Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb
    veterán

nagyon szépen köszönöm, így már legalább kilistázza, hogy milyen csomagok vannak ha a q-t kihagyom az elejéről :)

Ha szépen megkérlek megteszed, hogy leíroz az AUR-ból, hogyan tudom telepíteni?

próbáltam így is: de agy az alábbi hibaüzenetet adja:

[root@GOFLEX ~]# pacman -U http://downloads.sourceforge.net/sourceforge/qbittorrent/qbittorrent-3.0.9.tar.xz
    loading packages...
    error: missing package metadata in /var/cache/pacman/pkg/qbittorrent-3.0.9.tar.xz
    error: '/var/cache/pacman/pkg/qbittorrent-3.0.9.tar.xz': invalid or corrupted package

próbáltam úgyis hogy letöltöm a filet és úgy a pacman -U, de sajnos úgy sem tette fel.

Amint a kolléga is írta, használj egy AUR wrappert, mert az a függőségeket is automatikusan feltelepíti, pl. yaourt vagy aurget.
    Persze először mindenképpen kézzel kell elvégezned pl. a yaourt telepítését. Az AUR weboldalán letöltöd a tömörített fájlt egy könyvtárba, majd kicsomagolod. A kicsomagolt fájlok a könyvtárában terminálban kiadod a makepkg -sci parancsot, ez elkészíti neked a telepítő csomagot, ami megfelel a rendszer elvárásain, majd kéri a jelszavad a telepítéshez. A makepkg parancsot véletlenül se root felhasználóként ad ki, hanem a saját felhasználóddal.

Új hozzászólás Aktív témák