- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecske13
tag
válasz
csubuka #9739 üzenetére
"Arra gondoltam, hogy a risztónak alapból van-e olyan kimenete, ami esetleg egy szimpla relé és a riasztás pillanatnyi állapotától függ az állapota."
Erre írtam legutóbb, hogy van olyan kimenete. Felprogramozod a sziréna állapotára, ráteszel egy optocsatolót és már meg is van az esemény detektálása.
Egy SIM800 vagy SIM900 modul mindent tud amire szükséged van. Ott a program megírása az igazi kihívás, mivel biztonsági rendszerről van szó, aminek nem illik hibázni.
De kaphatók kész modulok is, amiket csak össze kell kötni a riasztóddal.
Nem néztem végig, de elég sokfélét találsz pl. itt [link] -
fpeter84
senior tag
válasz
csubuka #9739 üzenetére
Az említett modulok mind tudják a hanghívást, sms fogadást és küldést, a többi csak extra ezen felül a jövőre nézve!
Nekem egy MR3220 V1 a routerem (egyelőre, bár egy Xiaomi MIR3G már be van tárazva hogy leváltsa), és nálam is extroot-al pendrive adja a tárhelybővítést. A szépséghiba, hogy a mai openwrt már túl kövér, a 4MB-ba épp csak cipőskanállal fér bele és már nincsen hely az USB támogatás utólagos telepítéséhez, de szerencsére ImageBuilder-el előre belerakva még éppen elvan minden ami kell az extroot-hoz...
De ha van net a router alatt és csak ezt a vezérlést végzi, akkor erre sincsen szükség! Minimál rendszerrel bebootol, GPIO lába van elég (IO kártya se kell), egyszerűen crontab-ba beütemezhető hogy kapcsolgassa a GPIO lábait és kész!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen egeret válasszak?
- Trollok komolyan
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest