Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

A klónokról nem tudok nyilatkozni. De az Arch-ban az a poén, hogy valóban nem DE-s felhasználóknak készült, hanem univerzális próbál lenni, hogy szerveren, meg minimalista konzolos, terminálos, WM-es felhasználáshoz is jó legyen. Persze felrakhatsz rá DE-t is, az kényelmesebb.

Nyilván ha pl. felteszed Archra a Cinmanót, akkor az hoz magával minden függőséget, dbus, X.org, mesa, login manager, témák, default alkalmazások, stb..

Archból épp ezért nincsenek kiadások. Nincs stable, nincs LTS, nincs desktop, nincs server edition. Testing sincs, de ahhoz vannak plusz tárolók, amiket be lehet kapcsolni.

A klónokról nem tudok nyilatkozni.

Ahhoz képest azt emlegetve cikiztél! Ja és az Eltées Eleméreket is jegyeztem. :D

De az Arch-ban az a poén, hogy valóban nem DE-s felhasználóknak készült, hanem univerzális próbál lenni, hogy szerveren, meg minimalista konzolos, terminálos, WM-es felhasználáshoz is jó legyen. Persze felrakhatsz rá DE-t is, az kényelmesebb.

Potosan emiatt kezdtem átolvasni, mi a helyzet Arch topik terén, de azt szűrtem le, hogy eléggé égető lenne már egy WM-es topikot nyitni, mert gyakorlatilag a WM lényegét meg nem értve de büszkén és folyamatosan blogolja botladozásait ide átsértődött kollégátok.
    Illetve azért kezdtem átnézegetni a hsz-eket, hogy lassan.......de ez csak régen volt Arch topik, fene se kíváncsi WM-es blogolásra. Még pár évet Eltées Elemérkedek inkább. ;]

Nyilván ha pl. felteszed Archra a Cinmanót, akkor az hoz magával minden függőséget, dbus, X.org, mesa, login manager, témák, default alkalmazások, stb..

Jó esetben egy részét a függőségeknek, pár éve már próbáltam. Amúgy meg logikus, hogy felrak mindent, hogy működjön, amiket használni akarok, ha már az öreg desktop bírja. Nem szenvednék évekig WM-ekkel, csak azért, hogy áltassam magam, woooow nekem ez is megy, aztán telepakolom QT meg GTK mix-szel és szidom a fejlesztőket, hogy fapados WM-re miért nem csinálnak ezer témát! ;]

Szóval csinálj egy WM topikot, szerintem lesz aki hamar belakja, plusz a válaszaidból egész jó kis tudásbázis képződik lassan. (ill nem is lassan)

Új hozzászólás Aktív témák