Új hozzászólás Aktív témák

• csubuka

addikt

válasz Janos250 #9725 üzenetére

Köszönöm szépen a részletes választ! :R

"A régi Siemens telefonok jók voltak erre, én is használtam, még Microchip PIC-kel.
    Manapság háromezer Ft környékén árulják a használt régieket, éppen ilyen céllal.
    Viszont annyiért már egy mostani okosabb GSM modul is kapható, ami arduinóval simán megy."

Ejj, ha ezt tudom. Egy pár hónapja hajítottuk ki elektronikai hulladékba az ilyen nem-színes Siemensek utolsó két példányát, ami a padláson kóborolt :N Kellemetlen, akkor mégsem voltak hulladékok. Az információhiány ugye.

"Ennél olcsóbban már kész, komplett GSM riasztót lehet kapni. EDM szállítással rendelve Eu-ban adják fel a postára, így nincs rajta semmi extra költség:"

Ezt jó tudni, hogy akkor immár lényegesen jobb árak vannak :-)

"Igen, de ha kibontod, látod, hogy nem éppen bonyolult."

Belenézek majd, rendben.

"Ezt a relét a szirénával párhuzamosan is bekötheted. Ha szól a sziréna, zár a relé."

Itt rosszul fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy a risztónak alapból van-e olyan kimenete, ami esetleg egy szimpla relé és a riasztás pillanatnyi állapotától függ az állapota. De azt kapizsgálom, hogy a sonoff relével lehetne távolról elnémítani a szirénát akár. Bár annak gondolom, csak akkor lenne jelentősége, ha lennének kameráink és akár meggyőződne az ember azokkal távolról, hogy téves a riasztás.

(#9727) fpeter84:

Köszönöm szépen a választ Neked is! :R

"Szimpla SMS küldésre teljesen alkalmas egy régi telefon - de itt tényleg a régiekről, a nem színes kijelzős őscuccokról beszélünk."

Sajnos ez a vonat elment és kidobtuk nemrég az ilyen telefonokat. :N Jobb lett volna pedig nem szemetet csinálni belőlük.

"Az olyan modulok mint a SIM900, M590E, AiThinker A6/A7 stb modulok általában ennél sokkal többet tudnak"

Akkor lehet mégsem akkor gond. :D Bár nekem főképp itt a SIP-klienssel való SMS küldés lenne a top amit meg kell valósítani, ahhoz meg lehet egyik GSM modul sem segítség.

"Az OpenWrt kérdéshez leírhatnád hogy mid van"

Ami erre leginkább szóba jöhet, az egy MR-3220 V2. Az USB-jén keresztül lehetne akár persze mobilnettel is bővíteni, de egy funkciókban gazdag OpenWRT-hez elvileg az USB portját pendive-os tárhely bővítésre kéne használni, szóval az gond.

"Annyira elhanyagolható áram folyhat a riasztó és a szirénája között, hogy szerintem azt aligha tudod megbízhatóan érzékelni az ACS712-vel!"

Ejha, pedig jónak tűnt így elsőre. Tök büszke voltam magamban az ötletre :D

"1-3-5e-ért komplett modulokat lehet kapni"

Ránézek majd akkor a listázott típusokra.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés