- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozesapo
tag
Hi!
Adott egy P5B alaplap, a legfrissebb realtek driverrel, és nem megy a net. IP-t kap a gép, a tracert eljut az első hop-ig, azt annyi. Mindez hdsnet-nél. Másik hálókártyával hasít a net.
Most akkor rossz az alaplapi gigabites realtek v. csak nem komálják egymást a hdsnetes fejállomással, stb..... -
polar
tag
Sziasztok!
Asus P5B lapom van és Biost szeretnék frissíteni, még soha nem csináltam ilyet, szal egykét kérdésre megköszönném ha válaszolnátok
A legújabb verziót ha leszedem, az tartalmazza az összes régebbi frissítést is?
A legújabb BIOS-sal felismeri majd a 6*50-es, 1333FSB-s procikat?
El lehet b*szni őgy hogy tönkremenjen a lap és ne tudjam visszaállítani/mit ne tegyek, hogy ezt elkerüljem?
Hol tudom megnézni, hogy valójában mekkore FSB-vel boldogul el a lap?(nem akarok zsákbamacskát venni prociból)
Első körben ennyi, thx!
[Szerkesztve] -
sonaj0203
aktív tag
köszi másik topicba válaszoltak korrektül.
''A plusz PINek a 12V-ot vezetik több éren az alaplapra, így nagyobb az áramterhelhetőség is. Rá tudod dugni a 20PIN-es csatit a 24PIN-es alaplapra és működni is fog nagy valószínűséggel, szóval tök felesleges az az átalakító. Csak egy újabb hibaforrás a több csatlakozási felület miatt.''
köcce mégegyszer
ha valaki másnak is lenne ilyen gondja[link]
[Szerkesztve] -
sonaj0203
aktív tag
-
JohnnyX
őstag
-
Oibacsi
őstag
Szia!
1. 20 pinessel is menni fog, de létezik átalakító is.
2. Ha szerencséd van menni fog, de jobban jáérsz egy új rendszerrel. -
sonaj0203
aktív tag
Hali mindenkinek
Most vettem egy P5B-t, csak egy dolgot szúrtam el, mégpedig, hogy nem néztem, hogy a tápom 400W-os és csak 20 pin-es, ide meg 24-pin-es kéne.
Szóval átlehet valahogy alakítani a tápomat 24-pinessé, vagy dobhatom ki és vehetek újat?
A másik kérdésem, kicseréletm az alaplapot, a memókat és a vidkarit is a gépembe, ha most összerakom eltudom indítani gond nélkül a régi xp vel.?
Nem szerentném újra rakni ha nem muszály, főleg nem adat vesztéssel. A hdd-n csak egy partícióm van.
A változások:
6600gt-7950gt
asus a7v8x-x-asus p5b
2X512 ddr-2X1GB ddr2
köszi -
chooky
tag
Segítséget kérnék hozzáértőktől:
Vettem egy alaplapot használtan ami úgy nézett ki hogy elkeveredett a postán, ezért vettem egy újat is és most mindkettő megvan és választanom kéne hogy melyiket tartsam meg.
1. MSI P965 Platinum (ez volt az amit használtan vettem és úgynézett ki hogy elkeveredett, de aztán megkerült)
2. ASUS P5B (nem a DELUXE) (ezt vettem újonan)
Mind két alaplapról olvastam pozitívumokat. Márka szempontból az ASUS-t dícsérik jobban, viszont az MSI p965 Platinum a kategóriájában felsőbb szinten van. Tuning szempontjából is érdekelne a dolog.
Ez a configuráció lenne mellé: Dula Core 2 E2160, 2db Kingmax 512Mb/800Mhz, GainWard 7600GT VGA, 200Gb Samsung SATA2 HDD.
Előre is köszönöm a segítséget.... -
naruto
csendes tag
Amúgy valakinek Vistán sikerült összehoznia az alaplapi hangon az 5.1-et? Vagy felejtsem el..
Üdv -
pumi1980
tag
Köszi a választ. Nálam ezt állandóan csinálja, ha úgy indítom a gépet, hogy már bekapcsolás elött is benne van a pen-drive.a windows látja az eszközt csak az adatokat nem éri el.
Tettem egy próbát egy másik eszközzel (mp3 lejátszó) azzal nincs semmi gond.
így már végképp nem tudom mi van, de végülis ez nem egy túl nagy probléma... -
Haart
addikt
válasz
pumi1980 #2775 üzenetére
Van ilyen, valószinü a cucc mac címét keveri a gép. Nálam olyan volt hogy kábelmodemet dugtam bele és jó volt, utána kihuztam csere egy egérre, az is jó, és mikor visszadugtam volna a modemet egy másik usb-be akkor kiirta hogy nem ismeri az eszközt. Szóval vannak érdekes dolgok.
-
pumi1980
tag
sziasztok! segítség kellene, a problémám a következő:
sima P5B-m van, ha csatlakoztatok egy usb pen-drive-ot szépen felimeri a rendszer és tökéletesen tudom használni, de ha most újraindítom a gépet miközben a pen-drive benn maradt, a gép továbbra is látni fogja de ha megpróbálok hozzáférni az írja, hogy nincs ilyen meghajtó!? (mint egy dvd olvasó ha nincs benne lemez).
ha most újra ki-be dugom az usb-t akkor újra ok.
volt bios-driver frissítés, XP-Vista ua, és mások P5B lapjánál is ugyanez a helyzet.
usb bill-egér viszont tökéletesen müxik. -
Ribi
nagyúr
válasz
Oibacsi #2771 üzenetére
Nekem, ha 60 fokot ir a procira, akkor eleg meleget is tol ki a venti magabol. Ha lekapom a hutot, akkor is latszik, hogy mindenutt teljesen egyenletesen erintkezik. Szoval en elhiszem, hogy 60 fokos amikor peppe van huzatva a procim. Nem olyan rossze ez a huto vegulis, mert 60 fole menni nem soxor lattam, ha feltekerem a ventit, meg akkor sem ha 1.4V valosat kap es 3.4G-n megy.
[Szerkesztve] -
cyber86
őstag
Hali. Szerintetek érdemes felrakni az új biost?
-
Hemi 426/RT
aktív tag
sziasztok!
kitesztelték a procit.
a lap valamiért nem birja
létezik ilyen inkompatibilitás vagy csak spontán alkalmatlan a tuningra a deszka? -
freeapro
senior tag
1 hete upgradeltem P5B-re nForce2-rol, SATA HDD-vel, rajta az upgradet tulelo WinXP-vel
ha bekapcsolom a BIOS-ban az AHCI-t nem bootol be a windows
lehet ezzel csinalni valamit win reinstall nelkul? -
Larry303
addikt
válasz
Oibacsi #2759 üzenetére
akkor passz...nekem míg nem volt bent, a lamellák és a csövek hidegek voltak a proci meg meleg mint dög....aztán rá lett nyomva rendesen és majdnem 10 fokot segített!!!!!!
Amúgy akkor vettem észre amikor újra akartam pasztázni és a régi nyomokból láttam, hogy hol fekszik fel rendesen és hol nem....
amúgy valós 1,62 mellett érthető az a hőmérséklet sztem.... -
naruto
csendes tag
Nekem Everest is teljesen megvan bolondulva... cpu fesznek 2.8-at ír
lehet felteszek egy vistát..azzal hátha jól mér majd
-
naruto
csendes tag
Sziasztok! P5B lap tulaj vagyok és az lenne a kérdésem hogy nektek is férre mér-e(proci)?Everest megvan halva nemír ki semmit AI suit meg van hogy 80at is ír holott még langyos a borda.
Xp van fent a gépemen...
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
erre sehol senki?
Van egy sata vinyóm a déli hídra kötve, és van egy PATA vinyó (rackben) a jmicronon. Jelenleg ha bent van a PATA-s, akkor a SATA-s vinyó a windowsban harddisk1 néven fut, ha meg nincs bent a PATA-s, akkor értelemszerűen harddisk0 néven. Meg lehet oldani, hogy a SATA-s mindig harddisk0 legyen? A BIOSban a boot részben a hard disk sorrend SATA majd PATA, de leszarja, amikor bootoláskor megleli a PATA-s vinyót mindig HDD0-t ír ki a jmicron. -
Mankó
veterán
Everest szerint a best megoldás a 400/1000-es beállítás.
-
Mankó
veterán
No, új biossal mennek a nagyobb ram beállítások is.
Most melyik a gyorsabb beállítás, amikor szinkronban megy a proc a rammal, vagy amikor asszinkronban?
Adjatok nekem tanácsot, hogy melyik a legjobb beállítás:
Proc: 266 Mem: 1066
Proc: 400 Mem: 1000
Proc: 460 Mem: 920 -
Mankó
veterán
Az afudos-sal nem bírtam felrakni a 1604-es biost.
A fene se érti, most töltöm a win-es bios flash-t.
-
Mankó
veterán
válasz
Oibacsi #2737 üzenetére
Azt hiszem a 1102-es bios van fent és ott is engedélyezi a ddr1-1067es beállítást. De valamilyen okból nem akar menni a ram ilyen beállítás mellett.
Hát ez az, hogy a 800-as is ment 920on 2.1 V-al. Lehet, hogy a 2*1Gb 1066osnak kevés a 2.1V, vagy sok?
Szellő? Közvetlenül a ramon nincs venti, de megy 3*12cm-is házventi a gépben. A 800asokkal nem volt gond, itt se kellene, hogy legyen. -
Mankó
veterán
válasz
Hemi 426/RT #2623 üzenetére
NB, SB, ICH-nak állíts mindenhol a legkisebb adható értéket! FSB Term. V.-nak meg 1.4V-ot. Procira valami erősebb bordát tegyél!
Nálam 1.4V-on (c2d 6300) 460as FSB-vel alap 45-47 fok, 3*12cm-es venti megy a házban. Orthos alatt 65 fok. -
apro
senior tag
hali.
Megtudná nekem valaki mondaní,hogy a configomra miért nem települ fel a 64,bit-es op.rendszer?Sem az XP,sem a Vista.a 64bit-es , bevan állítva a Biosban a Chipset/
Memori Remapping Feature - Enabled.
Talán nem támógatja a configom a 64.bit-es rendszert?
elöre is kösz a választ. -
Mankó
veterán
A köv a problémám: P5B lap, 2*1Gb 1066 Kingmax és a gyári értékeken nem akar menni a ram. Pedig 2.1 V-ot adtam neki. Még 18-6-6-5-ön se volt hajlandó menni. Most 920on megy szinkronban a procival 15-5-5-5-ön.
Úgy szeretném, hogy a proci alapon (266) és a ram is a gyári értéken (1066). Vagy hagyjam ahogy most van 920on, mert az sokkal gyorsabb?
Azon is gondolkodtam, hogy egy új bios flash megoldhatná a problémát. Mondjuk az a bios, amelyik már támogatja a 333as fsb-t is.
Szerintetek? -
luciferc
őstag
Van egy sata vinyóm a déli hídra kötve, és van egy PATA vinyó (rackben) a jmicronon. Jelenleg ha bent van a PATA-s, akkor a SATA-s vinyó a windowsban harddisk1 néven fut, ha meg nincs bent a PATA-s, akkor értelemszerűen harddisk0 néven. Meg lehet oldani, hogy a SATA-s mindig harddisk0 legyen? A BIOSban a boot részben a hard disk sorrend SATA majd PATA, de leszarja, amikor bootoláskor megleli a PATA-s vinyót mindig HDD0-t ír ki a jmicron.
-
EZoli752
tag
Utolsó kérdés ígérem!
Szóval akkor p5b lapba bele tudom rakni és tudja kezelni 1066mhz ramokat ugye? -
EZoli752
tag
Most akkor a 1066mhz ramokat nem tudja kezelni a lap 1066mhz-en?
Vagyis nem tudom beletenni, mert csak 800mhzen fog menni?
Köszönöm! -
warrior28
aktív tag
-
freeapro
senior tag
válasz
warrior28 #2711 üzenetére
erdekes eloszor nekem is 60 fokokat irt ki, most meg 26-on megy.
Nem tudom mi okozza, de frissitettem biost 1202-re, es bekapcsoltam vmi PECI portot a biosban. Teny, hogy a cpu borda huvos.
De lehet, hogy osszevissza mer.
Socket A-rol valtottam 1 hete, es ott 50fokos cpu es 30 fokos kornyezeti hot mert.
Most ugyanabban a hazban 30 fokos procit es 50 fokos kornyezeti hot mer -
EZoli752
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy P5B-E alaplapomba bele tudom minden gond nélkül tenni a 1066 MHz DDR2 ramokat? Most 800mhz van bent.
Köszönöm!
Hali! -
freeapro
senior tag
Sziasztok, ramegy a sima P5B-re az ArcticCooling Alpine7. Allitolag szuper csendes, es a 2140-em ugyse fogom 3GHz-re huzni.
-
Konfigos
őstag
válasz
warrior28 #2705 üzenetére
Köszönöm már időközben tájékoztattak
És azt is megtudtam hogy azért green mert környezet barát a deszka amugy kb ennyi
Valakinek van tapasztalata vele?ph-tesztek szerint jo kis tuningdeszka de sokan mondták azt is hogy a deluxe jobb tuningban nekem a lényeg annyi lenne hogy vigye az 500fsb-t gond nélkül a többit meg meggoldomha minden igaz ma postázzák nekem szoval kiderül mit tud a ketyere
A kavarodás azért volt mert egy hülye kinai oldalon 1333fsbvel irták már a termék leírásnál és ezért zavarodtam bele,mert én is úgy tudtam hogy csak bios frissitéssel támogatja
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Konfigos
őstag
Asszem rájöttem
támogatja az 1333 fsbt a sima p5b meg nem ha minden igaz de javitsatok ki ha tévednék
-
Konfigos
őstag
Üdvözlök mindenkit!
Egy kérdésem lenne felétek mégpedig az hogy mi a különbség egy sima asus p5b és egy p5b green között?Árban,teljesitményben,stb
Köszönöm a válaszotok -
apro
senior tag
hali
hát nemtúdom hogy jó ötlet,a Cpu-t autófeszen hagyni,föleg hogy megvan tuningolva nem hiszem hogy az Orthos 9,vagy 10-es priollon meni fog 2.perc és kidob, azt hiszem a 6300-as nak az autó fesze majdnem 1.5600,vagy 1,5700v anyire felmászik 2800mhz-nál és ott az orthos??? nem lessz stabil,sőt lehet el sem indúl, de lehet hogy neled van igazad, Az enyém auton 2800mhz-nál elsem indúlt kell fix 1.4v
hali
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest