Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• eddie1978

senior tag

válasz Frawly #5895 üzenetére

Úgy tűnik, hogy marad. Minden működik amit eddig próbáltam. Appimage-ből tudom használni a Goldencheetah és a Hugin programot is. Ez nagyon tetszik. Gyorsabb sokkal a működésük is. A Goldencheetah 2-3 másodperc alatt indul és stabilan. Mindig betölti az edzés adatokat. Arch Xfce alatt sokkal lassabb volt és sokszor újra kellett indítanom, hogy betöltse rendesen amit kell. Hugin is gyors bár az alapból is gyorsult az utóbbi hónapokban.

Szerintem ez bárkinek ajánlható napi használatra. Nagyon egyszerű kezelni. Ami az őrületbe kergetett az Xfce alatt, hogy mindig átált a billentyűzetkiosztás ha ablakot váltottam. Ez itt most nincsen.
    Amitől tartottam, hogy az Xfce mint lightweight de után a Gnome lassabb lesz. Nos nem. Pörög szépen. Simán van olyan gyors ha nem gyorsabb.

Érezhetően gyorsabb össz globál mint a korábbi Arch telepítés.

Amint írtam a telepítés next next ok reboot és használható. Pár perc az egész. Számomra sokkal átláthatóbb mint a céges Win10.

Ami nem ok, lehet codec hiány, az a Google Photos és a Vimeo video lejátszás nem megy. Photosnál nem működik az MPV lejátszás, míg a Vimeo-nál igen.
    Ellenben Youtube alacsonyabb CPU terheléssel megy mint az előző rendszeren a Chromium alatt. Itt sincs HW decoding Firefox alatt sem.
    Viszont most vettem észre, lehet eddig is volt csak nem figyeltem, hogy cicereg a gép.

Ami még jól működik és Xfce alatt nem volt jó az a kijelző fényerőszabályzás. Itt lemegy nullára a jelzőcsík de a fényerő minimumra állítódik. Xfce alatt a jelzőcsík nulla állapota lesötétítette a kijelzőt teljesen. Ezt úgy tudtam kikerülni, hogy teljes fényerőre fel, majd onnan csavartam le minimumra. Akkor jó volt.

Lehet, hogy amiket írtam, simán megoldhatóak de nincs kedvem/időm pöcsölni már. Eszköz a gép nekem már és nem cél, hogy piszkáljam.

Akku:

A lemerítés feltöltés ciklus már többször megvolt. Nem nagyon változott. Tegnap pont láttam ahogyan 34%-ról 6%-ra esik egy pillanat alatt. Ez van. (Kacérkodom egy Ipad Pro 11 256GB változattal a video/kép szerkesztés miatt. Elég meggyőző amit a neten mutatnak.) Bár a Shotcut sokat fejlődött tavasz óta, de fényévekre van a Youtube linken lévő videótól. Akkor még egy sima crossfade is megakasztotta a szerkesztőben visszajátszva az anyagot. Most ez folyamatos. Stabilabb is lett. Alakul.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés