- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Az alapvető gond az volt, hogy összekevertem a PN532 (ami nekem van) chipet egy 522 leírással, így az egyszeri inicializálás miatt volt a gond.
Ez a verzió ESP32-n működik a PN532 chippel.
Van egy 522-es is, de az ugyanezzel a programmal nem megy, majd ha lesz kedvem, tökölök azzal is.
Az egy kisebb téglalap alakú, ez, amit most használtam, az meg egy piros négyzet alakú.
Van persze a komplett Adafruit szoftver, ami jó, és elég sok mindent tud, de hát az ember meg akarja ismerni a részleteketAkkor is, ha az nem lesz olyan univerzális.
Elvileg tud a panel soros és I2C protokollt is, de azt nem próbáltam.
Ez 15.36 Mhz-es, van korábbról 125 kHz-es, de azoknak a megbízható használata nem ment.
Azzal elvileg semmit nem kéne csinálni, mert feltalálták a spanyol viaszt: semmit nem kell vele csinálni, ha közelíted a kártyát, UART-on küldi a kódot. Semmi mást, csak a kódot.
Az első példány, amit vettem, hol küldte, hol nem.
Vettem másikat, gondolván, gyári hibás. Az meg egyáltalán nem küld semmit.
Más:
Ha már megvan, megnéztem pár dolgot:
1. magyar személyi: olvassa, de randomos, azaz mindig mást ad. Ezt a módszert , ha jól tudom, az amerikai útleveleknél vezették be először. Kell hozzá ismerni a titkosítást, hogy visszanyerd a tényleges infót. Csak a kód első jegye állandó:08, ez jelzi, hogy random titkosított.
2.bankkártya: olvassa, és mindig ugyanazt a kódot adja vissza, nincs rajta randomizáló titkosítás (Erste és Revolut kártyákkal próbáltam.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest