Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22238) Janos250 válasza 5150head (#22236) üzenetére


Janos250
őstag

Amit linkeltél, az is jó. Az az egyszerűbb olcsóbb léptetőmotor vezérlő is jól használható. Gyakorlatilag egyformák ezek. Megvan, mit kell a tekercsekhez kötni, van irányt megadó bemenete, és "lépj egyet" bemenete. Van pár pinjük, amivel be tudod fixen, drótozni, hogy milyen legyen a microstep, ha akarod (microstep, amikor nem egész lépést tesz, hanem valahol közte megáll)
A többi szoftver kérdése. Meg kell csinálnod egy szabályt, algoritmust, hogy milyen időközönként léptessen. Olyankor ad egy "lépj egyet" jelet. Ennyi. Az ESP32 annyival jobb, mint az UNO, hogy korszerűbb, hosszabb távon is jó. Ami program az UNO-n megy, annak általában az összes többin (pl. ESP32-n is) kell mennie, hiszen az is Arduino.
ESP32-nek még előnye, hogy van benne WiFi, így később ha kedved szottyan, tehetsz rá WEB szervert, és telefonon keresztül állíthatod a paramétereket.

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.