Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5diez

csendes tag

Sziasztok!

Az ismerősöm X55vd laptopját újra akartam telepíteni amin eredetileg OEM windows volt. Már az is kalandos volt hogy usbről bootoljon mert én ilyet még nem láttam. Hozzá kellett adni egy boot optiont amit elneveztem USBnek és be kellett írni az elérési utat hogy G:\bootmgr. LOL asus
    A telepítő elindul de kiírta a leformázott C-re hogy: “Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is not of the GPT partition style”
    Nem tudtam miez leformáztam valami 25gb recovery meghajtót is meg még valamit ami pár 100mb volt de oda sem enged windowst telepíteni.

Azt kiderítettem hogy az UFEI boot modenak engedéjezve kell lennie és akkor át tudom konvertálni MBRbe a telepítővel de akkor elvesznek a Dn lévő adatok is amire szükség van.
    Van erre megoldás, úgy hogy ne vesszenek el a Dről az adatok?
    Amúgy nem kapott windows CDt valsz az a recovery meghajtó kellett volna amit legyalultam.
    USBről és dvdről is próbáltam ugyan az az eredmény win 7 telepítővel meg win 8.1el is.

Ráadásul a bioson nyomtam egy restore defaultsot és most meg nincs ott a lehetőség hogy add boot device és usb-ről már nem lehet így bootolni. Ekkora szarral még nem találkoztam.

Új hozzászólás Aktív témák