton belül kellene keresnem? Tegnap nagyjából végigfutottam a lehetőségeket a zyxelen belül, de nem találkoztam vele, lehet csak elkerülte a figyelmem. Illetve még írták, hogy a T letiltotta a bridge funkciókat a modemein...
Ha nem tudom bridge-be tenni a zyxelt akkor egyelőre jól leszek így is ahogy sikerült összekapcsolnom a készülékeket? Elvileg már a T a kertek alatt van az optikai kábellel, más szolgáltató meg a láthatáron sincs...
-
glehel
senior tag
nem tudom van e köze a 2.78 dnsmasq javításhoz, de nekem az előző verzióval ha dnscryptet használok 1-2 nap alatt letérdel a router és nem működik a dns. csak ha újraindítom. Ezt azóta csinálja amióta a dnscrypt scriptet feltettem.ma reggelre pld teljesen meghalt a dns lekérdezés=nincs net
.
-Unable to retrieve server certificates- ilyet találtam sokat a logban.
Mi lehet az oka? -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest