Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jimmy399
    senior tag

Ez érdekes, mert nekem pure Arch van asztali felület nélkül, csak agy sima ablakkezelő van, de semmilyen állítás nem kellett, hogy a fedél lecsukásakor kikapcsolja a kijelzőt. Igazság szerint már a lecsukás előtt 1cm-el kikapcsolja. A lidswitch funkció azért van neked ignore-on, mert a LightDM-et használva notebook esertén így lehet megoldani, hogy a fedél lecsukásakor zárolja a notebookot. Ezt onnan tudom, hogy volt időszak, mikor LightDM-et használtam (amit az XFCE4 is használ alapból a bejelentkezésehez), és ekkor a lidswitch és egy handler script futtatásával volt megoldható a fedél lecsukásakori linux zárolása, de maga a kihjelző kikapcsolása automatikusan megy.

Nem használok lightDM-et display managernek. Én tettem ignore állásra a logind-ben. Azt hittem hogy az xfce4 power manager lekezeli hogy ha lecsukom a kijelzőt akkor kikapcsolja. De nem. Tettem fel mate-t is ott se kapcsolja ki. Bebootoltam egy másik disztrót pendriverol az elementary os frey-at ami szintén systemd-s asszem, és ott se kapcsolja ki a kijelzőt csukáskor.
    Szóval fura hogy nem automatán kapcsolja ki a delles laposom a kijelzőt csukáskor...

Néztem én is handler scriptet de nem sikerült mert eleve nincs acpi könyvtáram az /etc/-ben. Systemd-acpid van helyette vag- micsoda...

Új hozzászólás Aktív témák