2022. augusztus 15., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Kell-egyáltalán nekem autó?

  A válasz bonyolult és nem egyértelmű.
  Halihó. Viszonylag sok idő után jutottam el ehhez a kérdéshez. Miután kezdek anyagilag rendbe jönni, a számlán is egyre kellemesebb összegeket látok, jött a dilibogár.
  Vegyünk autót
  De most okosan, mert nem kell rögtön, csak hát legyen. A párom is pozitívan állt hozzá, az anyagiak úgy álltak, hogy megengedhetjük magunknak. Szóval idő dögivel, az igények egyszerűek, a választék hatalmas. A legegyszerűbben intéztük el a dolgot. Besétáltunk egy kereskedésbe, azzal a tervvel,hogy kifizetünk valamennyit, aztán veszünk egy újat, hitelre. Minimum fél év munkaviszony, BAR listán ne legyünk rajta, meg legalább 300 ezer beugró, tíz évre. Ezeket a feltételeket gond nélkül megugrottuk, de akkor is ott a háááááát... Átrágtuk az asszonnyal. Előnyök, hátrányok. Jó, mert garanciális a javítás, nagy valószínűséggel sokáig gondozásmentes a járgány, nincsenek alattomos rejtett hibák. Viszont fél évet kellett rá várni, és a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy ésszerű beleugrani egy tízéves hitelbe.
  Írtam egy cikket, talán még emlékeztek rá, a címe: "Nyakán a kés az olcsóautósoknak"

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 napja 46

 • Piaggio - az első perec

  Halihó!

  Nem, nem tudok túl szaftos sztorit adni. Még vér sem folyt, orvosi, illetve hatósági vonzata sincs a dolognak. Bocsi.
  Kopp kopp, a motor is jól van, tükröt cseréltem, hátsó fékbowdent meg egy első indexet, slussz.
  Nincs hibás, felelős, egyszerűen balfék voltam, ennyi.
  Kivételesen nem pénteki napon történt, a szokásos módon munkába indultam délután, zuhogó napsütésben, nyakig érő melegben. A motor kifogástalanul müködik jó ideje, és mindig írom is, mennyire szeretek is motorozni. Csak éppen nem tudok.
  A munkába vezető út elég aljas, oda vissza van benne két 10 százalékos kb 500 méter hosszú emelkedő, amely még kanyargós is. Nehezítésképp a burkolat minősége elég hitvány, hiányzik a felfestés, plusz java részt erdőben kanyarog, és még szűk is. Google térképén érdemes megnézni az utcaképet.
  Van egy rész, dombnak le, hatvanas tábla, domb alján erős balos, tanyabokor, út mellett buszmegálló, az mellett autóbejáró. Van egy közlekedési tükör felszerelve, de így is elég beláthatatlan. Szerencsére a forgalom gyér, így magabiztosan zúgtam le a lejtőn, ahogy már annyiszor. Totál nem számítottam rá, hogy nekem jobbról a buszmegálló mögül, takarásból kitolat egy kék dákó. Elvégre elég hangosan jövök, ég a lámpám, elsőbbségem van, etc, etc.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 hete 27

 • Neked mi a kedvenc fagyid?

  Halihó!
  Azt hiszem, a kérdés épp aktuális, dübörög a nyár, meleg van, mindenk valami hűsítő után áhítozik. Mi is bevásároltunk dobozos jégkrémből, tölcsérest már régóta nem veszünk. Egyrészt pofátlanul drága, másrészt nincs már kisgyerkőc a családban, harmadszor nagyon édesszájúak vagyunk, két-három gombóc sem elég. :B
  Szóval körülnéztünk, miből lehet válogatni. Én szeretek újdonságokat megkóstolni, asszonykám meg inkább a régóta bevált ízeket preferálja.
  Most is hoztunk három darabot, egy sztracsit a páromnak, egy klasszikus csoki-vaníliás vödrös kiszerelésűt, mert azt mindketten szeretjük, meg egy Carte Dor Rákóczi Túróst, mert olyan még nem volt.

  Asszonykám kedvencei a gyümölcsös jégkrémek, a vanília és a csoki, valamint rajong a sztracsatelláért.
  Az én kedvencem a diós,ez itt:

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 92

 • Piaggio és az elveszett szikra

  Halihó!

  Rendben elmúlt egy hónap, de hogy ezzel a motorral mindig van valami... :) Hiába, olasz a lelkem. Amikor jó, akkor nagyon jó, de mindig kitalál valamit. 792 km. Ennyi ment bele eddig. Egyre jobban szeretek motorozni.
  Nagyon jól összeszoktunk, minden nap öröm, amikor használhatom. Pedig semmi extrát nem tud, csak elvisz a-ból b-be. Nincs hűha gyorsulás, nincs jajistenem végsebesség, csak tömény szabadság. Mindezt fillérekből, és azzal a tudattal, hogy nem fogja rámszakítani a bankot, ha mégis megkotlik.
  Ami a mai hülye világban egyre inkább becsülendő. Minden hiba nélkül róttuk a kilométereket, annyi szerelés volt csak, hogy karbaraktam a féknyerget, mert szorult picit, meg kapott egy új akksit, szóval jött, ment, világított, ahogy kell. Aztán riszpekt ezeknek a jó magyar utaknak, néha csinált olyat, hogy egy erősebb döccenőnél megtorpant picit, mintha kihagyna a gyújtás. Nem tűnt nagy hibának, testelésre, kidörzsölődött kábelre gondoltam.
  Hétvégén inkább csak elővigyázatosságból szétszedtem, átvizsgáltam, csatlakozókat fújkáltam, testpontokat csiszoltam, és úgy tűnt, használt.
  Pár napig tünetmentes volt, aztán előjött megint, csak durvábban. Döccenő, és mintha levettem volna a gyújtást. Harrrrr....De hirtelen megjavult magától, és hiába próbálgattam újra előidézni a hibát, gond nélkül végigcsinálta a napot.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 3

 • A nap hirdetése

  Halihó!
  Böngésztem a neten, mert gondolkodom rajta, hogy lecserélem mégiscsak a házimozi hangfalait, valami jobbra. A szándék nem komoly, csak nézelődtem. Aztán megláttam ezt a hirdetést, és nem tudtam, most sírjak vagy nevessek. Már a kézzel készített mórickarajz sem semmi, de a mélynyomónak beállított aprócska mágnesű, egymásnak fordított maximum mélyközép hangszóró viszi a prímet. :C Nem tudom, mire gondolt a költő. Aztán ott van még az igényesen megépített láda, meg a találomra kifúrt reflex nyílás is. Hörcsögketrecnek még csak- csak, de hangfalnak :C
  Tudom, én vagyok a hülye, kell nekem a jófogáson turkálni... :DDD
  [link]

  Jack Hunter 2 hónapja 21

 • A lehetetlen küldetés

  Sziasztok.

  Van egy Hitachi 55HAK5350 köcsög "okos"tévém. Azért ez, mert ilyen volt a szolgáltatónál akciósan. Mai nap lőttem pár képet egy motoros találkozóról a Xiaomi Mi9 SE telefonommal. Na, ezeket a képeket szerettem volna megnézni a tévén. Ismerik a viccet, ami úgy kezdődik, hogy két kínai veszekszik egymással? Én igen, de nem tudok rajta nevetni.
  Ahhoz hogy összepárosítsuk a tévét a telefonnal, kell egy app, pl Chromcast, Miracast, Screen Mirroring, amin keresztül tud kommunikálni a két eszköz. Itt az egyik probléma. A tévé Play áruházában nincs ilyen app. :F Másmilyen van, de azzal sem tudom összekapcsolni a két készüléket. :((( Mindkettő ugyanazon a wifi hálózaton lóg, meg vannak adva a telefonon a szükséges engedélyek, akkor sem.
  Jó, akkor azt találtam ki, hogy szimplán átküldöm bluetooth-on a képeket. Haha, nem müködik. Marad a kábel. Bedugtam a kábelt, adatátvitel aktív, a tévé viszont nem látja a telefont! :W
  Leszedtem hát a tévére mindenféle fájlkezelőt, multimédia playert. Azért sem! Hát a f...om. :((
  Megoldás: számítógépre rámásoltam a telefon tartalmát, onnan átmásoltam egy pen drive-ra amit bedugtam a tévébe. Így már megnézhettem a képeket. Komolyan mondom, ez a modern technika fog a sírba vinni...

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 17

 • Támadnak a macskák

  Halihó!

  Eléggé pocsékul indult az idei év, legalábbis nekem. Kilátástalanság, csalódások, gyász váltotta egymást, de a sok rossz után felcsillant egy kis öröm is. Úgy néz ki, lesz cicánk.
  Szüleim macskái új apróságokkal örvendeztettek meg minket. A családdal átbeszéltük a dolgot, és úgy döntöttünk, befogadjuk a csemetéket.
  Arra gondoltam, jó lenne, ha segítenétek a névválasztásban. Ide a kommentekhez írhatnátok pár ötletet. Mivel még nagyon picik, nem tudni, melyik fiú, melyik lány, ezért bármilyen név jöhet. Itt van pár kép róluk: :)  Jack Hunter 3 hónapja 22

 • Piaggio élmények

  Halihó!
  Ott hagytam abba, hogy eladtam az Opelt, és vettem helyette ezt a kétkerekűt:

  Ez egy tipikusan semmilyen robi. Előröl bamba küklopsz, oldalról esetlen a nagy kerekeivel meg a nevetségesen felhúzott első sárvédőjével, hátulról meg a sztender okoz vizuális környezetszennyezést. Olyan motor, ami ha elmegy előtted, pár pillanat múlva már nem is emlékszel rá.
  Nem túl szép, nincs túl jó hangja, nincs túl szép színe. Olyan kis semmilyen. A külső azonban nem minden. Én speciel nagyra értékeltem, hogy minden nap rögtön indul, és egykedvűen teszi a dolgát. Voltak, vannak hibái, de semmi olyan ami a működését befolyásolja.
  Illetve volt itt egy gumicsere, amiről azt hittem, ráérek fizukor megejteni, de egyre jobban rázott, plusz esőben erősen a nulla felé tendált a tapadás. Első keréken ez külön élvezet, csak nem nekem. Nem ezen a gyöszön akartam megtanulni salakmotorozni, tehát megnéztem a típust és méretet. Amikor így, tüzetesebben átvizsgáltam a gumit, na akkor lepődtem meg igazán, majd rögtön rendeltem egy garnitúra 14-es abroncsot.
  Ezért, ni:

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 0

 • Napi vicces

  Halihó!

  Szeretek kijárni a pécsi vásárba. Ha hasznos dolgokat ritkán is, de annál viccesebb dolgokat annál inkább találni. Mutatom, kommentár nélkül:

  :DD

  Jack Hunter 4 hónapja 28

 • Kicsit a robogózásról

  Halihó!

  A szokásos "problémám": munkába kell járni. Tömegközlekedés az idősáv miatt kilőve. Bicajozni nem optimális, napi huszonöt kilométer, oda vissza ötven. Sok. Az Opelnek vége, de mégis járni is kell valamivel.
  Az Opel elment,( hatalmas szopás volt, nem kívánom senkinek, soha többet.) vettem az árából egy robogót. Őszintén szólva kicsit elbizonytalanodtam, tényleg akarok- e írni erről, ide. Amikor a Nissant mutattam be, kidöntöttem vele a kertkaput. Aztán motorikusan kérte a törődést, én hülye meg eladtam.
  Utána írtam az Opelról, hát megkotlott az is. Lehet nem kellene kísérteni a sorsot, és nem kéne írni a mociról, hátha ez is megkotlik. ;] Egy szó mint száz,ti tehettek mindenről. :D
  Amit azért sajnálnék, mert kezdem megszeretni a kis Piaggio-t. Miután a kezemben volt a pénz, feltúrtam a Marketplace- t és bosszúból szinte mindenkinek küldtem egy " ez még megvan?" Üzit. ;]

  Folytatás...

  Jack Hunter 4 hónapja 27

 • Ez még megvan?

  Ez még megvan? Mi az alja? Mennyit lehet alkudni?
  Hát halihó. Nagyjából ez a három mondat, amit ha látok/ hallok, ölni támad kedvem. Bizonyára ti is jártatok hasonlóképp, ha el akartatok adni valamit. Az alkuval nincs baj, alkudni mindig lehet, sok helyen szinte kötelező.
  A baj ott kezdődik, hogy nagyon sok értelmi fogyatékos van kis hazánkban, aki olvasni nem tud, köszönni nem tud, írni nem tud, ellenben kiváló fizikuma fitogtatásával próbálja helyettesíteni ebbéli hiányosságait.
  Nagyon elkeserít, hogy egy szépen,értelmesen megfogalmazott hirdetés amely tartalmaz minden szükséges információt, nincs még átfutva sem, ehelyett rögtön küldözgetni kell ilyen hülyeségeket.
  A másik elkeserítő dolog, hogy ez nem csak a Facebookra érvényes, hanem nagy általánosságban minden oldalra. Oké, itt -ott találni normális hirdető oldalakat, de ezek szinte mindegyike egy adott műfajt ölel fel, nem univerzális. Mint például a Hardverapro vagy a használtautó. Megkockáztatom, olyan hirdetőoldal, amire mindenfélét fel lehet tölteni és részletesen, aprólékosan fel lehet tüntetni mit szeretnél eladni, nem létezik.
  Az nem elég, ha szövegben leírod mit szeretnél eladni, mert arra a kutya nem kíváncsi.
  Valami olyasmit kellene kitalálni mint a használtautó hirdetési oldala.
  Ott aztán mindent ki lehet választani, mit szeretnél eladni és ebből kifolyólag pofonegyszerű rákeresni.

  Folytatás...

  Jack Hunter 4 hónapja 20

 • Ennyire jutottam az Opellel

  Halihó!
  Emlékeztek még rá? A guruló múzeum. A virágláda. Piroska. Vagyis, Pirosszka. De ez már plágium, befejeztem. Na, ez az:

  Kezelésbe vettem az öreg kotlát. Valahogy élveztem is, hogy minden hétvégére van fix programom. Először természetesen megkapta a kötelező olaj, szűrő, gyertyacserét.Aztán a belsejét ganéztam ki. Apukám, egy alapos porszívózás csodát tesz! Új nem lett, de látható és érezhető lett a végeredmény. Aztán letörölgettem mindent, ami műanyag és valaha hozzáért emberi kéz. Így már a kormány sem ragadt, és végre elértem azt, hogy nem úgy markolok rá mint a friss kutyagumira.
  Mondjuk sokáig nem örültem a patika beltérnek, mert pár nap múlva apró narancsszínű morzsák jelentek meg az ülésen. Meg a vállamon. Meg a sapkámon. Egen. A plafon öreg, málló, potyogó szivacsa.
  Beláttam, ez így nem maradhat. Először az volt a terv, hogy szimplán letépem a régi szövetet, majd felrakok valami másik anyagot. Az eredmény az lett, hogy jól teliszemeteltem az autót málló szivaccsal.
  Kicsit elkapott az agyfsz hogy a szép beltér pillanatokon belül össze lett cseszve, és az egész napos takarító, ápoló munkám tíz perc alatt csatatérré változott.

  Folytatás...

  Jack Hunter 5 hónapja 10

 • LG K41S: Hülye vagy,fiam!

  Halihó!

  Anyumnak kiválasztottuk élete első okostelefonját. Mivel végig hagyományos telefonjai voltak, ezért nem volt túl fontos a vas. Mégis lebeszéltem az olcsó kínai vackokról, amitől valószínűleg megundorodott volna egy életre az okoskütyüktől. Ez egy középkategóriás gép, már dadogás nélkül fut rajta a menü, jó nagy a kijelzője, és vállalható képeket készít a macskákról, ételekről. Mivel édesanyámtól mindig is távol állt a játék, így bőven elég a 3 GB ram, és ez elég az alapszintű hírolvasáshoz, receptnézegetéshez is a neten.
  A beköltözés rendben lezajlott, beállítottam egy egyszerű módot, megmutattam neki mit hogyan, és egész hamar belejött.
  Beállított magának csengőhangot, háttérképet, és megvolt az első videóhívás is Messengeren. Viszont eltelt egy hét, és észrevettem, hiába hívom, nem veszi fel, ugyanakkor rendben visszahívott. Pár alkalom után már gyanús lett, hát leruccantam hozzájuk a hétvégén, hogy miújs.
  Vonakodva bár de elmondta, hogy nem tudja felvenni a telefont. Mutatta is: Zárolt, sötét képernyőn kicsöng a telefon, de a képernyő nem éled fel. Csak a bekapcsoló gomb többszöri megnyomására ébred fel a készülék, viszont ha megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor elnémul. Tehát rezeg, villog a vaku, csak már nem csörög. Aztán a sokadik nyomogatásra feléled a kijelző, és lehet ostobán a hívást fogadni: a karika széléhez húzni az ikont, ami vagy sikerül, vagy nem. Inkább nem.

  Folytatás...

  Jack Hunter 6 hónapja 18

 • Eladtam a Nissant,és az autóvásárlás szépségeiről néhány szösszenet

  Halihó!

  Úgy alakult, hogy megszabadultam a Niszmonytól.

  Az utóbbi időben egyre több pénzt igényelt, ami a jelenlegi helyzetemben nem igazán engedhettem meg magamnak. Azzal kezdődött, hogy csikorogni kezdett a fék. Oké. Elkopott a jobb oldalán a pofa. De persze csak a belső, mert az úszónyereg szépen berohadt. Oké, kopó alkatrész, várható is volt, hiszen egy éve, mióta birtokomban van, ehhez nem nyúltunk hozzá. Szokásos alap dolgokat a vásárlás után, mint olaj, gyertya, szűrők, megkapta, a fék jó volt, jól fogott, minek piszkáljuk ugyebár.
  Kapott két pár pofát, körben át lett nézve a fék, ki lett cserélve a fékolaj nem volt nagy durranás, 14 ezer forint. Otthon megcsináltam apuval, ő hobbi autószerelő, tehát munkadíjat nem számolok.
  Ezután majd egy hónapig jött ment szótlanul. Egy szép napsütéses délutánon-dehogy volt szép, rohadjon meg. Kattogni kezdett a baloldali féltengely. Hurrá. Jól van, húszéves a szocska. Párban szép az élet, 60 ezer forint. Szintén családi programban kicserélve, nagyon jó. Aztán most nemrég munkaügyben járván, reggel, fagyott úton ajtókilincsel előre csúszva a kanyarban azon morfondíroztam, lám, a négyévszakos valóban nem túl jó téli guminak.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 116

 • Monitor vs tévé: miért drágább???

  Halihó!

  Unaloműzésképp bogarásztam csak a netet, hirdetésről hirdetésre ugorva, úgy valahogy mint amikor kirakatot nézeget az ember. Megakadtam egy piszok nagy furcsaságon, amit nemigen értek. Aztán, hogy neked is legyen olvasnivalód, gondoltam ide is teszek egy bejegyzést, hátha közösen kisütünk valami okosságot.
  Ha a címben szereplő kérdésre rögtön darálod a választ, hogy válaszidő, színhűség, frissítési frekvencia, betekintési szög miatt drágább egy monitor a tévénél, azt mondom, igazad van. De mi van akkor, ha két nagyágyú feszül egymásnak? Játszunk kicsit. Adott egy felső kategóriás OLED monitor, Dell Alienware AW5520QF [link]
  Főbb tulajdonságai az 55" képátló, 0,5 ms válaszidő, 120hz frissítési frekvencia.Plusz ugye a lenyűgözően élethű, vibráló színek. 1 220 000Ft az ára, nem írtam el, egymillió kétszáz húszezer Forint. Nagyon sok pénz. Még jó, hogy ez csak elméleti játék.
  Ellenfeléül választottam egy igen népszerű televíziót a felső polcról: LG OLED55A13LA
  [link]
  Főbb jellemzői az 55" képátló, 1ms válaszidő, 120hz frissítési freki. Az OLED technológiának köszönhetően szintén lélegzetelállító megjelenítéssel és árral: 334 990Ft.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 38

 • kibeleztem a karácsonyfát

  Halihó!

  Az elmúlt karácsony nem volt nagy szám, drága feleségem csak a véletlen folytán állított fát. Én ugye nem voltam vele, a fiunk már kirepült, akkor meg kinek, minek ugyebár. Azonban asszonykám szülei, és az enyémek is hasonló helyzetben voltak, ezért beterveztek egy közös karácsonyt. Tehát mégis lett fa, az ünnep kedvéért, egymásért. Na most ezért nem akarta költségbe verni magát, pár felnőtt miatt nem kell már nagy fa, elég valami apróság is. Nálunk amúgy régóta divat a karácsonyfa bérlés, úgy gondolom, ez talán a legjobb döntés abban az esetben,ha nincs kisgyerkőc a családban. Jó, mert élő és csodálatos illata van, ünnep végén meg nem kell kidobni, eltüzelni. Plusz, többször is felhasználható. De.
  Még december elején a garázsban, padláson pakolászva találtunk egy zsákba tuszkolt műfenyőt, amitől a tavaszi lomtalanításkor akartunk megszabadulni. Amúgy jó állapotban volt, sajnáltuk kidobni. Használni nem kívántuk, az előbb felsorolt indok miatt, azonban most kapóra jött. A bérléshez már késő volt, olyat már nem lehetett kapni, ami ideális lett volna, maradt tehát ez.
  Egy viszonylag egyszerű 80 centis műfenyőről van szó, annyi különbséggel hogy ehhez nem szükséges izzósor, mert optikai szálas.
  Kép nem készült róla, de valami ilyesmi:

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 12

 • normális böngészőt a tévére

  Halihó!

  Van egy Hitachi 55HAK5350 "okos"televíziónk. Ma kipróbáltam, milyen lenne filmet nézni rajta online. Alapesetben rá van kötve az asztali számítógépre, és azon keresztül szoktunk filmezgetni. Én, nagyeszű sündisznó, megpróbáltam feltalálni a spanyol viaszt, ha már "okos" a tévé, van benne wifi, fut a youtube, akkor mennie kell a böngészőnek is rajta. Nosza, le is rántottam az áruházból mindenféle nevenincs browsert, mert Mozillát, Operát, Chrome-ot még véletlenül sem lehet.
  Megy a böngetés, alap dolgokat meg is lehet nézegetni, e-mail, Logout, videómegosztók, eceterá. Nyilván nem lélegzetelállító a sebesség, de ez nem is az a felső kategóriás tévé. A távirányító kezdetleges irányítását hamar kiváltottam a telefonommal, majd kíváncsiságból megnyitottam az egyik sötét bugyrot, ahol ingyenesen lehet filmeket nézni. Ez az online filmek.me. Szándékosan nem link, mert vírusirtó nélküli készülékeken nem ajánlott a megnyitása. Kiválasztottam egy filmet, beküldött linkek megtekintése, katt, videó, katt, reklám. Eddig ismerős. Két sikertelen kattintás és reklám felugrás után indulni szokott a film. Persze, itt csak dobálta fel a reklámokat, de nem indult a tartalom.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 10

 • Végre otthon

  Halihó!

  Semmi extra, csak helyzetjelentés. Azért vagytok szép számmal, akik érdeklődnek kalandos kálváriám alakulása után, ez szép tőletek, köszönöm szépen. :) A szalámiexpressz rendben megérkezett, kis mutogatással, becsülettel derékba törve magyar, német nyelvet egyaránt.
  Ezúttal szeretném közölni azt is, hogy nem lett belőlem szalámi, sem egyéb feldolgozott élelmiszer, amit azzal bizonyítanék, hogy a szaláminak se keze, se lába, és egyáltalán nem tud ilyen hülyeségeket írni, mint énmagam, kinek ugyan megvan mind a négy végtagja, ellenben hiányzik egy kereke. :)
  Szóval épségben újra itthon, a több mint tízórás úttól kockás fenékkel, és megcsömörödve mindenféle harmonikás muzsikától, ugyanis herr Müller úrnak csak egy cédéje volt, azon belül pedig csak ez az egy műfaj. Ezt kellett hallgatni negyed tizenkettőtől éjfélig. Itthon minden változatlan, a ház nem dőlt össze, csak életem nőjét sikerült rajtakapni ahogy álommanóval hancúrozik. Csórikám úgy megijedt, hogy kicsi híján megölt. Látszik, hogy szeret a nyavalyás, na. Azért vágta hozzám két kilotonnával a párnát. Sikerült egyszerre rémültnek, dühösnek, és boldognak látszania. Lehet, telefonálnom kellett volna. :) Az ő baja, ha nem olvassa Logout-ot.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 7

 • vidáman indul az újév a szókeresőnek

  No komment :DD :DD :DD

  Jack Hunter 7 hónapja 11

 • Merengő

  Halihó!

  Azon gondolkodtam, miről is szól a karácsony. Eddig úgy gondoltam, hogy csak egy elgiccsesedett, kötelező felesleges ajándékosztással járó nyűg. Igen, volt hogy én is besokkaltam, és inkább hagytam volna a ...csába. Most döbbentem rá, hogy ennél sokkal több.
  Nem akarlak itt felesleges, elcsépelt frázisokkal untatni, hogy a szeretet ünnepe és hasonlók. Csak ahogy céltalanul bolyongtam a lelombozóan üres lakásban, ezer kilométernyire a szeretteimtől, a családomtól, akkor nyilallt belém, hogy valami hiányzik. Nincs konyhai sürgés, nincs esti fadíszítés, nevetés, hiányoznak a díszek, a fények, és még az összeszólalkozások is, amit valamely családtag próbál gyorsan elsimítani.
  Nézem a lepedőt, ami függöny gyanánt az ablakra van akasztva. Átszűrődnek rajta a színes lámpák fényei. Odakinn már sötétedik. Egy fiatal pár sétál odalenn, kézenfogva egy pici gyerkőcöt. Nagy bojtos sapkája ide-oda libben, ahogy játékosan ugrabugrál a szülei körül. Édesen csengő kacagása átszűrődik az ablaküvegen. Összeszorul a torkom, pislognom kell.

  Folytatás...

  Jack Hunter 8 hónapja 5

 • SEGÍTSÉG! Frissítve.

  Sziasztok! Nem hatásvadász cikket szeretnék írni, sokkal inkább ténylegesen segítséget szeretnék kérni tőletek!
  Németországban vállaltam munkát, ami nem volt épp túl jó döntés. Most hétfőn felmondtam, a szállót el kell hagynom még ezen a héten. Probléma csak annyi, hogy elhagytam a bankkártyámat, (azóta letiltásra került) Ismerősöm nincs, munkáltató nem tud/akar segíteni, így feltúrtam a facebookot utaztatóért. Hamar kiderült, hogy mindegyiküknél előre kell fizetni, amit persze megértek, csak nincs rá annyi keret, és hiába bizonygatom, hogy otthon kifizetem a teljes összeget, nyilván nem akarnak ilyesmibe belemenni. Leszögezem, hogy ezt teljesen megértem, nincs harag.
  Kitettem hát a "németországi magyarok"csoportba egy bejegyzést, Mügelnből mennék haza Mohácsra, hátha van valaki akinek útba esem.
  A SEGÍTSÉGKÉRÉS:
  Most, csütörtökön éjfélkor jelentkezett egy illető. Milan Litaknak hívják, kék Skoda kombi a profilképe.

  Folytatás...

  Jack Hunter 8 hónapja 41

 • Karácsonyi jókívánság zanza

  Hát, sziasztok. Csak beállnék a sorba, és szeretnék én is boldog karácsonyt kívánni. Úgy általában mindenkinek, de szeretnék kiemelni néhány fórumtársat, akinek külön is. Whbear- nak akivel pompás dolog üzletelni. Az ukrán, orosz? leírhatatlan nicknevű linux pingvin logójú kakolookiyam aláírású embernek, akinek küldtem egy hibás LG tévét, és volt olyan kedves, hogy nem reklamált az elmaradt távirányító miatt. Kifelejtettem, bocsánat!
  Aztán itt van még Kisduck aki szinte minden témában jártas, és sokszor hasznos dolgokat ír. Eastman, a csodálatos mesélő. Agyturbina, az ausztrál különc, a sajátos humorával. Algieba, aki csodás képeket lő, és mostanában úgy tűnik, sikerül megbirkózni a démonjaival. Kitartást! A Wikipédia harcos Balázs, akinek szintén sok sikert kívánok. Itt van még Petika, aki hatalmas segítséget nyújtott külföldi dolgokban. Köszönöm! Aztán a Mercihuszár Lalikirálynak is kijár a plusz. Bitpork, aki mostanában egyre kevesebbet főz, kétségbe taszítva engem is, hisz mindig lehetett lopni tőle ebédötletet. Hol vagy, hová tűntél? Nem maradhat ki Bacsis sem, aki számomra felfoghatatlan erőfeszítéseket tett, hogy bemutassa antik számítógépeit. Megvan még a kék Suzuki?
  Bkercso,Vakegérke, nektek is kellemes ünnepeket! Sosem ismertelek igazán, de mindig élvezettel olvastam a cikkeiteket! Käytöskukka, veled mizújs? Hová tűntél? Írhatnál még vicces sztorikat, vevő lennék rá! Krizmo, neked rengeteg macskát köszönhetek. Szóval, köszi!

  Folytatás...

  Jack Hunter 8 hónapja 4

 • Telekomos tanácstalanság

  Sziasztok!

  Épp most futottam bele egy olyan érdekes dologba, amit nem értek. Van egy régi telekomos előfizetésem hűségidő nélkül. Vettem egy készüléket, hozzá korlátlan netet belföldön, roamingban ez 16 gb .A hűségidő lejárt, csak a szolgáltatást fizetem már. Ma jött egy sms, hogy a netből már csak 3 gb felhasználható.

  . Mondom jó, utánanézek. Beléptem online a telekomhoz (android11 legfrissebb firefox) ahol érdekes módon azt írja,hogy nincs megjeleníthető számla.

  Morcos lettem, felhívtam a Telekom ügyfélszolgálatát. Érvénytelen szám!

  Folytatás...

  Jack Hunter 8 hónapja 14

 • Internet függőség

  Sziasztok.

  Nemrég munkát vállaltam Németországban. Sajnos elhúzták a mézesmadzagot, a fele sem valósult meg, amit ígértek. De csak pozitívan, legalább megpróbáltam, és a vesémet sem szedték ki. :)
  Szállón lakunk, ami szintén hagy kívánnivalót maga után, mosógép, függöny, lámpabura nincs, de legalább nem ázik be a lakás. Klasszikus panellakásban lakunk hárman, két ismerősöm és én.
  Igazából olyankor lehet megismerni az embereket, ha huzamosabb ideig egy fedél alatt lakunk velük. Ha minden jól megy, az ismerősökből barátok lesznek. Rájöttem, olyan apróságok mélyítik el a kapcsolatot, mint például az első fürdőszobai rányitás a másikra, az első közös étkezés, az első közös alvás. Először persze kínos, sűrűn kérünk egymástól bocsánatot, megy az udvariaskodás, az előzékenység ezerrel. Később már összecsiszolódunk, ha minden jól megy, és megtanulunk együtt élni.
  Az ember elengedni magát, önmaga lesz, felveszi az otthoni szokásokat, vagyis visszazökken minden a megszokott kerékvágásba. Na és ilyenkor ismerszik meg igazán az ember.

  Folytatás...

  Jack Hunter 8 hónapja 24

 • Németországi munkavállalás 3

  A munka

  Halfeldolgozó üzem. Két műszak, állandó délutános, vagy éjszakás lettem. Nem tudom, du.3 tól éjfélig tart a meló. A munka nem rossz, a szag elviselhető, és bár átlag -4 fok van a csarnokban, nem fázok, mert biztosítanak jóféle ruházatot, és amúgy is pörgős a meló.Igazából a pénz ami csábító volt, 1500 euro kézbe, tisztán, a valóság 900 euro környéke. Hááááát...
  A bejárással nincs gond, jó emberekkel vagyok körülvéve, mindenki segítőkész, német szót csak elvétve hallani. Viszont csak egy szünet van, ez egy órás, fél nyolctól fél kilencig. Szünetkor fertőtlenítés, majd át kell öltözni a melósból utcaiba, majd szünet végén újra be kell öltözni, fertőtleníteni. A csarnokba bevinni nem lehet semmit, még egy üveg vizet se. Ha ki akarsz menni pisilni, inni, szintén öltözködni, fertőtleníteni kell. Abszurdum. Szekrényem egyelőre nincs, viszont nyíltan szóltak, hogy azokat a cuccokat, amit nem kell mosni, mint a bakancs, kabát, dugjam el, mert lopnak. Egyre jobban az az érzésem, hogy ez a hely az itteni viszonylatokban a legalja kategória, amit direkt nekünk, bevándorlóknak tartanak fennt. Megbántam? Talán. Azért kitartok még, hátha jobb lesz.

  Jack Hunter 9 hónapja 17

 • németországi munkavállalás 2

  A szállás

  Sziasztok ismét.
  Köszönöm az előző cikkhez írt jókívánságokat, tanácsokat! Tegnap, este hét után megérkeztünk a szállóra, Marschwitz-ba. A több mint tíz órás út után nem volt hangulatom jobban körülnézni, csak felcuccoltunk gyorsan, egy gyors zuhany, aztán pihi.
  A szoba nem nagy szám, olyan 3x4 méter, sarokban elrekkentve egy zuhanyzó mosdóval, wc vel. Egy szekrény, két ágy. A szoba elég rendezett, nincs lepukkanva, teljesen élhető, panelhangulatú. Egyelőre egyedül vagyok, a jó hír hogy a szomszédos szobában vannak az ismerősök. Ma reggel alkalom nyílt jobban körülnézni. A konyharész közös, és eléggé piszkos. Jó hogy hoztam kotyogóst, meg kávét, így a szokott módon indulhatott a nap.
  Van wifi, de tévé, rádió nincs. Nem baj, hoztam egy pc 2.1 et is ...
  Kicsit szétpakoltam, beszéltem pár szót a helyiekkel, meg a szállásadókkal. Mind beszélik a magyart, szóval itt sincs gond. Most várom a főnök hívását, hogy megbeszéljük a munkába állást, addig főzök jó kis zacskós levest.
  Bolt itt a környéken sajnos nincs, különben is, nemigen akaródzik kimozdulni, mert szakad a hó. :)

  Jack Hunter 9 hónapja 9

 • németországi munkavállalás

  Az előkészületek

  Sziasztok.
  Lehetőségem nyílt külföldön, Németországban munkát vállalni egy élelmiszer feldolgozó üzemben.
  A következőkben szeretném megosztani veletek az élményeimet, milyen is ez az egész, hogyan zajlik, mik a teendők. Valószínűleg több rész lesz, az előkészületektől a munkavégzésig. Pusztán szórakoztatási célból, illetve mankónak, ha még nem tudtál dönteni. Mivel most élem át az egészet, ezért apródonként, fejezetekben próbálom leírni a tapasztalataimat.
  Szóval,az előkészületek. Bevásárlással kezdődik, legalább egyheti hideg élelmet érdemes összekészíteni, de a romlandókat lehetőleg kerüljük. Készüljünk fel rá, hogy anyagilag jobban-kevésbé meg fogjuk érezni. Előnyben a készételek, konzervek, szárazáru, borsó, bab, lencse, hagyma, krumpli, tésztafélék, szószok, alapporok, fűszerek, só, bors.
  Mindenre is érdemes gondolni, az élelmiszereken kívül még szükség van némi papírárura, úgymint zsepi, eü.papír, papírtörlő, szalvéta.
  Aztán mosogatószer, mosópor, tisztítószerek. Szükség van még egy lábosra fedővel, tányér, egy kisebb és egy nagyobb kés, villa, kanál. Viszont túlzásba ne essünk, legyen a limit egy utazótáska. Ebből érdemes kettőt beszerezni, vagy bőröndöt, amelyik szimpatikus.
  A második tárolóba mehet a ruhanemű. Érdemes melegebb cuccokból többet pakolni, odaát hidegebb van.

  Folytatás...

  Jack Hunter 9 hónapja 33

 • Foxpost kaland

  Sziasztok!

  Most először használtam ezt a szolgáltatást, csomagot vettem át. Alapvetően idegenkedtem tőle, mert szépen telitűzdeltem magam előítéletekkel. Bebeszéltem magamnak, hogy bonyolult, kényelmetlen, újabb úri huncutság, csak nyűg, de trendi, úgyhogy menő. Azért sztárolják ennyire. Különben is, jobb szeretem embertől átvenni a csomagot, nála lehet reklamálni.
  Amúgy meg úgy rohan előre ez a nyomorult világ, hogy szinte minden héten jön valami újdonság, tessék engem békében hagyni, engedtessék meg nekem egy kis konzervatívság. Szóval ha csomag, akkor posta, vagy pick-pack pont. Néha futár. Csóközön. De mi van akkor, ha nagyon kell valami, és az eladó ragaszkodik ehhez a megoldáshoz? Két lehetőség: segget csinálsz a szádból. Nem az én műfajom, bár ez is egyre jobban dívik, azért nem állok be a sorba. Másik lehetőség, beadod a derekad.
  Legyen. Hallod, azért volt bennem rendesen félsz, komolyan, mint az első randinál. Előre láttam, csak tanácstalanul állok az automata előtt, és szégyenszemre segítséget kell kérnem. Ezt nagyon utálom, szóval a feszkó mellé még jó adag agresszivitás is párosult. Két napig gyűlt, forrongott bennem az ideg, aztán mikor jött az e-mail, a sejtéseim kezdtek beigazolódni. Kódot kell pötyögni, vagy QR kód. Anyád.

  Folytatás...

  Jack Hunter 9 hónapja 18

 • eMag csomagküldés:ezmiez?

  Sziasztok.

  Alapvetően nincs bajom az internetes rendelésekkel. Az eMaggal sincs bajom. Tudom hogy akció, hogy futármizéria, hogy összeolvadás, ezért most minden összekutyulimutyuli. Megértem. Én meg gondolom rátettem egy lapáttal a kuponkedvezményemmel. Tulajdonképp nem panaszkodni szeretnék, csak fura az egész, állok mint borjú az új kapu előtt.
  Rendeltem egy raktáron lévő gőztisztítót. Rendeltem hozzá pluszban ugyanattól a forgalmazótól hozzávaló pótfejet, ami szintén raktáron volt. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert ha különböző forgalmazótól rendelünk, előfordulhat olyan anomália, hogy egyik csomag késik, vagy épp nincs raktáron, nyúlik a kiszállítási idő. Nade. Utánvétes GLS rendelés leadását követően meg is kaptam az emailt, felvették a rendelést, hurrá. Két napos kiszállítási időt adtak meg, hurrá. Következő email, csomag összekészítve,átadva a futárnak, hurrá. Ja nem. Az van benne, hogy részleges kiszállítás folyamatban. Mi??? "Csomagja egy részét átadtuk a futárszolgálatnak"

  Folytatás...

  Jack Hunter 9 hónapja 25

 • Pukk!

  Mondta a kétéves Lg tv, és örökre kihunyt.
  Szia mindenkinek. Ma délelőtt kapcsoltam be mindent, némi zenehallgatás céljából, ment a pc, kattant a relé az erősítőben, méla buff a mélynyomótól, bevillant a tévén a logó, aztán meg egy hangos, éles pukk a tévéből, némi tűzijáték kererében, amitől frászt kaptam. Sebtében áramtalanítottam az elsötétült képernyőt, majd miután láttam hogy nem füstöl, nem akaródzik kigyulladni, hát nekiálltam szétkapni, mi is volt ez.
  Levettem a hátulját, elsőre semmi tragikus, némi szösz, por, de koromnak, melegedésnek, szétnyílt elkónak nyoma sem volt.

  Jobban megnézve azonban látszik, mi szállt el:

  Ez a tápegység rész, ezen belül pedig ez a kék bogyóc:

  Meg lehet javítani, de mivel benne van a korban, váltja egy másik, készülék.Béke poraira.😢

  Jack Hunter 9 hónapja 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.