Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Kis ötletelésre / tapasztalatra lenne szükségem.
Úgy gondoltam, hogy ledobok (még) néhány ESP8266-ot DS18B20-al a lakás különböző pontjaira. Ezek nem feltétlenül olyan helyen lennének, ahol elérhető valamilyen konnektor, így akkus táplálásra gondoltam. Ezt 18650-es cellákkal, HT7333-al fogom megvalósítani. Hőmérséklet olvasás percenként történik (akku feszültséggel együtt). A minél hosszabb akkuidő biztosítása miatt az ESP-t 2 mérés között deep sleep-be teszem, a wifi kapcsolatot csak 10 mérésenként építem fel, így a közben mért eredményeket RTC memóriában tárolom. A kódot megírtam, szépen működik minden.
Egyetlen problémám van, amivel úgy tűnik, hogy senki nem foglalkozik (legalábbis, amilyen deep sleep megoldásokat találtam). Ez pedig az, hogy az összes megvalósításban egyszerűen fix időtartamig küldik deep sleep-be az eszközt. Nekem viszont az kellene, hogy fix időközönként történjen meg a mérés és küldje a post-ot a szerverre. Ezt próbáltam megoldani úgy, hogy a szükséges deep sleep időből levonom az indulás óta eltelt időt (a micros() függvénnyel). Több kevesebb sikerrel megy, de úgy tűnik, hogy a deep sleep időzítése sem teljesen korrekt (mintha kevesebb idő telne el, mint kellene). Most éppen valamilyen korrekciós tényezővel próbálom még szorozni, de ugye a kód futása sem mindig pontosan azonos ideig tart (jellemzően a DS18B20 inicializálása és kiolvasási ideje ingadozik valamennyit).
Be lehetne még kavarni az NTP-t, de ahhoz vagy minden kiolvasásnál mégis csatlakoznom kell a wifi-hez, vagy csak 10 percenként a post-ot tudom szinkronizálni valamilyen egzakt időponthoz. Viszont a wifi folyamatos felébresztése nyilván növeli a fogyasztást (a wifi modul bekapcsolása és a nem deep sleep-ben töltött idő jelentős növekedése miatt is).Bármilyen ötletet várok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Két kamerával cserélné az iPhone Air a zakót kapucnis pulcsira
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- iPhone topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Asus RTX 4070 SUPER Dual OC, 2 év bolti garival
- SkyWatcher AZ-Goto 130/650 Newton távcső Wifi modullal eladó
- Crucial Pro 48GB (2x24GB) DDR5 5600MHz CL46 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Nintendo switch oled, Új,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold