- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szia!
Nyilván a sokkal kevesebb RAM miatt a swap-ot hamarabb igénybe veszi, mint egy PC. De azt nem is mondtam, hogy a swap a pendrive-on legyen. Nálam az a HDD-n volt. Viszont valóban, ha elindultak a szolgáltatások, akkor igazából nem használja a pendrive-ot, csak a logokat írja.
-
attilav2
őstag
Rakd fel aurból a package-query majd a yaourt csomagot.
Aztán yaourt -S <amit aurból telepíteni akarsz>
Felrakja a függőségeket, lefordít mindent automatikusan, bár kicsit sokat kérdez, de ez konfigurálható
Érdemes áttanulmányozni a yaourt wikijét és man oldalát. A fordításokat a /tmp alatt egy ideiglenes könyvtárban végzi, de a tmp a ramdisken van, ami max a ram 50%-a lehet, nagyobb buldelésekhez nyilván nem elég. Ezért a yaourtrc-ben át kell állítani egy a tényleges disken levő helyre a tmpdir-t, lehetőleg olyan könyvtárra amit a felhasználód írni tud, mert a yaourt root módban nem fut."Nincs útvonal a gép felé gitorious.org."
Ez a hiba elképzelhető hogy bizony azt jelenti elavult a PKGBUILD és nemlétező letöltési helyre hivatkozik. Esetleg időlegesen kiesett ez a szerver. Az aur csomag oldalán érdemes megnézned a kommenteket ott általában megoldást vagy workaroundot javasolnak. Egyébként a yaourt az elején az arcodba nyomja a telepítendő csomag kommentjeit. Pacman wrapperként is működik: pl yaourt -Syua frissít minden csomagot, beleértve az aur-ból felrakottakat is!
-
_Dumber_
őstag
Én is felrajtam mind a 2-t. A deluged nálam jobban kézre állt. Ha jol emlékszem a transmissionon-weben a seedelést nem tudom leállitani 1:0 aránynál (ez csak emlék). Ha megtehetném az utorrent tenném fel, mert ott a seed időt is be lehet állitani. Mindez ARM procival, debian alatt. Erre sajna az utorrent nem elérhető.
Ha valamit én néztem be akkor kijavíthatsz.
-
qisqaqas
senior tag
A scriptekkel az a baj hogy többség bele sem néz, csak chmod +x és futtatja. Nem is érti mit csinál az a cucc a gépével, de ráereszti. Ha valakinek ez hiányzik, telepíthet Windowst is. Lényege ugyanez.
A legfőbb problém a scriptelgetéssel az az, hogy az OS felépítése és működtetése nem lesz világos az user számára. Ha valami elqrodik, - ami ugye előfordul, egy kezdő esetében nagyobb eséllyel is - akkor meg kéne javítani. Javítás helyett meg rebootolgatás megy és ha az sem segít elő a telepítőlemez és friss install. (ez is ismerős, ugye?
)
-
rii
nagyúr
amit F34R írt, azon megprószálok elindulni .-)
(#3194) Istju:
nekem kva-ra nem megy az angol ,-D
annó felszenvedtem 2003-ban egy debian-t, itt a PH!-n segítettek át mindenen.
sound, vga, net, xwindow, lilomeg előtte is telepítettünk redhat-ot, debiant, ...
meg mégelőtte feltoltam egy sun solaris-t a MMX 200 MHz-s gépre 98-ban
meg a nagygépen hackintosh van ... egyszerűnek tűnik ... most már, de két hónap volt asszem ... ,-D és ott is végig persze a PH!-tól függtem ...csak menni fog tán ez is .-((((
-
F34R
nagyúr
Ertem, ha benne van akkor arrol elobb tudomast szerzek, majd ha kell akkor azt hasznalom.
Pelda ra hogy kernelbol 3.14-set hasznalok meg mindig. mpv-t is mindaddig hasznaltam 0.3.10-en aming meggondoltam magas es kukaztam a libav-t es ffmpeg-el csak az ujjabb verzio fordult le. -
spammer
veterán
A biztonsági frissítéseket megkapja az LTS is, kernelt is lehet rá feltenni, ha sürgős. Amúgy a legtöbb cuccból nem valószínű, hogy rá vagy szorulva mindig a legfrissebbre. És a frissebb nem minden esetben egyenlő a jobbal/megfelelőbbel, és nem utolsósorban a legstabilabbal.
szerk: mennyire gyakran/hány programnál fordult elő, hogy szükséged volt a legfrissebbre valami új szolgáltatás/fícsör miatt?
-
LTS már 5 évig támogatott, miket használtál eddig, hogy fél évente újra kellett telepíteni?
"Nem igazán kezdőnek való distro az Arch. Inkább Chakra, vagy Mint a kezdő pálya."
Igaz, de a Chakra kezdőknek való ugyan, de frissítések- első telepítés esetén néha komoly haladó segítségre van szükség. l.a. topikját!
Abszolút kezdőknek Mint, Ubuntu való, főleg, ha nincs szükség itt se arra a fene nagy frissességre, kezdő home userek esetében általában nincs, ha nincs nyűgös hw a gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest