- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztian03
csendes tag
tegnapezekel a beállitasal 3200mhz ment a proci aztan vissza állitotamnormalba. most meg 2800mhz megyugyanazokal a beállitasokal valaki tudsegiteni?
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.2625V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 7
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled
►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled -
Vortex07
tag
Haliho!
Az elobb nezegettem az alaplapom [P5B Deluxe Wi-Fi] adatait az ASUS oldalan mert kivancsi voltam h tamogatja-e az ujabb 4 magos intel procikat es azt fedeztem fel, hogy a BIOS verziom nagyon le van maradva, nevezetesen 0711 verzioszamu.
Kerdesem az lenne hogy javitottak-e azota valami jelentoset a lapon. Nem keszulok fejleszteni csak erdekel. Egyik revizional olyasmit olvastam hogy talan valami random restartokat orvosoltak volna? Neha neha szokott olyat csinalni a gepem h ujraindul, akar minimalis terheles alatt is. Kopogjam le eleg ritka jelenseg. Errol lett volna szo? -
apro
senior tag
válasz
LGA 911 #2495 üzenetére
hali
azért mert ha azokat az ídözitéseket amit auton adot a ramod azok a default azaz 800mhz-re vonatkoznak,
de ha te az fsbt 440re emeled a ram auton nem változtatja meg úgy mint ahogy te manuálisan, magyarul auton marad az ídőzités ugyan úgy mint ha 400fsb- lenne4
ezért fagyogat
a ramokhoz annyít nagyon sok márkás ram van amik nagyon spécik tuning szempontjábol, és ez látszik is az áruk bol, amúgy minden ramnak a honlapján úána tudól nézni, milyen időzitéseket, és mennyi feszen mennek, A Data,.geil.stb.
hali
amugy ird meg az imail cimedet küldök egy árlistát a geil ramokról, azon rajtavannak afeszek,és az időzítések is
Amugy van A nagy RAM topik a forumon, és ott láthatsz eredményeket a NAGY márkás ramokról
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
LGA 911
tag
érdekes lenne látni hogy melyik ram mennyit bír és hogy itt mennyit használt az aki csinálta
egy éve mikor ezt a konfigot összeraktam azt olvastam hogy ezekkel az időzítésekkel ez 935 öt bír 2.1V-on
az én bajom hogy nem értek hozzá és nemtóm az időzítésekkel hogy kell játszani
majd most utánaolvasok itt egy kicsit hátha okosabb leszek...
de azt még mindig nem értem hogy az auto ami lasabb értéket ad meg az mér instabilabb mint az én manual értékeim amik gyorsabbak... -
apro
senior tag
válasz
krisztian03 #2492 üzenetére
hali ezt nézd meg,,ehez mit szolsz
http://images.netbag.hu/20070814/19425122179.jpeg -
apro
senior tag
válasz
LGA 911 #2490 üzenetére
hali
nem értem mit akarsz felezni,
''amit nem értek'' itt van Az a ram és az fsb aránya, ha 1:1 akkor a RAM orajele pontosan az FSB duplája, ha 4:5 , akkor FSB/4*5 a ram órajel
ez azért 440fsb= ram 880mhz
a ramok idözítése nagyon fontos amit a ram auton kiir az csak egy gyári ÁTLAG, ettól azok a márkás ramjaid simán tudnak szigorúbb ídözitéseket is, és hidd el az idözités aRamoké, nagyon fontos a jó túninghoz,
persze hogy ha Auton hagyod fagy mert teljesen más idözítéseket ad auton és ezért fagy,( (ezt tudod ellenörizni ha manúálisan elkezded változtatni az idözitést eléred hogy a mostani beállitásnál elsem indúl) és mostmár lehet finomitgatni az idözitéseket és annál jobb eredményeket lehet elérni (magyarúl, gyorsúl a mem írás, olvasás, késleltetés, ezek a mem lényege.
nem tudom érthetö voltam?
de hátha itt a topikban jobban elfogja neked magyarázni valaki ''nagymenő'' miért igy múködik
de ha visszalapozól a topik leg elejére ott maximálisan kielégítö válaszokat kapsz az egész tunig mániáról
hali -
krisztian03
csendes tag
sziasztok csak annyit kérdeznék hogy gyarihutovel e6400 3200mhz terhelsnél 1-2 percment 65 fokcelsius az jo? vagy mennyi a maxhöméséklet ami veszélyes?
-
LGA 911
tag
Szia!
Szerintem valami szofveres probléma lehet ennél a lapnál. nem zongoráztam végig a amit írtál egy mert sima p5b-m van és nem lehet felezni a memókat kettő marhára nem értek hozzá és időközben meg is oldódott a probléma vagyis részben.
Nagyon furcsa most 444-en megy a proci és 888-on a ramok a proci 1.3V-t kap de ezt csak úgy saccra adtam meg neki.
430-on ment alapon ( ez normális? ) gondoltam adok neki még egy kis vért
a memó 2.1 et kap a lap meg 1.3 at azt is csak azé vettem feljebb hogy jól érezze magát
a memó időzítések pedig a következők: 5 5 5 15 5 30
és így most stabil
amit nem értek:
ha a memóriák osztását 888-ról autóra rakom és az időzítéseket is rábízom a lapra ( én még szigorítottam azokon amiket ő javasolt. 5 6 6 15 6 35-öt adott ki mikor engedéjeztem a manuális beállítást )
tehát ha ez a kettő autón van akkor fagyzik ha viszont én állítom be és ráadásul az időzítéseknél szigoratottam is akkor meg stabil.
ezt magyarázd meg ha tudod. nem tudom elképzelni hogy ez mi lehet...
remélem érthető voltam -
Rusher
őstag
válasz
manutdzoli #2487 üzenetére
Tökéletesen........
-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!Core 2 Duo E6850-es procim lesz,és asus p5b deluxe lapot raknék alá?Megfelelne?
-
Hack3er
őstag
A P5B Deluxnál ha vizblokk van a csippszettten akkór menníire melegednek a fettek amin rajta van a borda?
-
apro
senior tag
válasz
LGA 911 #2474 üzenetére
hali
1, bocs,hgy most írok,de tegnap este elment a netem reggel csinálták,meg,
a beállításokra most írod hogy 6300-as proci,de nem irtad milyen márka a ram,
na de ettöl a procitól,nem biztos hogy ellkel várni,hogy stabilan vigye a 440fsb-t föleg léggel,meg gondolom a gyári hütő van rajta,ha valami márkás ram annak adhatól 2.15v(Ha van rajte hütőborda,aprocit megnézhated 1.4625v,alapét azt vissza lehet,1.3,
a memek idözitését tedd 5,5,5,18,35,10,10,10,10
ha igy sem lessz stabil akor vedd vissza az fsb,addig amikor stabil,
3, nekem a 6300-os a 410fsb-t sem birta, 406fsb- nél volt a vége,nem minden proci megy 440-450fsb vagy afelett, azért azt kikell fogni!!
(amúgy én aszt hittem 6420-as od van a configodon az van beírva)
a dram freq, miért nem mük, nemtúdom már nem emlékszem a lapod milyen beállítási ,lehetöségek vannak,
van mégegy lehetöség a ram kimérésére, mert lehet hogy ez miatt nem megy 440-et, ezt nekem is irták amikor a 6300-as sal szenvettem, olvazsd el és értelem szerüen meg túdod nézni hogy mi a vissza tartó a tuning nál,ez nekem is segitett, és nekem a ram a proci miatt volt hogy nem ment annyit
ittvan jó kisérletezést ja és nyúgottan ajálom mert nekem is müködött vele a tesztelés
(mégegyszer ezt nekem is més irta és segitett)
- Onnan indulunk, hogy a procid megy 2800MHz-en, tehát 400MHz-es FSB-ig kizárhatjuk, hogy korlátozó tényező lenne, igaz?
- BIOS-ban beállítod az FSB-t 300MHz-re, belősz vmi laza időzítést, mondjuk 5-5-5-18-at, megfeszeled a RAM-okat, és beállítod a legmagasabb DDR értéket, amit látsz. Ez lesz a 2:3-as szorzó. (Nem osztó, mivel 965-nél nincs visszaosztás, csak szorzás.)
- Ekkor (CPU-Z-vel ellenőrizheted) a proci 2100MHz-en, 300*7-en fog menni, a RAM-ok pedig 900MHz effektív órajelen (300/2*3*2) fognak ketyegni.
- Elkezded emelni az FSB-t, mondjuk 340MHz-re.
- Ekkor a procid 2380MHz-en, 340*7-en fog menni, a RAM-ok pedig 1020MHz effektyv órajelen (340/2*3*2). Ezt már valszeg nem fogják bírni, tehát be is fejeztük a RAM-ok végének keresését. A proci, amint látod még csak 2380MHz-en megy, tehát kizártuk, mint korlátozó tényezőt.
- Tegyük fel, hogy a memók valami csoda folytán mennek tovább is.
- Az FSB-t megemeled 400MHz-re.
- Ekkor a procid 2800MHz-en fog ketyegni, a RAM-ok pedig 1200MHz (400/2*3*2) effektíven mennének, de ez ugye kvázi kizárt a te modulijaid esetében.
Lássuk be, hogy ha a procid tudja a 2800MHz-et, és azzal ugye a 400-as FSB-t, akkor 1200MHz-ig tudod tesztelni a memókat anélkül, hogy a proci korlátozó tényezőként lépne fel.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' -
-
válasz
vlaci79 #2475 üzenetére
nem lehet tudni, mert láttunk már olyat hogy ment 1.3V-al 3.2-ön de fsb korlát miatt nem ment feljebb.
Szal tudni biztosra nem lehet, de nem rossz proci annyi tuti. Viszonyításképp az enyém 1.304V (valós) fesszel ment már 485-öt. Igaz csak 1.5 órát de ez alatt nemdobott hibát.
Végét én se tudtam megnézni mivel nemvolt ramom. -
vlaci79
senior tag
Sziasztok!
6300 Core 2 1.2 V-on 2800Mhz-en megy stabilan. Mi lehet a vége ennek a procinak?
51fokon áll meg a hőmérséklet mind a két magnál 100% terhelés mellett.
chipset 40.
VLaci -
LGA 911
tag
huh
leírom a pontosan hátha te tudsz kezdeni vele valamit
P5B e6300
440 a memória
dram freq fsb vagy mi az auto-n van
100 a vga
33 a pci
1.45v a proci
1.45 a lap
2.1 a memória
az időzítésekhen nem nyúltam kellett volna?
a cpuz a memókra ezt írja:
fsb:dram 1:1
cas 5
ras to cas 6
ras precharge 6
cycle time tras 18
command rate 2T
az érdekel hogy a dram freq mér nem működik jól ha 880 ra állítom mért megy csak akkor jól ha auto-ra állítom... -
-dnp-
csendes tag
Nah vegre osszeallt a gepem, megjott bele az asus 88gtx is
Egy problemam van csak, bootolas kozben rendszeresen lefagy. XP bootscreen-en megakad vagy 2X is altalaban,s csak reset segit. Ha viszont elindul beton stabil, semmi fagyas es tarsai. Kicsit zavar a dolog. Masnal is elofordult? Esetleg egy biosfrissites segithet valamit? Ha nem muszaly, nem szeretnem flashelgetni foloslegesen....
Koszi! -
apro
senior tag
válasz
LGA 911 #2470 üzenetére
hali
az elöbbiekben irták ,hogy a ramok idözítését is bekell álítani manuallisan, ezért nem megy
ird le milyen ramod van ,menyi az idözitések és menyi a ram fesz(Volt
a biosban ITT találod Advenced Menü/Chipset=disablrd és itt állithatod proba 5.5.5.15.5.35,10,10,10,10,
Avga frekit pedig Fixáld 100-ra az alatta levöt 33,33-ra szerintem útána fog menni
hali -
VIBO
őstag
yo napot
kérdés:meg van már oldva hogy p5b deluxe hangkarija szóljon mind a 6 hangszooroon?
uj drivernek se hire se hamva.má qrva régota.
köfi
Á
[Szerkesztve] -
LGA 911
tag
Bios
►Advanced
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz <--- itt
Ha ezt autora állítom minden megy rendesen
Ha benyomom hogy 880 akkor meg fagyzik ez a szar
sőtt autón 445 ön is megy rendesen csak 5 perc után kilép a supreme commander
de a 3d mark 06 az lefut 445 ön is sőtt a wprime cpu tesztelő stabilitás tesztelő része is lemegy hiba nélkül -
apro
senior tag
válasz
LGA 911 #2466 üzenetére
hali
most mit állitól Autóra??
a memoriát? akkor az vissza veszi 800mhz-re
nem értem mit élitasz autóra, fesz kell a ramnak is meg a Cpu-nak is autó feszek, sokkal magasabbak mint ami kell neki,
a DRAM Frequency-t tedd a leg felsöre, azaz a leg kissebb re , ha emeled az Fsb-t ugyis viszi a ram fe..-ot is
nem értem hogy mit nem álitasz rajta be jól? -
fahed
csendes tag
marmint nem olajba
-
fahed
csendes tag
kiakarom sütni a lapomat és a porcimat, mit kell csináljak???
-
Ribi
nagyúr
válasz
LGA 911 #2458 üzenetére
azt mondtad hogy auton hagytad. Oda allits be 880-at, mert ha 1600-at allitasz be akkor qurvara nem fog menni a ramod, mert az ilyen picsa magas frekin nem megy. ERTSED MÁN MEG HOGY AZ AZ 1600 AZ NEM A MEMORIA FREKIJE B+ ! HA ODA 1760-at allitasz be akkor a ramok 2:1 -el mennek. Be tudod allitani de felesleges. Mert akkor nem indul el a geeeeped...
[Szerkesztve] -
LGA 911
tag
Bios
►Advanced
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz <--- itt nekem 1600 van
ezek szerint ez az opció csak dísznek van?
bocs ha hülye vagyok -
válasz
LGA 911 #2455 üzenetére
880 legfeljebb akkor lehetne, ha 220-as FSB-n járatnád vmi oknál fogva, de annak meg nem lenne semmi értelme. A topic elején levő beállításnál DDR2-800MHz-et írnak, ami 400-as FSB-nél ugye szinkronhajtást jelent, de ott szó nincs arról, hogy vmi 1600-at kellene felezni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
LGA 911 #2455 üzenetére
Amig az biosban 440-en van addig te nem fogod változni az az 1760 semerre mert az 4x 1760 es ha a fejedre allsz akkor sem valtozik. Az az FSB. AZ ANNYI ES KESZ. ANNAK AZ EPPENI MEMORIA FREKIHEZ NINCS KÖZE. Azaz csak annyi hogy a memot 440 x 2- re allitotta be. lehetne meg 440 x 10/8 meg hasonlo ertekek, de azokat lehet hogy a memoriad nem birja.
CPU Frequency 400 Na ez nalad 440,
DRAM Frequency DDR2-800MHz ez meg 880. Es nincs egy qurva szo sem az FSB-rol.
[Szerkesztve] -
LGA 911
tag
de lehetne állítani ennek a felére 880-ra is
mint ahogy a fúrum elején lévő útmutatóban is 800 on van 1600 helyett
valaki azt mondta hogy úgy gyorsabb
most egy kicsit összekavarodtam -
Ribi
nagyúr
válasz
LGA 911 #2452 üzenetére
IIIGEN. Amit bisoban beallitasz az felszorozza 4-el, es igy jon kia valos fsb. Valami quad pumped akarmi, nekerdezd, hogy hogy mukodik.
De a rated fsb szoban hol latsz memory vagy ddr szot ?
bus speedet sokan hijjak fsb-nek.
Szoval megnyugodhatsz 880-on megy a ram.
bus speed x4 en megy az fsb, a ramok alapbol bus speedx2-n, de dual channel miatt ez megint szorzodik 2-vel. es igy jon ki az 1:1 szorozo (szerintem)
[Szerkesztve] -
LGA 911
tag
nemtók képet beszúrni
cpuz-ben:
Bus speed: 440
Rated fsb: 1760 -
Ribi
nagyúr
válasz
LGA 911 #2443 üzenetére
mit hagysz auton es mi az 1760 ?
ha annyin megy a ram akkor az elegge WR lenne.
szerintem csak a progi irja szarul es valamiert 2x annyinak irja.
Tobbi embernek is ilyen gepe van ? Mert ha nem akkor kozuluk huzhatja le valaki sebesseget. FPS-t neztel vagy csak lassu a jatek ? Mert eleinte amikor 6-an toltuk neten, akkor egy atomvillanas kb 3 percig tartott mert annyira belassult mindenkinel a jatek.
[Szerkesztve] -
-
LGA 911
tag
válasz
Dark Archon #2444 üzenetére
Szia!
Egy X1900XT-512-vel nyúzom.
A pobléma akkor jelenik meg mikor 4-en elkezdünk csatázni fejenként monjuk 700 egységgel ami ebben a játékban előfordul. -
-
LGA 911
tag
Sziasztok!
Lassan egy éves a konfigom: P5B+E6300+A-Data 800-as ramok.
Most 440-es fsb-n hajtom a rendszert 1.432 V-os fesz mellett. ( 3.08 GHz )
Olvastam a topic elején hogy a DRAM Frequency-t le kell erőltetni minél kisebbre.
440-es freki mellett akkor ennek 880-nak kéne lenni de csak akkor hajlandó boot-olni ha auto-n hagyom de úgy meg 1760-on járatja őket.
A dolog azért idegesít mert csomó alkalmazásban van hogy a proci csak 70%-on van terhelve de már akad. Pl: a Supreme Commander
Bocs a láma kérdésért.
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
Ribi
nagyúr
-
apro
senior tag
hali
azt hiszem, bár nem biztos hogy jól emlékszem, de /man Menü/_IDE Configuration,
ebbe belemész és ott nézd meg, értelem szerüen, levan irva a LAP Könyvében, hogy hogy kell beállitani ott nézd meg mert az én lapomban több funkcio is van erre vonatkozoan
hali
de azért jegyezd meg mit állitasz el, hogy ha valami nem müködikútána vissza tudd állítani
hali -
apro
senior tag
hali
egy jótanács! ha használtan veszed, kérdezd meg VALAMENNYI GARIT?(Legalább1-Hetet) adnakrá? mert elég soktol lehetett hallani hogy nem mindeggyik volt tökéletes, ha müködik, Akkor jó mert azzal az összeállitással, egy jó Duall rammal kb, 2,8-3.0Ghz-ellehet érni, de mégegyszer gyözödj meg róla saját szemeddel, hogy müködik rendesen a lap,ha igen akkor érdemes megvenni,, de ez csak az én véleményem, még másokét is halgazsd meg
hali -
Elmör
őstag
Sziasztok!
Asus P5B-E lapkáról tuning szempontjából mit lehet hallani?
Lehet ilyet veszek használtan egy E6320-as procival, amit szeretnék majd kicsit meghúzni.
Jó választás? -
apro
senior tag
hali
de figyusz! nézd már meg hogy a Bios-ban hogy van beállitva, eggyátalán van engedélyezve az ATA vezárlés, mert én úgyemlékszem azt lehet állitani, mármint engedéjezni neki hogy lássa,
az én lapomon biztos hogy van ilyen mod, és nekem is engedélyezni kell, külön bekellet állitani,(Mellesleg nekem 5.db vinyó van benne 3Ata+2Sata, ez ''1 SATA DVD író)
szerintem elöbb nézd meg a Biost, mielött majd reklamálsz alapodmiatt
csak egy lehetöség!!
hali -
Holm18
csendes tag
Úgy van hogy van egy satás vincsim samsung és egy satás nec íróm.Ezt a kettőt felismeri.
Van még a gépbe egy atás seagate vincsi és egy pioneer dvd író. ezeket nem látja.
De érdekes módon eddig simán ment semmi problémája nem volt. Most a napokban kezdte el de nem tettem fel semmi progit vagy új hardvert a gépbe. -
apro
senior tag
hali
elöször valakitöl kellene kéni kölcsön egy átalakítót mert ahogy most írod lehet,hogí a lap a bibis a P5b-s lapok szoktak ilyet csinálni,(nekem 2X cserélték gariba a3.nál ráfizeteéssel lettP5B_deluve)föleg hogy írod a DVD írot sem ismeri meg pedig az SATÁS? nem?
lehet hogy télleg lap!
és probáltad a Dvd irot másik Satára rátenni??
hali
[Szerkesztve] -
Holm18
csendes tag
Hell!
Hát eddig simán ment így és most kezdte ezt a hülyeséget.Egyik nap már nem látta az atás vincsit de ha újra indítottam akkor jó volt. Mostmár viszont az újraindítás sem segít.
A jumperelés úgy volt megoldva hogy az ata(seagate 320gb) volt a slave a satát(samsung 400 gb ) pedig nem kell jumperelni.
Nem tudom mi jöhetett rá de ha sehogy sem megy akkor sztem kénytelen leszek venni egy ata - sata átalakítót.Szerintetek ezzel megoldódna a problémám?Vagy küldjem vissza az alaplapot mert még garis.?
Üdv.: Holm -
fahed
csendes tag
ha több feszt adok a memnek kisül?
-
Holm18
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám, 2 hónapja vettem az alaplapom (asus p5b) és olyanokat csinál hogy nem látja az atás vincsit, dvd írót. a rendszervincsim egy samsung satás vincsi+ még van egy nec satás dvd író. Az atás vincsi rackben van és amikor bekapcsolom a gépet akkor a rack piros lámpája folyamatosan világít, és utána kiírja hogy nem található a vincsi meg a dvd író.Pls akinek hasonló problémája van vagy tudja a megoldást az szóljon.
Köszönöm.
Holm -
tomi909
tag
sziasztok
ti egy Gigabyte GA-965P-DS3 és egy Asus P5B
közül melyiket ajánlanátok??? És miért????
köszi -
muris
tag
volt már minden kipróbálva...
2D-ben nincs is semmi probléma, csak 3D-ben...nagyon csunyán belassul mindegyik game...nincs memória ''szemetelés'', nincs elszállás, csak hihetetlen lassú...
friss driver (több is), directX, windows reinstall...de semmi...
szóval megvárom a 8900-es szériát...hátha...mert a 7900GT-m hibátlanul pörög benne... -
muris
tag
-
Ribi
nagyúr
Ha nem tuningolsz akkor ezeket ne kapcsold ki, es foleg allisd vissza a Ratio CMOS-t 8-ra vagy auto-ra, mert neked felesleges ezt lentebb venni.
Ezek hasznos cpu funkciok, csak esetleg hatraltathatjak a tuningot. De nalad szentem a szoroz lentebb vetele miatt porog tobbet a gep, bar ezt nem nagyon lehetne eszrevenni. -
Zoz^
csendes tag
hali
beállitottam biosban ezeket
CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting 7
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled
az lenne a kérdésem hogy ezen beallitasok utan ugy vettem eszre hogy a procim kihasztnáltsága jelentosen megnott, ezen beallitasok elottivel osszehasonlitva!Viszont a hőmérséklete jelentosen csokkent!
Nem gáz h jobban porog a proci? -
Matthew
őstag
válasz
Dark Archon #2413 üzenetére
Basszus, csak a mondat elejét olvastam... jó a szemed.
Hát ez télleg pech. -
Matthew
őstag
Sziasztok!
Vettem egy P5B lapot én is, ma lesz az átépítés, rendszertelepítés.
Raid0-ba mennek majd a rendszervinyók, kérdésem lenne, hogy van-e valami különleges beállítás amire figyelni kell a raid konfigurálásánál.
Vannak ezügyben tapasztalatok? -
-
Blue@X
senior tag
Hy.
Az lenne a kérdésem hogy melyiket éri megvenni?
ASUS P5B vagy ASUS P5K IP35?
2000 forint a differencia P5K javára -
peppi001
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a nagy kérdésem, hogy P5B Deluxe-on próbáltátok-e az audionak a 192kHz-es mintavételezési tudását? Mert nekem nem megy. 20kHz felett nem jön ki belőle semmi, vagyis a 44,1kHz-es mintavételezésig megy csak. Mit kéne beállítani, hogy menjen a 192kHz-s mintavételezés?
Köszi. -
dikmen
tag
Sziasztok!
Nemrég elfüstölt a p5b-m.
Kezdettől fogva nagyon meleg volt a CPU-m.
Az lehetséges hogy az alaplap kihatott a proci hőmérsékletére?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest