- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
üdv, oled+rotary encoder problémám lenne.
A probléma a google szerint jól ismert gond, hogy a rotary encoder (2db kell a projekthez) jól működik soros portra is kiírja jobbra-balra és számol is. Az oled (I2C) is jól működik, de a kettő együtt nem, mert az enkóder innentől 98% felfelé számol, akkor is ha lefele kellene.
Ahogy kikapcsolom a kiírást kijelzőre, jó, tehát nem kód problémaA google megoldások mind mind a megszakításvezérelt enkóderhez vezetnek, de az UNO amihez elkezdtem dolgozni csak két megszakítás lábbal rendelkezik, és két enkódernek négy ágát nem tudom rákötni.
Kérdés, ha egy egy lába van az enkódernek rákötve akkor kettő működhet? mivel ABAB vagy BABA a forgás, elvileg ha csak az A lábak vannak megszakításra kötve, akkor is jó lehet, de ABAB irányban első kattra lefutna a megszakítás míg BABA esetén a második kattintástól ha jól sejtem.Van-e bármi jó megoldás erre? Esetleg SPI kijelző I2C helyett megoldja a problémát? Állítólag a lassú kirajzolás a gond, ezért gondoltam, az SPI gyorsabb mint az I2C
Vagy használjak fel/le gombokat enkóder helyett
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Honda topik
- OLED TV topic
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Tab A 6 - fél kiló harminc, maradhat?
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- Asus B85M-Plus + I3-4170 Processzor
- QNAP TS-932X - 10 gigabites NAS - 5x4TB HDD + 4x400G SSD
- SPIRIT OF GAMER Race Wheel PRO 2 kormány minden tartozékával mekgímélt állapotban eladó!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest