Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gergosz2

veterán

Ave mindenki!

Nemrégiben ecseteltem azt a problémát, hogy az N550 hajlamos arra, hogy bekapcsolás után nem játssza be a rendszerindítási hangot és ráadásul sokszor a hangszórót is késve kapcsolja be. Akkor is írtam, hogy a hiba nem egyedi külföldi fórumokon is találkoztam vele, meg itt is azt hiszem valaki jelezte, hogy nála is előfordul.

Elsőre találtam egy megoldásnak tűnő dolgot, de sajnos hamar újra előjött a probléma. De nem hagyott nyugodni a dolog úgyhogy kicsit próbálgattam a dolgokat és úgy fest, most már tényleg meg van mi a gebasz.

A probléma pedig nem más, hogy a Win 81 fast startup és a hang driver nem nagyon komálják egymást. Innen jön a megoldás is ami pofon egyszerű: ki kell kapcsolni a fast startup-ot és minden rendben lesz.

Na ugyebár ez sem ment olyan könnyen, vagy lehet én vagyok gyökér, mert a más helyeken állandóan azt írták, hogy az energiagazdálkodási lehetőségek között találom majd meg. Én ott semmit sem találtam, konkrétan nekem így néz ki:

Na, hogy lényegre térjek ezzel a két egyszerű kötegfájllal ki-be lehet kapcsolgatni(thx to eightforums.com):

Turn_On_Fast_Startup.bat

Turn_Off_Fast_Startup.bat

Fájlnevek, egyértelműek, de azért, hogy megmaradjon az utókornak is:
    az elsővel bekapcsolod, a másodikkal kikapcsold a gyors indítást. Én értelemszerűen a másodikat futtattam, de a tesztek miatt az elsőt is párszor.

Amit még hozzá tennék, hogy SSD-n van a rendszerem. A fast boot és a rendes között kb 2-3 sec különbség lehet. A másik az , hogy vagy 20-szor kipróbáltam gyors indítással és nélküle, és az utóbbival mindig volt hang.(Ahelyett, hogy tanultam volna.. :DDD :O ;] )

Új hozzászólás Aktív témák