Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Na túl vagyok egy Vulkan-os játékteszten. Karácsonyra kértem és kaptam egy AMD RX550 vga-t. Kipróbáltam a Dirt4-et linux alatt natívan. Jól fut eddig nem volt vele gond. Csak furcsa a játékmenet meg túlkormányzottak az autók, szinte mindig kisodródom. Felraktam az AMDgpu-pro-t meg a hozzá tartozó vulkan csomagot. Mikor újra akartam indítani a gépet akkor szétesett a kép, gondolom így újraindítás előtt a display manager(sddm) nem tudta még betölteni az új drivert, de egy reset után rendben elindult a rendszer és futott a Dirt4.

Az amdgpu-pro drivert nem éri meg feltenni. Szimpla felhasználónak, meg játékokhoz semmi extra előnyt nem fog nyújtani, semmi nem fog gyorsabban vagy hibamentesebben futni. Cégeknek csinálják a pro drivert, főleg OpenCL támogatás van benne GPU-s számításokhoz. Tényleg csak szivatod magad, ha erőlteted. Az RX550 helyett lehet jobban megérte volna rámenni egy RX570-re, használtan piszok olcsók. Bár ha nem cél az 1080p High settings minden játéknál, akkor ilyen Medium grafikára meg 720p-re teljesen jó az RX550 is.

Új hozzászólás Aktív témák