Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

2 hónapos alapos tesztelés után dobtam az Alacritty-t. Több bosszantó bugja volt:
    1) elcseszte terminálos programokban a truecolor színkezelést, pl. vim, amiben hiába van beállítva a :set termguicolors. Ha ezt megkerültem TERM="xterm-truecolor" megadásával, akkor vim-ben jó lett, de a többi alkalmazásban cseszte szét a színkezelést, pl. mc, Vifm. A COLORTERM="truecolor" is be van állítva természetesen, mégse jó, hiába tudja az Alacritty hivatalosan a truecolort
    2) nem tud dinamikus ablakcímzést, így nem látszik az ablaklistában, hogy milyen program fut benne
    3) nem tud Vi visual módot. Ez a feauture a dev verzióban már benne van, de a stabilba nem fog egyhamar megérkezni.

Így visszatértem Termite-ra. Ez sem hibátlan, mert csak nagyon darabos fokozatokban állítja a betűméretet, pl. a 13-16 pixel ugyanakkora betűknek néz ki, és csak 17-től emeli, de akkor meg nagyobbat ugrik vele. Meg vim help-ben vannak ilyen billentyűhivatkozások, amiknél ilyen furcsa ⇔ karaktert jelenít meg, ami összecsúszik a billentyű kacsacsőrök között írt nevével.

Új hozzászólás Aktív témák