Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Van az asztali gépemben IGP és dGPU is.

Két problémám van ezzel:

1.) Jelenleg a dGPU az elsődleges kimenet a login folyamat végéig, vagyis vakon kell begépelnem a jelszót, és még azt sem látom, hogy mikor jelent meg a login képernyő. Monitort nem akarok rá kötni, lényegtelen okokból.
    A BIOS-ban már átállítottam az "init display first" opciót IGP-re, de semmi hatás.

2.) Az IGP-n nincs 3D gyorsítás, vagy ha van is, az olyan lassú, hogy a böngésző is néha több percre beragad. Gyanítom, hogy a Mesa a CPU-ra tol minden grafikai feladatot. Ha áthúzom az ablakot a másik képernyőre és épp van rajta monitor, akkor ott minden jó.

Két dolgot szeretnék megcsinálni:
    a.) Az IGP legyen az elsődleges legkésőbb a login képernyő betöltődésekor.
    b.) Szintén a login képernyő elött a dVGA-t valahogy teljesen ki kellene kapcsolnom (teljes poweroff), de az Arch wikiben leírt módszer nem megy. Nem talál sehol kompatibilis eszközt a shell script, pedig mindent úgy csináltam, ahol le van írva (100%). Nincs "worked" sor. (szerintem ez a script csak laptop-okra van tervezve)

Ha a fenti kettő egyszerre nem megy, akkor mindkét grafikus eszközön legyen működő 3D gyorsítás, és benyelem a dVGA készenléti fogyasztását.

Valamelyikre van ötletetek? :U

Előre köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés