Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

Sziasztok.. de jó, hogy van egy ilyen topic :)

Totál kezdő vagyok az Arduino világban. Kaptam egy DFRobot kitet ajándékba, 'Raspberry Pi meet Arduino' [link] . Ez két kütyüből áll, 1x Pi4/4GB + 1x a már említett fantázianévre hallgató board, ami egy Leonardo (ATmega32u4) + Pi-re szerelés képessége, 1-2 extra, ahogy látom.

Az ajándékozó szerint ez szuper kis kit, mert analóg 5V (vagy 3.3?) portokkal ruházza fel a Pi-t és védi is azt.

Több kérdést hoztam, hátha tudtok segíteni

1)
    Ezt hogyan kell rátenni a Pi4-re ? Értem ezt a felülről nézett elmozdulásra: a Pi4-re tett Arduino board 1:1 és lehetőleg pontosan kell, hogy fedje a Pi-t, vagy vannak olyan felállások, amikor eltolva is lehet rajta ? Bocs, ha nagyon primitív, hülye kérdés. DFRobot-on nem látok rajzot erről.

Mérete ugyanakkora, mint a Pi-nek, és ha hajszálpontos takarással teszem a Pi tüskesorára az Arduino annál jóval rövidebb rácuppanóját, akkor az Arduino oldalon 6 lyukba nem megy Pi tüske, a maradék 20-ba igen, és így tűnik nekem úgy, hogy szépen a Pi-n ül. Ez normális ? (Hogy 6 lyukba nem megy Pi tüske Arduino oldalon).

Hát .. nem vagyok egy villamosmérnök, azt hiszem :D

Viszont annyit már az IDE-vel sikerült elérnem az Examples-ből, hogy a Blink-et rátettem és a 13-as digital pin-re tett LED-et megvillogtattam. Woo-hoo :D Most van egy villogó LED-es ketyerém :D

Nagyon tetszik ez az egész, bele kell mélyednem...

2)
    Miféle ökoszisztéma vagy alternatív gyártó vagy nem tudom hogy nevezik ezeket a nem-eredeti Arduino-s gyártókat .. szóval mi ez a DFRobot ? Jó dolgokat csinálnak, én úgy látom, erre az Arduino board-ra is rámegy még egy Xbee kommunikációs rádiós kütymüty is (egyelőre nem lesz rá szükségem).

3)
    Melyik Pi-vel kompatibilis vajon visszafele még ? 3B pl. ? A Pi4 feje elég forró tud lenni, de ha rajta egy Arduino, a hűtés komplikált, lehet másra használnám ezt a komolyabbnak mondható Pi4-et és egy hűvösebb Pi-t tennék az Arduino alá (ráadásul használtan vehetem).

4) A legtöbb helyen python-t látok emlegetve ebben az egész kütyüs világban, kivéve persze az IDE-t, de úgy általában tutorial-ok és sokminden ezt emlegette. Node.JS-el esélyem sincs értelmes dolgokra, vagy nagyon jobb kézzel akarok bal fület vakarni ? Most tartok ott, hogy elkezdenék tanulni egy korszerű backend nyelvet mélyebben, ez a kettő a legesélyesebb.. döntenem kellene..

5) az Arduino-s modulon a pinout alapján van egymás alatt 3 tüskesor vízszintesen: fekete, piros és zöld. Gondolom fekete a GND, piros a POWER és zöld a digi jel ? Na és mi akkor a zöld tüskesor alatti zöld "befogadó"-sor ? :F
    :R :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés