Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Nagyon off: :B

Lehet hogy felgyújtotok, de az Arch után (Xfce), ami fent volt a notebookomon (Dell E7270), most felraktam a Clear Linux-ot (Gnome). Tetszik ez is. Van pár dolog ami alapból megy (Bluetooth suspend után is kapcsolódik, nem kell Redshift az éjszakai melegebb színhőmérsékletű kijelzőhöz, valamivel gyorsabb, Shotcut itt 2-3x felvétel idő alatt encode-ol míg Arch alatt 5-6x volt a tempó). Viszont van pár szoftver ami nincsen még, bár telepíthető, pl Chromium/Chrome, Rawtherapee, Hugin amit használtam. Ezekkel még nem tököltem. Firefox is jó nekem, bár van olyan plugin, ami még nincs rá bár hamarosan lesz.
    Telepítés nagyon egyszerű, SD kártyáról telepítettem, kb a next next ok szint. Minden működik amit eddig próbáltam. Van ami nem ok. A MPV lejátszóval nem nyitja meg az SMB-n lévő videókat. Fireox Google Photos-ban nem tudja lejátszani a videókat.
    Eddig jó. Nekem simán használható.

Nem off:
    Arch alatt is és itt a Clear Linux alatt is az akku 34%-ig szépen merül, majd ott hirtelen 6%-ra esik és a gép lekapcsol alacsony akku töltöttség miatt. Az utóbbi időben mindig ezt csinálja. Szar az akku? Lehet ezt kalibrálni? Neten nem találtam a kalibrálásra infót.

Nem nagyon off, már kíváncsi voltam valakinek a tapasztalatára a Clear Linuxot illetően. Ezek szerint gyorsabb, mint az Arch.

Az akku lehet simán halódik már, gyenge, és bizonyos százalékon túl gyorsan esik. Elvileg lehet kalibrálni, teljes lemerítés majd feltöltést követően, de az aksi ereje nem áll helyre, csak a töltöttségi százalékok fognak egyenletesebben esni róla.

Új hozzászólás Aktív témák