- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Igen, szerintem sem tudod 800-on hajtani, mert 333-as FSB a default, ahhoz 833 a legkevesebb szerintem. Vagy veszel gyorsabb memcsit, vagy visszábbveszed a FSB-t egy kicsit, esetleg a memória időzítésén lazíthatsz, vagy egy kis feszültség nem árthat plusszba a memóriáknak...
Van választási lehetőség! -
mexico
csendes tag
Háájjj Boys!!!
Olyan problémám van, hogy Geil Value 2*1GB-800MHz ramjaim vannak de csak 667MHz mennek. (alap Bios beállítást használok) Jah és Asus P5B alaplapom van. Próbáltam már a DRAM frekvenciánál állítani de ott csak 833 MHz van 800as nincs ha meg arra rakom utána be sem bootol.
Ennyi lenne, Ha tudtok segitsetek köszi -
Játékos
addikt
Egyébként Google a barátod...
-
Játékos
addikt
Spéci szerszám? Ha 2 db. ijjad egykezeden annak minősül, akkor igen, más nem nagyon kell...
Van floppy csati is persze(mondjuk 4-5 éve nem használtam...)
-
Vought
csendes tag
válasz
Játékos #4687 üzenetére
Köszi, szuper, ilyen képet kerestem.
Gondolom a piros alul, balra az ATA csati helye.
A kis flopy-nak is van valahol csatlakozási lehetősége?Még egy kérdés: Intel Core duo e2160 procit (dobozost) néztem ki hozzá.
Ezt én is be tudom rakni, vagy valamilyen szakemberhez kell elvinnem (spéci szerszám...stb) ?Üdv
vougt -
bwpkl
csendes tag
ÉSZRE VETTÉTEK MÁR HOGY MINDENKI SÍR RÍ HOGY NEKI MI BAJA VAN, DE A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS AZ BMINDENKINEK BÜDÖS TISZTELET A KIVÉTELNEK
Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek meg az, az öltözzön fel végre!
-
Vought
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni valakitől.
Régi gépem fokozatos felújítását tervezem ASUS P5B-MX alaplappal.
Meg szeretném tartani a régi wincsit és egy új 250 GB-osat is tervezek venni mellé.
Az új wincsit régi VHS felvételeim digitalizáláshoz tervezem használni.Kérdés:
Megoldható-e, hogy az ASUS alaplapon lévő egy db IDE csatlakozó lehetőséget használjam a két wincsi (régi és új) + egy új DVD író (Pioneer 212) felcsatolásához?(Elnézést, ha túl naív a kérdés.)
Üdv
vought -
Rusher
őstag
válasz
MrSnake #4676 üzenetére
Én nem mondtam ilyet
Sztem lehet, hogy a ramnak kevés a fesz bár ennél az aránynál az NB-nek is lehet elkelne az 1.55v..........de úgy próbáld meg sztem ha már a procid bírja 495-ig....FSB400 a ramokat meg 4:5 1000Mhz-re és utána az FSB-t folyamatosan emeld menni fog az
-
Rusher
őstag
válasz
Játékos #4675 üzenetére
Az E21xx széria nagyon jól tuningolható 3Ghz-et általában viszi mindegyik, de felette már az is előfurdulhat, hogy pár Mhz-ért már sokkal nagyobb feszt igényel a CPU ez példányfüggő (nekem van egy 2140-em még L2 steppinges, ez egy jó darab.....ált. az M0 steppingesek jobban mennek...) mennyi feszt ad Auto-n a cpunak? FSB Termination Voltage 1.2-1.4v (sztem elég 1.2v vagy 1.25v nem emlékszem már pontosan mennyi az első legkisebb érték) a ram ultra vagy sima? Azt tudod csinálni, hogyvagy a CPU-nak adsz több feszt manuálisan(persze attól függ mennyit állít be Auto-n azt nézd meg) vagy megpróbálod 9-es szorzóval vagy 8-al, a legkisebb szorzóval meg tudod nézni, hogy mennyi a max. fsb amit bír a proci csak ott meg az lehet az akadály esetleg, hogy a 667-es Geil mennyire hajlandó magasabb órajelen menni.....
-
Játékos
addikt
Mitől indul vajon újra terrhelésre a következő konfig:
P5B+E2180+Geil 667 DDR2
FSB@300, memcsi 600, minden fesz auto, mem időzítések 5-5-5-15 (simán bír többet is, de ezt ki akartam zárni), proci szorzója 10.
Sterintem nem kérek sokat tőle, azt hittem, 10x333-on fog ilyet csinálni...
Melyiknek adjak???
-
Rusher
őstag
válasz
Játékos #4669 üzenetére
A processor órajele a megfelelő szorzó/fsb állításával egyértelműen ugyanaz, de az, hogy ez mit eredményez arról bővebben itt olvashatsz(jó írás)
A P5B-n külön van fsb-nek, meg NB-nek feszén arra gondoltam, hogy minek "annyit" adni neki
Ha FSB-t emelek...... igen, általában 400FSB körül még az első legkisebb adható fesszel lehet stabilizáni.........az NB-nek a memóriavezérlő miatt kell a több fesz.....pl. 800Mhz@CL4-hez képest 1000@CL4 egyértelműen sokkal nagyobb igénybevételt eredményez. -
MrSnake
tag
A mostani beállításom:
CPU 318mhz
DRAM 1060mhz
Spread spect. disable
Mem volt 2.25V
CPU vcore 1.475V
FSB 1.4V
NB Core 1.45V
ICH 1.215VCpu ratio 7x (E6300)
vanderpool stb. mind disable
chipset 5-5-5-15Ezeknél a beállításoknál el sem indul!
Csak akkor ha a DRAM-ot egyel visszaveszem 954-re!!! (2:3)
Egyébként a proci bírja 495-ig! -
Játékos
addikt
Most vettem a lapot, csak próbálgatom...
Egyébként mi a különbség a 10x300, és a 9x333, vagy 8x366...között? A proci ugyanolyan gyors, nem?
A P5B-n külön van fsb-nek, meg NB-nek fesz. Miért?
Ha FSB-t emelek, egy bizonyos érték felett kell a +fesz. De a NB-nek is? Vagy csak a FSB-nek?
Köszi, ha valaki felvilágosít! -
alien_
őstag
AiSuite-ot az égért nem tudom feltenni, próbáltam több ver-t, de indítás után kapásból "hibajelentés elküldése"... Valakinek valami tippje esetleg?
Egyébként ez az asus dowload page egy akkora sz@r... Nem igaz, hogy nem tudják normálisan időrendi sorrendbe szedni a letöltéseket, folyton keresgélni kell, ráadásul tetű lassú minden mirror.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
Ezek az értékek nem veszélyesek P5B esetén?
Köszi! -
MrSnake
tag
Haliho.
Lenne egy olyan kérdésem hogy valaki próbált P5B-Deluxe-ba 1066Mhz-s ramokat?
Én most vettem 2x1gb geil 1066-os de nem akarnak 1066-on menni. csak 900 körül.
Fesz 2.2-2.4ig van rajt a gyári adat.
Eddig 667-es v-daták voltak, visszaosztva 7x495 FSB-vel is ment 1,86@3,5 -
zsokagi
tag
Köszi szépen a választ .elek
-
Rusher
őstag
válasz
IMI0923 #4659 üzenetére
Lehet bizonytalan igen.......ezt nézd át elősorban, állíts be mindent úgy ahogy van, kivéve a CPU Vcore Voltage ezt hagyd Auto-n, nézd meg azért azt is mennyit ad neki........a ramoknak a gyári adatokat (fesz időzítés kézzel!) ezeket pedig egyelőre hagyd Auto-n
*DRAM Write recovery Time Auto
*DRAM TRFC Auto
*DRAM TRRD Auto
*Rank Write to Read Delay Auto
*Read Write to Precharge Delay Auto
*Write to Precharge Delay Automod.
ltra vagy Value a ram?
-
IMI0923
csendes tag
Lehet hogy a memoria fesz. auton volt, mert állitolag 2,1 V van ráirva alatta bizonytalan?
Memoria beállításhoz is kérnék segítséget.Köszi elöre is! -
IMI0923
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék, kb. fél éve vettem P5B-E lapot, 2,8 Intel D 915 processzort,2x1 Geil 800 ramot, táp Spire 600. Ujabban 3x 4x ujraindul,a bios 1 rövidet sípol, ha beindult megy 2-3 órát majd ujraindul /bios eredeti, defaulton van, táp jó ellenörizve, mem tesztet nem tudom végigfuttatni mert ujraindul, habár most 1 memoria teszt alatt van míg ujra nem indul/.
Segítségeteket kérném. Előre is köszönettel!
-
Rolci
tag
Hali!
Tudtok abban segíteni, hogy miért nem tudom telepíteni a vistát(64bit) a gépemre?
Paraméterek: ASUS P5B-Deluxe alaplap E6600 proci 2G ram stb... -
zsokagi
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, a haverom vett egy asus p5b lapot, és egy E2160 cpu t.Na most a kérdésem az lenne hogy minden iduláskor ezt írja ki:cpu code error a bios sztem a gyári , nem tom mi lehet a gebasz , ha valaki tudna segíteni azt megköszöném , ya még annyit hogy f1 tovább megy és müxik rendesen . -
bwpkl
csendes tag
válasz
antee_g #4644 üzenetére
Pedig elég brutális ez a hűtő, én is ilyet akartam venni de elrémisztett az ára, cooler master hyper tx-et vettem helyette akkor még 6k-ért, és nagyon bevált
Rpm 20 fokos szobában 360 körül
28 fokon meg 860 nem is lehet hallani.
Milyen tápod van esetleg az is okozhat gondot. -
bwpkl
csendes tag
-
bwpkl
csendes tag
Előzőben azt szerettem volna írni hogy tudja is a SATA2-t
-
antee_g
tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam P5B alaplapot.
Miért van az, hogy a bios-ba mért cpu hőmérséklet és az everest álta mért em egyezik(minden más hő adat ugyanaz)? Pl: mig az everest 42-43 fokot mér addig a biosba ez kb 3-4 fokkal több.A válaszokat elöre is köszönöm.
Üdv.
-
Motion_Blur
félisten
Hali! Van, aki SetFSB-bel húzza Win alól a procit? Ha igen, akkor melyik verzióval, és pontosan hogyan?
-
bwpkl
csendes tag
Elvileg az elem mellett kellene lennie a BIOS-nak, látszik is hogy hiányzik egy alkatrész
-
bwpkl
csendes tag
-
bwpkl
csendes tag
HELP!
Van egy ASUS P5B alaplapom és több furcsa dolgot vettem észre rajta:
1, a képeken amik fenn vannak a neten róla van bios chip ezen meg nincs (ott ahol lennie kellene)
2 az alaplapi SATA portok csatlakozói nem feketék ahogy az a kis könyvében van írva hanem pirosak, a RAID port fekete, Ami különben egyáltalán nem zavarna, felőlem lehetne hupi lila is, csak a napokban tettem fel egy HD sentinel nevű progit és az a winyómat SATA1-nek látja (a sata 2-nél nincs pipa) pedig a vinyó az bizony tudja a SATA 2-t (ST3160811AS) -
Amoroso
aktív tag
Aki Deluxe-ban hajt e6850-et irja már meg milyen beállításokkal teszi.
Köcce -
-
vj3
csendes tag
válasz
vlaci79 #4629 üzenetére
Bocs, kedves fanatikus tag, valóban.
Első elírásomat azonnal javítottam 965-re, de igazad van, ennek a G965 változata, video vezérlővel.Hülyeségemet is készséggel elismerem, de most nem ezért írtam, hanem azért, hogy milyen megoldást tudtok javasolni a helyzetre.
Kösz a segítő szándékot!
-
vlaci79
senior tag
-
vj3
csendes tag
Hello!
Természetesen a legfrissebb BIOS-sal próbálkozom. (1205 ha jól emlékszem)
Az órajelet próbáltam feljebb tekerni. 333-nál meg sem szólalt, 300-nál hibát jelzett, az FSB szerinte 1200, de a processzor órajelére itt is 2,15GHz-et ír, a szorzó szerint ennek 2,4-nek kellene lennie. (????)
Amúgy szűz induláskor közli, hogy ez a processzor nem támogatott, az órajelet visszaveszi 333-ról 266-ra.
Üdv.:
V.J. -
vj3
csendes tag
Bocs, elírtam a chipsetet, természetesen 965.
-
vj3
csendes tag
Hello!
A múlt héten eltoltam az alaplap választást. Eredetileg P35-ös schipsetet akartam, de hagytam magam a boltban 685-re rábeszélni. Nem kellett volna.
Processzorom ugyanis E6750, ami 333MHz-es órajellel szeretne menni, de az alaplap (P5B-V) visszaveszi 266-ra. (FSB 1066-ra 1333 helyett) Mivel a szorzót nem állíthatom 8 fölé (itt 10 kellene) az elméleti 2,66GHz helyett csak 2,15-el ketyeg. Akárhogy számolom, 20% sebesség veszteség. Van még a gépben 2db 2GB DDR-2 800-as Kingmax modul.
Próbáltam az órajelet növeln, de akkor nem indul el.
Az alaplapi videoról lemondanék, ha ez növelné a hangolhatóságot. (Csak éppen konzol kell, egy ősi PCI S3-as is megteszi)Kérdezném a hangolásban tapasztaltabbaktól, van-e valakinek tippje a helyzetre.
Előre is kösz a segítséget,
Üdv és BUÉK:V.J.
-
alien_
őstag
válasz
Adamka3kerék #4622 üzenetére
Max ha a memória rossz =) Memtestet neki.
-
Adamka3kerék
tag
érdeklődnék,hogy sima p5b esetében lehetséges-e inkompatibilitás Geil Ultra 800as,2 gigás kitt-el?
Választ előre kösz.
-
Petya-wh
tag
pont az #1-böl vettem az infokat, csak nem tudom értelmezni mit miért
gondoltam ebben a pár kérdésben valaki segit...Tudom, hogy sajnos a Proci gyenge, de ez van jelenleg, ez csak ideiglenes, tavaly nyár óta.. akkor még D940-ben gondolkoztam, de még drága volt. Mára az is már majdnem elavult, igy aranyközéputként jónak tünik E6750-et beszerezni 1-2 hónap múlva, az ára is esni fog, addigra kiadja piacra az uj prociját
-
Petya-wh
tag
Köszi, jó tudni!
Ezekben nem vagyok jártas....E6750-be szeretnék invesztálni tavasszal, gondolom azzal a CPU-val Többet lehet mahinálni ...
Giel Dual memom 4-4-4-12-es, P5B BIOS-ban ezt lehet változtatni, egyáltalán érdemes teljesítménynövelés érdekében ? Esetleg feszültséget állitani manuálisan? elvieg a RAM-ok birják 2.3V-ig.
PCI Express Frequency > Nálam ez AUTO-n van egy hszben láttam, h ez 100-ra van löve, ez min mulik?
PCI Clock Synchronization : szintén AUTO, de mi lenne a 33.33 ?
FSB Termination Voltage ... hmm, ez mi is?
-
Petya-wh
tag
Lehet, h hülye kérdés, de szorzót hol lehet állitani, csökkenteni?
FSB emelésnél, 151-töl kihal minden, csak CM reset segit.
memo csak 400-on hajlando menni, 500-600 már nem indul.
Proci: D352 3.2Ghz celeron
1604 ver. van fent.
Köszi -
gael
tag
válasz
HZSolti #4613 üzenetére
Hmmm..... igazából nem szivesen használnám a procit kissebb órajelen ,mert igy nagyon jól megy 1.38 v-ot kap (alaplapon megcsináltam a vcore modot ,nincs drop) full load léggel 61 fokos volt max , most vizzel ~48. Nem hinném ,hogy a cpu-nak itt lenne a vége inkább a lappal nem stimmel vmi. Mint irtam előzőleg ,ha egy modul van bent nincs baj az asszinkronnal sem ,szépen megy ,de ha berakom mellé a párját akár dual-ba akár single-be nem megy.
Most is proci:3600, FSB:450, RAM:1125 így megy ,de csak egy modullal ,és az a röhely ,hogy majdnem ugyanakkora sávszélt produkál igy mint 900-on dual-ban. Akkor mit tudna ,ha bent lenne a párja és duálban mennének......Azért köszi a választ
-
HZSolti
tag
Lehet, hogy számodra nem megoldás , de nálam szinkronban stabil szintúgy, de ha feljebb tolom a RAM-okat nálam sem stabil azaz szerintem a cpu asszinkronos rambeállítást nem szívleli. /Legalábbis nálam ugyanez volt./. Azaz én is kb.900-on használom pedig a Talentek is mennének jóval feljebb.
Pontosítok: ha a cpu, tuninghatárán vagyok akkor nem szívleli az asszinkront, próbáld meg lejjebb venni az FSB-t, kb. nálam 420-ig volt stabil asszinkronban, feljebb csak szinkronban.
-
gael
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma megoldásához.
Az adataimnál lévő konfig a következő beállításokkal stabil:
FSB:450 mhz
CPU: 3600 mhz
RAM: 900 mhzHa ezekhez a beállításokhoz a ramot 1125 mhz-re rakom ,nem hajlandó még postolni sem ,viszont ,ha kiveszem az egyiket (single ch) simán megy.
Azért is érdekes a dolog számomra ,mert 400 alatti fsb-n a RAM-ok ~1175 mhz-ig full stabilak dualban.A feszültség értékek ,időzitések és egyéb tuninghoz szükséges beállításokra meglehetősen sok időt forditottam ,szinte minden létező variációval teszteltem már.
A 1004-estől a 1226-os bios-ig az összessel próbálkoztam...... eredménytelenül.
Nagyon megköszönném ,ha valaki tudna valami jó ötlettel szolgálni a megoldásra.Még annyi h. régebben nézegettem a lap végét, még 500 -as FSB-t bírt
-
D@ni88
addikt
válasz
donsergiooo #4610 üzenetére
attól függ melyik feszek ingadozására, ha a cpu fesz ingadozására gondolsz akkor arra van vmod.
-
D@ni88
addikt
valakinek van tapasztalata a 1803as biossal? felnyomtam elsőnek semmi külömbség, aztán láttam h a szorzónál elvleg lehet 8,5et megadni, meg akármit de egészre nyomja fel...
szval jó és rossz tapasztalatokat is várok. tuningot hogy befolyásolja? -
-
alien_
őstag
Nem értek a lovakhoz, de mint laikus, én a következőket tapasztaltam:
+jó tuningpotenciál
+átlátható, logikus bios, csomó funkcióval.
+jó bios feature-ok (biztonsági mentés biosról, ami cmos reset után is megmarad, stb)
+jó minőségű, úgy összességében megbízható lap.-tervezlési baki, hogy a cmos reset jumperét pont takarja a videókártya, hogyha kétslotosod van (Bár pár újraindítás után magától is automatikusan resetel, ha észleli, hogy baj van).
-Feszek eléggé ingadoznak (vdrop, de van rá megoldás).
-Nálam pont beütött az egyik széria baki (nem túl gyakori), valószínűleg az egyik tekercs állt neki "énekelni" (ez leginkább háttérzajként jelenik meg). Inkább csak zavaró a dolog, de erre is megvan a megoldás.
-Egy IDE slot!
-Hogyha mind a 4 memóriafoglalatot használod, problémás lehet.Végülis, én inkább tuning szempontjából vizsgáltam a lapot, összességében nem bántam meg, szvsz jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában