- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
A Táb gyenegség nem lehet ok, mert ha a táp tulterheéődik (túlmelegszik) egyszerűen kikapcsol a gép
-Ami ok, lehet, gyenge CPU
-Lassú RAM
-Gyenge VGA, vagy túl nagy felbontáson akarod játszani
-Régi driverek, dirext hez a legfrisebb kiadást szedd le,
-Valami túlmelegszik a gépbbenVagy megérett a winfosod egy reinstallra
-
nem nagyon lehet elrontani azt a biosfrissitést, és amúgyis már elég régen dupla bios-t használnak sok alaplapnál.
Ennél is van.és nincs gond szerintem a géppel csupán elfogy a kraft a gépből mikor sokan vannak és lőnek
El se hiszed de ég és föld a különbség egy 1 magos és 2 magos proci között.
Mondjuk az a vga se egy top kari. -
Én arra gondoltam hogy:
-A videokarim FSBje és a gépem FSBje nem eggyezik meg és ezért laggolok.Ez marhaság
2: Tedd fel a legujabb biost a lapodhoz.
3: biztos hogy laggol? Mert a laggolás és a szaggatás nem ugyanaz. Ha laggolsz akkor az a neted miatt lehet, ha szaggatsz akkor a gép miatt.
4: CPU-Z progit szedd le és nézd meg mit ír a "Mainboard" fülnél, a "Graphic Interface"-nél.
Lehet előjött nálad a pcie 1x bug.
normál esetben így kell kinéznieTápod miatt se lehet, max még esetleg próbáld a vga-d driverét frissiteni.
-
Foglalt név
addikt
DMA-nak az a lényeg, hogy két eszköz között a cpu bevonása nélkül képes adatot mozgatni. Ha ez nem működik, akkor bármilyen művelet, akár egy zenelejátszás is lefogja a gépet, mert az összes adat a cpu-n keresztül áramlik. BIOS-ban próbáld megnézni, nincs-e vlhol letiltva a dma(kétlem), aztán tedd fel újra az alaplapi drivert(az intel inf-fájl gyűjteménye(éppen most jött ki új nemrég)). Ez ebben az esetben lehet bajos, de ha letöltöd az intel oldaláról és csak az ide vezérlőkön nyomsz egy driver frissítést, lehet hogy sikeres lesz
-
Foglalt név
addikt
Vezérlőpult->rendszer->hardware fül->eszközkezelő->ide atapi kezelő
Kinyit, ott elsődleges, másodlagos sorban mindnél dupla-katt és a második fülnél írja. PIO vagy DMA, ha pio, az bajos. Általában chipset driver reinstall megoldja, de van hogy az egész win megy a kukába. -
apro
senior tag
hali
bocsi hogy beleszolok, de 1 milyen vinyód van márka, ill ide vagy sata
2 99%,hogy a vinyó a hunyó,!!!
szerez egy vinyót kölcsön ragdrá a rendszert, és megtúdod,hogy a másik vinyó nem jó,
jártam igy MAXTOR vinyóval rendszer volt rajta akkor hibázott,
mostis megvan adatot tárolok rajta arra jó.
hali -
Foglalt név
addikt
-
Ha neked is ilyen I/O hibára hivatkozik meg kiirja hogy crc hiba balblabla, akkor ram lesz valószínűleg. Nekem ugyanezt irta ki a p3 serverem amikor a wint tettem fel. 2napomba kerül mire rájöttem hogy mi a hiba. Én is cseréltem szallagkábelt, procit vinyot cd-romot és végülis a ramnál bukott ki.
próbálj meg lefutattni egy dos-os memtestet esetleg winest, de inkább a dosost. -
Ribi
nagyúr
Hat a ramban van valamilyen kesleltetes beallitva de ez nem mindig az ami a ramra van irva, vagyis geil ultra 800-on 4-4-4-12-t tud, de bios 5-5-5-18-at allit be. Ez valszeg azert van mert default 1,8V-t kap es kis idozitessel nem mukodne, szal neked kell beallitani. De gondot nem jelethet a ram beallitasa. Es sima alkalmazasoknal marhara nem szamit semmit. Ha mar regi a win akkor megprobalkozhatsz uj winnel, vagy valami regebbi winamp vagy hasonloval. mp3-at hallhatsz vagy mit ? Proci mennyire van leterhelve mikozben zenet hallgatsz ?
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Helloka,
Atolvastam a fejlemenyeket es nem teljesen ertettem apro mi a francert azt kezdte el magyarazni hogy kell tuningolni a gepet. Nem az a baj hogy masik ramot raktal bele es azota lassu vagy mar az a ram van benne egy ideje es csak mostanaban lassult be. Valamint arra sem hiszem hogy megoldast jelent a tuning hogy torza hang.
Szal vicces hogy segiteni akarnak csak semmi koze a problemanak ahoz mint amit irnak.
Szal szentem ird le hogy mi a gond es hogy miota jelentkezett. -
apro
senior tag
hali
az előbbi cpum ilyen volt csak (1M belsö Ches-el P4-es3,0G) és 3766Mhz-én ment /251Fsb-vel a ram idözitések 3.4.3.6-ezek voltak,
nemtudom ezek útán vagy valamit nem jól csinálsz vagy télleg egy biosz frissitás kellene nekem e legújabb bios 11.01-es van fent
vagy valami bibi van vagy a ramokkal, amit nem nagyon hiszem, lehetséges a CPU-val lessz gond, elvileg ha mindent a ramoknál defaulton van a cput megpiszkálhatod úgy is egy 20%-os tuningot kell neki menni, mégegy ved ki az egyik ramot és úgy nézd meghogy mire képes
hali
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
ártani nemtudsz ha nemjó nem indul el
az idözitések bizti tuti,( Apropo mijen aproci netvork magos? 3.0ghz/800m-es)
a cpu fsb-t neked kell kikisérletezni probáld kismértékben emelgetni mondjuk 5-ösével,már nemtudom menyi az alap fsb-je a procodnak?
azzal bizti nemrontod el ,vagy megy vagy nem!
ha vákképp nem műkszik nyomsz egy defaúlt-ot (bios belépésnél F1)
hali
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
a chipset idözitéseket nyugottan arra álithatod!EZ nem jó 5.5.5..azért nemindult el amit leirtam a chipset alatti részt az bizti hogy müködik az idözitések sőt a vidi kártya 100ra álisd az alatta levöt 33,33ra a feszeket neked kell kikisérletezni, de ha olvastad a hozzászolásokat, nem mindig,söt sokat nem jo az auto fesz mert még magasabb is sokszor amit kézzel állitól be,hali -
apro
senior tag
hali
aszt hiszem ilyen Asus P5B-Deluxe lap bios ezeket áll be
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 400
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.1V
*CPU Vcore Voltage 1.375V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Disabled
C1E Support Enabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci Enabled
►Chipset
►North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Disabled
Configure DRAM Timing by SPD Disabled
*DRAM CAS # Latency 4
*DRAM RAS # to CAS # Delay 4
*DRAM RAS # Precharge 4
*DRAM RAS # Activate to Precha 12
*DRAM Write recovery Time 5
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled
ezek átlag beáll a cpu ill a FESZEK Eltérők lehetnek, de a ram CHIPSET beáll erre állizsd ez bizti műkődik
hali -
apro
senior tag
hali
manuallisanéllisd a ramot
533-ra
az idözitéseka kőv 400fsb/
DDR-800
a Chipset...
disabled
disabled a lefelé a kőv egymás alatt.4.4.12.4.3510.10.10.10.(ezek egymás alatt)
disabled
PCG/pci
disabled
ezeken a beállitáson nekem tökéletesen megy minden a configom olyan mint a tiéd
hali
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!