Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb
    veterán

Akkor lehet én csináltam rosszul, de egy időben az Arch Wiki, meg Kékluficet Arch-cikke is úgy írta, hogy tárolónak fel kell venni az archlinux.fr-t. Lehet ez egy elavult ajánlás, nem vettem észre, hogy módosították. Pedig én mindig kicsit máshogy telepítek, minden telepítésnél másmilyen rendszert építek fel, más fs, más WM/DE, más Wi-Fi-kezelő, stb..

De ez a yaourt mindig is ilyen vitatott volt, sokan már 2 éve is temették, aztán még mindig használható. De azért váltottam most már, ha ennyien óvva intenek tőle, akkor nem kockáztatok vele. Már sok helyről olvastam, hogy ajánlott lecserélni.

Szerintem csak azért volt külön tároló, hogy egyszerűbb legyen telepíteni/frissíteni. Bármelyik AUR helper-t is választod, letöltöd a PKGBUILD-et és a makepkg paranccsal megszülöd a csomagot, oszt csókolom. utána meg már használhatod a helper-t. Nálam jelenleg az aurman van fent, nincs vele semmi bajom.

Amúgy itt egy összehasonlítás róluk: https://wiki.archlinux.org/index.php/AUR_helpers

Szerk.: Basszus, most nézem, az aurman-t már nem fejlesztik.

Új hozzászólás Aktív témák