- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
botor
csendes tag
válasz
hülyegyerek #3389 üzenetére
Köszi, így már világos számomra is
Bár kissé aggaszt, hogy mindkét érték piros színnel jelenik meg, ha beállítom.
-
Larry303
addikt
válasz
Core2duo6600 #3394 üzenetére
megeshet...gyári hűtővel...főleg ha még nem is rézbetétes...prescottok fűtöttek rendesen anno...bár azt nem írtad, hogy az lenne, de feltételezem...
-
válasz
Core2duo6600 #3393 üzenetére
Eddig én is így vélekedtem, de beleakadtam 2 cikkbe, ami kicsit megválltoztatta a nézőpontomat. Mondhatni e miatt nem cseréltem végül a lapom P5K premium-ra, valamint hogy írták páran hogy bugzik a sata2.
Ittvan 2 cikk, az elsőben egy E6850 vs Q6600 szerepel, míg utóbbiban összehasonlítanak egy-egy x38 vs P35 vs P965 lapot.
Mindenki vonja le a saját következtetéseit. -
Eagle16
addikt
Megérkezett az Asus P5B lapom, 1.04G revizió, tehát az újabb, majd egy E4300 lesz benne, addig is marad a P4
-
Core2duo6600
veterán
Ha emékeitekben éll a P4 3.0 ghz ht cpu, mennyire melegedett ?
Sok - e a 50 - 60 fok közti hőfok, biosban mérve ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
donsergiooo #3390 üzenetére
Hogy belemegy - e
Nézd meg a asus oldalán a supported cpu katAhogy olvastam a cikkeket
itt a ph an nekem az jött le, hogy a 4 magosnak már inkább a p35 vagy x38 as chipsett dukál
Persze az is egy kérdés, hogy mi értelme van a 4 magos cpu nak ?
Használsz olyan prg -t ami ki is használja ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
hülyegyerek #3389 üzenetére
Nekem lassult a vga teljesítménye ha a ram nem auton volt
2.2 v kell a adatlapja szerint neki -
donsergiooo
senior tag
Hy! Az lenne a kérdésem, hogy egy ASUS P5B alaplapba belemegy-e a q6600 4magos cpu! Továbbá melyik a legfrissebb bios!
Jah és egy olyan kérdésem lenne, hogy egy q6600 mennyivel lenne visszafogva az alaplap miatt!??Előre is köszi a válaszokat!
-
HolloW
senior tag
ASUS P5B-VM lapom van és érdekelne, hogy akinek hasonló van az miként álligatta be a dolgokat a BIOS ban ? Mert kezd olyan érzésem lenni, hogy ez nem valami tuning barát ...
-
kiviszem
tag
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
ez a 800Mhz-ra a beallitas.Tedd a Cpu frequencyt 500-ra,onnan emeled majd,a DRAM-ot meg hagyd auton eloszor.A tobbit kb. a leiras szerint allitsd be.Ha megy a gep emeld a Cpu frekit,amig birja,aztan fixald le az elert DRAM erteket is.A Ratio CMOS setting 6-8 a 6X500=3Ghz. -
értem. Amugy nekem is megjött már tegnap csak nem találtam az AS5-ömet és pacsmag kenőcsöt meg nem akartam rátenni. Most keltem kb 20p-e nemsokára megyek Nyíregyházára, ha időben hazaérek összedobom, ha nem akkor csak holnap.
Mekkora tápod is van? Nem csinált marhaságokat 3.6 környékén? -
prmcsk
addikt
# 1 hsz.-ból kiemelve. Ezek csak támpontok, mert a lapok biosában különbség lehet.
Bios►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.4 volt környéke, ahol stabil.
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 7
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled►Chipset►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 5
*DRAM RAS # Precharge 5
*DRAM RAS # Activate to Precha 15
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI -
botor
csendes tag
Köszönöm, vissza is olvastam (már korábban), csakhogy mint BIOS buherben járatlan, tőmondatokból nem értek. Olyan segítség kellene, hogy mely BIOS menüpontban, milyen értékhez képest kell növelnem a feszültséget, pl 0,1 V-tal, ahogy "hülyegyerek" írta. Ebben tudsz segíteni?
-
-
botor
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni P5B (sima) alaplap BIOS beállításaiban nálam jártasabbtól.
Az alábbi processzor-RAM konfigom van:
Intel E6750 2,66 GHz/333MHz/1333 FSB
2x1 GB Kingmax 1066 RAMA problémám az, hogy az alaplap legfeljebb 800 MHz-en futtatja a RAM-okat, függetlenül attól, hogy a BIOS-ban 1000 MHz vagy több DRAM órajelet állítok. Ha pedig [auto]-ra teszem, akkor 533 MHz-re áll be.
A BIOS 2007 júliusi kiadású, ha jól emlékszem, 1604 a verziószáma.
Köszönöm.
-
prmcsk
addikt
válasz
hülyegyerek #3374 üzenetére
Hát nem tudom, de a kingmax ram legutóbb engem is megszivatott.
Próbából adj neki több feszt és az időzítéseit is butítsd....
-
hülyegyerek
addikt
véletlenül elküldtem 3-szor....Bocs
-
hülyegyerek
addikt
Hoppá....
-
hülyegyerek
addikt
Hello.
Használ valaki p5b deluxe-ot 1066-os Kingmax rammal?Nekem nem akar elindulni,ha a ramot 1000-re teszem,és a procit sem hagyja húzni,minden próbálkozásra azt írja,hogy "overclocking fail"....pedig a Micron ramokkal semmi gond nem volt. -
kiviszem
tag
3.2Ghz KÖSSZ Mindenkinek.
Tovább nem próbáltam húzni,mindenképp hűtőt kell cserrélni,mert 68-ra felmegy a Cpu hőfok. -
azsha
csendes tag
Másvalakinek esetleg P5B és 4darab RAM?
Nekem a tuningpotenciálja kb az ötödére esett a 4 RAM miatt, pedig ugyanolyanok a RAMok, és kettővel simán megy... -
Core2duo6600
veterán
válasz
s7evcsenko #3368 üzenetére
2 beállítást el tudsz menteni
hogy vissza tudd tölteni az utolsó jót, ehhez az kell, hogy a gép életre kelljen
HA nem indul el, akkor táp kikapcs, kb 10 másodpercre benyomod a power t majd táp vissza ha szerencséd van, akkor be fog indulni, ha így nem akkor próbáld meg, hogy nyomod a power gombot és közben kapcsolód be a tápot, nekem ez utobbi vállt be mikor elszurtam a bios beállítást -
Core2duo6600
veterán
válasz
Amoroso #3369 üzenetére
Higy melyik a legbiztonságosabb megoldás, nem lehet egyértelműen megmondfani
sokan a biosban az ez-flas t mondják
én winből csináltam semmi gond nem volt vele
Hogy jobban tudod - e húzni, nem hiszem, mert ez leginkább cpu függvénye, és lap fuggvénye az aktuális bios is bele szolhat, bár kevésbé számít
De most őszintén nem elég gyors alapon ? -
Amoroso
aktív tag
Szeretnék Bios-t frissiteni.
Melyik a legbiztonsagosabb es legegyszerubb modja?
Windowsbol mennyire jo a dolog?
Ha sikerul frissiteni akkor esetleg tudom majd jobban huzni a procit? -
s7evcsenko
addikt
Van olyan lehetőség a Bios-hoz, hogy el tudjam menteni az aktuális beállításokat,
és az esetleges sikertelen próbálkozások után kapásból vissza tudjam tölteni?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
csaszi89 #3366 üzenetére
lenémítottad a nem használt dolgokat a hangmixerben ?
Valami bemeneten, vagy a front mic in en szedi ezeket fel
tökéletes sosem lesz, lévén integrált a hang, nálam is hallani, ha felteszem az erőstőn a hangot maxra
De amikor fulest dugtam bele, akkor teljesen tiszta volt. -
csaszi89
csendes tag
arra az alapjárati hangkari zúgásra van vkinek vmi megoldása, mert ha pl ventrizek gyakran van, hogy a mikim nekiáll zúgni, és a fűlesemben is hallom a zugást, ha huzom az egeret vagy mittomén
-
apro
senior tag
válasz
kiviszem #3363 üzenetére
hát igen az kéztel" fogva elég forronak tünik."
mivel üzemel melegszik is ,de ha alapon hagyol mindent akkor is meleg,,, most mennyi a ram volt?gondolom AUTO az kb, 2.0, 2.05v
a ramot beálitod 800-ra/ az úgyis arányosan megy felfelé az FSB emelésével)
az idözitésröl nekem mentek 870mhz-en a ramok a Value is 4.4.4.12.4-en
de ha gomdolod tedd 5.5.5.15.5.35.10.10.10.10.-re ez egy teljes laza idözités
de a ramnak kell minim.2.05,2.10v mert ezért nem tudod tuningolni,a rendszert
hali -
kiviszem
tag
Tehát 7-es szorzót beállitom,és az Fsb-t 300-ról lassan emelem? DRAM Frequency DDR2-800MHz,maradjon fixen?A Geil Value is megy ezekkel a feszültségekkel,és beállitásokkal?(Cas 5-van a dobozon,jó lessz neki 4-re állitva?)Most kézzel elég forrónak tünnek,nem szeretném megsütni őket.( a 7-es szorzóval fagyott le 400-as Fsb-nél,ezt fixen beállitottam,nem lassan emelve)
-
apro
senior tag
válasz
kiviszem #3360 üzenetére
hali
a Geil ramoknak volt 2,10V(ha megnézed geil honlapját ott a volt mennyi 1.9-töl 2.2-ig)
nekem 2.3v vel is megy.
és az idözitéseket 4.4.4.12.4.35.10.10.10.10.
azért melegszik mert visszaveszed a szorzot és pörög mint a ringlispir
4X7-es szorzot 2.800mhz, tuti hogy tök hideg alapfesszel. -
kiviszem
tag
válasz
BélaBácsi22 #3359 üzenetére
Hali.
3104-3139-olvasd el. -
kiviszem
tag
válasz
Core2duo6600 #3341 üzenetére
Beállitottam a lent irtakat,,a szorzót 6-ra a feszültségeket pedig ahol pirosba ment volna,ott kevesebbet.Nos ment a gép 2.4Ghz-el de közben annak ellenére,hogy nem emeltem a feszültségeket,sokkal jobban melegedett mint eddig a 2.66Ghz-es alabeállitáson.A 7-es szorzóval az XP már majdnem bebootolt,mikor lefagyott.Mitől lett melegebb az eredeti "alá" tuningolva.ki érti ezt.Lehet nekilátok 6-os szozóval 300 Fsb-ről lassan emelni.Feszültség növelés nélkül szeretném tuningolni,a hosszabb élettartam miatt,de ha ennyire melegszik igy is,akkor lehet hagyom az egészet.Annyit már elértem,hogy Jmicron felirat nélkül bootol,a hűtést meg klasszul vezérli a Bios.
CPU Frequency 400
PCI Clock Synchronization 33.33*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 6
*DRAM RAS # Precharge 6
*DRAM RAS # Activate to Precha 15
*DRAM Write recovery Time 5
*DRAM TRFC 42
*DRAM TRRD 10
*Write to Precharge Delay 10 -
BélaBácsi22
csendes tag
Hello.
Van egy problemam. Van egy Asus P5B lapom, legfrissebb biossal.
most vettem meg 2 db Ramot. Tehat most van a gepbe 4x1 giga Kingmax 800Mhzes modul. Egyformak.
A helyzet az hogy: a bios 3 Gigat ismer fel, Winfos Rendszerekbe 3 Gigat. Testprogramok: 4 Gigat mutatnka es tokeletesen kijelzik a ramokat.
CPUZ, System Sandra legujabb program...... Otlet vagy ne foglalkozzak vele? Vagy mi lehet a gond?Amugy a ramokat egyenkent cserelgettem hogy midnig 3 modul legyen benne, es mindig 3 gigat miutattak....
-
Core2duo6600
veterán
Értem, már visszavittem, mert non szansz, hogy nem volt hajlandó elindulni, bios clean, és elem kiszedés megvolt
Már csináltam ilyen pucolást
akkor simán elindult a gép miutan osszeraktam, annyi volt, hogy kiírta hogy új cpu azt kész, most a moni sem kapcsolt be már !!!!
Ramok összes szlotba jártak
Elfogyott az 5letem, és meguntam visszavittem -
Core2duo6600
veterán
válasz
Eagle16 #3353 üzenetére
Ezt próbáltam, ez volt a legelső, de nem ment.
Én Gondoltam arra is, hogy amikor vetettem a coolert, akkor hozzért a hátuljához, és úgy is maradt, de erre elég kicsi az esély
Ma vittem be a szervizbe mind a lapot mind a cput
1 hét mulva kiderül
Már azon parázok, hogy nehogy táp okozza, mert az akár mást is kinyirhatott, bár a winyok felépörögtek hangra nem volt gond velük.Ezutan megnéztem az asztalon csak a lap és a ramok, meg 1 vga így se mukkant meg
-
apro
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3352 üzenetére
hali
válasz nem, nem, nem
az asus p5 széria mid ilyen, ha egyszer bennevolt a proci,ill a vga, az többet nem fog neked sípolni ha nem lessz benne, egyedül a ran .ért sípól, szórakozzál a ramokkal, és egyszer el fog indulni,
amúgy az elején a topiknak leirtam a saját mizériámat ezekkel a lapokkal p5,p5B,P5-deluxe amikor erre cseréltem a legútólsót összeszereléds útán 35,perc,,,jój érted 35perc útán volt halylandó magától elindúlni,
úgyan ezeket csinálta
a megoldás a RAMOK variálása
jó szórakozást
hali -
csaszi89
csendes tag
értem köszi, valszeg azért nem ment 2.8on mert szarok a ramok, semmi eirást nem is találtam roluk, remélem birja a gép továbbra, ha nem, akkor max a 100at kicsit feljebb tolom
-
Core2duo6600
veterán
válasz
csaszi89 #3351 üzenetére
Ez leginkább játékok közben jön ki, ott sem mindegyiknél, és függhet attól, hogy merre jársz a pályán.
Ha nem fagy vagy akármi, akkor persze, hogy maradhat ezen a feszen, ha vagy, akkor adj neki egy lépcsővel többet
Az én tapasztalataim NEm tuningolt gépre vonatkoznak, tehát ha tuningolsz akár más is lehet az az érték ahol nem esik vissz a VGA sebesséeg -
Eagle16
addikt
válasz
Core2duo6600 #3352 üzenetére
Az nem lehet hogy zárlatos lett a számítógép ház miatt? Én jártam már így, be az alaplap, indítanám de meg se nyikkan, kiveszem a lapot, az asztalomon meg beindult...hozzáérhetett valami a ház oldalához. Persze lehet hogy nem ez a baja, de azért próbáld meg, hátha csak úgy natúran, az asztallapon, ház nélkül beindul.
-
Core2duo6600
veterán
Hogy ne mindig csak én reagáljak, leírom, hogy hogy jártam, ennek oka, hogy most írkálok ennyit egy P2 es másra ugysem jó
A történek, mivel eléggé koszos volt már a cpu cooler, tele volt porral, egész nyáron nyitott gépházzal ment
úgy gondoltam, hogy kitakarítom a gépet.
Kiszereltem a coolert hát mit mondak szó legszorosabb értelmében tömve volt porral.
Leszedtem a ventit róla, és kifujtam a száraz göztakarítóval, porzott is rendesen
Mind a ventit mind a bordat megcsináltam, és ezt elvégeztem az összes ventivel a gépben
A tápon csak kiporszívoztam, annak azért nem akartam közt adni.
Nyári 40 fokban lehetett volna, mert akkor van ideje megszáradni.Mivel miközben kiszedtem a bordát a gépből a por egy része kidölt a cpu ra, nem volt mást tenni azt is ki kellett szednem és portalanítanom, ebből kifolyólag ujra pasztázni.
Szépen megcsináltam mindent
minden venti és egyéb alkatrész tökéletesen száraz volt, a cpu ra nem is került víz.
Rakom össsze kapcsolom be, és ........
Meg se nyikkanA Ramot érzékeli, ha nincs a helyén csipog
De semmi több ha bent van a ram, akkor nem csipog, és nem megy tovább
Akkor sincs csipogás, ha vga nélkül indítom el.
Akkor sincs csipogás ha nincs benne a cpuJól selytem - e, hogy egyértelműen alaplap halál, akár a takarítástól függetlenül. ?!!?
P5B Deluxe volt amúgy
Vagy a CPU is lehet a ludas ?
Kell jeleznie a lapnak, ha nincs benne a vga ill. cpu ?Kinek mi 5lete van ?
-
csaszi89
csendes tag
most 400 fsb 7* szorzo c1e off a többit hagytam gyárin, bár azt sem tudom mi micsoda pl ez a vanderpool, nekem errol eurotripből a vandersex ugrik be de m1 ^^ vcore 1.2500 ramot hagytam auton pcix:100 clock:33.33 szted kéne emelnem NBn mert alapon hagytam, most vhogy igy néz ki TERHELVE és ALAPON ramot nem bántottam, mert elég fos egy ram vmi NPC HEXON ... venni fogok ujakat
-
Core2duo6600
veterán
A Táb gyenegség nem lehet ok, mert ha a táp tulterheéődik (túlmelegszik) egyszerűen kikapcsol a gép
-Ami ok, lehet, gyenge CPU
-Lassú RAM
-Gyenge VGA, vagy túl nagy felbontáson akarod játszani
-Régi driverek, dirext hez a legfrisebb kiadást szedd le,
-Valami túlmelegszik a gépbbenVagy megérett a winfosod egy reinstallra
-
Core2duo6600
veterán
válasz
medvezsolt #3308 üzenetére
Ha az e6600 asra gondolsz, akkor megy elvben
Közben rájöttem, hogy a 4 magosra gondolsz, ahogy nézegettem az asus oldalát írja, hogy kezelik, csomagolsára
tömj ki wattaval egy cigarettásdobozt és abba tedd bele
Úgy hogy a tűvédő rajta van -
csaszi89
csendes tag
jah és valaki elmondhatná hogy mi is ez a pci-x bug, mivel nekem is lemegy a teljesitmény, ha a gépem ujraindul magátol, bocsi de 3000hszt meg 2 lezárt forumot nem szeretnék végigolvasni, jah és 2.8on a cpu birta, orthossal 2 orán át semmi hiba, csak néha lefagyott 1 játék, ami másoknál is c2d procin lefagy, majd resi után ment le a gép teljesitménye olyan 400-500fpsről 130ra kb =/, majd ujabb resi után jo volt
-
csaszi89
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy gépet p5b; sima e6320 + alap gyári hűtő; 1gb ddr; 800mhz az fsbt felhuztam 400ig ramok maradhtak 800on 1:1be futott az fsb és a ram, szorzó 7 2.8ghz 1.25volton cpuz 1.16 körül irta igy volt olyan 27 fok a procim max 45ig ment el totális terhelésen, most meg valamiért egyszer elszállt a gépem, ujraállitoma biost és nem képes elinditani a gépet?! Most csak 320*7-en megy ugyanakkora fesszel 23-24 fokos a procim max 41-2ig megy, talán vhol máshol kéne feszt adni? Esetleg vmi 5let? Jah és a hanggal nekem is ugyanaz a gondom ( alapzaj ) és a bemenet sem tul jo, eléggé zug. -
azsha
csendes tag
Konkrétan nekem az a problémám, hogy ha nem szinkronban megy az FSB és a RAM akkor simán megy 900fölé az összes RAM, viszont szinkronban már 400MHZes FSB mellett is 2.3V kell a RAMnak ahhoz h beinduljon.(800-on ami az alapórajele)
szóval nem hinném hogy a ramok a rosszak, főleg hogy kettővel használtam eddig és azokkal ment a 456os FSB szinkronban, vagyis 912MHzes RAMbeállításokkal. de ha 4 van benne jóóóval fejjebb kell venni a memória feszültségét.
amit viszont nem értek:
csak akkor kell feljebb venni a memória feszültségét, hogyha az FSB-t is feljebb veszem.
2 RAMmal nem kellett.van egy olyan érzésem, hogy nem éppen annyi feszt ad a memóriáknak a lap, mint amennyit ír BIOSban.
ja, amúgy a legújabb van fent, 1604-es, de a régivel is ez volt a baj.
-
válasz
Eagle16 #3328 üzenetére
pontosan azt nemtudom de több mint 400. Nem kell álltalánosítani minden lapra, mert pl mint a sima p5b is, le van "butitva" igy logikus hogy nem megy annyit mint egy deluxe ahol több opció és több álítható fesz van, stb.
A 965-ös chipset olyan 450-500 között bírja kb.
A p35 pedig bőven megy 500 fölött. -
válasz
medvezsolt #3330 üzenetére
ahogy láttam már kaptál választ a Quad fórumban
Sajnos ígyvan. -
azsha
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a problémámra:
konfigom: P5B sima, E6300, 4x1gb Kingmax800, 8500gt, 560W sirtec...Eddig 2x1gb RAMmal 3.2-n ment a proc stabilan, vettem mellé még 2gb ugyanolyan RAMot, és most ha alapórajelen hajtom minden oké. ha elkezdem emelni az fsb-t akkor drasztikusan kell emelni a RAMok feszültségét, különben nem megy... ha 400as az FSB és mellé 800as a RAM akkor is csak 2.25Von (RAMfesz) indul be, és az eddigi 456-os FSBn sehogy sem indul be (vagy legalábbis nem mertem 2.45V-ra feltenni a RAM feszét)
a hűtése mindennek megfelelő, alaplapon fetek felbordázva, chipseten zalman, cpu-n freezer7pro, szobában hideg
a RAMok jók és mind a 4 ugyanolyan.
Valami olyanra gyanakszom, hogy nem ad megfelelő feszültséget a memóriáknak ha az FSB is húzva van (egyébként 300as FSB és 900as MEM megy, úgy h "csak" 2v-ot kap a RAM)
pls segítsetek!!!
-
Eagle16
addikt
Valaki meg tudja nekem mondani hogy ennek a P5B lapnak kb. mekkora az FSB korlátja?
I945-nek olyan 350 kb. azt tudom, meg hogy P35 500Mhz-ig is bírja. De egy I965? Olyan 400Mhz körül? -
freeapro
senior tag
Sima P5B-en az audio resz szornyu zajos. Ha felnyomom 70-80%-ra a fo hangero csuszkat szornyu sugo alapzaja van es minden egermozgas hallahato zajjal jar.
Mit lehet csinalni, van vmi bekapcsolhato zajszures? -
Kukk3r
csendes tag
Akkor azt mondod mindenképpen a biosomat frissítsem?
-
nem nagyon lehet elrontani azt a biosfrissitést, és amúgyis már elég régen dupla bios-t használnak sok alaplapnál.
Ennél is van.és nincs gond szerintem a géppel csupán elfogy a kraft a gépből mikor sokan vannak és lőnek
El se hiszed de ég és föld a különbség egy 1 magos és 2 magos proci között.
Mondjuk az a vga se egy top kari. -
Kukk3r
csendes tag
Igazad van rosszul mondtam
Nem folyamatosan szaggat csak ha sok ember van a környezetemben és lőnek.
Megnéztem a cpuz-t úgyan olyan érték van ott ami neked is.
A drivert megpróbáltam a legújabbal és azzal amit hozzá adtak.Amúgy meg bios frissítéstől félek
Anyám csávója mesélte hogy ők is frissítettek egy P5b deluxos alaplapot rendesen fel is ment a bios, de utánna nem indult el a gép
És most nem úgy állok anyagilag hogy vegyek egy másik gépet -
válasz
tommy-gear #3319 üzenetére
Igen
-
Menotti
aktív tag
Ujból megkérdezném:
Gondom van:Asus p5b deluxe...
Addíg nincs semmi hangom(Soundmax) amíg el nem indítom a winampot...Ha csak éppen megszólal,utánna már mindennek van hangja(játék,media player,stb...)
Várom a tippeket....
Előre is köszi... -
tommy-gear
tag
ASUS P5B ugye tudja kezelni a DX10-es 3D kártyákat??
-
Én arra gondoltam hogy:
-A videokarim FSBje és a gépem FSBje nem eggyezik meg és ezért laggolok.Ez marhaság
2: Tedd fel a legujabb biost a lapodhoz.
3: biztos hogy laggol? Mert a laggolás és a szaggatás nem ugyanaz. Ha laggolsz akkor az a neted miatt lehet, ha szaggatsz akkor a gép miatt.
4: CPU-Z progit szedd le és nézd meg mit ír a "Mainboard" fülnél, a "Graphic Interface"-nél.
Lehet előjött nálad a pcie 1x bug.
normál esetben így kell kinéznieTápod miatt se lehet, max még esetleg próbáld a vga-d driverét frissiteni.
-
Kukk3r
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy miért laggol a gépem játék közbe: (Call of Duty United Offensive) amikor a 3d Mark 2006 egész jó pontokat ad a gépre.A Configom:
P5b Deluxe wifi-ap Edition (Gyári Bios!!)
Pentium 4 3ghz 800 Mhz
2x512 DDR2 GELI Ram 800Mhz
Gigabyte Geforce 8500 GtÉn arra gondoltam hogy:
-A videokarim FSBje és a gépem FSBje nem eggyezik meg és ezért laggolok.
-Vagy a tápom nem elég erős.http://www.kepfeltoltes.hu/view/071007/alaplap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt egy shot az időzítésekről. (Csak Vista Skin)
Mellesleg az lehetséges, hogy a tápom (450W) nem bírja és azért vannak ezek az elrérések?
Előre is köszi a válaszotokat
-
TothMG
aktív tag
Hello.
Lenne egy problémám. P5B Deluxe alaplapra telepítek vista 64bit-et, és a hangkártya driver nem akar felmenni, mindig keres valami amd64\vista\smwdm.sys filet.
Találkozott már valaki ilyennel. és tudja mi lehet a hiba? -
válasz
medvezsolt #3308 üzenetére
a lap kezeli, bár a tuningot szerintem el is felejtheted ezzel a lappal.
Nekem is most fog jönni a Q6600-om és én se fűzök a laphoz nagy reményeket, mert a Quad alá most a legjobb választás egy P35 lap vagy x38-as. -
medvezsolt
senior tag
hy all!!
Valaki tudná nekem 10000%osan állitani hogy egy sima Asus P5b-s alaplapba aminek idei nyári a BIOSa tud e kezelni egy q6600 b0-ás 1066 méhz-s 2.4ghz-s procit?
Esetleg akinek konrétan ilyen van?ill. milyen módokat tudnátok javasolni proci becsomagolásra?(postán akarom elküldeni)
-
HZSolti
tag
Sziasztok, hülye kérdés:
2x512 ramokról váltottam 2x1Gb-ra. Namost a lapom "beröffen" ha a két szabad slotba visszadugom azt a 2x512ramokat? Magyarul : 1Gb ; 512 ; 1Gb ; 512 felállásban.
??
thx -
kiviszem
tag
Köszi,megtaláltam.
Ezt állitottam be de nem indult a gép, min módositsak?
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.1V
*CPU Vcore Voltage 1.350V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V►CPU Configuration
Modify Ratio Support Auto
C1E Support Enabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled -
válasz
kiviszem #3304 üzenetére
CPU Q-fan control a neve.
biosban a hardware monitor- opción belül tudod állitani.
lehet performance, optimal, silent.
A silent a legcsendesebb, de ezzel lesz a legmelegebb is.
Az Optimal a legjobb választás mert ez az arany középút.
A Preformance pedig szinte majdnem fullon járatja mintha nem is lenne bekapcsolva. -
kiviszem
tag
5:Load Optimized Defaults . után pörgött a proci venti teljes fordulattal,ezt a gyári tuningprogival visszavettem,de ez az opció a biosban állitható,hogy mire az a kérdés.Amit szeretnék,hogy a hőmérséklet növekedésnek megfelelően szabályozzon fordulatot.
Érdekes,a Vanderpool Technology nem volt állitható,most magától megjavult
Ha megint nem indul a gép ,a CPU Frequency 400,vagy a DRAM Frequency DDR2-800MHz kell állitani?kössz hogy segitesz -
válasz
kiviszem #3300 üzenetére
1: Igen. 965-nél a legkissebb érték 1:1 nem lehet visszaosztani.
2: itt a szorzót tudod variállni. Minden procinak van egy tartománya pl 6-8, de ez procifüggő. Az ES példányoknak lehet állítani tetszés szerint mert nem szorzó lock-os.
3:ha birja akkor a 4-4-4-12
4: ha birja akkor 35, vagy minnél kissebb
5: ezt nem értem mire gondolszLegközelebb próbálj meg kicsit érhetőebben fogalmazni, és írni.
-
Fori23
őstag
P5B Deluxe újabb VISTA audio driver. Van vele SoundMax beállítópanel egy-két új beállítással AD1988_VISTA_61016180
-
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy P5B Premium V. E. lapon (hűtés ua. mint a Deluxe-on) a MOSFET-eket és az NB összekötő heatpipe be van-e ragasztva a 2 borda közé, vagy meg lehet oldani, hogy kivegyem?! Mert ha esetleg különösebb gond és sérülés nélkül eltávolítható, akkor a MOSFET-bordát hagynám a helyén, viszont az NB-borda helyére tennék vmi komolyabb hűtést, pl. egy HR-05-öt...
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- További aktív témák...
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest