Új hozzászólás Aktív témák

• Gergosz2

veterán

válasz artiny #1778 üzenetére

Ebayen szerintem a legolcsóbb, Aliexpresszen van a legnagyobb kínálat, de általában egy kicsit drágább. Ott van még a BG, amin kevesebb a kínálat, de szoktak jó akciók lenni. Aztán persze még van kismillió másik oldal is.

Én kezdésnek nem egy kit-et vennék, hanem összeszedném magamnak ami kell. Egy uno elég lesz, aztán vegyél ellenállás sorozatot is. Pl. ebayen szokott lenni vagy legalább is volt, mert én vettem, 2560db ellenállás 10$-ért. Ha motort akarsz vezérelni akkor vegyél egy motorvezérlőt. Elvileg egy l293 vagy l298d is elég lenne, de inkább valami újabbat vegyél. Ezek régi, de jól működő TTL -es darabok, de a legnagyobb hátrányuk, hogy nagy a veszreségük mert ~2v esik rajtuk.

Aztán vehetsz még jumper cable-t is, nem árthat. Ajánlok itt dupont male-to-female csomagot, mert az nagyon hasznos a shieldekhez. Sima dugdozóst is vehetsz, de én manapság inkább telefonkábelt használok. Ez egyeres, tömör (solid core), 22 AWG-s vagy vastagabb szokott lenni. Otthon ilyet találsz pl. a bejövő telefon kábel formájában, dsl kábelnek is csúfolják.

Aztán kondi csomagok is vannak dögivel, kis nyomógombot is ajánlok ( tactile button,) mert bemenetnek mindig jó lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés