Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cadal
őstag
Egy kis esti életkép. Amíg Dorkát fürdetjük, megkértük Nórát, hogy figyeljen Mátéra. Megengedte, hogy belefektessük az ágyába amíg Ő várat épített. [link]
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
gyerekülés vásárlás előtt állunk, már az egyel nagyobb kategória kell (hihetetlen gyorsan eltelt majdnem egy év )
ADAC törésteszt alapján próbálok keresgélni, de a 9-18kg kategóriában a legjobb, ami nem isofix-es is csak 3-más osztályzatot kapott, és a biztonság van lehúzva mindenhol...
Ki milyen szempontok szerint válogatott? Kocsit azért most nem vennék az üléshez
MZ/X
-
Ghoosty
őstag
válasz DopeBob #3656 üzenetére
Mi 9-36-osban gondolkodtunk és szintén nézegettük az ADAC teszteket. Ott volt egy Cybex Pallas 2 isofix nélküli és Pallas Fix isofixes. Mind a kettő +-os volt tehát a követelmények felett teljesített. Berndonban volt sima Pallas, ami nem isofixes és kb 20k-val olcsóbb volt, mint a Pallas 2, közben azonos a teszt eredményünk, így azt választottuk.
-
törölt tag
Mi anno egy 9-18kg-os Nania-t vettünk. Sajnos isofix nélkül nem itélek túl biztonságosnak ezeket az üléseket. Jó ár-érték arányúnak gondoltuk, ami szerintem igaz. + Olyat szerettünk volna ami fekvőbe állítható ha elalaszik akkor ez kényelmesebb legyen neki.
Jelenleg ilyet használunk. Fő szempont a biztonság, a károsanyag kipárolgás és az ár volt!
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz #76385920 #3658 üzenetére
Ez az isofix amúgy érdekes dolog. Ha helyesen használod a nem isofixes ülést, akkor semmi pluszt nem jelent. Sőt, mivel az isofixet nem tudod középre rakni, ezért a középen lévő helyesen használt hagyományos gyerekülés nagyobb biztonságot nyújt. Ha esetleg 3 gyereked van, akkor már lehet, hogy nem is fér be a harmadik ülés. Szóval én nem vagyok meggyőződve, hogy annyira fontos az az isofix.
-
törölt tag
válasz Ghoosty #3659 üzenetére
Sajnos az én autóm nem isofix-es, de szerintem biztonságosabb az isofixes, hiszen ott magához az autóhoz van rögzítve az ülés, nem tud mozdulni. Vannak autók ahol hátul van három isofixes ülés. (Pl. Galaxy, S-Max) Sajnos ezek újonnan elég drágák, nyilván emiatt én sem fogok cserélni vasat.
Alapvetően magad mögött van legnagyobb biztonságban a kicsi, hiszen ha előről a látóteredben van bumm akkor önkéntelenül magad próbálod menteni így aki mögötted van az nagyobb biztonságban van.
Egy helyesen használt gyerekülés akár isofix-es akár nem, biztonságos.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz #76385920 #3660 üzenetére
"Alapvetően magad mögött van legnagyobb biztonságban a kicsi, hiszen ha előről a látóteredben van bumm akkor önkéntelenül magad próbálod menteni így aki mögötted van az nagyobb biztonságban van."
Ez a közhiedelem, a statisztikák viszont azt mutatják, hogy középen van nagyobb biztonságban. Szerintem nem is túl meglepő a dolog, mert nagyobb hely van a gyűrődésnek, több energiát tud elnyelni a karosszéria.
[link]
Természetesen csak ha van 3 pontos biztonsági öv."...hiszen ott magához az autóhoz van rögzítve az ülés, nem tud mozdulni."
A mai modern biztonsági övek úgy készülnek, hogy van egy bizonyos "nyúlásuk". Ez a "nyúlás" csökkenti a tehetetlenséget, tehát csökkenti az utast érő hirtelen erőhatást. Szóval önmagában a mozdulás szerintem ne akkora gond.
Mikor olvastam az isofix előnyeiről, csak azt találtam, hogy kevésbé tudod elcseszni a bekötést, így az emberi hibát csökkenti, de plusz védelmet nem ad.
Szerintem a Galaxy, meg az S-max még használtan is bazi drága, pedig kéne.
"Egy helyesen használt gyerekülés akár isofix-es akár nem, biztonságos."
Sajnos ez nem igaz, nagyon sok nem megy át a teszteken, így nem nevezném biztonságosnak őket.
[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
válasz Ghoosty #3661 üzenetére
Nekem az a legnagyobb bajom (csere előtt álok) hogy nem találok olyat, ami kényelmes lenne. Értsd: k. kemény a fenékrész.
Másodsorban olyat keresek ami középre helyezhető, mert ott érzi jól magát kilát rendesen stb... ami van az elcsúszkál középen. Most mögöttem csücsül isofixes a kocsi.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Ghoosty #3661 üzenetére
A mai modern biztonsági övek úgy készülnek, hogy van egy bizonyos "nyúlásuk". Ez a "nyúlás" csökkenti a tehetetlenséget, tehát csökkenti az utast érő hirtelen erőhatást. Szóval önmagában a mozdulás szerintem ne akkora gond.
Nem az öv anyaga nyúlik, hanem az öv tokozásában van egy puha fém szar-biz-basz, ami nagyobb erőhatására elcsavarodik, így engedve az övet. Nem csökkenti a tehetetlenséget (pláne nem az erőhatást), hanem a megálláshoz szükséges utat "nyújtja" meg, ezzel csökkentve a (negatív) gyorsulás mértékét. Az emberi test különböző részei különböző mértékű gyorsulást bírnak ki károsodás nélkül. És igen, azt jól látod, hogy egy balesetben abban az autóban vagy nagyobb biztonságban, ami látszatra rommá van törve, feltéve, ha a testedet fizikálisan nem éri el a karosszéria. Ezeket figyelembe véve tényleg a középre helyezett, biztonsági övvel rögzített gyerekülések a legjobbak a gyerek sérülése szempontjából.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Ghoosty
őstag
válasz DopeBob #3662 üzenetére
Gyereke válogatja, hogy zavarja-e. Nekünk egyik gyereket sem zavarta. (A kisebb eddig csak egyszer utazott kényszerből.) Mondjuk legelőször, mikor beültettük a Tündét, akkor sírt, meg ki akart jönni, de ekkor még nem is volt hozzá megfelelő korban/súlyban, csak kíváncsiak voltunk. Mikor elérte, megint megpróbáltuk és már kimondottan szerette, mert marad neki mozgástere. Szerencsénk volt, mert bátyámék vettek előbb és ki tudtuk próbálni. Hallottam olyat, hogy a gyerek nem tudta elviselni és vissza kellett vinni és másikat venni.
(#3663) etejedu
Nincs nagy tapasztalatom, így nem tudom, melyiket találnád elég kényelmesnek. Tünde imád utazni, így nem gondolom, hogy kényelmetlennek találná azt ami van.
Szerintem bármelyik nem isofix-es beszerelhető középre, ha van ott 3 pontos biztonsági öv. A mienk nem mocorgott ott jobban, mint a szélén. A brendonban, ahol vettük, hogy megengedték, hogy bepróbáljuk a kocsiba és ha nem tetszik, akkor visszavihettük volna.(#3664) föccer
Jogos a kritika, de azért remélem érthető volt az én írásom is.
-
bobsys
veterán
Egyik kocsinkban sincs isofix ulesnek kialakitas, de az ovvel bekotve az ulest is teljesen szorosan lehet tartani. Mikor elsonek beraktam elmentunk megnezetni, hogy jol sikerult-e a muvelet (onkentesek megtanitanak, hogy hogyan kell) es termeszetesen nem sikerult rendesen, de elmagyaraztak megmutattak es megcsinaltattak velem meg vagy otszor, hogy biztos menjen.
Feleseg meg most kuldott videot, hogy ma a gyerek megtett 4 lepest magatolEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Cadal
őstag
válasz Ghoosty #3659 üzenetére
"Sőt, mivel az isofixet nem tudod középre rakni,"
Ezt kifejtenéd pls, mert nem értem miért nem lehet középre isofixes ülést tenni ahol az ki is van alakítva?
#3660) Famalac: "Vannak autók ahol hátul van három isofixes ülés. (Pl. Galaxy, S-Max)" S-Max-ban csak a két szélső ülésnél van isofix a második sorban...Galaxyban valóban 3 rögzítési pont van, meg Lodgyban is
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Érdemes használtan is körülnézni.
Én anno Römer King-et vettem kemény 16 ezer forintért. Felújított huzattal. Tudtam, hogy nem olcsó típus így amikor megláttam egyből megvettük és szerintem az eladó nem is tudta mit ad el..
Utána néztem a neten, hogy kb 60-80 ezer forint újonnan az épp aktuális évjárat. Na most a mienk eggyel korábbi évjáratos és használt volt... De igazából teljesen hibátlan darab.Ezt az isofix-es dolgot nem vágom teljesen. Sose néztem melyik milyen. Biztonsági öv áthúz kallantyú lehajt, ülés visszahajt és kész. Igazából ennyi.
@Föccer:
"Ezeket figyelembe véve tényleg a középre helyezett, biztonsági övvel rögzített gyerekülések a legjobbak a gyerek sérülése szempontjából."
Én is középre akartam rakni, de baszki mindenki leszólt érte... Jó, mondjuk oldalt védi még a vezető / anyósülés is a frontális esetén. De ez épp úgy sülhet ki rosszul is, plusz akkor oldalt nagyon közel van.
[ Szerkesztve ]
-
pelenka35
őstag
Tegnap esti beszélgetés a lányom(12) és fiam(2) közt:
-Matyi milyen tápszert kérsz simát vagy kakaósat ?
-Simát
-Biztos nem kakaósat?
-Simján-kakaósat .
ahogy mondta a 2 éves szájával simján meghaltunk a röhögéstőlIgy leírva nem is annyira vicces
[ Szerkesztve ]
Gamertag:Rob3rt75
-
Csiga85
tag
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
dortimcsi
csendes tag
válasz Csiga85 #3672 üzenetére
Nagyon szép kiscsaj. Mesélj, milyen vele az élet ?mennyivel, hogy született ? Milyenek voltak a kórházi napok? És milyen otthon ?
"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck
-
-
Cadal
őstag
válasz pelenka35 #3676 üzenetére
Mi is "tanulobiciklit" vettünk innen: [link] Mondjuk én vetten rá itthon egy szimpla vázvédőt amit ott a bringaboltban kettévágtunk és tettük fel a bringára a hátsó keréknél levő vázra. Az ér le először ha eldől, eldöntik a bringát. Ha az nincs a dukkó hamar lekopik róla. Amúgy nagyon jó dolog ez a futóbicikli iszonyat fejlődik a gyerkőc egyensúly érzéke. A bringaboltba is mondták, hogy nagyon jól tettük, hogy vettünk a gyerkőcnek egy ilyen bringát. Akinek még nincs és gondolkodik rajta itt egy kis kedvcsináló egy édes kétéves kislánnyal: [link]
Amúgy aranyosak a csöppségek, grat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
pelenka35
őstag
Veszünk sisakot -térd -könyök védőt Belegondolok nekem nem volt sőt ...egyedül tanultam meg 2 keréken biciklizni
[ Szerkesztve ]
-
pelenka35
őstag
-
föccer
nagyúr
-
-
föccer
nagyúr
Tegnapi szülinapozáson ment a meseolvasás. A gyerekeket és a felnőtteket is lekötötte. Mivel klasszikus diavetítőt nem sikerült szereznem, így maradt a laptop+projector+mobil net kombó. Ritka mód utálom, ha fényképeznek, de ezt a képet, most kivételesen megosztom a nagyérdeművel.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
- Kislánykám, milyen tortát szeretnél?
- Autósat!
- Autósat? De hát te kislány vagy. Miért pont autósat?
- Mert a Kristóf is autósat kapott.Verdákat imádja, mindig a piros auto kell neki. Így lett Villám McQueen természetesen. A bölcsibe meg kapott Micimackósat, mert ugye a Micimackó csoportba jár.
üdv, föccer
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest