Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
this is life
Ármester
válasz AMD Power #3051 üzenetére
Amugy az alma , a krumpli es a tok azert alap mindenhez mert egesz evben elerheto , a krumpli semleges izu, barmi melle passzol es persze kemenyito van benne ami cukorra alakul at az emesztes kozben, a novenyi vagy allati zsiradekra is szukseg van , es a gyumolcsok vitamin tartalmara is. Az apro magvas gyumolcsok kerulendok pl malna,eper es tsai, tovabba a k betus novenyek pl kaposzta , karfiol, kelbimbo...stb husit 7-8 honaposan apro adagokkal a pl krumplihoz keverve lehet adni, so , cukor kerulendo, a gyumolcscukor johet, illetve nadcukor is. Ellenben a feher nem .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
hdman
őstag
válasz this is life #3047 üzenetére
Az elején ment a morgolódás, aztán elkezdte magát nézni a tükörben. Onnantól nyugi volt
Sopron city :)
-
Csiga85
tag
válasz AMD Power #3051 üzenetére
Anyu 3-unknál változó időben...leghamarabb ő is 3 hónaposan, mert a kisebbik hugom márciusi volt és jött a nyár...nagyobbik hugom és én kb. 5-6 hó, mert mi októberi és decemberiek vagyunk... de úgy is látszik a gyereken majd, hogy kell-e neki!
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
AMD Power
titán
Voltunk ma az ortopédián. Hála Istennek minden rendben volt.
3 hónap múlva kell majd újra mennünk.
-
korcsi
veterán
válasz this is life #3057 üzenetére
Nem értem miről beszélsz.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
pelenka35
őstag
30 hetes ultrahangon minden rendben volt, fiú lesz 100% ,remélem nem ér meglepetés. Prof szerint megmutatta a kis golyóit, én hiszek neki. A dátum június 25.
[ Szerkesztve ]
Gamertag:Rob3rt75
-
-
föccer
nagyúr
Babakutatás. Csecsemők és kisgyerekek idegi fejlődését vizsgálják alapkutatás jelleggel.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
this is life
Ármester
A reg neved arra utal , hogy esetleg te is Kornel vagy , de bocsi ha tevedtem.
Amdpower
Egy kis segitseg kaja ugyben [link] , de a linkelt oldalon a babak fejlodesevel kapcsolaban is talasz infot...Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
pelenka35
őstag
EEG vizsgálat azt nézték nem epilepsziás e a legény mivel decemberben kapott egy lázgörcsöt és az ambulancián javasolták a vizsgálatot (kiszűrjék az epilepsziát). 3. időpontra sikerült elmenni mert vagy kalicis vagy rotás volt a fiam. Sajnos nálunk a kórhát egy kész vicc
-
AMD Power
titán
válasz this is life #3064 üzenetére
Köszi. Megvizsgálom.
-
AMD Power
titán
Babakötvény letudva. Megnyitva.
-
pelenka35
őstag
Részlet az új bútorból, állítólag jó lett én még csak képen láttam (dolgozom) .
[ Szerkesztve ]
-
korcsillio
addikt
Üdv.
Szocpolal most mi a helyzet?
Pár éve épült házat szeretnék venni(még nem lakott benne senki),igényelhetem a szocpolt?Hogyan müködik ez,hol kell,mi kell hozzá? -
BioNiCMaN
addikt
válasz korcsillio #3070 üzenetére
Szerintem itt bagyobb szerencsével jársz:
http://prohardver.hu/tema/nagy_jogasz_topic/friss.html
Bocsi steam alól nincs linkelés...
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
AMD Power
titán
válasz this is life #3068 üzenetére
Nem tudom. De ez nálunk csak egy jelképes dolog. Egy kis pénzt állandóan rá fogunk utalni. A nagyobb összeg egy külön számlán van. Az bármikor elérhető.
-
AMD Power
titán
válasz this is life #3074 üzenetére
Ez is nagyon jó ötlet! Meg is nézem ,hogy az én bankomban van-e ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz this is life #3074 üzenetére
Ha ez ilyen befektetéssel egybekötött biztosítás, akkor azt senkinek sem ajánlom. Kb 5 éve kötöttem én is befektetési céllal, de kb 20%-kal kevesebb a teljes összeg, mint amennyit befizettem. A kiszállás is pénzbe kerül, de inkább kifizetem, minthogy még többet bukjak rajta. Kiszámoltam, ha a legjobb kockázatmentes "befektetési alapot" választom náluk akkor is -10%-on lennék.
Remélem, te jobban jársz, de javaslom, hogy aktívan nézegesd, hogy mennyit ér éppen a portfóliód és lépj még időben.
Inkább a babakötvényt választom, a magányugdíjam is megvan még és azon bőven van reálhozam is. -
twine
veterán
Aranyköpések topic egy mai gyöngyszemét kiragadtam nektek
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
A gyerek teljesen oda van a tv-ért. Most is itt ül velem és nézzük az időmérőt.
-
hdman
őstag
válasz AMD Power #3078 üzenetére
Mi nem engedjük Tv-zni. Direkt úgy tesszük, hogy ne lássa, de a kis töki azért próbálkozik ugy fordulni.
Reggel arra keltünk, hogy fél órás nagybeszálmolót tartott a macijának arról, hogy mit álmodott. Mi meg döltünk a röhögéstől
Aztán jött az igazi meglepi: úgy bedurrantott, hogy még a pampers premium pelusból is kifolyt, még fürdetni is kellett.
Sokat kipróbáltunk már, de ez a legjobb, egyben a legdrágább.
Sopron city :)
-
Ghoosty
őstag
válasz this is life #3080 üzenetére
Ami nekem van, abban van olyan, hogy árfolyam garancia van benne, ha visszaesik az árfolyama az alapnak, akkor is a legmagasabb árfolyamon kapom vissza a pénzemet. Tehát nem veszíthetek pénzt, de olyan magasak az egyéb költségek, hogy 5 év után is kevesebb a porfólió értéke, mint amennyit befizettem.
Mióta van neked meg?
-
dortimcsi
csendes tag
válasz AMD Power #3085 üzenetére
De ugye csak magatok miatt ? Mert a pici 6-8 hónaposan még nem fogja élvezni. Mi is megyünk vszínű Pestre pár napra az akkor kb. 8-9 hónapos fiunkkal, de az állatkert tuti kimarad még idén
"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck
-
this is life
Ármester
válasz Ghoosty #3082 üzenetére
4 honapja lassan , a befektetes reszet , a kockazat mentesre raktuk , mert tul szep ahoz hogy igaz legyen . Elvileg folyamatosan mozgatnak a penzt ha gyengul a befektetes hozama , es legrosszabb esetben 0 hozam lenne. Na ez nem tetszett igy a fix hozam mellett dontottunk . Ami a jegybanki alapkamat + 4.5 % .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Ghoosty
őstag
válasz this is life #3089 üzenetére
Nekünk ilyen opció nem volt. Remélem, késöbb se bánjátok meg. De én ilyet tuti nem kötök mégegyet. Senkinek sem ajánlom, a nagyon magas egyéb költségek miatt. Nézd majd meg az év végi összesítöt. Mennyit fizettél be és mennyi a befektetés összege. A alapok, amiben van a pénzem, mind emelkedett, és így is mínuszos a költségek miatt.
-
DopeBob
addikt
válasz this is life #3089 üzenetére
Kockazat nelkul, mnb+4,5%?
Milyen termek ez? Ez am a tul szep, hogy igaz legyen kategoria... Ez a netto hozama?
Egyebkent, ha valaki el tudja kolteni, magasan a legjobb most a fundamenta.
MZ/X
-
Cadal
őstag
válasz pelenka35 #3084 üzenetére
Veszprémi állatkertben mi is voltunk tavaly nyáron, nagyon jó móka volt. Mi is etettük a szarvasokat is. Bár utólag amikor néztem a képeket, láttam, hogy azért ebből baj is lehetett volna.. [link] de lehet csak annyit súgott a kölyök a szavas fülébe, hogy " ha megpróbálsz megharapni kitépem a nyelved".
És jó a bútor színe. -
this is life
Ármester
válasz DopeBob #3091 üzenetére
Netto hozam , de majd kiderul evek mulva ,mennyi is az annyi. Amikor kotottuk elvileg jegbanki alapkamat 4% + erre a biztosito kamata, ami ha nem kamuztak akkor osszesitettben 8 % lenne tisztan. A hosszu futamidot azert valasztottuk , mert akkor lesz penz belole amikor a fosuli jonne remelhetoleg , ha jol allunk akkor az ove a penz ha rosszul akkor abbol tanul. Sokat vagyok uton, ezert nekem meg egy balesetbiztositas is ketyeg , ha kinyulok 6.5 penz .. de remelem erre nem kerul sor .
Ghoosty
Nalunk lehet valasztani hogy szazalekosan mennyi legyen kockazati befektetesbe, azon belul alacsony , vagy magasabb kockazatu , elvileg legrosszabb esetben se lehet kevesebb a keznel , mint amit befizettunk, ha a kockazati befektetest valasztanank. Evente 2 x lehet valtoztatni hogy milyen portfolio legyen , fix hozam ami alacsonyabb, vagy alacson ,kozepes, magas kockazatu ...stb mind mind a maga elonyevel es hatranyaval.[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz this is life #3094 üzenetére
" elvileg legrosszabb esetben se lehet kevesebb a keznel , mint amit befizettunk,"
Kaptál már elszámolót? Neked nincsenek ilyenek rajta, hogy: kezdeti költségek, életbiztosítási díj, baleseti halál kockázati díj, rokkantsági biztosítási díj, forgalmazási jutalék, stb.
Mikor megkötöttem, direkt mondtam az ügynöknek, hogy nem érdekel a biztosítási rész, én befektetésnek kötöm. Mivel régi kedves ismerős volt, nem figyeltem annyira és belekerült egy baleseti biztosítási különdíj is, amit évekkel később tudtam meg, hogy nem is kötelező, ráadásul nem is tüntették fel mint díj, hanem csak annyi szerepelt, hogy "még el nem számolt költség". Én is hibáztam, mert nem néztem azonnal utána mindennek.
Ez a gyakorlatban úgy nézett ki: (Az összegek nem a valósak)
100 pénzt fizettem be
-5 életbiztosítási díj
-5 kiegészítő biztosítás
-10 kezdeti költségek
-5 forgalmazási jutalékGyakorlatilag 100 befizetésből 75 került bele a "befektetésbe". Szerintem neked is csak erre vonatkozik a nem lehet kevesebb, mint a befizetés és ez fog "kamatozni". Ha csak ezt számolom, akkor tényleg nem is csökkent nekem sem.
Lehet mondani, hogy számoljam bele, hogy biztosítva vagyok. 5 év után talán nullszaldó is lehetne, ha jobban figyelek a megkötéskor. De befektetésnek akkor is borzalmas. Jelenleg a kockázatos része a befektetésnek hullámvölgyben van, de amint kicsit megugrik, már bontom is a szerződést. Ez a Generali volt, kerülje aki csak tudja.
-
DopeBob
addikt
Ha nem kamuztak? Ez azért nekem nem hangzik valami jól. MNB+garantál 4% hozamot nagyon nagyon nehéz szerezni, ha lenne ilyen, mindenki ebben tartaná a pénzét. Ebből a hozamból majd gondolom még lejönnek a mindenféle egyéb költségek, és általában ezeknek a vége az szokott lenni, hogy még a 2,8%-os akciós betéttel (de egy TBSZ számlával már egész biztosan) jobban jártál volna. Életbiztosításból meg csak kockázatit...
Az ilyen Unit-Linket cuccokkal nagyon vigyázni, a kezdeti ügynöki díjak valami eszement elborultak, az első éves (!!!) befizetésed 125%-a mondjuk...
Egy haveromnak volt, még fiatalon kötötte, most kellett neki a pénz, felbontotta, az összes befizetett pénz kb 40% kapta vissza, hozam persze semmi.
Ajánlott olvasmány, mint ahogyan az egész blog is, csodák pedig nincsenek
MZ/X
-
DeFranco
nagyúr
"ha nem kamuztak"
de. kamuztak.
-
DopeBob
addikt
válasz pelenka35 #3098 üzenetére
Ha olyan szerződést tolnak az orrod alá, amiben nem tudod kibogarászni a költségeket ( mert maguktól nem fogják elmondani ) azt nem írod alá, és ennyi. Volt egy másik cikk is, ezekről a vegyített pénzügyi termékekről, hogy mennyire rosszul járnak vele az emberek, de nem találom sajnos.
Ott az akciós bankbetét, a TBSZ, Államkötvények, bár kicsit foglalkozni kell vele, de kb. ezek a kockázatmentesek, amik garantált hozamot adnak.
MZ/X
-
DeFranco
nagyúr
válasz pelenka35 #3098 üzenetére
jobb. több marad belőle
lehet pénzügyi befektetéseket csinálni, de akkor annak rendesen utána kell járni, és csak azt bevállalni, amit "fel is tudsz fogni" (no offense, nem úgy értem) át is tudsz látni, kézben is tudsz tartani
ami úgy indul, hogy az "üzletkötő így mondta" meg "csak nem kamuznak" az már tuti bukó.
sajnos az emberek szeretik elhinni, ha szép dolgokat ígérnek nekik, szeretik tényként elhinni, amit szépen felöltözve mondanak el nekik, vagy nyomtatott betűvel van írva, és szeretik megspórolni a nemszeretem feladatokat, például hogy elolvassanak 60 oldalt, ami alapján majd pár milliót kifizetnek az elkövetkező 5-10-15 évben.
és ebből a "kis" hibából nagyon sokan nagyon jól meg is tudnak élni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest