2023. június 10., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Villanyautózás, kicsit másképp

  Halihó!

  Valahol jó dolog, hogy próbálunk leszokni a fosszilis energiahordozókról, ugyanakkor nehéz és macerás az átállás. Akkumulátort gyártani majdnem ugyanolyan környezetszennyező, plusz van egy viszonylag rövid kihordási ideje, ami után egyelőre csak veszélyes hulladék lesz.
  Kicsit nevetségesnek gondolom, hogy közel háromtonnás monstrumokkal próbáljuk megmenteni a bolygót, amiben nagy százalékban egyedül ülünk. Hátra meg inkább ne üljön senki, úgysem fér el kényelmesen, ha meg mégis, a dizájn miatt olyan érzés ott tartózkodni, mint egy döcögő liftben.
  Aztán még ott a hatótávpara, amit úgy próbálunk ellensúlyozni, hogy óriási akkut építünk az autóba, amitől még nehezebb lesz, még többet fogyaszt, még több idő feltölteni, és még drágább lesz. A gyerekcipőben járó töltőhálózatokról meg ne is beszéljünk.
  Van megoldás? Van megoldás. Két szó: cserélhető akkupakk.
  Az ötletem a következő: Az elektromos autókban általában a padlólemezbe van szerelve az akkumulátor. Ezt kellene egy egyszerű fiókmechanikával kihúzhatóvá, cserélhetővé tenni. Hasonlóképp, mint az elektromos targoncáknál. Szakképzett személyzettel megoldhatóvá lehetne tenni az egyszerű, gyors, biztonságos akkucserét, amit a már meglévő benzinkutakon lehetne tárolni, tölteni, cserélni.

  Folytatás...

  Jack Hunter 4 napja 53

 • Picasa fotótömörítés beállítása de hogy?

  Halihó!

  Van egy csomó kép a gépemen, és mint sokan, én is a Picasa-t használom. Utóbbi időben szemmel láthatóan csökkentek a képméretek, aminek örülnék, de a minőség is drasztikusan csökkent. Most töltöttem fel ismét egy csokor képet a gépre, és vissza akartam nézni. Jobb oldalt alul lehet látni,hogy pörgeti a képeket, majd egy üzenet: a Picasa tömöríti az adatbázist hogy spóroljon a hellyel. De én ezt nem kértem! Nekem nagyon jó, ha 16 megás egy kép, szeretem látni a részleteket, szeretek belenagyítani. Próbáltam a programnak ezt a funkcióját megkeresni, sikertelenül. Rákerestem a neten, igazából semmi érdemleges. Úgyhogy megint csak ide jövök, hátha van valakinek ötlete, nagyon megköszönném. :K

  Jack Hunter 4 napja 4

 • Napi cuki: hány macska van a képen?  Jack Hunter 1 hónapja 26

 • Mitől lennél különb?

  Te. Te gőgös, pökhendi, gyarló ember! Te, aki már kölyökkora óta megkapott mindent. Akinek a gazdag papa-mama a segged alá rakott mindent, mit megkívántál. Aki a legjobb iskolákba jártál, de inkább mellé, és élvezted a felhőtlen életet, hajhásztad kisded örömeidet. Tanulmányaiddal sem akkor, sem most nem foglalkoztál, hiszen a papa úgyis elsikált mindent.
  Hiszen te vagy a szemük fénye, igaz? Az egész eddigi életed ilyen felelőtlen, csillogó pompa, amit oly fontosnak tartasz, de valójában üres és jelentéktelen.
  Halmozod az élvezeteket, lubickolsz semmi kis sikereid fényében, felelőtlenül habzsolod az életed, és azt gondolod magadról, hogy te vagy a legfontosabb, legkülönb, legjobb ember a világon. Hiszen mindened megvan, mindent elértél amit csak akarsz, amit meg mégsem, úgyisa megveszed.
  A felső tízezerrel lógsz. Gúnyolódsz, kineveted és lenézed az egyszerű, együgyű embereket, akik a két kezükből élnek, hulló vakolatú házakban, huszonéves autóval, sok gyerekkel, és annyi fizetéssel havonta,amit te egy éjszaka könnyedén elversz a klubban.
  De ők is érző lelkű emberek. Jusson ez eszedbe akkor, amikor kiszállsz a nemrég vásárolt autódból, aminek kilenc számjegyű árát még te is megérezted. Puha bőr cipőd, ami valószínűleg egy olyan állatból készült, ami fajának utolsója volt, halkan surrog az aszfalton.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 hónapja 12

 • Munkahely váltás a semmibe

  Halihó.

  Kihúzták alólam a szőnyeget. igaz, nem csak én álltam rajta, hanem még huszonhét ember. Becsődölt a cég, menjen ki merre lát. Jó, persze, voltak előjelek. A termelés és a bérek folyamatos csökkenése, pletykák, információmorzsák.
  De nemigen foglalkoztunk vele, volt már ilyen, aztán jött is megrendelés, lett munka, ment minden tovább. Hullámvölgyekben dolgoztunk, de szerettem csinálni, és most is szeretem. Viszont pénzből él az ember, ezért egyszer már próbáltam mást találni, így kerültem ki külföldre, ami csúfos kudarcba fulladt.
  Alig hogy hazajöttem, vissza is hívtak. Kicsit vacilláltam rajta, de a semminél a rossz is jobb, úgyhogy visszamentem. Év elején már kezdődött megint a lejtmenet, szabadságolások, leállások. Keresgéltem mást, de mindig halogattam, most ezért nem, most azért... Mindenesetre elindítottam egy targoncás tanfolyamot, biztos ami biztos.
  Aztán a mai napon megcsörrent a telefon. Szabadságon vagyok, látom hogy a főnök hív. Gondoltam nem tud valamit, vagy kíváncsi valamire. Nem erről volt szó. Következő hetet még ledolgozzuk, aztán két-három hónap fizetés nélküli mindenkinek. Először nem akartam elhinni, pedig sajnos de.
  Két szék között a pad alá esete, mert a targoncásom még nincs kész, de munkahelyem sincs már. Nehezen mozdulok, még nehezebben ismerkedek meg új emberekkel.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 104

 • Mennyi aljasság...

  Halihó.

  Nem akartam elrontani senki ünnepét, ezért nem is hozakodtam elő vele mostanáig. Egyszerű, de annál kiábrándítóbb sztori, pont a húsvétról.
  Szóval, tavaly, ünnep előtt utolsó munkanapkor minden dolgozó kapott egy kis ajándékot. Semmi extra, egy tálca tojás, meg alsópolcos bor. Nem az a műanyag flakonos tablettás lötty, annál azért egy fokkal jobb. Igaz, a tojás sem volt különb, hófehér, tápos, nem túl jó minőségű volt. Azért örültem neki, mert sütibe meg festeni elmegy, és az itóka is fogyasztható volt.
  Viszont sokan háborogtak, hogy mi ez a szar, meg jó lesz a disznóknak.Főnök úr persze berágott a nem titkolt elégedetlenség miatt. Nem mondta, de elég komor képet vágott. Azt is mondta, hogy akinek nem kell, hagyja itt. Persze mindenki elvitte. :U
  Ennyiben maradtunk, aztán jött a mostani húsvét. Meg is lett a böjtje, mert nem is kaptunk semmit. Jöttek persze megint a sopánkodók, hogy bezzeg tavaly mennyi mindent kaptunk, idén meg semmit, még egy kis sonkapénzt se...
  A leghangosabbak azok voltak, akik tavaly teli tüdőből leszarozták azt a kevés kis ajándékot is, és naná, hogy mindenfélének elmondták a céget, hogy milyen sóher, kapzsi semmirekellő a főnökség, csak nem ilyen szavakkal. Franc se érti, ha kapunk, az rossz, ha nem, akkor miért nem. :F

  Jack Hunter 2 hónapja 41

 • Miért kell annyira bömböltetni a zenét?!

  Halihó!
  Itt az eheti nyár, süt a nap, jó idő van. Mindenki máshogy érzi jól magát, a kedvencem a racsing-men aki az utcánkban lakik.Na, őt előbb lehet hallani mint látni.
  Általában már három házzal arrébb lehet hallani, hogy ő bizony közeledik. Egy jobb napokat látott német kompakt, amiben egy bézból sapkás teszkós napszemüvegben feszítő egyén a sofőr. Kormányt szigorúan egy kézzel, déltájt fogja, másik kéz vagy a tetőt tartja, vagy az ajtót fogja, hogy ki ne essen a helyéről. Merthogy hátul szól a mini sziget fesztivál, a tökig lehúzott ablakokon ömlik ki a basszus.
  Magát a zenét nem is lehet igazán hallani, csak egyfolytában a DÜCC-DÜCC-DÜCC de úgy, hogy hullámzik a hátsó ablak, a rendszám meg két kézzel kapaszkodik a csomagtartóba.
  Rendszeres látogatónk az utcában, és mivel alig megy hússzal, jól lehet látni a két élénksárga füldugót a fülében.Noooormááális???? :F
  Nemrég leintettem, rendes ember módjára megdicsértem a "hangtechnikát" és megkértem rá, hogy vegyen vissza a decibelből, mert itt több családos ember is lakik, vannak picik, akik ilyenkor alusznak.
  Racsing-men megígért mindent is, de valószínűleg nem hallotta igazából, miről lenne szó, mert ugyanúgy nyomja az ingyenbulit mindenkinek.
  Másodjára is próbáltam szólni, de már meg sem állt. Igazából nem tudom mit kéne csinálni vele, már ott tartunk, ráhívom a rendőröket. Le is videóztam a mutatványt, biztos ami biztos.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 15

 • YouTube a háttérben,reklámmentesen.Így:

  Halihó!
  Nagyon sokan hallgatunk még mindig a nagy piroson zenét, és nincs is annál bosszantóbb, ha a buliba beleordít egy prosztatagyógyszer reklám. :)
  Aki nem akar előfizetni a prémiumra, és nem szimpatizál a szürkezónás Vanced-del, annak is van egy kiskapu.
  Totál ingyenes, és viszonylag egyszerű, plusz szinte nem is kell letölteni semmit. Még az eszközt sem kell meghekkelni. Ezt a módszert használom számítógépen és telefonon egyaránt. Tehát Win10-en és Android 12-őn is működik, egyéb oprendszeren nem próbáltam.
  Böngészőnek Firefoxot használok, ez fontos, mert ehhez lehet letölteni az uBlock reklámblokkolót. Jobb felül három pötty, kiegészítőkezelő, és ott le lehet tölteni, majd engedélyezzük. Egyéb böngészőnél is lehet próbálni, hátha van valami hasonló.
  Ezután már semmi más teendők nincs, mint megnyitni a YouTube -ot a böngészőben. Újra nyissuk meg a három pöttyös menüt, és kapcsoljuk be az asztali oldal megjelenítését. Persze ezt csak telefonon kell.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 21

 • Renault Megane II mélynyomó bekötése

  Halihó!

  Végre eljött ez a pillanat is. Ugyan van a kocsi ajtajaiban négy Macrom 13 cm mélyközép, amit az autórádió hajt. Szól, és ha kell dübörög is, de hiányzott az a kis plusz. Hangerőben sem volt túl acélos, főleg feltekert basszussal hiányzott belőle a kakaó. Hiába, a fejegység nem erre való.
  Egyre jobban zavart a jelenség, jön a jó idő, letekert ablakokkal egész egyszerűen élvezhetetlen volt a zene. Az meg különösen bosszantó volt, hogy a mélyláda meg ott vigyorgott a szekrény tetején.
  Számtalanszor nekifutottam a projektnek, de sehogy sem tudtam átmenni a kocsi tűzfalán. Kerestem egy lyukat, egy rést, egy dugót, ahol átfűzhetem a kábelt, de nem találtam, pedig kerestem alul, felül, belül, mindenhol. Ezzel amúgy nem voltam egyedül, ugyanis a kocsi vizsgálata közben észrevettem egy befűzött kábelt.
  A hátsó hangszóróra volt mókolva, és a csomagtartóba vezetett. Szerencsétlen valaki talán azt gondolta, majd a fejegység kihajt egy passzív szubot. :W
  Kerestem neten, videókat néztem, robbantott ábrákat vizsgáltam, hiába. Furkálni nem volt merszem, biztosítéktáblába nem akartam drótot fűzni( sajnos vannak ilyen elmebetegek is!) maradt a csalódás. Eddig.
  Merthogy panaszkodtam a melóhelyen is, és az egyik kolléga adott egy frankó tippet. Itthon meg nekiláttam, és sikerült. Na ezt szeretném bemutatni most, hátha vannak itt olyanok, akiknek hasonló gondjuk van.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 8

 • Van veszélyesebb a büntetőfékezésnél? Van.

  Halihó.
  Írhattam volna címként azt is, hogy ne ölj meg! de nem akartam hatásvadászkodni.
  Néha motorral járok, néha kocsival. Most az utóbbival jöttem épp hazafelé, vettem pár cuccot, ami sehogy sem fért volna el a robeszon. Fél három magassága, az időjárás tökéletes, az út minősége pocsék, jó magyar szokás szerint. Nem volt hova sietni, nyolcvan körül kacskaringóztam dombnak felfelé, amikor a kanyar után utolértem a menetrend szerinti járatot.
  Valami nagyigmándi brikettel működött, olyan szépen füstölt, és amúgy sem szoktam, meg ezért sem mentem a seggébe. Ismertem az utat, hosszú kaptató, tetején kanyar, utána le egyenesen, ott meg tudom előzni. Mögöttem sem volt senki, úgyhogy türelmesen poroszkáktam utána hatvannal.
  Úgy néz ki, észrevett a buszos bácsi, mert előzékenyen kicsapta az irányjelzőt jobbra, hogy mehetek.
  Te tudod komám, elvégre hivatásos sofőr, adott esetben akár ötven ember életéért is felel, meg amúgy is magasabb mint én, biztos jobban belátja az utat. Ezeket gondoltam én, miközben szúrtam a Meginnek egy rettenetest, hogy akkor gyí.
  Teljes mellszélességgel áttértem a szembe sávba indexxel, ahogy illik, és elkezdtem a manővert. A b oszlop már a busz hátsó kerekénél, amikor mit ad az ég, jön velem szembe egy t4 transzi. Ja, lejtőn lefelé még a kecskeszar is gurul, a tempóját látva esélyem sem volt befejezni az előzést, még ha az egynégy helyett sugárhajtómű is lett volna a gépház alatt.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 39

 • A tökéletes hangzás,de miért kerül több millióba?

  Halihó!

  Elképesztő dolog. A boga Úristennek se tudok nyugton maradni, mindig vágyom a jobbra, szebbre. Még ha anyagilag megengedhetném magamnak, akkor oké, de mit ugrálok ha egyszerű átlagfizetésből éldegélünk?
  A történet ott kezdődik, hogy mániákusan szeretem a zenét.
  Van egy középszerű, saját elképzelés szerint kialakított házi mozi rendszerem, aminek a szíve egy Onkyo erősítő. Mivel használtan vettem, és napi szinten nyüstölöm, nem átlagfelhasználói szinten, hát várható volt, hogy megkotlik.
  Megtörtént. Lezuhant a körbe-körbe helikopter, illetve csak jobbra-balra császkál szárnyaszegetten. Magyarul, elment az 5.1, csak sztereó van, az is csak csínján. Mert gondol egyet, és kikapcsol. Ráadásul eközben egy nagyot fingik a hangszórókba, amik ezt nem szeretik.
  Nem félek a csavarhúzótól, barátom a Youtube,apukám meg finommechanikai beütéssel megáldott erősáramú képzettséggel rendelkező ezermester, szóval uzsgyi neki, megberheljük. Ja. Ahogy Móricka elképzeli. Merthogy amit csak beteg lehetett, az kimértük, és minden jó, és mégsem. Relék, tranzisztorok, toroid, pufferkondik, kábelek, kötések, forrasztások.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 19

 • Android frissítés x995 Max

  Halihó!
  Van egy elég régi navigációm, WayteQ X995 max. Valami négyes android vánszorog rajta. Arra gondoltam, letölthetnék rá egy újabb verziót, de a neten nem találtam érdemi találatokat, nyilván biztonsági okokból. Azért csak óvatosan merném feltenni a kérdést, érdemes rámókolni egy frissebb androidot és hogyan, vagy az 1gb rammal ez amúgyis mindegy, és inkább dobjam el?
  Köszönöm előre is az ötleteket.

  Jack Hunter 3 hónapja 1

 • 170 Forintos csokiból 30 ezres

  Halihó!

  Nem találtam fel az évszázad bizniszét, sajnos nem is nyertem promócióba, inkább én fizettem majdnem.
  Délutános műszakba indultam, kicsivel korábban mint szoktam,
  mert előtte még be akartam ugrani a boltba. Kaptam is mindent, amit szerettem volna, hamar is végeztem, a nap sütött, jó idő volt,
  a kocsi is pöpec, szóval jókedvűen berámoltam mindent a verdába, és megjutalmaztam magam egy szelet Vadász csokival.
  Kényelmesen furikáztam be a melóba, forgalom nincs, süt a nap ezerrel, jóízűen majszolgatok. Tiszta chill.
  Jön a falu, vissza négy, ötven felett kicsivel gurulok.
  Falu közepén integet a yard.
  Hurrá. Üres, index, szolid fék, ablak le. Jónapot-jónapot közúti ellenőrzés, fogyasztott-e alkoholt. Naná hogy nem. Akkor fújjunk egy szondát. Fúj, síp. Hopp, 0,1 ezrelék.
  Ne már, tényleg nem ittam! Na mégegyszer. Fúj, síp, akkor is. Akkor 30 ezer uram. Gondolkodok, bakker, lehet a csoki? Hát az. Kézzel lábbal magyarázkodok a rend őrének, itt van még a papírja, mutatom, likőrös, csak nem tudtam. Rámnéz, nézi a csomagolást, megint rámnéz. Végül azért csak elenged, megúszom egy ejnye -bejnyével. Megígérem neki, nemhogy csokit, de ezentúl semmit sem fogok a kocsiban fogyasztani. Még levegőt se, ha nem muszáj. :) Mindenesetre megvan a tanulság, ezentúl el kell olvasni, mi van a csomagoláson, mert nem mindegy, hogy rum vagy aroma. :D

  Jack Hunter 4 hónapja 29

 • Használati útmutatót az okostelefonokhoz!

  Halihó!

  Adott egy idősebb hatvanas ember, és élete első okostelefonját próbálja használni. Na, ő az édesapám, aki amúgy sem szereti használni ezeket a kütyüket, de mégis muszáj, mert valamilyen szinten már rá vagyunk szorítva.
  Netbank, online számlák, ügyfélkapu, email, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Tök meglepő, hogy ami egy tapasztalt, soktelefonos átlagembernek tök egyszerűen megoldható, könnyen átlátható dolog, az mennyire nehézkes annak, aki most először kóstol bele.
  Sajnos teljesen valószínű, hogy csalódások érik, és hamar elmérgesedik a helyzet, annyira koplex manapság egy egyszerű telefon is. Bajban vagyok én is, aki segítene, mert fogalmam sincs, hogy tanultam meg.
  Csak használom nap mint nap, rutinosan, egyszerűen. Mégis, hogy magyarázzam el, mi is az a Google"Wallet"? Vagy a "Lens"?
  Hogyan mutassam meg, hogy mikor kell röviden, vagy hosszan nyomni valamit, hogy bizonyos további funkciókat el lehessen érni? Tegye fel a kezét az, aki így kapásból tudja egy Xiaomi eszközön hol lehet beállítani a hívószám kijelzését!

  Folytatás...

  Jack Hunter 4 hónapja 8

 • elhunyt Ken Block

  Halihó.

  Boldog új évet, mi? Erre másodikán ez a hír fogad. Szerettem a videóit, különösen amit a Scaniával művelt, az tényleg durva volt. Három gyerkőcöt hagyott maga után. Hát, nyugodjon békében. :(
  [link]

  Jack Hunter 5 hónapja 5

 • Kedvenc főellenségeim

  Halihó!

  Ünnepekkor együtt volt egy kicsit a család, így elővettük a jó öreg Xbox S-t. Nem volt valami túl nagy gémercsata, inkább csak ökörködtünk, meg beszélgettünk. Így jött elő hogy kinek mi a kedvenc játéka és miért.
  Nálam az abszolút első helyet a Far Cry 3 foglalja el évek óta.
  Nyílt pályás lövöldözős játék a történet egyszerű de nagyszerű. Pár fiatal elmegy bulizni egy szigetre, hogy megünnepeljék a frissen szerzett pilótajogsit. Apró bökkenő hogy pont egy drogkartell szigetére utaznak.
  Természetesen az egész bagázs fogságba kerül, két embert kivéve, Jason Brody és a bátyja látszólag megmenekül.
  Mikor már biztonságban érzik magukat, Vaas Montenegro színre lép és a bátyót nyakonlövi, aki a kezünk között hal meg. Bár lehetősége lenne rá, Vaas mégsem öli meg Brody-t inkább futni hagyja, és szabályos embervadászatot rendez kutyákkal, helikopterrel, ahogy illik.
  Brody személyében játszhatjuk végig a játékot, aki ugyan eléggé sportos figura, mégsem egy tipikus hős. Azonban az őslakosoknak hála mégis azzá válik. Személyes bosszúvágy fűti, lassan kiismeri magát a dzsungelben, és egyre ügyesebb lesz.

  Folytatás...

  Jack Hunter 5 hónapja 15

 • Karácsonyi macskalopás

  Halihó!

  Anyumék harmadik szomszédja újfajta hagyományt vezetett be Jézus születése alkalmából. Hogy az elején kezdjem, ünnepekkor, meg amúgy is, összejár a család, én lehoztam bátyusékat a fővárosból anyuékhoz, anyumék meg elhozták a másik bátyust Vas megyéből, a harmadiknak meg van kocsija, saját eszközzel jött le, hogy egykupacban legyünk kicsit.
  Igazából azzal a hátsó szándékkal jöttünk, hogy megdézsmáljuk anyukám isteni töltött káposztáját, meg a rengeteg sütit, ezzel ugyanis mindenki nyer.
  Anyu azért, mert úgyis egy hadseregnek főz, "fiam, a tőtött káposztát csak nagyban érdemes megcsinyáni" minekünk meg pont ezért egyáltalán nem kell főzni az ünnepek alatt.
  Ezt a nagyüzemi káposztát úgy képzeld el, hogy van az a hatalmas, legnagyobb halfőző kondér, és az színig van. Káposztával. Nem tudom, hány gombóc fér bele, huszonnégynél feladtam a számolást. De akkor még épp csak a felénél jártunk. Viszont tényleg nagyon jó, főleg úgy, hogy saját savanyított káposztából készül, saját sertéshúsból, füstöltáruból.
  Az én drága bátyám úri neje, aki refluxos, meg a levegőt is zsírégető tablettával együtt szedi, na az úgy tolta hátra mintha az utolsó vacsorája lenne. Igaz, mi sem voltunk különbek. Öt gyerek, tizennégy felnőtt, mind dugig lakott, de az üst még masszívan félig volt. Szerinted? Aztán még kétféle torta, diós-mákos bejgli, kekszgolyó...

  Folytatás...

  Jack Hunter 5 hónapja 6

 • Egyre több az autós

  Halihó!

  Mi ez a benzinmizéria? Jövök haza a hatosról , Pécsvárad felé tömött sorban jönnek az autók. Benzinkúton tankol boldog -boldogtalan. Ahol nincs sor, ott vagy elfogyott, vagy nem is volt nafta. Jó, persze, szankciók, Barátság vezeték problémák, finomító félgázon, de miért kell pánikvásárolni? Lehet, el kellene törölni az ársapkát, hogy tényleg csak akkor használjuk az autót, amikor szükséges. Most pedig melegítem az autót 10 percig, el kell mennem a szomszédomhoz. ;]

  Jack Hunter 6 hónapja 82

 • Aqua webáruház, soha többet.

  Halihó.

  Népszerű, régi jó áruház az Aqua webáruház, pláne ha van időd kivárni a remek cuccokat. Kisnyugdíjasok, otthonülők előnyben. Én igazán türelmes vagyok, mindent is megértek, képes vagyok együttérezni.
  De van, ami nálam is kicsapja a biztosítékot. Mondom, mi van: November tizedikén, csütörtökön reggel nyolc órakor rendeltem számítógép alkatrészt. Jó drágán, nyolcvanezer forint körül.
  A termék az oldal szerint raktáron volt. Kosárba tettem, megrendeltem, úgy számoltam, jövő hét kedden, esetleg szerdán meg is jön. Kaptam e-mailt a visszaigazolásról, tehát elméletileg minden rendben volt.
  Hétfőn már kezdett gyanús lenni, hogy semmilyen levelet nem kaptam, elvégre két munkanap alatt már össze lehet készíteni a csomagot.
  Kedden semmi, szerdán semmi. Akkor már szinte éreztem, hogy van valami gebasz, de arra gondoltam, hogy biztos az influenza miatt lecsökkent személyzet, meg a fekete péntekre való felkészülés miatt csúszik az egész. Most csütörtökön, öt munkanap elteltével pattant el a cérna, és telefonáltam. Ügyfélszolgálat, nem egészen fél perc alatt kapcsoltak az ügyintézőhöz.
  Xy vagyok, sok szám a megrendelés azonosítóm, mi újság?
  Unott, lekezelő válasz a vonal túloldalán. Talán huszonkettedikén érkezik raktárba, utána küldjük. Már bocs, a termék raktáron van, akkor??? Ja, nem érünk rá óránként frissíteni a készletinfót.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 85

 • Xiaomi Mi 9SE

  Halihó!

  Írhattam volna azt is, hogy tartósteszt, de ez inkább vélemény, tapasztalatok sora. Teljesítmény tesztről, kijelző tesztről nem tudok nyilatkozni, nem érdekelnek a nyers teljesítmény adatok, csupán a mindennapi felhasználói élmény az, amit szeretnék bővebben kifejteni. Itt meg lehet tekinteni a készüléket és a paramétereit:
  [link]
  2019 derekán választottam ezt a készüléket, akkor jelent meg szolgáltatói kínálatban, 120 ezer forint körüli áron. A négyes Xiaomi mellett egyedül ez fedte le a termékpalettát, és némi vacillálás után esett erre a választás, ha lúd, hát legyen kövér alapon.
  Nokia Lumiáról váltottam, a kiválasztás oka az AMOLED kijelző, és a jó kamera volt. A Xiaomi tudta is ezeket, három teljes értékű kamerával büszkélkedhet, ami a mai napig megállja a helyét.
  A márka körülbelül ekkor tört be a piacra, olcsón kínáltak felső kategóriás tudást. Igazi "flagship killernek" indult a brand, mostanra már belefulladtak a mohóság és a megapixel háború mocskába.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 21

 • Autóm a Levéltetű

  Halihó!

  Régóta adós vagyok már ezzel az irománnyal. Vettem egy autót. Kész is, viszontlátás. :)
  Na jó, persze nem volt ez ilyen egyszerű. Írtam már arról, hogy néztünk autókat, és totál véletlenül botlottunk bele ebbe a négykerekűbe. Először is felmértük az igényeket:
  Legyen viszonylag tágas.
  Muszáj elférnie benne kényelmesen négy embernek.
  Tehát, kisautók, háromajtósok kizárva. Férjenek el benne nagyobb tárgyak. Itt most a nagyobb tárgyak alatt akkora hangfalak cipelését értem, amik darabonként karcolják a mázsát, és 55cm hangszóró van bennük. Van egy diszkós ismerősöm, övé a cucc, rendszeresen fuvarozom a holmijait, mondjuk úgy, így mindketten jól járunk.
  Szedánokba viszont nemigen lehet ekkora dolgokat pakolni,
  úgyhogy valami kombit, egyterűt, nagyobb ferdehátút vadásztunk egymillió forintig. Lehetőleg valami fiatalabb évjáratút.
  Ez utóbbi nemigen jött össze, de erről később. Sajnos romlik a piac, egyre kevesebb a becsületes eladó, tisztelet a kivételnek, így az egyetlen megoldás az volt, hogy a kiszemelt autókat átvizsgáltattuk szakemberrel.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 15

 • Spórolás életvitelszerűen

  Halihó!

  Újabb tapasztalatot gyűjtöttem, amiből újfent kiderült, hogy nem vagyok egészen normális. :) Elmentünk asszonykám szüleihez, látogatóba.
  Jót ettünk, ittunk, beszélgettünk, előkerült a politika, meg persze az egekbe szökő árak.
  Őszintén meglepődtem, amikor tizenezres villanyszámlák befizetéséről panaszkodtak. Ugyanúgy ketten vannak egy háztartásban, kis családi fészek, frankón leszigetelve, karbantartva. Van hozzá egy kis műhely, papa ott szokott barkácsolni néha.
  Nincs nagy fogyasztó a lakásban, a fűtés gázról és fatüzelésű kályháról történik, fele fele arányban. Amikor csak lehet, a kertet bújják, egyikük sem az az otthon tespedős típus. Ezért is nem értettem, mire fel ekkora számla.
  Főleg úgy, hogy minden hónapban kis eltérésekkel ugyanannyit fizetnek. Persze ha a papus minden áldott nap nyúzná a hegesztőt, flexet a műhelyben, akkor érthető lenne a dolog, de csak ritkán használ ekkora teljesítményű fogyasztókat, havonta egyszer-kétszer csupán.
  Nem hagyott nyugodni a dolog, hiszen nálunk hasonló a helyzet, viszont van legalább három nagy teljesítményű elektromos berendezésünk, ami naponta müködik, mégis körülbelül hatezer forintot fizetünk havonta.

  Folytatás...

  Jack Hunter 8 hónapja 238

 • Piaggio és a vihar

  Halihó!

  Kezdhetném úgy is, hogy itt van az ősz, itt van újra. Hűvösödik, hullanak a falevelek, odafent meg valami csőrepedés van, mert egy hónapja már esik az eső, ha kell, ha nem.
  Innét alulról úgy tűnik, próbálták már javítani szigszalaggal, ragasztóval, sziloplaszttal, de egyik sem valami tartós megoldás, mindig elered újra és újra. Tegnap meg valószínűleg megunták a henkölést, kicserélték az egész szakaszt, mert nem esett, ömlött.
  A reggel úgy indult, hogy akaratomon kívül felavanzsáltak szellemlovassá. A felhők lefeküdtek a földre alukálni, vagy nem tudom, de hajnalban akkora köd volt, hogy a garázshoz botorkálva kétszer estem át a kutyán, ami nem az enyém, tehát illene vigyázni rá. Én naiv kocarobogós, hittem abban, hogy csak a faluban van köd, majd útközben felszáll.
  Gyönyörűen meg tudom ám magamat szívatni, ha arról van szó! Azért lépésben, kb harminccal pöfögve lestem az út szélét, mert mást nemigen láttam. Azért teljesen hülye nem vagyok, feldobtam a tatyóra egy láthatósági mellényt, amitől én ugyan nem láttam jobban, de bíztam abban hogy akik utolérnek, azért csak észrevesznek.
  Mondjuk a homlokomra meg felírhattam volna, hogy megyek lopni, mert normális ember ilyenkor még autóba sem szívesen ül, nemhogy motorra.

  Folytatás...

  Jack Hunter 8 hónapja 5

 • Lehet megfontoltan autót venni?

  Halihó!
  Szpojler: A kérdésre a válasz: nem.
  A házimozi hangfalainak cseréje mellett természetesen fut háttérszálként az autóvásárlás is. Na, nem nagyon, csak nézzük a hirdetéseket, elmegyünk, megnézzük őket, aztán elégedetten csettintünk, hát ezek is egy kalap fekáliát érnek.
  Óriási a nyüzsgés a piacon, a jó autókat hamar elkapkodják, nincs az, hogy megnézünk párat, összehasonlítjuk, aztán a kupacból kiválasztjuk a legjobbat. Mert mire odaérnél a legjobbhoz, addigra már nincs meg. Aztán jöhet a második legjobb, persze valaki már azt is lefoglalózta. Ördögi kör, amiből nincs kiút.
  Túl vagyunk pár stádiumon, először persze mérgesek, idegesek voltunk, most már ott tartunk, hogy egy vállrándítással elintézzük. 450mg Leszarom Tabletta Dolo Rapid Ultra Forte, és csak mosolyogsz rajta. Nincs értelme görcsölni, úgyis lesz valami más. Ilyen felfogással indultunk megnézni egy újabb autót, magunkban már elkönyvelve, hogy félig elporladt, összetört, kigittelt, rommá hajtott fostalicska lesz.
  Ahogy a többi száz és száz másik. Márkakereskedőnél van az autó.

  Folytatás...

  Jack Hunter 9 hónapja 16

 • A rosseb meghatározása

  A rosseb egy különleges élőlény, ami leginkább kis hazánkban terjedt el. Nem hasonlítható semmilyen ma ismert élőlényhez. Valószínűleg Nagyradáról szabadult el, egy félresikerült sámán varázslatának mellékhatásaként.
  Innen a megnevezés, Radai Rosseb. Nevezik még Francnak, valamint Fenének is. Előbbi a még fejletlen, utóbbi a megvénült rosseb elnevezése.
  Különlegessége, hogy gáz halmazállapotú élőlény, képes bármilyen alakot ölteni, és szellemileg manipulálni az élőlényeket, de az emberre közvetlenül nem jelent fenyegetést. Kedvenc időtöltése a különböző molekulák szétbontása.
  Feltehetően ebből nyeri a létezéséhez szükséges energiát. Mindig olyan tárgyakat tesz tönkre, amit az emberek szívesen, és gyakran használnak. Ha összetörik egy váza, leesik a telefon, elszakad a motoron a szíj, az nem a véletlen, hanem a Rosseb műve. Másik kedvenc elfoglaltsága az állatok, leginkább háziállatok megbabonázása. Szívesen bújik macskákba, kutyákba. A fertőzött állatok szokatlan viselkedést tanúsítanak, tárgyakat törnek össze és tesznek tönkre, ezzel is erősítve a Rossebet.
  Brit tudósok kimutatták, a Rosseb gyakran vándorol, leginkább oda megy, ahol gyakran emlegetik, ilyenkor jelentős pusztításra képes. Elkapni, bezárni, megölni gyakorlatilag csak a sámánok, vajákosnők tudják, mivel azonban ezt a mesterséget az OKJ keretein belül nem tanítják, ezért a Rosseb szabadon szaporodik és terjed.

  Folytatás...

  Jack Hunter 9 hónapja 22

 • Csak nálam rosszalkodik a Mozilla???

  Halihó!

  Legfrissebb tűzrókát használok, az utolsó frissítés óta tapasztalom azt a kellemetlen jelenséget, hogy random oldalakon nem enged kattintani a böngésző. Például a Használtautó.hu oldalán a szűrőket beállítva hiába kattintok a keresésre, nem csinál semmit. Totalcar.hu oldalán néhány cikket nem tudok megnyitni. Sütiket töröltem, hiába. Egérhiba kizárt, többel is próbáltam, átdugtam máshova, újratöltöttem az oldalt, újrainítottam a gépet, akkor is. A pc egy alap Hp, Win 10 van rajta.
  Most meg már telefonon is játszik, csak itt meg görgetni nem enged. Más böngészőnél, pl Edge, Chrome, semmi ilyesmi. Másnál is előfordult ilyesmi?

  Jack Hunter 9 hónapja 12

 • Hangfalat veszek!

  Halihó!

  Elindult a vezérhangya, nem hagyott békén a bolha a fülemben. Addig-addig gondolkoztam a házimozi hangfalainak cseréjén, amíg egy jó ajánlatot látva nem tudtam ellenállni a csábításnak, elhamarkodottan fejest ugrottam a szarba. Ahogy szoktam is. :)
  A rendszer eredetileg állt egy pár Mission 731 hangfalból, ami frontsugárzóként volt használva, háttérsugárzónak pedig egy Orion HS 288 volt beállítva. A Missionokkal semmi bajom nincs, élvezettel hallgatom nap mint nap, de bonyolultabb zenéknél az Orionok elvéreztek, a hangerővel is csínján kellett bánni, szóval lehúzták az összképet. Nem túlságosan, de azért észrevehetően. Éppen ezért jó drágán meghirdettem őket, hátha találok egy hifi fanatikust, gyűjtőt, aki legalább a megvigyázott, gyári állapotot értékeli, nem azért veszi meg, mert " jól kiadja a mélyeket, meg lehet hallani az éles hangokat" :U
  Végül is, találtam egy csodabogarat. Csereként felajánlott egy Yamaha NS-G 30 hangfalpárost, én meg naná, rögtön rábólintottam. A képeken gyönyörűen mutattak, sehol egy karc, nincs benyomódott porvédő, semmi nyoma mostoha bánásmódnak.
  Ennél több nem is kellett, elvégre a Yamaha jóval többet ér az Orionnál, meg azért nekik is nagy múltjuk van, plusz csak Pécsig kellett menni, szóval hamar-hamar nyélbe ütöttük az üzletet.

  Folytatás...

  Jack Hunter 9 hónapja 15

 • Egy cikk a gépjárművezetőknek (is)

  Sziasztok.

  Totalcar-on futottam bele ebbe az elgondolkodtató olvasmányba, ami az autósokról és a forgalomban résztvevőkről szól. Gondolkodtam rajta, hogy én is írok valami ilyesmit, de ha már megírta más, akkor egyszerűbb belinkelni. Erre tessék:
  [link]

  Jack Hunter 9 hónapja 12

 • Kell-egyáltalán nekem autó?

  A válasz bonyolult és nem egyértelmű.
  Halihó. Viszonylag sok idő után jutottam el ehhez a kérdéshez. Miután kezdek anyagilag rendbe jönni, a számlán is egyre kellemesebb összegeket látok, jött a dilibogár.
  Vegyünk autót
  De most okosan, mert nem kell rögtön, csak hát legyen. A párom is pozitívan állt hozzá, az anyagiak úgy álltak, hogy megengedhetjük magunknak. Szóval idő dögivel, az igények egyszerűek, a választék hatalmas. A legegyszerűbben intéztük el a dolgot. Besétáltunk egy kereskedésbe, azzal a tervvel,hogy kifizetünk valamennyit, aztán veszünk egy újat, hitelre. Minimum fél év munkaviszony, BAR listán ne legyünk rajta, meg legalább 300 ezer beugró, tíz évre. Ezeket a feltételeket gond nélkül megugrottuk, de akkor is ott a háááááát... Átrágtuk az asszonnyal. Előnyök, hátrányok. Jó, mert garanciális a javítás, nagy valószínűséggel sokáig gondozásmentes a járgány, nincsenek alattomos rejtett hibák. Viszont fél évet kellett rá várni, és a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy ésszerű beleugrani egy tízéves hitelbe.
  Írtam egy cikket, talán még emlékeztek rá, a címe: "Nyakán a kés az olcsóautósoknak"

  Folytatás...

  Jack Hunter 10 hónapja 131

 • Piaggio - az első perec

  Halihó!

  Nem, nem tudok túl szaftos sztorit adni. Még vér sem folyt, orvosi, illetve hatósági vonzata sincs a dolognak. Bocsi.
  Kopp kopp, a motor is jól van, tükröt cseréltem, hátsó fékbowdent meg egy első indexet, slussz.
  Nincs hibás, felelős, egyszerűen balfék voltam, ennyi.
  Kivételesen nem pénteki napon történt, a szokásos módon munkába indultam délután, zuhogó napsütésben, nyakig érő melegben. A motor kifogástalanul müködik jó ideje, és mindig írom is, mennyire szeretek is motorozni. Csak éppen nem tudok.
  A munkába vezető út elég aljas, oda vissza van benne két 10 százalékos kb 500 méter hosszú emelkedő, amely még kanyargós is. Nehezítésképp a burkolat minősége elég hitvány, hiányzik a felfestés, plusz java részt erdőben kanyarog, és még szűk is. Google térképén érdemes megnézni az utcaképet.
  Van egy rész, dombnak le, hatvanas tábla, domb alján erős balos, tanyabokor, út mellett buszmegálló, az mellett autóbejáró. Van egy közlekedési tükör felszerelve, de így is elég beláthatatlan. Szerencsére a forgalom gyér, így magabiztosan zúgtam le a lejtőn, ahogy már annyiszor. Totál nem számítottam rá, hogy nekem jobbról a buszmegálló mögül, takarásból kitolat egy kék dákó. Elvégre elég hangosan jövök, ég a lámpám, elsőbbségem van, etc, etc.

  Folytatás...

  Jack Hunter 10 hónapja 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.