Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
Ave mindenki!
Nemrégiben ecseteltem azt a problémát, hogy az N550 hajlamos arra, hogy bekapcsolás után nem játssza be a rendszerindítási hangot és ráadásul sokszor a hangszórót is késve kapcsolja be. Akkor is írtam, hogy a hiba nem egyedi külföldi fórumokon is találkoztam vele, meg itt is azt hiszem valaki jelezte, hogy nála is előfordul.
Elsőre találtam egy megoldásnak tűnő dolgot, de sajnos hamar újra előjött a probléma. De nem hagyott nyugodni a dolog úgyhogy kicsit próbálgattam a dolgokat és úgy fest, most már tényleg meg van mi a gebasz.
A probléma pedig nem más, hogy a Win 81 fast startup és a hang driver nem nagyon komálják egymást. Innen jön a megoldás is ami pofon egyszerű: ki kell kapcsolni a fast startup-ot és minden rendben lesz.
Na ugyebár ez sem ment olyan könnyen, vagy lehet én vagyok gyökér, mert a más helyeken állandóan azt írták, hogy az energiagazdálkodási lehetőségek között találom majd meg. Én ott semmit sem találtam, konkrétan nekem így néz ki:
Na, hogy lényegre térjek ezzel a két egyszerű kötegfájllal ki-be lehet kapcsolgatni(thx to eightforums.com):
Fájlnevek, egyértelműek, de azért, hogy megmaradjon az utókornak is:
az elsővel bekapcsolod, a másodikkal kikapcsold a gyors indítást. Én értelemszerűen a másodikat futtattam, de a tesztek miatt az elsőt is párszor.Amit még hozzá tennék, hogy SSD-n van a rendszerem. A fast boot és a rendes között kb 2-3 sec különbség lehet. A másik az , hogy vagy 20-szor kipróbáltam gyors indítással és nélküle, és az utóbbival mindig volt hang.(Ahelyett, hogy tanultam volna..
)
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Milyen notebookot vegyek?
- OpenWRT topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hollow Knight
- További aktív témák...
- Akciós üzleti laptop! HP EliteBook 840 G1
- HP probook 650 i5 8gen Windows 10pro
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest