Hirdetés

2021. november 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Foxpost kaland

  Sziasztok!

  Most először használtam ezt a szolgáltatást, csomagot vettem át. Alapvetően idegenkedtem tőle, mert szépen telitűzdeltem magam előítéletekkel. Bebeszéltem magamnak, hogy bonyolult, kényelmetlen, újabb úri huncutság, csak nyűg, de trendi, úgyhogy menő. Azért sztárolják ennyire. Különben is, jobb szeretem embertől átvenni a csomagot, nála lehet reklamálni.
  Amúgy meg úgy rohan előre ez a nyomorult világ, hogy szinte minden héten jön valami újdonság, tessék engem békében hagyni, engedtessék meg nekem egy kis konzervatívság. Szóval ha csomag, akkor posta, vagy pick-pack pont. Néha futár. Csóközön. De mi van akkor, ha nagyon kell valami, és az eladó ragaszkodik ehhez a megoldáshoz? Két lehetőség: segget csinálsz a szádból. Nem az én műfajom, bár ez is egyre jobban dívik, azért nem állok be a sorba. Másik lehetőség, beadod a derekad.
  Legyen. Hallod, azért volt bennem rendesen félsz, komolyan, mint az első randinál. Előre láttam, csak tanácstalanul állok az automata előtt, és szégyenszemre segítséget kell kérnem. Ezt nagyon utálom, szóval a feszkó mellé még jó adag agresszivitás is párosult. Két napig gyűlt, forrongott bennem az ideg, aztán mikor jött az e-mail, a sejtéseim kezdtek beigazolódni. Kódot kell pötyögni, vagy QR kód. Anyád.

  Folytatás...

  Jack Hunter 5 napja 18

 • eMag csomagküldés:ezmiez?

  Sziasztok.

  Alapvetően nincs bajom az internetes rendelésekkel. Az eMaggal sincs bajom. Tudom hogy akció, hogy futármizéria, hogy összeolvadás, ezért most minden összekutyulimutyuli. Megértem. Én meg gondolom rátettem egy lapáttal a kuponkedvezményemmel. Tulajdonképp nem panaszkodni szeretnék, csak fura az egész, állok mint borjú az új kapu előtt.
  Rendeltem egy raktáron lévő gőztisztítót. Rendeltem hozzá pluszban ugyanattól a forgalmazótól hozzávaló pótfejet, ami szintén raktáron volt. Ezt csak azért jegyeztem meg, mert ha különböző forgalmazótól rendelünk, előfordulhat olyan anomália, hogy egyik csomag késik, vagy épp nincs raktáron, nyúlik a kiszállítási idő. Nade. Utánvétes GLS rendelés leadását követően meg is kaptam az emailt, felvették a rendelést, hurrá. Két napos kiszállítási időt adtak meg, hurrá. Következő email, csomag összekészítve,átadva a futárnak, hurrá. Ja nem. Az van benne, hogy részleges kiszállítás folyamatban. Mi??? "Csomagja egy részét átadtuk a futárszolgálatnak"

  Folytatás...

  Jack Hunter 1 hete 25

 • Pukk!

  Mondta a kétéves Lg tv, és örökre kihunyt.
  Szia mindenkinek. Ma délelőtt kapcsoltam be mindent, némi zenehallgatás céljából, ment a pc, kattant a relé az erősítőben, méla buff a mélynyomótól, bevillant a tévén a logó, aztán meg egy hangos, éles pukk a tévéből, némi tűzijáték kererében, amitől frászt kaptam. Sebtében áramtalanítottam az elsötétült képernyőt, majd miután láttam hogy nem füstöl, nem akaródzik kigyulladni, hát nekiálltam szétkapni, mi is volt ez.
  Levettem a hátulját, elsőre semmi tragikus, némi szösz, por, de koromnak, melegedésnek, szétnyílt elkónak nyoma sem volt.

  Jobban megnézve azonban látszik, mi szállt el:

  Ez a tápegység rész, ezen belül pedig ez a kék bogyóc:

  Meg lehet javítani, de mivel benne van a korban, váltja egy másik, készülék.Béke poraira.😢

  Jack Hunter 3 hete 17

 • Egy új Logout aláírás és a rejtélyes piros smiley kitalálása

  Sziasztok.

  A régi aláírásom már nem aktuális, törlésre került(ha megveszed a legolcsóbbat..., ill.az igazi boldogság ha legalább négy 30 centis...)
  Egyrészt egyre többször vagyok kénytelen a legolcsóbbat megvenni, tehát ez így már bort iszik vizet prédikál eset. Másrészt jóformán az összes PA cuccom elment, csak a házimozihoz van mélynyomóm, szóval ez sem aktuális már. Persze megvagyok aláírás nélkül is, csak irigykedem kicsit a többiekre, akiknek valami frappáns, mókás, megható, egyedi aláírásuk van. Van itt aki "husos fagyi" nak tartja magát, más az örök vadászmezőkre távozott kutyáját siratja. (olvastam a cikket, szomorúbb mint a Titanic.Részvétem.) Van itt filozofista (most találtam ki, haggyál a helyesírási hülyeséggel :D ) aki a szükségletekről és célokról írt.
  Aztán van itt költő lélek, aki csillagok sírásáról emlékezett meg. Szóval ezek mind jópofák, egyediek, én is szeretnék valami hasonlót.
  Gondoltam a "fogd meg a söröm" szlogenre, de ez is elcsépelt már. Kellene egy kis inspiráció tőletek, hátha sikerül valamit összekombinálni. Támponként annyit tudnék felhozni, hogy szeretem a zenét, csóró vagyok, és van egyfajta savanyú, szarkasztikus humorom, ami sajnos sokszor nem jön át.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 20

 • Az extrém rossz nap

  Sziasztok.
  Nem feltétlenül hétfővel kezdődik. Sőt, általában péntekre esik. Amikor már eleged van a hétből, és semmi kedved kikelni az ágyból. Dolgozni meg még kevésbé. Valamiért mégis felkelsz. Azért, hogy belerúghass valamelyik bútor lábába/sarkába. Fél lábon ugrándozva a fogad között morgod az ősi indián átkokat, nehogy felébreszd az asszonyt, közben rájössz, hogy a fürdőben maradt a melóscuccod. Leveted a pizsit, vagy ha nincs, a szekrényhez botorkálsz, legalább egy tiszta póló erejéig. Hopp, elfogyott. Bosszankodva a fürdő felé veszed az irányt, közben persze okvetlenül leversz/rálépsz/nekimész valaminek, amivel felkelted a párod.
  Miközben öltözködsz, bevered valamidet valahova.
  Felkel a nőd, és korán reggel már szekál, piszkál, beszól. Iszol egy kávét, de vagy elfelejtetted tegnap lefőzni, vagy nincs tiszta pohár. Ha van, megégeted magad vele. Az asszony kárálása közben reggeliznél, de persze valami épp elfogyott. Szóval éhesen, összetörve, leforrázva, a tegnapi büdös cuccban bevágod magad a kocsiba, közben nyugtázod, hogy kutya hideg van, de juszt se mész vissza kabátért, pulcsiért. Szerencsés esetben az autó nem cseszekszik, eggyüttérez paprikás hangulatoddal. Bemész a melóhelyre, persze elfelejtettél a pékségbe beugrani, szóval egész nap nem fogsz kajálni semmit.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 13

 • Esti vezetési tippek

  Sziasztok!

  Ez a poszt nem az "esti vezetés finomságai" folytatása. Előbbit kissé illuminált, flusztrált állapotban írtam, ezt a témát inkább afelől közelíteném meg, mire érdemes figyelni sötétben, a volán mögött. Plusz, apró praktikák, amik lehet neked is újak, és segíthetnek.
  Tehát. Korán reggel, illetve késő este eléggé hűvös van. Ebből adódik, hogy a kocsi ablakán a hőkülönbség miatt pára képződik. Ezért érdemes lehet beszerezni egy ablaktisztítót. Valami ilyesfélét:

  Nem nagy tétel, kb 1500 Forint. Az autónak is jót tehet, ha elindítod, és hagyod töfögni, amíg gyorsan körbeszaladod, és lehúzod a párát. Ennél több melegítés nem feltétlenül szükséges, sőt akár káros is lehet, mert alapjáraton alig van olajnyomás, és a dermedt olaj így nem tud időben eljutni a kritikus helyekre. Kivétel a modern autók, és a villanyosok.
  Azt is megteheted, hogy felkapcsolod a helyzetjelzőt, így egyben lecsekkolhatod a hátsó lámpákat is. Apropó, ezzel az eszközzel a fényszórókat is lehúzhatod, mert a vizes burán megtörhet a fény, elvakítva a szembejövőt.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 16

 • Nyakán a kés az olcsóautósoknak

  Sziasztok.

  Jön a szép új világ. Bizonyára már ti is tudtok róla. Egyfelől egyre jobban nyomják a környezetvédelmet, ami bizonyos oldalról jó. Mert az mindannyiunk érdeke is, hogy az unokánk, gyermekünk egy olyan világban nőjön fel, éljen, ahol tiszta a levegő, nem kell maszkot viselni. Ezt úgy tudják elérni, hogy elsősorban a közlekedés feltételeit szigorítják mindjobban. Euro sok normák, katalizátorok, varázsfolyadékok segítik meghágni a fizikát, csak nemigen sikerül, mert ami elég, abból füst lesz.
  Ezért próbálnak alternatívákat keresni, erőltetik a tömegközlekedést, a kerékpárutakat, autók motorját csökkentik, kifacsarva belőlük mindent, úgy, hogy nem is olyan hosszútávon dobós lesz a technika. Itt vannak közöttünk a villanyautók, ilyen-olyan hibridek, ami megint fából vaskarika, egyelőre sárnehezek, a töltőhálózat finoman szólva nincs rendesen kiépítve, plusz rendesen elszálltak az áraik is. Átlagjózsi, ez legyek én, nehogy más szájával beszéljek, él a megszokott kis világában, távol a fővárostól, és egyre jobban csodálkozik azon, ami ebben a kibecseszett őrült világban történik.
  Mi történik? Az történik, hogy állítólag 440 ezer Forintot keresünk átlagban, amin legalábbis jót röhögök, örülnék a felének is. Közben itt a rekorder áfánk is, amellett 400 Forint egy kiló kenyér, nem baj, lesz az még több is. Közben járnék a húszéves szocskámmal dolgozni, ami ugye erősen szennyezi a környezetet, de nem sokáig.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 110

 • Kiesett két hónap...

  ...És piszkosul hiányzik.
  Sziasztok. Végre megértettem, miért szenvedtek annyian a pandémia miatti bezártságtól. Hatodik hónapban volt egy térdficamom, azzal ültem otthon két hónapot. Kicsit örültem a lazításnak, legalább a melóhelyen nem kellett hallgatni a sok okoska nyafogását, hogy mit, hogy nem lehet megcsinálni. Másrészt viszont nehéz is volt ez az idő. Világéletemben szerettem kirándulni, és pechemre elég vadregényes helyen sikerült legutóbb házat venni. Erdők, mezők köröskörül, egy jó nagy köpésre a Mecsek, a pécsi tv torony és környéke, de a falu körül is élvezeteseket, nagyokat lehet kirándulni. Van itt három forrás, pár csermely, jó sok vadles, öreg erdők, Nemzeti Park, Duna, ajjajj...
  Ilyenkor ha beköszönt a jóidő, nem bírok magammal. Mennem kell, és megyek is. Akkor is, ha 37 fok van, akkor is ha szemerkél az eső. Az asszony meg mit tehet? Jön utánam. Néha ellopjuk a szomszéd kutyáját sétáltatni, a szomszéd hallgatólagos beleegyezésével. Asszonyom szerint neki egy állat is elég, nem kell kettő... :D
  Szóval csavargunk, túrázgatunk, akár még rögtön meló után is, ha jön a hoppáré. Na, ez most kimaradt. Még jó hogy van az Xbox, valahogy kibírtam, bár nem volt túl jó.Minden együttérzésem azoknak, akik hónapokra be voltak zárva.

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 9

 • Nekigurultam a kertkapunak.

  Semmi komoly, de én győztem.
  Sziasztok, ezt a kis bejegyzést csak a tanulságok végett írtam. Fenenagy, majd 140 ezer kilométeres tapasztalatom minden finomságával. Röhögni ér. :)
  Na, az van, hogy lejöttek apusék, aztán mivel szemben volt valami muri a kultúrházban, sok volt az autó mondom, álljatok be ti is az udvarra. Kinyitottam a nagykaput, aztán mivel én Menő vagyok, nem kell slusszkulcs, csak bepattantam a verdámba, papucsban, ahogy illik. Kéziféket ki, kicsit lejtős az udvar, gurul az. Gurult is. Két dolgot nem vettem figyelembe. Az előbbi öntözés miatt vizes volt a pacsker, és álló motornál nincs fékszervó.
  Nem mentem túl gyorsan, olyan gyalogostempóval, aztán a kapu előtt fékeztem. Picit lassult a gép, mert finoman nyomtam. Hamar csokis lett a bugyi, mert a kocsi csak gurult tovább, a kapu meg egyre közelebb volt. Kapkodva rátapostam a fékre, az autó meg is állt, centikre a fakaputól, de lecsúszott a lábam, a kocsi meg újra gurulni kezdett. A békésen málladozó kerítés fáradt puffanással dőlt el, mire betéptem a kéziféket. :DDD

  Folytatás...

  Jack Hunter 2 hónapja 86

 • Az esti vezetés fiomságai

  Avagy jönnek a setét idők!

  Üdvöz légy éji vándor! Na jó, ne légy légy, az sem lát a sötétben. Szóval sziasztok.
  Félretéve a rossz szóviccet, bizony a hajnali korán kelők már sötétben közlekednek. Szóval most nem Rólad szól miszter, aki délben kepickél ki az ágyból. Sicc!
  Sötétben autózni jó is lehet, meg rossz is. Hogy tényleg jó legyen, ahhoz Te is hozzátehetsz. Hogyan? Először is fel kellene készíteni az autót a téli, rossz látási viszonyokra. Kezdjük azzal, hogy végre felpolíroztatod a bemattult, besárgult lámpákat. Egy heti sörpénzből megvan. Nyáron persze még jó volt így, de ha mostanság úgy vezetsz sötétben, hogy a fogaddal kormányzol, akkor ne a természetet hibáztasd.
  Ha már jók a lámpák, akkor érdemes azt is megnézni, hogy vajon mindegyik világít-e. Tudom, menő félszemű kalózt játszani, meg spórolsz az izzóval, de gondolkodj el rajta picit, mi az olcsóbb: egy normális izzószett, vagy a szélvédőn beköszönő őz?
  Nem csak elöl érdemes megnézni, hanem körben. Szóval pödörj egy tompítottat, és nyomd meg a bárhol megállhatok gombot. Aka vészvillogót. Normális esetben minden mindenhol világít, illetve villog. Az oldalindex kicserélése kissé macerás, és minden autónál más technikát alkalmaznak, szóval komisz dolog lehet. Izzót cserélni elöl viszont nem egy nagy ördöngősség, feltéve, ha hozzáférsz, valamint van egy kis kézügyességed. Ha minden le van burkolva, nem látod a fényszóró hátulját, megszívtad.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 38

 • Elvették a játékom.

  Sziasztok!

  Elmondhatom, hogy így még nem jártam.Kicsit mérges is vagyok még, de annyira már nem, hogy ne írjak róla. Mert ha frissiben írnék, csak ostoba fröcsögés lenne belőle. Van egy öreg Xbox one játékkonzolom, szabadidőmben néha leülök kockulni. Nagyon szeretem a szimulátorokat, megvan az összes Forza, és nemrég találtam a store-ban egy számomra igen klassz játékot, aminek a címe Snowrunner.
  Bázi nagy kamionokkal kell szállítani mindenféle cuccot, csak az a bökkenő hogy épp vagy tengelyig ér a sár, vagy méteres hóval, jégpáncéllal kell megküzdeni. Valami lenyűgözően bámulatos a grafika, nagyon élvezetes a játékmenet, szóval fülig belepistultam. Van Xbox Game Pass előfizetésem, így jutottam hozzá ehhez a játékhoz is. Elég jól elhaladtam, amikor is a múlt hét hétvégéjén ismét rámtört a dagonyázási kedv, és lecsüccsentem néhány gondtalan órácskára. A játék azzal fogadott, hogy a folytatáshoz meg kell vennem. He? Ott van a konzolon a játék, de nem indul el, meg kell venni. Megnéztem, van-e internetkapcsolat. Van. Megnéztem, aktuális -e az előfizetés. Próbából elindítottam egy másik Pass-os játékot. Megy. Az összes megy, kivéve a Snowrunnert. Létezik, hogy kivették a kínálatból, és tényleg megtehetik, hogy a letöltés ellenére ragaszkodnak a vásárláshoz??? :F

  Jack Hunter 3 hónapja 20

 • Az abszolút pazarlás egyik példája

  Sziasztok.

  Eléggé lelombozva hagytam el ma a munkahelyet, ami általában inkább örömmel tölt el. (ja, két hónap táppénz után tegnaptól újra elindult a mókuskerék). Na, az van hogy lehet igényelni céges menüt. Két fogás, néha desszert. Semmi extra, de azt legalább jól megcsinálhatnák. Van néhány ember, aki él a lehetőséggel, viszonylag sokan, olyan tízenpár fő. Az elején én is igényeltem, nem azért mert az asszony rosszul főz, csak tehermentesítés végett.
  Aztán épp az asszony életveszélyes kinyilatkoztatása után inkább lemondtam. Alapesetben az a baj a menzával, hogy ízetlenül, lélektelenül főznek. Az állag jó, az adagmennyiség jó, a minőséggel sincs gond, de ha csukott szemmel eszel, meg nem mondod, hogy épp fasírtot, vagy krumplit eszel éppen. Még sót is csak nyomokban tartalmaz, egyéb fűszer, pl bors, ne adj' Isten paprika, még véletlenül sem.
  Olyan egzotikumokról, mint a milánóiba a bazsalikom, hallani sem akarnak. Az a pár ember aki mégis kitart a menü mellett, legtöbbször hazaviszi a háziállatoknak. Ez még valahol megérthető lenne, bár szerintem abszurdum, hogy rántott hússal tömjük a kutyát, de ez csak az én bolondos véleményem.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 52

 • Még több macska

  Sziasztok!

  Apu születésnapja alkalmából újra leugrottunk a szüleimhez.Természetesen elkunyeráltam az anyukám által készített macskás képeket.Időközben szert tettek egy szürke szőrmókra is,aki remekül beilleszkedett a többiek közé.Nem is szaporítom tovább a szót, tessék:
  Az újonc,Bolyhos.Hölgyemény, csodaszép szemekkel.

  Lili speciális alvóhelyet talált:

  Erdő szélén sátoroznak...

  Alszom!

  Szundimanó:

  Jack Hunter 3 hónapja 17

 • Honnét vannak a macskák?

  Üdv!

  Szépen törölgettem le a bejegyzéseimet, mert törölni fogom a fiókomat, közben meg jókat nevettem a macskákon.A 404-esen, meg a "kért oldal nem létezik" nevűn.Ezek honnét vannak?

  Jack Hunter 3 hónapja 29

 • Rádiótól a házimoziig

  Avagy végre elkészült!

  Üdv minden kedves olvasónak. Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy elmeséljem milyen cuccokon hallgattam zenét, és hova jutottam végül.
  Az elején kezdem, úgy talán átláthatóbb lesz, de bocsássatok meg, ha mégis elkalandoznék.1989-ben születtem, az első emlékem egy berhelt fadobozos,régivágású rádióval kezdődik.Talán négyéves lehettem akkor. Apukám rakta össze, állítólag egy Wartburg rádió volt a belseje és egy macskaszemes, csöves rádió házába volt beszuszakolva.Két ovális hangszóró ontotta magából a Kossuth-ot a Danubiust, és a Sláger rádiót.
  Legalábbis a szöveten keresztül úgy látszódott. Minden nap reggeli mellé ő zenélt nekünk. Kellemes, meleg tónusú, felső tartományban kissé behatárolt hangzásvilága volt, nagyon szerettük hallgatni.Már nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, kisiskolás koromban történt meg vele a baleset, valahogy leesett, összetört. Nem, nem én voltam. :) (tényleg)Rövid ideig egy BRG magnó váltotta ki, de az többször volt szétszedve mint használva.Nem szerettem, nyávogósan, vékonyan szólt, már amikor, és nem engedték meg hogy kezeljem.

  Folytatás...

  Jack Hunter 3 hónapja 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.