- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundee69
tag
Bocsi attol aki nem beszel angolul, de ez egy eleg jo post Core 2 melegedes ugyben.
Core 2 Quad and Duo Temperature Guide: [link] -
herman9
csendes tag
válasz
fireball7400 #4897 üzenetére
Köszi megpróbálom driverrel remélem ez megoldaja mert nem akarom még jobban elkurni!!
-
Bulitt
addikt
válasz
fireball7400 #4897 üzenetére
Én pont forditva szoktam
Igy dobja be telepitésre az op lan, hang, chip. De van hogy lan, chip, hang ha valami nem okos szegény Pistának
és mindig jó
-
herman9
csendes tag
Hi!
Az lenne a problémám (alaplap: Asus p5b green) hogy amikor msn vagy skype-on beszélek
az msn hangot csak az elülső zöld csatlakozoban hallom a hátsóban csak az op. rendszer + játékok hangját!A microfon viszont csak hátul jó elől nem érzékeli
Néhány nappal ezelött bementem a biosba és átálítottam a front panel audio vagy valami ilyesmi ac97 ről hd audiora! Ezután a hang az ugyan ugy van viszont a microfont nem érzékeli hátul csak elöl itt viszont rohadt halk sőt inkább nem is hallatszik!
Ezután vissza állítottam az eredetire amin volt ac97 re de továbbra is maradt a microfon hiba
Valaki tud segíteni?? Egyébként hallotam hogy másnak is van ilyen problémája csak éppen megoldást nem találtunk rá!!
Előre is köszi!! -
gti16v
őstag
hell:
Sima p5b-s alaplapnál ,az audio drivert nem tudjuk feltenni,igy nincs hang ....az a hiba üzi ,hogy valami HD busz hiányzik...valami tipp?(azonkivül,hogy vegyek X-FI-t
)
bios-ba ngedélyezve van az alaplapi hang ....probáltuk,az eszköz kezelőből,a driver lemezről,és probáltuk a netről friss driverral is.1 napos az alaplap,és induljunk ki abból,hogy nem gyári hibás hanem,hogy mi vagyunk bénák...
köszi...
-
Csabee.
nagyúr
Hello lenne egy gondom! olvastam a topicot is, meg máshol is , rengeteg helye, rengeteg embertől érdeklődtam!
van egy asus p5b-vm- alaplapom! 2x2ghz-kingmax memóm és egy Core2duo 6420as procim 2,13ghz- alap órajelen fut
szerintem kéne tudnia többet is a szerkezetnek!Nincs valakinek pont ugyanilyen konfigja? biosba milyen értékeket állítsak? illetve kéne biost frissítenem? (remélme nem), eddig bármit állítottam mindig kikapcsolt a gép, és levette 1,8ghz-re... sztetek érdemes-e húzni egyáltalán? gyorsabb lesz vele a gép?
köszi előre is!
-
D@ni88
addikt
hali
lenne egy olyan kérdésem. hogy miként lehetne megoldani azt, h ne sípoljon a lap, amikor nincs a cpu fan felíratú 5Vos ventiajzatba venti kötve.
mivel ezt ne mtudja szabályozni a speedfan. valami 5let? -
gabesy007
csendes tag
És az első oldalon fesz emelés nélkül van? Ugyanazokat a beállítások jók az enyémre? Mert ha nem akkor valóban szájbarágós módszer kellene.
-
gabesy007
csendes tag
Sziasztok!
Aki jártas ASUS alaplapkban, az kérem segítsen. "Szükségem lenne egy "szájbarágós tuningra". ASUS P5B-s lapom van, Core2Duo-s E6400-as proci, 2x1 gigás Kingmax KLED48F-A8KI5 (1066 MHZ) ram Dual Channel. A kérdésem, az lenne, hogy feszültség emelés nélkül mi az, amit még ki lehet hozni a prociból, és stabilan megy. Ha lehet tényleg egy szájbarágós tuning opciót írjatok. Tehát egy pontos BIOS beállításra lenne szükségem." (az op. rendszer Vista Home Premium 32bit)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
(Darkwood)
őstag
válasz
kurbjuweit #4879 üzenetére
Ezt ajánlom, hogy tedd fel hátha segít: [link]
-
kurbjuweit
csendes tag
Üdv szaktársak!
Egy éve birtoklok egy P5B Deluxe WIFI alaplapot, eddig csont nélkül elketyegett, de két napja kék halál induláskor, valami adidts.sys.re panaszkodik. Ha letitltom bios-ból az alaplapi hangkártyát, megy, de némán. Újra akartam installálni a drivert-t, de ekkor szólt, hogy nincs a bios-ban engedélyezve, engedélyeztem, de boot-kor újra a nagy kékség jelentkezett. 22-es csapdája ? Tud valaki segíteni ?
Kurbjuweit (az igazi Sparwasser) -
Ribi
nagyúr
válasz
Amoroso #4875 üzenetére
Elektronikában tul sokat nem szoktak hegeszteni
Inkabb forrasztanak. De hutot nem szoktak oldhatatlan kotessel rogziteni. Neha ragasztanak, ami jo esetben kis mozgatassal lejon, ha nem, akkor be kell vagni a frigoba es akkor nagyobb valoszinuseggel ereszt a ragaszto. Esetleg nezd meg hogy hogyan van rogzitve es okosabb leszel...bazza : az idozitest nem a lapnak, hanem a ramnak kell birnia.
Lehet hogy kevesebb feszkoval is megy stabilan a ram. -
Amoroso
aktív tag
Ha leszedem s northbridge és fethűtőt, akkor azok azokat szét lehet szedni?
Persze sérülés mentesen, vagy össze van hegesztve? -
bazza
tag
Üdv!
A lapba GEIL Ultrák vannak, egymás melletti slotba. Viszont single-ben mennek elvileg. Miért? Vhogy duálra bírhatom őket? A 4-4-4-12 időzítést bírja a lap? Kell neki a 2.1V ? KösziiiiI! -
herman9
csendes tag
Azt elfelejtettem mondani hogy az alaplap igy is vissza minősitette 400mhz re lehet ennek valami köze a tuninghoz??A ram meg alapbol is auton volt csak a procohoz nyultam!!
-
whYz
őstag
-
GReddy
tag
Egyáltalán nem szándékoztam belerúgni senkibe. Beléd sem. Sajnálom, ha félreértettél.
Sajnálatra igényt nem formázok, nem oldja meg egy problémámat sem.
Egyszerűen azt gondoltam, hogy egy b..szott drága alaplap állítólag crashfree biosa simán javítható, csak én bénázok vele. Nos, nem. Mielőtt kettétörtem a lapot azért elolvastam a használatiját. Elvileg amikor összeomlik a bios, akkor neki kell keresnie egy bootfloppyt, vagy egy bootolható usb eszközt. Erre még emlékszem még a TUSL2C-ből, ott is, elvileg a BIOS azon része, ami a floppy bootot csinálja nem kerül írásra a frissítés során. Ezen a moslékon pedig eszébe sem jutott floppybootot csinálni, egyáltalán bármit csinálni, ezért végezte a kukában.
Nem áll hegyekben a pénz, a gép a céges dolgozós gépem VOLT. Azóta kiutaltam magamnak egy másikat.
Gigabyte.
Tudom, más f@szával vertem a csalánt.
-
herman9
csendes tag
Hali!
Amikor elkezdem a cpu tuningolást és 266 Mhz ről felteszem 288Mhz re (kipróbáltam 299 Mhz) elmentem a beállításokat és megáll a gép semmi fekete halál jo ujra inditom elkezdi tolteni kijon az asus alaplapnak a képe tovább megy majd megálll(288 Mhz nél van)
Ha pedig 299 Mhz rakom ugyan ddig megy csak éppen ujra indul mindig mi lehet a gond !!
Nem tudok rájönni!! -
whYz
őstag
hali
valaki megtudná mondani p5b-ben melyik az a parancs ami leveszi idle-ben a szorzot és a feszt?
kerestem de nem találtam... pls help! -
-
Motaba78
addikt
#4841 ???
senki nem tud semmit ?
-
Chalez
őstag
válasz
Larry303 #4857 üzenetére
Ok vágom...
Még nem döntöttem el, belevágok-e, de most per pill a mem ami a leggyengébb keresztmetszet.
A procim nagyjából 1.3V tényleges fesszel megy 3.3G felett...
Tehát még nincs szükségem a voltmodra, mert hiába állítok nagyobb órjelet, a memó behal 950 körül, a proci meg bírja kis feszen is még...
Majd ha holnap megjönnek a Ballistix-ok... -
Larry303
addikt
a stabilitás nem (csak) a dropon múlik, sztem az esetek többségében feleslegesen alkalmazzák egyesek...
ami sztem a tuningnál fontos, hogy a legkevesebb fesszel, a leghidegebben tartsuk a procit a lehető legmagasabb órajelen...
na most csak abban az esetben ajánlanám a drop modot, ha olyan magas feszt kell adnod a procinak, hogy terhelve ne legyen gond, és ezt ezen a feszen már nem tudná tartani a lap (bár ebben az esetben biztos lehetsz abban, hogy a lapod vmely komponense hosszabbtávon garantáltan károsodni fog) ill, ha olyan nagy a drop, hogy a terheletlen hőmérséklet nagyon magas, mert annyival több feszt kap a cpu idleben...
hogy érthetőbb legyek: hiába dropol kevesebbet a lapod, ha a hőmérséklete a procinak ill a pwm eknek, feteknek magasabb, mint mod nélkül...szvsz a stabilitásnak ehhez több köze van... -
Chalez
őstag
Attix82: Nekem E6300 475FSB-n jár, kizárt hogy a tiéd ne tudna min 400-at...
Más: P5B Deluxe grafitcerkás vmodról valaki feltudna homályosítani tippekkel? Mit, hogy stb...
-
Baluka71
tag
Sziasztok
Van itt egy gép, P5B-VM alaplappal + 2 db 160 GB vinyóval.
Kéne rajta csinálnom egy tükrözést (nem nagyon értek hozzá).
Szóval még csak nézegetem, de nem nagyon értem,
mert a lapon csak 1 darab SataRaid JMicron csati van, akkor hova kell dugni a másik vinyót? Egy sima sata portra?
Dugjam az egyiket a SataRaid-re a másikat egy sima Satára, és állítsam be a biosba?
Ebbe a sz@ar leírásban nincs semmi, csak valami drivert emlegetnek erőssen, hogy anélkül nem fog menni...Köszi a segítséget.
-
Attix82
addikt
hozateszem hogy ezt a 7x380-at 1.3Volton produkalja...es 6os szorzonal se tudok 380 MHzet nagyobbra venni.... Lehet CPUnal FSB korlat?
-
Attix82
addikt
Hello.
Hatha van valakinek otlete.
Votl egy Asus P5B simam egy C2D 6300 procival...maximum 7x380on ment alapfeszen. 380-as szorzot feljebb nem tudtam allitani mert se kep se hang.
Most van Asus P5B Deluxe *nb,sb allitasok megjelentek* Kingston HyperX 1066os ramokkal, es az a fura hogy ugyan azt tudom produkalni semi valtozast nem hozott ez a csere , kiveve hogy a ramokat tudom hajtani nagyobb frekvencian, de a proci ugyan csak 7x380 a vege.
Valakinek otlete?
-
Motaba78
addikt
sziasztok !
Van az aláírásomban lévő konfig.
Az lenne a kérdésem, hogy van 3 vinyom 1 db 200GB SAMU 1 db 400GB Samu 1 db 250 WD, a kérdésem az lenne hogy mindhárom sata 2 vinyo és az alaplap is sata 2 ha akármelyik vinyoról másolok akármelyikre akkor miért csak olyan 40-45MB/s a sebesség ?ennél jóval többet kellene elérnem.
Töredezettség mentesítés nem szól bele mert töredezettségmentesítés elött is ez van.
oprendszer xp proff sp2
ez lehet driver vagy bios beállítás esetleg ?
előre is köszi -
Motaba78
addikt
Sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy az esata csatlakozást hogyan tudnám használni az alaplapomon mert haver hozott egy külsö racket ami esata csatis volt de én csak addig jutottam hogy biosban a jmicron-t át állítottam raidre és akkor látta bootolás után mikor pörgette a vinyokat, de windowsban már nem láttam sehogy,
mit kell beállítanom hogy esatán lévő eszkötzöket lássam ?
elöre is köszi -
jack982
senior tag
Sziasztok!
Segítség kéne: amikor lekapcsolom a gépet, az usb bluetooth is lekapcsol, abbahagyja villogást stb. amikor bekapcsolom gépet nem kezdi el szokásos villogását, win se látja, szoval ugy néz ki nem kap áramot.
amikor kihuzom majd visszateszem bluetootht ujra rendben van minden, amíg ki nem kapcsolom gépet, akkor ujra eljátsza dolgot.
szoval tudna nekem valaki segíteni,hogy mit kell beállítani asus p5b biosában, hogy kikapcsolt állapotban is kapjon áramot a kütyü??? -
Rolci
tag
válasz
Hedgehanter #4832 üzenetére
Valami elpattanhatott, eltörhetett, kisülhetett, zárlatos lehetett... Azért elég nagy a hibaforrás, ha megpiszkálják a gyári hűtést. (szerintem)
-
Rolci
tag
válasz
Hedgehanter #4832 üzenetére
Szerintem vidd vissza, ha van rá gari! Konkrétan nem tudom mi a baj, csak az, hogy amikor az én egyik ilyen lapom ment tönkre ugyan ez volt a jelenség. A boltban azt mondták, hogy visszaküldték a szervízbe, és ott azt mondták csere!
(6 hetet vártam rá
)
-
Rolci
tag
válasz
Hedgehanter #4830 üzenetére
Lap rotty!
-
Hedgehanter
őstag
Lecsereltem a hutot es a gepem nem hajlando elindulni amikopr bekapcsolom, megmozdulnak a ventik de aztan semmi... Vettem egy uj tapot, de nem az a gond. A eszaki hid hutot is lecsereltem azt neztem hogy a paszta egy kicsit tulfolyt, de ugy tudom az nem vezeto... Tudom hogy ez nem alt. segitseg topik de ilyen a lapom...
-
Digweed20
csendes tag
helló!
nekem van egy asus p5b lapom és kinéztem egy core 2 duo e6550 1333Mhz fsb procit, és az lenne a kérdésem hogy lapom elvileg ugyebár csak 1066-ig viszi ,vinné-e a procit? -
Chalez
őstag
Valaki nem tud dobni egy képet a P5B Deluxe grafitos voltmodjához?
Amiket eddig láttam, nem igazán voltak egyértelműek.
Aki csinált már ilyet pls valami útmutatást mondjon... -
Bulitt
addikt
válasz
(Darkwood) #4823 üzenetére
Forditva
1. északi híd
2. fetek
3. déli híd
sorry
-
Bulitt
addikt
1: Északi híd North Bridge
2. Déli Híd
3. Most Fetek
-
(Darkwood)
őstag
-
gayer
aktív tag
Sziasztok! Kaptam 1hétre 1 asus p5b (sima) bios 1803 lapot vki nem tudja véletlenül miért nem megy a videokártyám(ati 3850-es) normálisan csak pcie16@1-be illetve a venti meg se mozdul rajta, és igy elég meleg sajna?
Válaszokat előre köszönöm! -
Tidor00
tag
válasz
(Darkwood) #4812 üzenetére
tudtommal az Mb temperature nem egyenlő a Nb hőmérsékletével fizikailag máshol van a szenzor
újabb asus lapokban pl már van sb,nb és mb hőmérséklet is
de vki megerősít remélem ezzel kapcsolatban -
Rolci
tag
válasz
MrKentsfield #4816 üzenetére
-
Rolci
tag
válasz
Mostanáig c2d 6600-as volt és van hátul venti +2 12-es oldalt.
-
MrKentsfield
tag
Gratula.
Sikerült ledarabolnod egy jó alaplapot ami csak a tudatlaságod miatt lett ideiglenesen működésképtelen.
(ha tényleg voltál olyan barbár hogy összetörted és nem csak szájkaratéztál)
A hozzád hasonlókra nem készült fel az ASUS amikor kezelési útmutatót készített.
(az még el is kéne olvasni (pláne ha gond van) különben hasztalan a sok betű meg szám)4.1.5 fejezet ASUS Crashfree BIOS utility 3.
Ha lementetted volna az előzőt verziót Floppy-ról USB pendrive-ról is helyre áll de ha nem a support DVD is tartalmaz egy alap BIOS verziót.
Helyreállítás után meg lehet szépen frissíteni akár a BIOS menü ből is EZ-Flash ,akár pendrive ról is. Én is igy frissítem már évek óta és soha semmi gond -
nubyy
aktív tag
Cs!
A sima P5B es a P5B-VM kozott az integralt vga-n kivul van v.mi kulonbseg?
Ty -
Eagle16
addikt
válasz
Ezt régebben már mérte valaki lézeres hőmérővel, a borda 60 fokos volt neki terhelés alatt...
Nálam alapon 34 fok az északi híd, nyáron volt 44 is -
D@ni88
addikt
Hali, lenne egy olyan gondom (asus p5B), hogy pl resetnél, újraindulásnál, nem indul újra a gép. monitor sem kapcsol ki... csak elfeketül. a ventik meg pörögnek tovább.
Tuning van, de ortos és prime stabil... szval nem tudom mi lehet a gond! -
(Darkwood)
őstag
Milyen Cpu-val nyomod, és használsz-e hátul ventit? Egyébként nincs házban a gépem!
Ha nincs húzva, akkor 37 fok(everset szerint) és rá tudom rakni a kezem, húzva meg 39-40 fok (everest szerint), de szerintem sokkal-sokkal több, mert ha odarakom a kezem, akkor ontja a meleget és a kezemet se tudom rárakni! -
Rolci
tag
válasz
(Darkwood) #4809 üzenetére
Én nem nagyon szoktam tolni a gépet, de nekem is alapban 34-38 fok közötti a hő! Sztem jól szellőző házacska 26 ventivel azt kész!
-
Rolci
tag
Hali! Látom itt a megosztott véleményeket! Nekem ez a 3. Asus lapom, mindegyik garos volt mert besz...t! No de sebaj lehet, hogy bennem van a hiba!
Jejenleg is ASUS p5b-deluxom van, és, ha majd az uj 8400-as prockó nem hajlandó szaladni a 1226-os bios-sal akkor majd lecserélem agy újabb ASUS-ra!
-
(Darkwood)
őstag
P5B Deluxe tulajok: Hány fokos szokott lenni a heat-pipe hűtés tuningolva, mert én a E6420-at 3.2-ig húztam és everest szerint az alaplap 39 C fokos alapba. Szerintem kézrátétellel kúrva forró!
Válaszotok előre is köszi! -
GReddy
tag
Lehet, hogy itt mondva lett. De nekem van életem, ami NEM egyenlő a PH-fórumokkal..
Nem tudom, megy-e a windowsos bios updater, nekem eszembe sem jutna Asust venni, azaz nulla közeli asus tapasztalatom van. (Kivéve az M2N, és M2N-E -t, mindkettő fél év alatt tönkrement, tuning nélkül, és nem igazán olcsók..) A Gigabyte-nál hibátlanul működik. Mindegyiknél.. a legolcsóbbnál is. Az sem baj, ha elmegy az áram bios update alatt, mert VALÓBAN crashfree.. Ha a Master eeprom nem olvasható, akkor a secondary eeprom tartalma kerül betöltésre. Ha mindkettő olvashatatlan, akkor van benne egy eprom, (nem írható) ami az alap biost tartalmazza. Azt hittem egy ötvenezres Asus Deluxe alaplap ilyen..
De megoldottam a problémát!
Alaplap kiszerel, óvatosan anatómiás csipesszel bioschipet kiszed, majd csőfogóval kettétör, alaplap falhozvág, kissé megtapos, nehogy valaki felélessze véletlenül, majd irány a bolt, és vettem helyette egy Gigabyte P35-DS3P-t. EZERSZER jobb alaplap, mint a P5B Deluxe..
Köszönöm mindenkinek az ötleteket! Én jobbat tudok.. soha többé asust.
AVE!
-
Fori23
őstag
"Párszor" már el lett mondva, hogy a wines frissítéssel gondok lehetnek, és nem ajánlott. Másfél év tapasztalatainak talán lehet hinni pl. a lap asus fórumán Persze lehet crashfreezni meg, hogy akkor minek adják ki, de sajnos ez van.
Általában azt ajánlják, hogy ikyenkor írd ki vmire (CD, floppy..) a lapból vedd ki az elemet és áramtalanítva pihentesd 4-24 órát. Majd egy memóriával a procitól legtávolabbi slotban indítsd el, hátha hajlandó beolvasni. Ha nem, akkor gari vagy kuka. -
GReddy
tag
Nos. Asus crashfree bios úgy összefosta magát, hogy meg sem nyikkan. Valszeg tényleg nincs jelenleg bios a gépen. 5leteket várok... ja, ez a görény gennyedék még viccből sem keres bootfloppyt, azaz nem tudom visszaírni a régit..
-
GReddy
tag
-
Bulitt
addikt
Nekem is volt hasonló, csak egy sima P5B-vel azért van neki 5 bios tárhelye hogy az ilyen esetekbe ezt vissza tudja tőlteni. Én kivetem az elemet és vissza ált. De biztos vannak nálam okosabbak akik megmondják a tutit
Lehet egyszerűen újra kénne flash-elni az eredeti bios-al persze ha előtte kimenteted biztonsági okokból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest