2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Hát boldog tizediket Öreglány!

  Te jó ég, hogy repül az idő. Kerek tíz éve, hogy összeszedtem az árokpartról. Akkor még közmunkás voltam, és épp arrafelé dolgoztunk. Az út szélén bóklászott céltalanul egy fekete szemetes zsák mellett. Messziről nem is tudtuk, mi lehet. Olyan apró kis vakarék volt.
  Némi fogócska után sikerült elkapni. Szörcsögve fújt rám. Pici, de annál hegyesebb fogaival az ujjamba harapott. Szegénykémnek taknya-nyála egybefolyt, szemeit sem tudta kinyitni, csupa ragacsos csipa volt.
  Csitítgatva simogattam, míg megnyugodott kissé.
  Csabi kollégám megkínálta zsíros kenyérrel, amitől izgatottan mozgolódni kezdett, hát leraktam a földre. Amíg mohón ette a kenyérdarabkákat, megnéztem, van-e valami a zsákban. Sajnos volt. Még három apró, színes mozdulatlan szőrgombóc. Már egyikben sem volt élet. Valószínűleg kidobták őket a kocsiból. Félrekotortam egy vakondtúrást, csak úgy kézzel, kis lyukat vájtam a puha földbe, majd óvatosan elhantoltam a kis tetemeket.
  A megmaradt apróság teli pocakkal, sokkal dundibban odasunnyogott hozzám és a lábamnak dörgölőzött.
  Hazavittem, de nem ringattam magam hamis reményekbe. Túl beteg volt a kis jószág, hogysem életben maradjon.
  A párom amikor meglátta, csak a fejét csóválta. Vizet melegített, majd egy részét átöntötte egy küblibe és száraz kamillát szórt bele.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 12

 • Busójárás, a gazdagok szórakozása

  Elhiszem hogy egyszer van egy évben, meg látványosság, meg infláció, de azért na. A pofátlanságnak is van határa.Néhány dolog, amit megemlítenék:

  Parkolás a Duna közelében: 5000 Ft.
  Egy üveg Borsodi: 1000 ft.
  1dl.pálinka:2000 Ft.
  Töltött káposzta egy adag, egy gombóc:1700 Ft.
  Kürtőskalács:1500-2000 Ft, feltéttől függően.

  Ha most belegondolok, hogy lejön egy átlagos 3 fős család, papa, mama, gyerkőc, akinek muszáj venni valamit, üzemanyagköltséggel, szállással, étkezéssel együtt lazán elmegy 50 ezer, és akkor még szelíden számoltam. Aztán sír a város szája, hogy jajj, évről évre kevesebben vannak... :W

  Jack Hunter 2 hónapja 30

 • Eladnám a számítógépet, de mennyiért?

  Sziasztok!

  Kis segítséget szeretnék kérni. Szeretném lecserélni az asztali vasat valami kompaktabbra, modernebbre. Az idők során azonban sikerült egy olyan konfigot összeállítani, amit nem tudok hova tenni árban. Nyilván irreális lenne a komponensek árát összeadva meghirdetni, ugyanakkor persze szeretnék én is jól járni. Nincsenek nagy reményeim, elvégre azért egy koros gép, de bőven használható a mindennapokra. Az utóbbi időkben már nem követem az árakat sem, és hiába kerestem fel használt számítógépeket áruló boltokat viszonyítási alapként, sajnos lyukra futottam. Szóval most hozzátok fordulok, akik jobban forgolódnak ebben a szakmában, és van rálátásuk a dolgokra.
  Nem is szaporítom tovább a szót, íme a gép:
  Márka: Hewlett-Packard
  Ház: Fekvő, kompakt, alacsony profilú. Esztétikailag kissé karcos, tetejét nehéz lecsukni.
  Alaplap:: Hewlett-Packard 304 Ah
  CPU: Intel Core i5 650 @ 3.20GHZ Clarkdale 32nm Technology
  Videókártya: 2047MB NVIDIA GeForce GT 730 (Gigabyte) passzív, ventilátor nélküli.
  RAM: 16,0GB Dual-Channel DDR3 1333MHZ
  Tárhely: 120GB KINGSTON SA400S37120G (SATA-2 (SSD) és 149GB SAMSUNG HD161HJ (SATA 2) HDD
  Optikai lejátszó: Valamilyen Pioneer, író, olvasó, 40x sebesség
  Táp: 370W, Stock, gyári.
  Egyéb: legalább 10 USB csatlakozó, HDMI, HDMI ARC támogatás, Optikai kimenet, Jack csatlakozó.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 40

 • Kézifékes hóesést mindenkinek!

  Ahogy Hofi mondta: Felkészültünk a télre, csak nem számítottunk rá. Borzalom, hogy leesik pár centi hó, és megbénul a közlekedés. Reggel megyek dolgozni, alig fordulok ki, és nézem hogy mit látok egyáltalán: két halvány pirosas- fehéres foltocska előttem és mozog. Ráesik az utcai lámpa. Ahá, ez egy egyszerű egyterű, épp csak tökig havas a hátsó lámpája.
  Rávillogok, de nem látja. Hogy látná, amikor a hátsó ablakot is beborítja a hó. Meg az oldalsókat. Bújócskát játszik, majd valaki lesz az elhunyó.
  Rádudálok, rávillogok, nagy nehezen észrevesz. Lehúzza az ablakot, középső ujjával az égre bök: el van intézve.
  Úgy kell nekem, minek okoskodom?
  Szerencsére elkanyarszik, nincs vele több dolgom. Másik versenyző előttem szédítő húsz kilométeres sebességgel halad. Erős kanyar közepén megijed, beleáll a fékbe, naná hogy megcsúszik. Ilyen időben, csúszós úton kanyar előtt fékezünk biztonságos tempóra, aztán motorfékkel végigcsorgunk az íven. Haladó autófelhasználóknak, hátsókerék hajtásúaknak lehet egy kicsit a gázzal is ügyeskedni. Épp csak annyira, hogy senkit ne ijesszünk meg, és senkiben ne tegyünk kárt. Hozzáteszem gyorsan, a gázzal játszás és a kilinccsel előre autózás nem ugyanaz, utóbbit hagyjuk a versenypályára, forgalomtól elzárt részre.
  Azt még megértem valahogy, hogy mellékúton nem sietik el az útburkolat tisztítását.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 6

 • Megszabadulnék a Kasperskytől, de nem lehet

  Hiába uninstalláltam a progit, maradt egy mappa a gépen. Nosza, rákerestem a programeltávolítóval, az nem találja. Jó, külső programeltávolító, az sem találja. Némi kutakodás után kiderült, hogy a regisztrációs kulcsnak,vagy mifenének túl hosszú karakterlánca van, azért nem látja. Átnevezném, de ahhoz meg rendszergazdai jogosultság szükséges. Egy profil van a gépen, elvileg én vagyok a rendszergazda. Végignéztem a mappának az almappáit, uninstallert keresve, de nincs. Megpróbáltam csak úgy manuálisan törölni a mappát, de valami System engedély kell.
  A progi, ami a mappában van, vígan fut a háttérben, most ott tartok, hogy külső adattárolóra mentem a személyes dolgaimat, és az egész lemezt formázni fogom. Mielőtt azonban ilyen drasztikus lépésre szánnám el magam, megkérdezlek titeket, hogyan szabaduljak meg ettől a nyavalyástól?
  Mivel nem vagyok nagy számítógépes guru, így a szájbarágósabb kommenteknek örülnék leginkább.
  sikeres problémamegoldás esetén a segítséget nyújtó kommentelőnek ajándék jár, priviben egyeztetünk

  Jack Hunter 5 hónapja 22

 • Csak egy pocok

  Csípős a hajnal.Az autó felé lépkedve fázósan összébb húzom magamon a kabátot. Az ismerős klattyanás, és az index villanása hasít a sötétbe. A kilincshez nyúlok.
  Az ajtó egyáltalán nem autóhoz méltó halk, obszcén cuppanással nyílik. Talán kissé túlzásba vittem a gumikéderre kent savmentes vazelint. Az utastérből különböző illatok kavalkádja ömlik ki. Régi műanyagok, műszerfalápoló, bőr, autóillatosító, és lappangó öregautószag fogad. Ez ellen hiába harcolok már jó ideje. Pedig elvittem kárpittisztítóshoz is, aki teljesen átsikálta, kimosta az autóbelsőt, hiába.A szag halványan ugyan, de megmaradt. Teljesen átitatja az autót, szerves részévé vált már.
  Az elmúlás kesernyés, fanyar szaga. Épp csak annyira érződik, hogy tudassa, minden jó véget ér egyszer. Napközben tapintatosan, észrevétlenül visszahúzódik, de minden éjjel visszatér, hogy a reggeli indulásnál újra megjelenhessen.
  Mély levegőt veszek, és beülök a volán mögé. A bőrözött kormány és üléshuzat süt a hidegtől, de nem sokáig. Becsúsztatom a kártyát a helyére, és rányomok az indítógombra. Az önindító fürgén köszörül egyet- kettőt, majd dacára a megtett 300 ezer kilométernek, könnyedén beugrik a motor, egy pillanatra felpörög, aztán kisimul és egyenletesen járni kezd.

  Folytatás...

  Jack Hunter 5 hónapja 22

 • A Rém

  Sötét reggel. Szemerkélő esőben, kezemben a kajás vödörrel a csúszós, felázott udvaron igyekszem hátrafelé, Csirkesztániába. Húsz kövér, hosszú lábú, nagymellű buta tyúk büszke tulajdonosa vagyok. Van köztük fekete és fehér, cirmos, vörös, bóbitás és bóbitátlan, öregebb és ifjabb vegyesen.
  Kiöntöm a vályúba a darált szemestakarmánnyal elkevert konyhai maradékot, majd kiengedem a türelmetlenül toporgó szárnyasokat. Tótottó! Mutatkozik be udvariasan az egyikük, és ráveti magát az ennivalóra. Még megnézem, hogy van- e vizük, amúgy tök feleslegesen, mert az itató csurig telt esővízzel. Dolgom végeztével kijövök, becsukom a kaput, előrejövök, és leteszem a vödröt a műhely mellé. Buksi kíváncsian beleszagol, aztán utánam szalad. Mindenáron nagy, sáros tappancsnyomokkal akar feldíszíteni.
  Elhessegetem a bolondul ugrabugráló kutyát. Nemsokára ő is megkapja a magáét, egy lavórnak is beillő lábos képében. Boldogan habzsol, észre sem veszi hogy elmegyünk mellette.
  Csak az autó zajára kapja fel a fejét. A kerítéshez szalad, vakkant párat, majd visszarohan az ennivalóhoz.
  Óvatosan vezetek, így is bőven beérünk. Kiteszem az asszonyt, puszi- puszi, szia, majd jövök, szia. Leteszem a verdát a szokott parkolóba, majd belevetem magam a hétfőbe. Van dolog elég, repül az idő, hamar el is jön a műszak vége.

  Folytatás...

  Jack Hunter 5 hónapja 28

 • Mennyire százas a 100-as benzin?

  Halihó!

  Beálltam a kúthoz, leakasztottam a pisztolyt, és miközben folyt a prémium nafta a tankba, azon gondolkodtam, mennyi haszna van vajon a nagyobb oktánszámú benzinnek.
  A MOL Move app miatt mindig a zöld kúton tankolok, a kedvezmény miatt minden 10 ezer forintból leesik 200 forint, ami havi szinten azért látható összeg.
  A kúthálózat azzal hirdeti a prémium üzemanyagot, hogy 3x- os tisztító hatása van, viszont a Shellnél megújult az Evo üzemanyag összetétele, és állítólag egy- másfél tank dínódzsúsz képes teljesen kipucolni a motorból a lerakódásokat.
  Kevés olyan elszánt embert ismerek, aki pont ezért két tankolás után kiszedné a motort, lecsekkolván, vajon tényleg kipucolta- e a dzsuvát. Egy szó mint száz, kicsit elbizonytalanodtam, hogy érdemes nekem állandóan százas benyát tankolnom ugyanazon a kúton? Vagy a másik kúthálózaton jobb a prémium üzemanyag? Mégis, miért jobb, mint a 95-ös?
  Talán a legfontosabb, hogy kevesebb lerakódás keletkezik a motorban. Ez azért jó, mert kevesebbet fogyaszt az autó, ritkábban romlik el és a jobb kompressziótűrés miatt egy kicsi teljesítménytöbbletet is tapasztalhatunk bizonyos esetben. Továbbá kevesebb etanolt tartalmaz, így kíméli az üzemanyagrendszert is.

  Folytatás...

  Jack Hunter 6 hónapja 85

 • Nagyobbacska Bluetooth Hangszórócska

  Erős-okos keddi mennydörgés

  Avagy reflektorfényben egy Tronsmart Force Pro.

  Üdv ismét, jó nagy szünet után. Kampó bemutatójára reagálva, teljesítem hozzászólásom ígéretét, íme az én bluetooth hangfalam.
  Volt mindenféle hordozható zajkeltőm, azt kell mondjam ez eddig a legjobb. Nekem a zene a szenvedélyem, és elég gyakran előfordul, hogy szeretném bárhol hallgatni, lehetőleg élvezhető minőségben. A minőség viszont együtt jár a méretnövekedéssel, de nem mindig életszerű lavórnyi hangszórókat, mázsás erősítőket, kilométernyi kábeleket magammal hurcolászni, hogy tudjak zenét hallgatni.
  Van ahol nincs is áram, másutt meg nem illik hatalmas, letaglózó hangorkánnal dübörgő hangtechnikával megjelenni.
  Tehát, kell valami akkumulátoros, tatyóba dobható cucc, amiben van annyi kraft, hogy pár embert jókedvre derítsen, és mindezt élvezhetően, lehetőleg sok órán keresztül tudja abszolválni.
  Volt egy LG PK5 hangszóróm, nem volt túl nagy, de a méretéhez viszonyítva jól szólt, és ami a legfontosabb, nem akart többnek látszani vagyis hallatszani mint ami.
  Nem erőlködött a pincemély basszusokkal, úriember módjára meghúzott egy határt, kiadott magából annyit amennyire képes volt, de semmi többet. Egészen addig nagy megelégedéssel használtam, amíg a targonca véletlenül át nem rongyolt rajta. Azóta nem teszek a földte ilyesmit.

  Folytatás...

  Jack Hunter 7 hónapja 12

 • Irány a tenger!

  Ez a gondolat motoszkál bennem. Nem hagy békét. Piszkál. Basszus, ha belegondolok, alulról karcolom a negyedik x- et és még egyszer sem voltam külföldön nyaralni. Jó, egy karácsonyt kint töltöttem Mutzschen- ben a halgyárban, de az távolról sem volt nyaralás.
  Nem tudom, hogy ez most kapuzárási pánik, menjünk ameddig nem lesz háború, vagy valami más hülyeség, de mindig is szerettem volna látni a tengert. Igaz, nem vagyok víziember, inkább erdei, és még úszni sem tudok. Mégis vonz. Imádtam a Balcsin is a naplementét, a napfelkeltét, a félpucér csajokat az illatokat, a hajókázásokat, meg a sekélyesben pancsolni, kagylót gyűjteni.
  Utóbbi kettőt egészen addig, amíg a vízben el nem úszott mellettem egy szép kövér, hosszú barnamaci. Pár perccel ezelőtt meg még kortyoltam is véletlenül ebből a vízből, brrrrr.... :((( Azóta hat bivallyal sem lehet behúzni a vízbe. Mocskos állat népség. :((
  De a tenger, az más. Amióta van ez a nagyfelbontású tévé, szinte mindig ilyeneket nézek. Nem úszó barnamacikat! :D
  Nézem a hullámok ostromát, a végtelenbe nyúló víztükröt, a meseszép hajókat. Hallgatom a tenger robajlását, a vízimadarak rikácsolását.

  Folytatás...

  Jack Hunter 10 hónapja 65

 • Létezik még rendes autószerelő?

  Vezérléscsere. 1.4, 8 szelep, Ecotec. Csak nem Opel, Daewoo Kalos. Apuka autója. Munkájából adódóan nem ritka, hogy havi 3000 kilométert megy. Ügyeletes karbantartó a Bóly Zrt állattartó telepein. Nem megy világgá, a legtávolabbi istálló 90 kilométerre van.
  Csakhogy kötetlen munkaidő, ünnep, hétvége nincs, ha baj van, akkor hajnali kettőkor is menni kell, az állat nem várhat. Ő szereti csinálni, a Kalost meg nem kérdezték, mennie kell. Épp ezért nem lehet elhanyagolt állapotban. Mint a repülőgépeknél, kötelezően cserélve vannak a kopó alkatrészek, nincs az, hogy jó az még...
  600 ezer forint egy felnőtt sertés. Istállója válogatja, van amiben nyolcezer állat is van.
  Akár a szellőzés megy gallyra, akár tönkremegy egy szivattyú, meg kell csinálni. Ellenkező esetben elhullik a jószág, brutális károk keletkeznek. Plusz a döggel is kezdeni kell valamit.
  Jogos a kérdés, hogy miért nincs céges autó. A válasz egyszerű: olcsóbb a benzinpénzt kifizetni, mint flottát tartani. Jó magyar mentalitás. Az már más nézőpont, hogy annyi a benzinpénz, amiből bőven futná céges kocsira, de nem tudom a hátteret, biztos jól van elszámolva.
  Na de a kocsi. Mivel sokat fut, kell is neki a törődés. Mivel egyszerű mint a facsipesz, nemhogy rádió, de még légzsák!!!! sincs benne, ritkán kotlik meg. Olyankor szerviz. Lássuk csak, ha jól számolom, a környéken hat szerelőből is lehet válogatni.

  Folytatás...

  Jack Hunter 10 hónapja 103

 • Amikor megfogod az Isten lábát.

  Halihó!

  Bizonyára sokatoknak megvolt már az a "best buy" érzés, a legjobb vétel felemelő érzése, amikor gombokért sikerült megvenni valami legjobb kütyüt. Lehet ez azért, mert az eladó nem értett hozzá, vagy csak valami bagatell hibája volt, amit könnyen lehet javítani, és így a valós ár töredékéért juthatunk hozzá valamihez.
  Nos, nekem is megvolt, megfogtam az Isten lábát, csak rá kellett jönnöm hogy büdös.
  A történet a következő: vettem egy aktív mélynyomót.
  Ez csak abban furcsa, hogy teli vagyok hangfallal, mint kutya bolhával. Viszont ezek mind passzívak, erősítőt igényelnek. Ebből indult ki a vezérhangya; veszek egy leharcolt aktív valamit, amiért már nem kár, és beépítem az erősítőjét a házimozi mélynyomómba.
  Így nem kell járatni pluszban a végfokot, és frekvenciát is tudok vágni. Vehettem volna komplett erősítőt, de feleslegesnek gondoltam. Nekem csak egy szimpla monó, kis fogyasztású erősítő kellett.
  Feltúrtam a jófogást, ott nagyobb eséllyel találok szemetet.
  Találtam is hamar. Egy szem képpel mindössze 10 ezer forintért találtam egy csúnyácska dübörgőt. A rövid, de annál több helyesírási hibából ékeskedő leírásból kiderült hogy 100 watt, és hiányzik a tápkábele.
  Tökéletesen megfelelt az elképzelésemnek, plusz itt volt 40 kilométerre, hát uzsgyi. A találkozás már nem volt ilyen zökkenőmentes, de azért sikerült.

  Folytatás...

  Jack Hunter 10 hónapja 2

 • Az álláskeresés labirintusában, és a munkahelykeresésről néhány szösszenet

  Halihó!

  Régóta adós vagyok már ezzel a firkálmánnyal, de amíg nem volt biztos munkahelyem, nem akartam írni. Májusban munkanélküli lettem, erről írtam is pár sort, amire sok pozitív, segítőkész kommentet kaptam, köszönöm mindenkinek! :R
  Sajnos van tapasztalatom, mit kell ilyenkor tenni, bár néhány értesülésem már elavultnak bizonyult, és közben a világ sem állt meg, újabb kihívások tornyosultak fölém, többek között az önéletrajz megírása.
  Ebben is itt kaptam segítséget, amit újfent hálásan köszönök.
  Amint kézhez kaptam a papírokat a cégtől, rögtön mentem is vele a munkaügyi központba. Itt regisztáltam volna magam álláskeresőként, ami azért fontos, mert ha megvan a minimum egy év folyamatos munkaviszony, azért kapok egy kis pénzt.
  Nem sokat, egy évre visszamenőleg napi 6500 nettó kreditet. Semminél több, számlára, utazási költségre elég. Maximum 120 napig folyósítják, szóval az nem játszik, hogy beosztjuk és többet nem kell dolgozni. :) Apró csavar, hogy ugyan a mohácsi kirendeltség a hozzám legközelebb eső intézmény, mégsem oda kell mennem, mert egy elég udvariatlan és fellengzős tájékoztatásból kiderült, hogy Komlóhoz vagyunk kirendelve.

  Folytatás...

  Jack Hunter 10 hónapja 21

 • Villanyautózás, kicsit másképp

  Halihó!

  Valahol jó dolog, hogy próbálunk leszokni a fosszilis energiahordozókról, ugyanakkor nehéz és macerás az átállás. Akkumulátort gyártani majdnem ugyanolyan környezetszennyező, plusz van egy viszonylag rövid kihordási ideje, ami után egyelőre csak veszélyes hulladék lesz.
  Kicsit nevetségesnek gondolom, hogy közel háromtonnás monstrumokkal próbáljuk megmenteni a bolygót, amiben nagy százalékban egyedül ülünk. Hátra meg inkább ne üljön senki, úgysem fér el kényelmesen, ha meg mégis, a dizájn miatt olyan érzés ott tartózkodni, mint egy döcögő liftben.
  Aztán még ott a hatótávpara, amit úgy próbálunk ellensúlyozni, hogy óriási akkut építünk az autóba, amitől még nehezebb lesz, még többet fogyaszt, még több idő feltölteni, és még drágább lesz. A gyerekcipőben járó töltőhálózatokról meg ne is beszéljünk.
  Van megoldás? Van megoldás. Két szó: cserélhető akkupakk.
  Az ötletem a következő: Az elektromos autókban általában a padlólemezbe van szerelve az akkumulátor. Ezt kellene egy egyszerű fiókmechanikával kihúzhatóvá, cserélhetővé tenni. Hasonlóképp, mint az elektromos targoncáknál. Szakképzett személyzettel megoldhatóvá lehetne tenni az egyszerű, gyors, biztonságos akkucserét, amit a már meglévő benzinkutakon lehetne tárolni, tölteni, cserélni.

  Folytatás...

  Jack Hunter 11 hónapja 54

 • Picasa fotótömörítés beállítása de hogy?

  Halihó!

  Van egy csomó kép a gépemen, és mint sokan, én is a Picasa-t használom. Utóbbi időben szemmel láthatóan csökkentek a képméretek, aminek örülnék, de a minőség is drasztikusan csökkent. Most töltöttem fel ismét egy csokor képet a gépre, és vissza akartam nézni. Jobb oldalt alul lehet látni,hogy pörgeti a képeket, majd egy üzenet: a Picasa tömöríti az adatbázist hogy spóroljon a hellyel. De én ezt nem kértem! Nekem nagyon jó, ha 16 megás egy kép, szeretem látni a részleteket, szeretek belenagyítani. Próbáltam a programnak ezt a funkcióját megkeresni, sikertelenül. Rákerestem a neten, igazából semmi érdemleges. Úgyhogy megint csak ide jövök, hátha van valakinek ötlete, nagyon megköszönném. :K

  Jack Hunter 11 hónapja 4

 • Napi cuki: hány macska van a képen?  Jack Hunter 12 hónapja 26

 • Mitől lennél különb?

  Te. Te gőgös, pökhendi, gyarló ember! Te, aki már kölyökkora óta megkapott mindent. Akinek a gazdag papa-mama a segged alá rakott mindent, mit megkívántál. Aki a legjobb iskolákba jártál, de inkább mellé, és élvezted a felhőtlen életet, hajhásztad kisded örömeidet. Tanulmányaiddal sem akkor, sem most nem foglalkoztál, hiszen a papa úgyis elsikált mindent.
  Hiszen te vagy a szemük fénye, igaz? Az egész eddigi életed ilyen felelőtlen, csillogó pompa, amit oly fontosnak tartasz, de valójában üres és jelentéktelen.
  Halmozod az élvezeteket, lubickolsz semmi kis sikereid fényében, felelőtlenül habzsolod az életed, és azt gondolod magadról, hogy te vagy a legfontosabb, legkülönb, legjobb ember a világon. Hiszen mindened megvan, mindent elértél amit csak akarsz, amit meg mégsem, úgyisa megveszed.
  A felső tízezerrel lógsz. Gúnyolódsz, kineveted és lenézed az egyszerű, együgyű embereket, akik a két kezükből élnek, hulló vakolatú házakban, huszonéves autóval, sok gyerekkel, és annyi fizetéssel havonta,amit te egy éjszaka könnyedén elversz a klubban.
  De ők is érző lelkű emberek. Jusson ez eszedbe akkor, amikor kiszállsz a nemrég vásárolt autódból, aminek kilenc számjegyű árát még te is megérezted. Puha bőr cipőd, ami valószínűleg egy olyan állatból készült, ami fajának utolsója volt, halkan surrog az aszfalton.

  Folytatás...

  Jack Hunter 12 hónapja 12

 • Munkahely váltás a semmibe

  Halihó.

  Kihúzták alólam a szőnyeget. igaz, nem csak én álltam rajta, hanem még huszonhét ember. Becsődölt a cég, menjen ki merre lát. Jó, persze, voltak előjelek. A termelés és a bérek folyamatos csökkenése, pletykák, információmorzsák.
  De nemigen foglalkoztunk vele, volt már ilyen, aztán jött is megrendelés, lett munka, ment minden tovább. Hullámvölgyekben dolgoztunk, de szerettem csinálni, és most is szeretem. Viszont pénzből él az ember, ezért egyszer már próbáltam mást találni, így kerültem ki külföldre, ami csúfos kudarcba fulladt.
  Alig hogy hazajöttem, vissza is hívtak. Kicsit vacilláltam rajta, de a semminél a rossz is jobb, úgyhogy visszamentem. Év elején már kezdődött megint a lejtmenet, szabadságolások, leállások. Keresgéltem mást, de mindig halogattam, most ezért nem, most azért... Mindenesetre elindítottam egy targoncás tanfolyamot, biztos ami biztos.
  Aztán a mai napon megcsörrent a telefon. Szabadságon vagyok, látom hogy a főnök hív. Gondoltam nem tud valamit, vagy kíváncsi valamire. Nem erről volt szó. Következő hetet még ledolgozzuk, aztán két-három hónap fizetés nélküli mindenkinek. Először nem akartam elhinni, pedig sajnos de.
  Két szék között a pad alá esete, mert a targoncásom még nincs kész, de munkahelyem sincs már. Nehezen mozdulok, még nehezebben ismerkedek meg új emberekkel.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 105

 • Mennyi aljasság...

  Halihó.

  Nem akartam elrontani senki ünnepét, ezért nem is hozakodtam elő vele mostanáig. Egyszerű, de annál kiábrándítóbb sztori, pont a húsvétról.
  Szóval, tavaly, ünnep előtt utolsó munkanapkor minden dolgozó kapott egy kis ajándékot. Semmi extra, egy tálca tojás, meg alsópolcos bor. Nem az a műanyag flakonos tablettás lötty, annál azért egy fokkal jobb. Igaz, a tojás sem volt különb, hófehér, tápos, nem túl jó minőségű volt. Azért örültem neki, mert sütibe meg festeni elmegy, és az itóka is fogyasztható volt.
  Viszont sokan háborogtak, hogy mi ez a szar, meg jó lesz a disznóknak.Főnök úr persze berágott a nem titkolt elégedetlenség miatt. Nem mondta, de elég komor képet vágott. Azt is mondta, hogy akinek nem kell, hagyja itt. Persze mindenki elvitte. :U
  Ennyiben maradtunk, aztán jött a mostani húsvét. Meg is lett a böjtje, mert nem is kaptunk semmit. Jöttek persze megint a sopánkodók, hogy bezzeg tavaly mennyi mindent kaptunk, idén meg semmit, még egy kis sonkapénzt se...
  A leghangosabbak azok voltak, akik tavaly teli tüdőből leszarozták azt a kevés kis ajándékot is, és naná, hogy mindenfélének elmondták a céget, hogy milyen sóher, kapzsi semmirekellő a főnökség, csak nem ilyen szavakkal. Franc se érti, ha kapunk, az rossz, ha nem, akkor miért nem. :F

  Jack Hunter 1 éve 41

 • Miért kell annyira bömböltetni a zenét?!

  Halihó!
  Itt az eheti nyár, süt a nap, jó idő van. Mindenki máshogy érzi jól magát, a kedvencem a racsing-men aki az utcánkban lakik.Na, őt előbb lehet hallani mint látni.
  Általában már három házzal arrébb lehet hallani, hogy ő bizony közeledik. Egy jobb napokat látott német kompakt, amiben egy bézból sapkás teszkós napszemüvegben feszítő egyén a sofőr. Kormányt szigorúan egy kézzel, déltájt fogja, másik kéz vagy a tetőt tartja, vagy az ajtót fogja, hogy ki ne essen a helyéről. Merthogy hátul szól a mini sziget fesztivál, a tökig lehúzott ablakokon ömlik ki a basszus.
  Magát a zenét nem is lehet igazán hallani, csak egyfolytában a DÜCC-DÜCC-DÜCC de úgy, hogy hullámzik a hátsó ablak, a rendszám meg két kézzel kapaszkodik a csomagtartóba.
  Rendszeres látogatónk az utcában, és mivel alig megy hússzal, jól lehet látni a két élénksárga füldugót a fülében.Noooormááális???? :F
  Nemrég leintettem, rendes ember módjára megdicsértem a "hangtechnikát" és megkértem rá, hogy vegyen vissza a decibelből, mert itt több családos ember is lakik, vannak picik, akik ilyenkor alusznak.
  Racsing-men megígért mindent is, de valószínűleg nem hallotta igazából, miről lenne szó, mert ugyanúgy nyomja az ingyenbulit mindenkinek.
  Másodjára is próbáltam szólni, de már meg sem állt. Igazából nem tudom mit kéne csinálni vele, már ott tartunk, ráhívom a rendőröket. Le is videóztam a mutatványt, biztos ami biztos.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 15

 • YouTube a háttérben,reklámmentesen.Így:

  Halihó!
  Nagyon sokan hallgatunk még mindig a nagy piroson zenét, és nincs is annál bosszantóbb, ha a buliba beleordít egy prosztatagyógyszer reklám. :)
  Aki nem akar előfizetni a prémiumra, és nem szimpatizál a szürkezónás Vanced-del, annak is van egy kiskapu.
  Totál ingyenes, és viszonylag egyszerű, plusz szinte nem is kell letölteni semmit. Még az eszközt sem kell meghekkelni. Ezt a módszert használom számítógépen és telefonon egyaránt. Tehát Win10-en és Android 12-őn is működik, egyéb oprendszeren nem próbáltam.
  Böngészőnek Firefoxot használok, ez fontos, mert ehhez lehet letölteni az uBlock reklámblokkolót. Jobb felül három pötty, kiegészítőkezelő, és ott le lehet tölteni, majd engedélyezzük. Egyéb böngészőnél is lehet próbálni, hátha van valami hasonló.
  Ezután már semmi más teendők nincs, mint megnyitni a YouTube -ot a böngészőben. Újra nyissuk meg a három pöttyös menüt, és kapcsoljuk be az asztali oldal megjelenítését. Persze ezt csak telefonon kell.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 21

 • Renault Megane II mélynyomó bekötése

  Halihó!

  Végre eljött ez a pillanat is. Ugyan van a kocsi ajtajaiban négy Macrom 13 cm mélyközép, amit az autórádió hajt. Szól, és ha kell dübörög is, de hiányzott az a kis plusz. Hangerőben sem volt túl acélos, főleg feltekert basszussal hiányzott belőle a kakaó. Hiába, a fejegység nem erre való.
  Egyre jobban zavart a jelenség, jön a jó idő, letekert ablakokkal egész egyszerűen élvezhetetlen volt a zene. Az meg különösen bosszantó volt, hogy a mélyláda meg ott vigyorgott a szekrény tetején.
  Számtalanszor nekifutottam a projektnek, de sehogy sem tudtam átmenni a kocsi tűzfalán. Kerestem egy lyukat, egy rést, egy dugót, ahol átfűzhetem a kábelt, de nem találtam, pedig kerestem alul, felül, belül, mindenhol. Ezzel amúgy nem voltam egyedül, ugyanis a kocsi vizsgálata közben észrevettem egy befűzött kábelt.
  A hátsó hangszóróra volt mókolva, és a csomagtartóba vezetett. Szerencsétlen valaki talán azt gondolta, majd a fejegység kihajt egy passzív szubot. :W
  Kerestem neten, videókat néztem, robbantott ábrákat vizsgáltam, hiába. Furkálni nem volt merszem, biztosítéktáblába nem akartam drótot fűzni( sajnos vannak ilyen elmebetegek is!) maradt a csalódás. Eddig.
  Merthogy panaszkodtam a melóhelyen is, és az egyik kolléga adott egy frankó tippet. Itthon meg nekiláttam, és sikerült. Na ezt szeretném bemutatni most, hátha vannak itt olyanok, akiknek hasonló gondjuk van.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 8

 • Van veszélyesebb a büntetőfékezésnél? Van.

  Halihó.
  Írhattam volna címként azt is, hogy ne ölj meg! de nem akartam hatásvadászkodni.
  Néha motorral járok, néha kocsival. Most az utóbbival jöttem épp hazafelé, vettem pár cuccot, ami sehogy sem fért volna el a robeszon. Fél három magassága, az időjárás tökéletes, az út minősége pocsék, jó magyar szokás szerint. Nem volt hova sietni, nyolcvan körül kacskaringóztam dombnak felfelé, amikor a kanyar után utolértem a menetrend szerinti járatot.
  Valami nagyigmándi brikettel működött, olyan szépen füstölt, és amúgy sem szoktam, meg ezért sem mentem a seggébe. Ismertem az utat, hosszú kaptató, tetején kanyar, utána le egyenesen, ott meg tudom előzni. Mögöttem sem volt senki, úgyhogy türelmesen poroszkáktam utána hatvannal.
  Úgy néz ki, észrevett a buszos bácsi, mert előzékenyen kicsapta az irányjelzőt jobbra, hogy mehetek.
  Te tudod komám, elvégre hivatásos sofőr, adott esetben akár ötven ember életéért is felel, meg amúgy is magasabb mint én, biztos jobban belátja az utat. Ezeket gondoltam én, miközben szúrtam a Meginnek egy rettenetest, hogy akkor gyí.
  Teljes mellszélességgel áttértem a szembe sávba indexxel, ahogy illik, és elkezdtem a manővert. A b oszlop már a busz hátsó kerekénél, amikor mit ad az ég, jön velem szembe egy t4 transzi. Ja, lejtőn lefelé még a kecskeszar is gurul, a tempóját látva esélyem sem volt befejezni az előzést, még ha az egynégy helyett sugárhajtómű is lett volna a gépház alatt.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 39

 • A tökéletes hangzás,de miért kerül több millióba?

  Halihó!

  Elképesztő dolog. A boga Úristennek se tudok nyugton maradni, mindig vágyom a jobbra, szebbre. Még ha anyagilag megengedhetném magamnak, akkor oké, de mit ugrálok ha egyszerű átlagfizetésből éldegélünk?
  A történet ott kezdődik, hogy mániákusan szeretem a zenét.
  Van egy középszerű, saját elképzelés szerint kialakított házi mozi rendszerem, aminek a szíve egy Onkyo erősítő. Mivel használtan vettem, és napi szinten nyüstölöm, nem átlagfelhasználói szinten, hát várható volt, hogy megkotlik.
  Megtörtént. Lezuhant a körbe-körbe helikopter, illetve csak jobbra-balra császkál szárnyaszegetten. Magyarul, elment az 5.1, csak sztereó van, az is csak csínján. Mert gondol egyet, és kikapcsol. Ráadásul eközben egy nagyot fingik a hangszórókba, amik ezt nem szeretik.
  Nem félek a csavarhúzótól, barátom a Youtube,apukám meg finommechanikai beütéssel megáldott erősáramú képzettséggel rendelkező ezermester, szóval uzsgyi neki, megberheljük. Ja. Ahogy Móricka elképzeli. Merthogy amit csak beteg lehetett, az kimértük, és minden jó, és mégsem. Relék, tranzisztorok, toroid, pufferkondik, kábelek, kötések, forrasztások.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 19

 • Android frissítés x995 Max

  Halihó!
  Van egy elég régi navigációm, WayteQ X995 max. Valami négyes android vánszorog rajta. Arra gondoltam, letölthetnék rá egy újabb verziót, de a neten nem találtam érdemi találatokat, nyilván biztonsági okokból. Azért csak óvatosan merném feltenni a kérdést, érdemes rámókolni egy frissebb androidot és hogyan, vagy az 1gb rammal ez amúgyis mindegy, és inkább dobjam el?
  Köszönöm előre is az ötleteket.

  Jack Hunter 1 éve 1

 • 170 Forintos csokiból 30 ezres

  Halihó!

  Nem találtam fel az évszázad bizniszét, sajnos nem is nyertem promócióba, inkább én fizettem majdnem.
  Délutános műszakba indultam, kicsivel korábban mint szoktam,
  mert előtte még be akartam ugrani a boltba. Kaptam is mindent, amit szerettem volna, hamar is végeztem, a nap sütött, jó idő volt,
  a kocsi is pöpec, szóval jókedvűen berámoltam mindent a verdába, és megjutalmaztam magam egy szelet Vadász csokival.
  Kényelmesen furikáztam be a melóba, forgalom nincs, süt a nap ezerrel, jóízűen majszolgatok. Tiszta chill.
  Jön a falu, vissza négy, ötven felett kicsivel gurulok.
  Falu közepén integet a yard.
  Hurrá. Üres, index, szolid fék, ablak le. Jónapot-jónapot közúti ellenőrzés, fogyasztott-e alkoholt. Naná hogy nem. Akkor fújjunk egy szondát. Fúj, síp. Hopp, 0,1 ezrelék.
  Ne már, tényleg nem ittam! Na mégegyszer. Fúj, síp, akkor is. Akkor 30 ezer uram. Gondolkodok, bakker, lehet a csoki? Hát az. Kézzel lábbal magyarázkodok a rend őrének, itt van még a papírja, mutatom, likőrös, csak nem tudtam. Rámnéz, nézi a csomagolást, megint rámnéz. Végül azért csak elenged, megúszom egy ejnye -bejnyével. Megígérem neki, nemhogy csokit, de ezentúl semmit sem fogok a kocsiban fogyasztani. Még levegőt se, ha nem muszáj. :) Mindenesetre megvan a tanulság, ezentúl el kell olvasni, mi van a csomagoláson, mert nem mindegy, hogy rum vagy aroma. :D

  Jack Hunter 1 éve 29

 • Használati útmutatót az okostelefonokhoz!

  Halihó!

  Adott egy idősebb hatvanas ember, és élete első okostelefonját próbálja használni. Na, ő az édesapám, aki amúgy sem szereti használni ezeket a kütyüket, de mégis muszáj, mert valamilyen szinten már rá vagyunk szorítva.
  Netbank, online számlák, ügyfélkapu, email, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Tök meglepő, hogy ami egy tapasztalt, soktelefonos átlagembernek tök egyszerűen megoldható, könnyen átlátható dolog, az mennyire nehézkes annak, aki most először kóstol bele.
  Sajnos teljesen valószínű, hogy csalódások érik, és hamar elmérgesedik a helyzet, annyira koplex manapság egy egyszerű telefon is. Bajban vagyok én is, aki segítene, mert fogalmam sincs, hogy tanultam meg.
  Csak használom nap mint nap, rutinosan, egyszerűen. Mégis, hogy magyarázzam el, mi is az a Google"Wallet"? Vagy a "Lens"?
  Hogyan mutassam meg, hogy mikor kell röviden, vagy hosszan nyomni valamit, hogy bizonyos további funkciókat el lehessen érni? Tegye fel a kezét az, aki így kapásból tudja egy Xiaomi eszközön hol lehet beállítani a hívószám kijelzését!

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 8

 • elhunyt Ken Block

  Halihó.

  Boldog új évet, mi? Erre másodikán ez a hír fogad. Szerettem a videóit, különösen amit a Scaniával művelt, az tényleg durva volt. Három gyerkőcöt hagyott maga után. Hát, nyugodjon békében. :(
  [link]

  Jack Hunter 1 éve 5

 • Kedvenc főellenségeim

  Halihó!

  Ünnepekkor együtt volt egy kicsit a család, így elővettük a jó öreg Xbox S-t. Nem volt valami túl nagy gémercsata, inkább csak ökörködtünk, meg beszélgettünk. Így jött elő hogy kinek mi a kedvenc játéka és miért.
  Nálam az abszolút első helyet a Far Cry 3 foglalja el évek óta.
  Nyílt pályás lövöldözős játék a történet egyszerű de nagyszerű. Pár fiatal elmegy bulizni egy szigetre, hogy megünnepeljék a frissen szerzett pilótajogsit. Apró bökkenő hogy pont egy drogkartell szigetére utaznak.
  Természetesen az egész bagázs fogságba kerül, két embert kivéve, Jason Brody és a bátyja látszólag megmenekül.
  Mikor már biztonságban érzik magukat, Vaas Montenegro színre lép és a bátyót nyakonlövi, aki a kezünk között hal meg. Bár lehetősége lenne rá, Vaas mégsem öli meg Brody-t inkább futni hagyja, és szabályos embervadászatot rendez kutyákkal, helikopterrel, ahogy illik.
  Brody személyében játszhatjuk végig a játékot, aki ugyan eléggé sportos figura, mégsem egy tipikus hős. Azonban az őslakosoknak hála mégis azzá válik. Személyes bosszúvágy fűti, lassan kiismeri magát a dzsungelben, és egyre ügyesebb lesz.

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 15

 • Karácsonyi macskalopás

  Halihó!

  Anyumék harmadik szomszédja újfajta hagyományt vezetett be Jézus születése alkalmából. Hogy az elején kezdjem, ünnepekkor, meg amúgy is, összejár a család, én lehoztam bátyusékat a fővárosból anyuékhoz, anyumék meg elhozták a másik bátyust Vas megyéből, a harmadiknak meg van kocsija, saját eszközzel jött le, hogy egykupacban legyünk kicsit.
  Igazából azzal a hátsó szándékkal jöttünk, hogy megdézsmáljuk anyukám isteni töltött káposztáját, meg a rengeteg sütit, ezzel ugyanis mindenki nyer.
  Anyu azért, mert úgyis egy hadseregnek főz, "fiam, a tőtött káposztát csak nagyban érdemes megcsinyáni" minekünk meg pont ezért egyáltalán nem kell főzni az ünnepek alatt.
  Ezt a nagyüzemi káposztát úgy képzeld el, hogy van az a hatalmas, legnagyobb halfőző kondér, és az színig van. Káposztával. Nem tudom, hány gombóc fér bele, huszonnégynél feladtam a számolást. De akkor még épp csak a felénél jártunk. Viszont tényleg nagyon jó, főleg úgy, hogy saját savanyított káposztából készül, saját sertéshúsból, füstöltáruból.
  Az én drága bátyám úri neje, aki refluxos, meg a levegőt is zsírégető tablettával együtt szedi, na az úgy tolta hátra mintha az utolsó vacsorája lenne. Igaz, mi sem voltunk különbek. Öt gyerek, tizennégy felnőtt, mind dugig lakott, de az üst még masszívan félig volt. Szerinted? Aztán még kétféle torta, diós-mákos bejgli, kekszgolyó...

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.