- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
"a radeon fel van véve a a korai rendszerindító környezet betöltési listájába?"
Ha az early KMS-re gondolsz akkor igen."A kernel line -ban van valami opció írva?"
Nincs. De a wiki nem is írja hogy kellene a power managementhez.Azt vettem egyébként észre hogy nyílt driver mellett magasabb a procihasználat felmegy akár 35-40%-ra is videólejátszáskor, míg catalysttal 20 max 25% volt. Azt tudni kell hogy sem a nyílt driverrel sem a zárttal nem megy valamiért a videó gyorsítás. Ha a catalyst van fenn, és be van állítva vlc-ben az X11-en keresztüli vaapi, ugyan kírja a vlc a konzolba hogy hardveres dekódolást használ de abban a pillanatban át is vált vdpau-ra ami hibát dob, tehát szépen visszaáll szoftveres dekódolásra
A bomi látszólag használja a vaapi-t és nem váltott át a nemlétező vdpau-ra, de ennek ellenére ugyanakkora (20-25%) volt a prociterhelés mint vlc alatt.
Vaapi drivernek a fglrx_drv_video.so-t használtam ez elég sok formátumot és profilt támogat, szemben a splitted desktop féle xvba-val. Néztem az mpv-t is amit paraméterekkel kényszerítettem hogy a vaapi-t használja, használta is, de a prociterhelés maradt 20-25%. A vlc fejlesztőinek szólni kéne hogy módosítsák úgy a programot, ha egyszer beállítom a vaapi-t ne keresse a vdpau-t és ne váltson át rá, de gyanítom hogy azért van így mert lehet elfogultak az nvidia felé, minthogy a linux (X11) sajnos kizárólag az nvidia-t támogatjaNagy nehezen visszaraktam a nyílt drivert, a catalyst csomagokat csak a pacman -Rscn -el lehetett törölni, ez vitte az X-et és minden tőle függő dolgot, így ezeket újra kellett telepíteni. A nyílt driverrel a vdpau látszólag működik, ha a vlc-ben be van álltva akkor nem is vált át másra. Ennek ellenére a prociterhelés még magasabb mint catalystnál, filmnézés közben átlag 30-35% de van 40% is néha. Elkeserítő
Windows alatt persze van vga filmlejátszás gyorsítás. Egy sapphire passzív 1gb-os HD6670-em van, egy X4 860k és 8gb ram társaságában.
Talán majd a wayland változtat ezen, de nem fűzök túlzottan nagy reményt hozzá hogy elterjed, vagy hogy támogatni fogja a két nagy vga gyártó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztrofotózás
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- OLED TV topic
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest