- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Janos250 #16464 üzenetére
Köszi Urak és Weiss-nek is.
Van a szilárdtest relének hátránya alábbi felhasználásban ?
Erôsítô.
Hátul kézi tápkapcsoló. Ha ott bekapcsolom, az arduino áram alá kerül - ez a standby mód kb. Figyeli az elején lévô nyomógombot (amit debounce-al kombináltam). Ha ezt 1x megnyomom, behúzna és megtartana 3 további relét, ezek lehetnek szilárdtestek is (?) - 250, 250, 50VA toroid hálózati trafók, a tényleges erôsítô âramkörök indulásához.
Kikapcsoláskor pedig elengedné (újabb pushbutton nyomás). Mivel normally off a relék logikája, áramszünet esetén természetesen minden elenged és visszaáll alapállapotba.
Van a szilárdtest reléknek zaja, ami akkora, hogy átmegy a toroidokon, graetz-en, pufferkondi blokkon ? (Szerintem ha van is pici, totál elnyelôdik a trafókban).
Ilyen szempontból kérdezem, jó-e nekem a szilárdtest.
(+ Extrán kell/érdemes védeni ôket ? Pl. villám, ESD..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest