- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Én egy nagyon kezdő arduinos vagyok,nemrég érkeztek meg a cuccok nagyrésze,még csak annyit csináltam hogy 1-2 ledet villogtattam,meg egy 4 csatornás relésort kattogtattam megadott sorrendben,szóval az alapok alapjait próbálgattam,és az elektronikában sem vagyok valami nagy szakértő.
Egy projekt miatt próbálkoznék arduinoval,sörkollektor komplett vezérlését oldanám meg vele.Hőmérséklet függvényében szeretném a levegőt befújó ventilátor fordulatszámát is szabályozni. Itt meg is akadt az egész,ugyanis 230Voltos 50Wattos a venti,és arra nem jöttem még rá hogy hogyan tudnám ezt kivitelezni.
Illetve egy ötletem támadt,de hát nem tudom hogy az járható út lenne vagy totál baromság.
Szóval adott egy arduino nano egy 4csatornás relésor és egy PWM motorszabályozó elektonika amivel most szabályozom a motor fordulatát.
Akkor amire gondoltam. Kiforrasztom a PWM szabályzóból a potit,megnézem az értékét,azt elosztom 4-el. A negyed értékekkel megfelelő ellenállásokat veszek és a panelről a poti kimenő feszültségét kábellel kivezetem és a 4 csatornás relésor mindegyik reléjéhez bekötöm,a relé másik pontjára meg a negyedérték ellenállását kötöm. Az első reléhez egynegyed érték ellenállást,a második relére kétnegyed érték,a harmadikra háromnegyed értéket majd ezeket visszakötöm a PWM szabályzó poti feszültség bemenet helyére. Ha valamelyik relé behúz akkor annak az ellenállásán keresztül kapja meg a feszültséget,így olyan mint ha poti egy bizonyos állásban lenne.
Így meg tudnám valósítani a 230 voltos venti fordulat szabályzását 4 fokozatban.
Működne így a dolog szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB 2x16GB DDR4 3600MHz kit - 38 hónap Aqua.hu Garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 9060XT/RX9070/RX9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung 870 EVO 256GB 2,5" SSD
- Samsung 960 256GB M.2 NVMe SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest