Hirdetés

Aktív témák

• vilma27

tag

Annyi minden van amiről írnom kell. Mostanában időhiányában nem nagyon jutok el a blogomhoz. Netközelben sokszor vagyok délelőtt, mert a művtörit szépen folyamatosan csinálgatom. Ez az egyik dolog amiről írni szeretnék az elkövetkező pecekben.
    Tehát a rövid verzió az előzményhez, hogy a következő évben érettségis leszek. Bizony ismét a "véndiák" kategóriában leszek. Nem tudom, hogy ennek most örülnöm kellene, vagy inkább sírjak. Mert lesz olyan amitől nagyon könnyen meg fogok válni. De mivel ragaszkodó vagyok lesznek olyan emberek akiket nagyon nehezen fogok tudni elhagyni ha erre netalán sor kerülne.. Ez egy kis kör, de nekem annál fontosabb. Tudom senkit nem birtokolhatok, és nem is akarok. Csak szeretném magam mellett tudni. Egyfajta megnyugvás. Érdekes, mert világ életemben meg tudtam oldani mindent egyedül. Nagyon ritkán szorulok segítségre, és ha igen az is valami végső megoldás. Inkább én az a típus vagyok aki nagyon hamar mások segítségére tud sietni.
    De térjünk is vissza a művtörire. Elhatároztam a közelmúltban, hogy a jó öreg "lassan járj, tovább érj" metódus szerint fogok cselekedni. Az emelt érettségi nem játék. Nézegettem, töltögettem és kinyomtattam párat az elmúlt évek emelt szintű művészettörténelem érettségik közül, és mit mondjak aki valamennyire is jártas ebben a kategóriában ajánlom, hogy kukkantson bele, mert megéri. Már csak egy áll leesés miatt is. Összehasonlítottam a középszintűvel, és bárki mondjon bármit, sokkal nehezebb. Középszinten még csak a tesztre fel-fel lehet készülni. Ott végig ez megy 100pontért. De az emelten 50pont a teszt, és újabb 50 egy olyan összehasonlító műelemzés, amit ha már nem ismered a két képet, máris bukta van. Persze fellehet ismerni bizonyos jellegzetességet 1-1 alkotáson, de ha ott ülsz és van valami fogalmad, hogy betudd határolni térben és időben a dolgot akkor már egy kis könnyedséggel kezdesz hozzá a fogalmazáshoz. Legalábbis most ezt még így gondolom.
    Tehát a helyzet: eddig úgy volt, és szentül hittem, hogy ősszel ezt "le kell tudni". NEM NEM NEM és NEM. Ha valamit szeretnék minél jobban megcsinálni akkor az a művtöri érettségim. És tényleg inkább tavasszal megcsinálom és felkészülve fogom várni. Már most szépen haladok a kidolgozásokkal, és előkerestem a korábbi tételeimet, és 1témakör kivételével mind megvan papíron. Most folyamatosan pötyögöm be, képekkel, rajzokkal, elemzésekkel együtt. Az utóbbi időkben a délelőtti elfoglaltságom ez szokott lenni.
    Szóval így állunk ezzel. Nem kapkodok el semmit. Magamat ismerve, (elég furcsán fog hangozni) de nem tudom elviselni a kudarcot. Mindennek ára van tudom jól. Meg kell fontolnunk, hogy abban a helyzetben mi a legjobb ami a jövőre tekintve nagy jelentősége lehet/van. Ami pedig nincs hatással azt hanyagolni, vagy úgy alakítani azt hogy számunkra a legjobb legyen. Sok példát tudnék felhozni, akár a mostani középiskolás napjaimból is.

De mindennek meg lesz a gyümölcse, ebben bízok és kapaszkodok. Az elhanfzottakból, pontosabban a leírtakból, most egy olyan oldalamat mutattam meg, amit senki vagy nagyon kevesen ismernek. Vannak még ilyen titkaim. Csak félek, ha valaki megtudja akkor már teljesen más szemmel fog rám tekinteni. Kezdhetem a sort az emberek manipulációjától a "szeretet" kérdésig. (Mind1, az tuti, hogy ennek a leírásának a napja nem ma lesz :P )

Aktív témák