Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csiga85
tag
válasz V.Stryker #4450 üzenetére
Akik a kenyeret nem nagyon eszik gyereknek, annak kiflit szoktak adni, vagy esetleg rozsos vagy valamilyen barnább, érdekesebb kinézetű kenyeret és valahogy jobban elfogadják...szerintem próbáljátok meg!
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
Csiga85
tag
Mi is végigküzdöttük az első hónap éjszakáit...a második hónap enyhült...majd a harmadik lett tökéletes! De még csak ezután fog jönni a foga, akkor újból borul minden...
És igeniss fel kell venni!"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
CharlieDrop
veterán
válasz Csiga85 #4451 üzenetére
Ne, ne vegyék fel, katasztrófa lesz.
@(#4450) V.Stryker
Kaja, a nagyobbik az kb uborkát evett ketchuppal, tök egészséges
Mindig változik szerencsére, tegnap ebédre császármorzsa volt, azt ette kenyérrel. Mi ott tartunk, hogy kb. mindegy mit eszik. Gyereknapon beálltunk mekibe, megrendeltüka kaját. És kaptunk két csomag répaszirmot, vagy mi a neve, hogy a gyerekek egyenek azt is. Akkor tudtuk, hogy egy gramm mekis kaját sem esznek meg csak a répát fogják[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
ZiD
tag
Ehh... Kiderült, hogy amit vettem cumi, nem kompatibilis a nekünk lévő cumisüveggel
Mindegy, közbe voltam bababoltba, megvettem mindent ami most kellet. Jól esett a kis séta, de a végén már nagyon vártam, hogy hazaérjek+a buszon babaszagot éreztemDe páromnak mondtam, hogy kötelező jelleggel neki is ki kell mozdulnia, jót tesz
Szerk: mi csak akkor vesszük fel, ha már nagyon ordít, mert akkor nem hajlandó megnyugodni magától a maga 5 napjával
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
-
AMD Power
titán
A fönti 4db kis fogacska már lassan kint van!
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz CharlieDrop #4458 üzenetére
Mivel kib.sszák rá az adót, így netünk se lesz.
Komolyra fordítva. Tiltani szerintem balgaság, mert minnél jobban tiltjuk annál jobban fogja izgatni és a mai világban amúgy is hozzá fog férni. Én inkább mértéket fogok meghatározni, illetve eleinte főleg "jutalom lesz". Ezzel párhuzamosan komoly webszűrést kívánok itthon bevezetni.
-
-
ZiD
tag
válasz CharlieDrop #4458 üzenetére
Jó a kérdés, és már beszéltünk is róla mi is a párommal. Én tiltani semmiféleképpen nem szeretném, sőt, jó lenne ha természetes lenne neki a használat. Véleményem szerint az internet/számítógép már annyira beépült az életünkbe, hogy hátrányba lenne, ha nem ismerné.
Így a kontroll alatti ismerkedés most a terv, persze amíg lehet kontrollálni
Aztán meglátjuk mit mondok ugyan erről 4-6 év múlva, amikor aktuális lesz
@AMD Power: Grat
[ Szerkesztve ]
-
-
ZiD
tag
válasz CharlieDrop #4462 üzenetére
Szóval amint érdeklődött utána ? -
Möhe
addikt
Az miért van hogy minden este nyügös, aludni nem képes, de olyant ásít hogy látom a pelust. Pár percig elvan a vállamon, karomban, aztán hirtelen vááááá
Agyhugykő és kimerültség alakul. -
Vladi
nagyúr
Lányom ugyan ezt csinálja. Ásít, Ááááááássíííít. Aztán nem alszik. A kis dög. Tuti engem akar csak szívatni. Nem.
Nem nagyon tudja még az aktiviátsi szintjét szabályozni. Alig tud magától elaludni. Ha elalszik, akkor is nagyon felületesen. Nyilván, hogy fel bírjon ébredni ha bármi van.
Legyél türelmes és kitartó. Nőni fog és fejlődésni és ez a dolog - reméljük jó irányba - változni fog.Én rekordom 20-2.30-ig. Ugyan úgy a vállamon pilledt. Oké elaludt, letettem. 5 perc és felkelet, ordított. Oké, kezdük előlről. Közben 3 film lement a lejátszón, semmi gond.
De mostanra beállt annyira a bioritmusa, hogy nappal 1 órát alszik, 3 darabban. De éjszaka 20-5-ig, néha picit toább. de ezt 2,5 hónapos kora óta minden este!
Szóval kitartás. Itt van még némi olvasnivaló: link
il sole non sorge più ad Est!
-
Csiga85
tag
Lesz még durvább is és lesz még sok sok nehézség a párod és közted is emiatt...sajnos mi is sokat veszekszünk, de már teljesen normalizálódik...és kezd minden a helyére kerülni, az első időszak kőkemény segítség nélkül...
Add fel simán az eddigi kényelmes életet...mert hidd el, ami eddig volt, bármilyen volt, kényelmes volt!
Most a lurkó diktál és nincs mese, csinálni kell..."Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, 11eve vagyok a PH!-n , de ebbe a topikba meg nem futottam bele.
10hetes ma a meregzsakos Frodo, irt helyes, ezt nem is fenyeznem. Gyakorlati kerdesem lenne.
Nejem szoptat, de ra kell tolteni tapszerrel (SMA Mums-os Hungry infant bejovos, nem hasfajso tole). Szegenykenek elofordul, hogy ugy feszul a melle a tejtol, hogy le kene szivni. Vettunk egy ilyen Tommee Tippee kezi mellszivot, de ugy masfel-2 honap utan nem mukodik rendesen. nem igazan tudjuk legmentesen feltenni, hogy kialakuljon a kello szivo hatas. Korabban mukodott, rendes mennyisegu tejet sikerult vele mindket mellbol leszivni. (Phillips Avent-es sterilizalot hasznalunk, ha ez szamit)
Cici+ tapszeren van most a gyerkoc, de felunk,hogy elapad a teje, mert nem tud megfeleloen (vagy a gyerkoc altal. vagy a pumpa altal ) a mell kiurulni.
Van aki eskuszik a kezi pumpakra, van aki az elektromosra. Van valami tuti(bb) mellszivo a piazon, ami miatt nem kell kirabolni Fort Knox-ot?
Koszi
b6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
föccer
nagyúr
válasz Balinov #4468 üzenetére
Az Avent az egyik legjobb ami a kézi mellszívókat illeti. Ezt egyébként nem nagyon értem. Ha az anyukának van elég teje, hogy szívni is kell, akkor miért tápszereztek mellé? Adjátok oda a gyereknek, majd az kiszívja ami benne van. Egyik mellszívó sem tudja annyira leüríteni, mint a gyerek. Egyébként az, hogy pang a tej, azért rossz, mert könnyen gyulladás lesz belőle, ami azon kívül, hogy marhára kellemetlen az anyukának, nem lehet közben a gyereket szopiztatani. Szóval azt mindenképpen le kellene üríteni teljesen, legalább naponta 1x.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
ZiD
tag
-
Balinov
titán
hat ez az, mester. A melegito, sterilizalo, cumik, mind Aventek, egyedul a kezi pumpa nem az (kaptuk ajandekba). Lehet, kidobom a francba a T.H.-sat es veszek egy Aventet.
Cicizik, az nem gond, de nem eleget, sajna olyan moho, mint en, nem birja kivarni, mig a cicibol kijon a tej...
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
föccer
nagyúr
válasz Balinov #4472 üzenetére
Jah, el is felejtettem írni: Sterilizálókat el kell felejteni. Lábas, textilpelenkába becsomizni mindent és ki kell főzni. Még mindig az a legtutibb.
Jaj, de jól fésült a második képen. Grat, szép baba. Hasonlít az apjára?
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Csiga85
tag
válasz Balinov #4468 üzenetére
Nézessétek meg a babó nyelvét, mert fel szokták vágni, és akkor jobb a szívás és jobban csinálja a tejet is! Nem drasztikus, félreviszik a másik szobába és megcsinálják neki és minden rendben lesz általában utána...
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
Balinov
titán
Koszi mindenkinek, imadjuk ezerrel.
Kozben hulye vagyok, kezi mellszivo is Avent. Nem tudom, lehet-e attol, hogy a hutoben taroljuk es mivel zsugorodik az anyag, lehet amiatt nem megfelelo a szivohatas?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Csiga85
tag
Még csak almát eszik, de már durvul a bukééé... Pedig lány!!! Amúgy voltunk 270 km-re és hazafelé megálltunk, mert betojt... Hát hogyismondjam, Vladi kocsiból ki...én meg hátul, szűken teljesen átöltöztetés, no meg én is... ja és a gyerek végig vigyorogta... és kint 12 fok, tehát mindezt zárt kocsiban!!! miközben elfogyasztod a bajor szenvicsed az omw kút mellett, miközben a gyereket rakod rendbe és siettek, mert lassan sötétedik... hát fura volt, egyszerre éhesnek lenni és hányingernek...
-
föccer
nagyúr
válasz Balinov #4477 üzenetére
Nem hinném, hogy gond lenne. Egyébként meg miért tároljátok a hűtőben? El kell mosogatni oszt jóccakát. kifőzöd 2 naponta és az bőven elég, ha nem adjátok le a lefejt tejet.
üdv, föccer
-
AMD Power
titán
Nekünk a kézi mellszívó jött be.
-
pelenka35
őstag
Fent vagyunk mind a két gyereknek van valami baja....az egyik éhes a másik befosott... :-)
Gamertag:Rob3rt75
-
Balinov
titán
megmondom oszinten,föccer, fogalmam sincs, miert a hutoben van az apparát...asszonyka nover, valszeg valami beidegzodes lehet a dologban.
-
Cadal
őstag
válasz Balinov #4477 üzenetére
Nekünk is kézi mellszívónk volt. Medela Harmony amikor szívó hatás gyengülést tapasztaltunk, akkor egy gumi membránt kellett cserélnünk, mert fals levegőt tudott szívni a pumpa. Keress esetleg robbantott rajzot a mellszívóról, és nézd meg, hogy hogyan épül fel, ha van benne és tuti van gumimembán akkor ha azon van esetleg kis repedés vagy valami hiba akkor azonnal romlik a vákuum.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
A gyerek doki új tápszert adott nekünk. Mondta ,hogy 9 hónap után váltani kell.
Humana Baby-fit kaptunk. 4-ed annyiba kerül mint a Milumil.
-
twine
veterán
Új téma:
Szerintetek mennyire problémás lelkileg a 19 hónapos kis prücsöknek egy bölcsi váltás?
Én azon az állásponton vagyok, hogy cca.2-3 hét és megszokja az új helyet, és óvónőket(bácsikat ez meg egy másik fontos kérdés)...
Szóval az a nagy problémánk, hogy látjuk ,hogy most jó helyen van, hozzá is szokott a két óvónőhöz, a helyhez,,,látjuk hogy szereti őket, és viszont...ellenben változtak év közben a beíratáshoz képest a dolgok...
Úgy gondoltuk, hogy ha késünk a munkánk miatt, legfeljebb kifizetjük a plusz megkezdett órákat,,,erre nincs lehetőség,a munkából előbb kell eljönnöm, és rohanni a gyerekért,,,illetve a pénteki napok kilőve, mert akkor meg csak az én gyermekem lenne ebéd után "ottalvós", ezért már ők nem maradnak ott délutánig
Ez így sajnos nem pálya,,,heti 2-3(változó) alkalmat tölt a gyerek a bölcsiben...
Most találtunk egy helyet, ahol sokkal rugalmasabbak, mindaz ami itt problémás ,ott varázsütésre megszűnne...
hétfőn megyünk beszélgetni...anyagilag kb. ugyanaz,,,itt annyi furcsaság van a dologban,(ami a honlapjukon nem volt feltüntetve) hogy a házaspárból csak apuka(3 gyermekes) van a gyerekekkel egész nap, és egy 5 gyermeket felnevelt anyuka segít délelőtt...(anyuka, a papadadus felesége, egy hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó bölcsibe ment dolgozni) Pici a fiam,,,alig múlt 1,5 éves,,én jobban örülök neki ,ha nyugtatni egy hölgy veszi fel az ölébe ha sír, és nem egy férfi,,,
(félre ne értsétek, nem homofóbia vagy ilyesmi,,,de mégis azt gondolom ,hogy a hölgyek ölében azért talán könnyebben nyugszik egy ilyen kis prücsök, ha idegenről van szó,,most apukákat szerintem nincs értelme ide keverni, hogy ők is férfiak, mégis megnyugszik a gyerek)
Nincs ellenemre a férfi dadus, ha van mellette nő....de ....mmmm,,,nem tudom,,,kétségek között vagyok....
Nektek mi a véleményetek?
-Egyrészt a bölcsi váltásról?
-Másrészt a férfi dadusról?[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz CharlieDrop #4489 üzenetére
Vélemény is érdekel...(Nekem is csak az van) teljesen tanácstalan vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Én nem látok különbséget a között, hogy néni, vagy bácsi nyugtatja a gyereket. Sokkal többet számít, a kapcsolat köztük. Hogy hogyan közeledik hozzá, milyen erős a hangja, hogyan áll a gyerekekhez stb. Szerintem erről kérdezd meg a többi szülőt, akiknek a gyerekei odajárnak.
(Nagymamám imádja a dédunokáit, de meghallják a hangját és sírva fakadnak, sok idő kell, míg megszokják és közeledni mernek. A lányom óvónénijének sikerült már úgy rászólnia egy gyerekre, hogy napokig nem szólalt meg, pedig nem kiabált.)
Szóval, ha gyakorlott az óvóbácsi, akkor a neme nem lehet gond.
A váltást meg neked kell tudnod, mert ahány gyerek annyi féle. Tünde lányomnak nem okozna gondot, de bátyámék kisebbik fiának meg tuti. A kisebbik lányom túl kicsi ehhez, de szerintem neki se okozna nagy gondot. -
föccer
nagyúr
Bölcsi váltás nem gond egy gyereknek. Ha már beszokott egy közösségi életbe, akkor átszokni egy másikba sokkal könnyebb lesz. Bár gyereke válogatja, de szerintem jól fogja viselni, nem kell nagyon félteni.
A férfi dadussal sem hinném, hogy baj lenne, feltéve, ha tényleg benne van az, ami egy dadusnak kell. Persze, általában az anyai szerep miatt női feladatnak tekintjük a dadus szerepét, de nem gondolom,h ogy egy férfi nem tudna tökéletesen ellátni egy kisgyereket. A bölcsit ne úgy fogd fel, mint anya és apapótó intézmény. A bölcsi gyak egy gyerekmegörző, amíg dolgozni vannak a szülők. A napi szeretet és gondoskodás adagot nem a bölcsiben fogja megkapni, hanem otthon. Így ebben a szempontból tök lilereváns, hogy férfi, vagy női dadusa van. Nem fog szülőként tekinteni rájuk.
üdv, föccer
-
CharlieDrop
veterán
áh, tudod, csak hipotézis az egész az a baj.
Ellenben ha jól csinálják és mindenki meg van velük elégedve, akkor talán nem para.
Föccer kollégával ez esetben nem értek egyet. A nagyobbik fiam ovis, most őszi szünetben is kell menjen és nincs minden nap az óvónénije, hát nem kicsit van olyankor kiborulva. Szóval fontos a személy is, bár bölcsis korban talán nem annyira....
-
twine
veterán
válasz CharlieDrop #4493 üzenetére
Köszönöm továbbra is mindenkinek a hozzászólásokat...szívesen reagálnék, de azért nem teszem, mert magam sem tudom mi lenne a jó..Ezért is kértem, hogy beszéljünk róla...Holnap még a melóhelyen is megpróbálok egy két szakembert megkérdezni a témát illetően...de minden véleménynek örülök...Köszönöm nektek
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz CharlieDrop #4493 üzenetére
Gyereke válogatja. Az én lányom kb 1/2 óráig nagyon meg van szeppenve, ha valami idegennel találkozunk, új helyzetben van, de utána tök barátkozó, jó társaság.
üdv, föccer
-
Csiga85
tag
ZiD, Möhe??? Túlélésre játszotok már?
-
Csiga85
tag
válasz CharlieDrop #4498 üzenetére
figyu, 4 hónapos Hajni, de durván túlélésre hajtunk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest