Hirdetés

2021. szeptember 26., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nyakán a kés az olcsóautósoknak

  Sziasztok.

  Jön a szép új világ. Bizonyára már ti is tudtok róla. Egyfelől egyre jobban nyomják a környezetvédelmet, ami bizonyos oldalról jó. Mert az mindannyiunk érdeke is, hogy az unokánk, gyermekünk egy olyan világban nőjön fel, éljen, ahol tiszta a levegő, nem kell maszkot viselni. Ezt úgy tudják elérni, hogy elsősorban a közlekedés feltételeit szigorítják mindjobban. Euro sok normák, katalizátorok, varázsfolyadékok segítik meghágni a fizikát, csak nemigen sikerül, mert ami elég, abból füst lesz.
  Ezért próbálnak alternatívákat keresni, erőltetik a tömegközlekedést, a kerékpárutakat, autók motorját csökkentik, kifacsarva belőlük mindent, úgy, hogy nem is olyan hosszútávon dobós lesz a technika. Itt vannak közöttünk a villanyautók, ilyen-olyan hibridek, ami megint fából vaskarika, egyelőre sárnehezek, a töltőhálózat finoman szólva nincs rendesen kiépítve, plusz rendesen elszálltak az áraik is. Átlagjózsi, ez legyek én, nehogy más szájával beszéljek, él a megszokott kis világában, távol a fővárostól, és egyre jobban csodálkozik azon, ami ebben a kibecseszett őrült világban történik.
  Mi történik? Az történik, hogy állítólag 440 ezer Forintot keresünk átlagban, amin legalábbis jót röhögök, örülnék a felének is. Közben itt a rekorder áfánk is, amellett 400 Forint egy kiló kenyér, nem baj, lesz az még több is. Közben járnék a húszéves szocskámmal dolgozni, ami ugye erősen szennyezi a környezetet, de nem sokáig.

  Folytatás...

  Jack Hunter 4 napja 102

 • Kiesett két hónap...

  ...És piszkosul hiányzik.
  Sziasztok. Végre megértettem, miért szenvedtek annyian a pandémia miatti bezártságtól. Hatodik hónapban volt egy térdficamom, azzal ültem otthon két hónapot. Kicsit örültem a lazításnak, legalább a melóhelyen nem kellett hallgatni a sok okoska nyafogását, hogy mit, hogy nem lehet megcsinálni. Másrészt viszont nehéz is volt ez az idő. Világéletemben szerettem kirándulni, és pechemre elég vadregényes helyen sikerült legutóbb házat venni. Erdők, mezők köröskörül, egy jó nagy köpésre a Mecsek, a pécsi tv torony és környéke, de a falu körül is élvezeteseket, nagyokat lehet kirándulni. Van itt három forrás, pár csermely, jó sok vadles, öreg erdők, Nemzeti Park, Duna, ajjajj...
  Ilyenkor ha beköszönt a jóidő, nem bírok magammal. Mennem kell, és megyek is. Akkor is, ha 37 fok van, akkor is ha szemerkél az eső. Az asszony meg mit tehet? Jön utánam. Néha ellopjuk a szomszéd kutyáját sétáltatni, a szomszéd hallgatólagos beleegyezésével. Asszonyom szerint neki egy állat is elég, nem kell kettő... :D
  Szóval csavargunk, túrázgatunk, akár még rögtön meló után is, ha jön a hoppáré. Na, ez most kimaradt. Még jó hogy van az Xbox, valahogy kibírtam, bár nem volt túl jó.Minden együttérzésem azoknak, akik hónapokra be voltak zárva.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 napja 9

 • Nekigurultam a kertkapunak.

  Semmi komoly, de én győztem.
  Sziasztok, ezt a kis bejegyzést csak a tanulságok végett írtam. Fenenagy, majd 140 ezer kilométeres tapasztalatom minden finomságával. Röhögni ér. :)
  Na, az van, hogy lejöttek apusék, aztán mivel szemben volt valami muri a kultúrházban, sok volt az autó mondom, álljatok be ti is az udvarra. Kinyitottam a nagykaput, aztán mivel én Menő vagyok, nem kell slusszkulcs, csak bepattantam a verdámba, papucsban, ahogy illik. Kéziféket ki, kicsit lejtős az udvar, gurul az. Gurult is. Két dolgot nem vettem figyelembe. Az előbbi öntözés miatt vizes volt a pacsker, és álló motornál nincs fékszervó.
  Nem mentem túl gyorsan, olyan gyalogostempóval, aztán a kapu előtt fékeztem. Picit lassult a gép, mert finoman nyomtam. Hamar csokis lett a bugyi, mert a kocsi csak gurult tovább, a kapu meg egyre közelebb volt. Kapkodva rátapostam a fékre, az autó meg is állt, centikre a fakaputól, de lecsúszott a lábam, a kocsi meg újra gurulni kezdett. A békésen málladozó kerítés fáradt puffanással dőlt el, mire betéptem a kéziféket. :DDD

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 hete 85

 • Az esti vezetés fiomságai

  Avagy jönnek a setét idők!

  Üdvöz légy éji vándor! Na jó, ne légy légy, az sem lát a sötétben. Szóval sziasztok.
  Félretéve a rossz szóviccet, bizony a hajnali korán kelők már sötétben közlekednek. Szóval most nem Rólad szól miszter, aki délben kepickél ki az ágyból. Sicc!
  Sötétben autózni jó is lehet, meg rossz is. Hogy tényleg jó legyen, ahhoz Te is hozzátehetsz. Hogyan? Először is fel kellene készíteni az autót a téli, rossz látási viszonyokra. Kezdjük azzal, hogy végre felpolíroztatod a bemattult, besárgult lámpákat. Egy heti sörpénzből megvan. Nyáron persze még jó volt így, de ha mostanság úgy vezetsz sötétben, hogy a fogaddal kormányzol, akkor ne a természetet hibáztasd.
  Ha már jók a lámpák, akkor érdemes azt is megnézni, hogy vajon mindegyik világít-e. Tudom, menő félszemű kalózt játszani, meg spórolsz az izzóval, de gondolkodj el rajta picit, mi az olcsóbb: egy normális izzószett, vagy a szélvédőn beköszönő őz?
  Nem csak elöl érdemes megnézni, hanem körben. Szóval pödörj egy tompítottat, és nyomd meg a bárhol megállhatok gombot. Aka vészvillogót. Normális esetben minden mindenhol világít, illetve villog. Az oldalindex kicserélése kissé macerás, és minden autónál más technikát alkalmaznak, szóval komisz dolog lehet. Izzót cserélni elöl viszont nem egy nagy ördöngősség, feltéve, ha hozzáférsz, valamint van egy kis kézügyességed. Ha minden le van burkolva, nem látod a fényszóró hátulját, megszívtad.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hete 38

 • Elvették a játékom.

  Sziasztok!

  Elmondhatom, hogy így még nem jártam.Kicsit mérges is vagyok még, de annyira már nem, hogy ne írjak róla. Mert ha frissiben írnék, csak ostoba fröcsögés lenne belőle. Van egy öreg Xbox one játékkonzolom, szabadidőmben néha leülök kockulni. Nagyon szeretem a szimulátorokat, megvan az összes Forza, és nemrég találtam a store-ban egy számomra igen klassz játékot, aminek a címe Snowrunner.
  Bázi nagy kamionokkal kell szállítani mindenféle cuccot, csak az a bökkenő hogy épp vagy tengelyig ér a sár, vagy méteres hóval, jégpáncéllal kell megküzdeni. Valami lenyűgözően bámulatos a grafika, nagyon élvezetes a játékmenet, szóval fülig belepistultam. Van Xbox Game Pass előfizetésem, így jutottam hozzá ehhez a játékhoz is. Elég jól elhaladtam, amikor is a múlt hét hétvégéjén ismét rámtört a dagonyázási kedv, és lecsüccsentem néhány gondtalan órácskára. A játék azzal fogadott, hogy a folytatáshoz meg kell vennem. He? Ott van a konzolon a játék, de nem indul el, meg kell venni. Megnéztem, van-e internetkapcsolat. Van. Megnéztem, aktuális -e az előfizetés. Próbából elindítottam egy másik Pass-os játékot. Megy. Az összes megy, kivéve a Snowrunnert. Létezik, hogy kivették a kínálatból, és tényleg megtehetik, hogy a letöltés ellenére ragaszkodnak a vásárláshoz??? :F

  Jack Hunter 2 hete 20

 • Az abszolút pazarlás egyik példája

  Sziasztok.

  Eléggé lelombozva hagytam el ma a munkahelyet, ami általában inkább örömmel tölt el. (ja, két hónap táppénz után tegnaptól újra elindult a mókuskerék). Na, az van hogy lehet igényelni céges menüt. Két fogás, néha desszert. Semmi extra, de azt legalább jól megcsinálhatnák. Van néhány ember, aki él a lehetőséggel, viszonylag sokan, olyan tízenpár fő. Az elején én is igényeltem, nem azért mert az asszony rosszul főz, csak tehermentesítés végett.
  Aztán épp az asszony életveszélyes kinyilatkoztatása után inkább lemondtam. Alapesetben az a baj a menzával, hogy ízetlenül, lélektelenül főznek. Az állag jó, az adagmennyiség jó, a minőséggel sincs gond, de ha csukott szemmel eszel, meg nem mondod, hogy épp fasírtot, vagy krumplit eszel éppen. Még sót is csak nyomokban tartalmaz, egyéb fűszer, pl bors, ne adj' Isten paprika, még véletlenül sem.
  Olyan egzotikumokról, mint a milánóiba a bazsalikom, hallani sem akarnak. Az a pár ember aki mégis kitart a menü mellett, legtöbbször hazaviszi a háziállatoknak. Ez még valahol megérthető lenne, bár szerintem abszurdum, hogy rántott hússal tömjük a kutyát, de ez csak az én bolondos véleményem.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hete 52

 • Még több macska

  Sziasztok!

  Apu születésnapja alkalmából újra leugrottunk a szüleimhez.Természetesen elkunyeráltam az anyukám által készített macskás képeket.Időközben szert tettek egy szürke szőrmókra is,aki remekül beilleszkedett a többiek közé.Nem is szaporítom tovább a szót, tessék:
  Az újonc,Bolyhos.Hölgyemény, csodaszép szemekkel.

  Lili speciális alvóhelyet talált:

  Erdő szélén sátoroznak...

  Alszom!

  Szundimanó:

  Jack Hunter 3 hete 17

 • Honnét vannak a macskák?

  Üdv!

  Szépen törölgettem le a bejegyzéseimet, mert törölni fogom a fiókomat, közben meg jókat nevettem a macskákon.A 404-esen, meg a "kért oldal nem létezik" nevűn.Ezek honnét vannak?

  Jack Hunter 3 hete 29

 • Rádiótól a házimoziig

  Avagy végre elkészült!

  Üdv minden kedves olvasónak. Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy elmeséljem milyen cuccokon hallgattam zenét, és hova jutottam végül.
  Az elején kezdem, úgy talán átláthatóbb lesz, de bocsássatok meg, ha mégis elkalandoznék.1989-ben születtem, az első emlékem egy berhelt fadobozos,régivágású rádióval kezdődik.Talán négyéves lehettem akkor. Apukám rakta össze, állítólag egy Wartburg rádió volt a belseje és egy macskaszemes, csöves rádió házába volt beszuszakolva.Két ovális hangszóró ontotta magából a Kossuth-ot a Danubiust, és a Sláger rádiót.
  Legalábbis a szöveten keresztül úgy látszódott. Minden nap reggeli mellé ő zenélt nekünk. Kellemes, meleg tónusú, felső tartományban kissé behatárolt hangzásvilága volt, nagyon szerettük hallgatni.Már nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, kisiskolás koromban történt meg vele a baleset, valahogy leesett, összetört. Nem, nem én voltam. :) (tényleg)Rövid ideig egy BRG magnó váltotta ki, de az többször volt szétszedve mint használva.Nem szerettem, nyávogósan, vékonyan szólt, már amikor, és nem engedték meg hogy kezeljem.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hete 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.