- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TBT
addikt
Én úgy tudom, hogy novemberben egy SAO mozifilm érkezik. Ezt hivatalosan be is jelentették. A sorozat folytatásáról még nincs infó a hivatalos csatornákon. Érdekes lenne moziba küldeni egy SAO mozifilmet (az első évad cselekményeivel) úgy, hogy mellette megy az anime ötödik évadja.
-
-
-
Hintalow
senior tag
Ja már értem.
Hát akkor amit tudok ajánlani, az a:
- Yuru Camp
- Aria sorozat (személyes kedvencem)
- A már említett Flying Witch
- Amanchu!
Esetleg még a Gin no SajiIlyen hosszabb hajjal és hasonló testalkattal rendelkező lányok szerintem bármelyikben vannak elszórva, elég gyakori anime toposz, de konkrétan nem tudom, nem ilyen szempontból néztem őket
-
bandiras2
senior tag
Semmiről szóló?
Békés slice of life? Elmegy a rész semmi nem történt és észre se vetted hogy vége?
Flying witch. Megérkezik az új rezidens banya a hegyek közötti kis faluba. Apró, vicces kalandok, stb.
Ha szereted a zenét, akkor:
Nodame kantabile. Ebben van egykellemes romantikus szál is, de ne tántorítson el. -
emiki6
veterán
Vicces amúgy, az egyik haver mesélt arról, hogy elkezdett spanyolt tanulni és ezzel elültette a bogarat a fülemben. Kicsit utánanéztem a nyelvtanulás dolognak, aztán úgy megjött hozzá a kedvem, hogy nekiálltam. Inception.
Olyan nyelvet kell tanulni, amin tudod, hogy van sok olyan tartalom, ami téged érdekel, mert pár száz órát el kell tölteni azon a nyelven olvasva és hallgatva, ami csak akkor megy, ha érdekel és élvezetes. Ja és onnantól kezdve ha a célnyelven nézel valamit, az nem időpazarló szórakozás, hanem hasznos tevékenység.Én a japánt választottam, mert bejött ez az anime dolog, meg ahogy utánanéztem az egész kanji-ideográfia dolog is megtetszett.
F34R: De lehet csak én tanulok jelenleg. -
bozont
veterán
Mondjuk az Avatar messze van attól amiről szó volt (80-90-es évek anime rajzstílusa) az előző hsz-ekben. Nem is japán stílusú.
Ezek az újabb CGI animációk nekem sem jönnek be annyira. Viszont az Arcane magasra tette nálam a lécet ezzel a hybrid stílusú animációval. Bár az sem épp japán. -
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nem konkrét anime:
Winter Memories: Honkai Impact 3rd Concept Animation - Honkai Impact 3rd
-
Mert az 5x30 perces az alternatív verzió.
ps.: olvasd el a spoileres részt, nincs benne semmi ami kalózkodás, csak úgy mondom..
N-magon fent van a 2005-2006-os kiadás 2 évad és 50 rész részenként 25 perccel. -
Kasya
nagyúr
Nem. Folyamatosan fordítják. A DisasterScan kb. napi 3 részt fordít. A Discordjukon mindig küldik az értesítést. Illetve náha a korrektúra miatt 1-2 órával késöbb jönnek ki, ilyenkor a manhuaplus beelőzi őket (cserébe néha silányabb a fordítás).
A LN 6009 részes (és befejezték, nincs töb). A manga fordítása most a LN 2105-ik részénél tart. Eredeti nyelven nem tudom hogy mennyi van kész a mangából.
A LN-t a DLL oldalán érdemes olvasni, amíg a végére nem érsz (kb. 2500-ik résznél tartanak). A DLL rendes emberi fordítás. Ha beérted, érdemes átnyargalni a WNMTL-re, de az gépi fordítás (Deepl assz'em, ami azért egy-két fokkal jobb, mint a Google Translator).
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
@#49341 *kategorizált
300 olyan anime a vinyón, amit még nem láttam.
HDD csak 6 van, 13,1 TB összkapacitással, az meg azért nem olyan brutális (8 TB a főgépben, 3,1 TB a LAN-os Ivy-s vasban, meg két 1 TB-os a polcon, az egyik külsőként használva). Mondjuk talán a notikon is van még ez-az, amit át kéne menteni, jó is, hogy eszembe jutott.
Amúgy azon agyalok, hogy kéne egy jóárasított DAT-5 meghajtó, és akkor szépen tudnék duplában archiválni 1 TB-os kazettákra. -
oriic
HÁZIGAZDA
Nincs ott a related rész valamiért. Ez a teljes:
1. szezon:
Magia Record: Mahou Shoujo Madoka☆Magica Gaiden (TV)
2. szezon:
Magia Record: Mahou Shoujo Madoka☆Magica Gaiden (TV) 2nd Season - Kakusei Zenya
Final szezon (decemberben indul):
Magia Record: Mahou Shoujo Madoka☆Magica Gaiden (TV) Final Season - Asaki Yume no Akatsuki
-
bozont
veterán
Az pedig egy PS4 játék, Ghost of Tsushima
#47847 Farkassacred
Most hogy így írod, eszembe juttattad a Gunslinge Girls-t. Megvan mit nézek újra mostanában. ajánlom nagyon. -
bozont
veterán
Az első pedig: Hidan no Aria
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
mekker
őstag
A gyakori szavakat és a közhelyes szólásokat megértem, és ennyi. Szerintem passzív szókincs építésére nem rossz módszer felirattal sem, mert hát ezt szívesen csinálja az ember, és azért ragad közben valami
a zsebkendős már el lett lőve. Kétnyelvű felirattal érdekesebb lenne a dolog, latin betűvel, vagy kanával.Most tervezem elkezdeni a tanulást, de már előre érzem, hogy idő előtt elfogy a motiváció. De nincsenek is komoly céljaim, egyszerű agytorna. Illetve diákként van egy kis esély kijutni Koreába, Japánba, és nem is az, hogy feltétlen kell hozzá angolon kívül más, de fejben szívesebben áll neki az ember, ha már minimálisan ismeri a nyelvet, a kultúrkört.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ja. Tanultam is, de már elég régen nem foglalkoztam vele komolyabban, baromi sokat felejtettem. Azért még van, hogy percekig értem, miről van szó, anélkül, hogy feliratot olvasnék. Főleg, ha nem űrrepülésről szól a show.
Hiragana-katakana még megvan (nem egy nagy cucc), egy-két nagyon alap kanji, oszt ja.Még nem zártam ki a lehetőségét a korrekt megtanulásnak, de előbb más jellegű törekvéseknek kell bimbóznia, hogy nyugodtan foglalkozhassak vele.
Mindenesetre rengeteget ad egy show élvezeti értékéhez, ha legalább valamennyire ismered a nyelvet. Sokszor pl. a poénok az eredeti szóhasználat és / vagy hangsúly miatt borítanak az asztal alá, nem a fordítás következtében kötök ki ott. A sub amúgy igen sokmindent (pl. karakterek közti mélyebb / komplexebb viszonyok stb. stb.) nem is igazán tud visszaadni.
-
tatararpad
őstag
Ezt az animet nem ismerem, de így első olvasásra nekem a Dog Days és a Zero no Tsukaima ugrott be, vagy a Mahou Shoujo Madoka. Dog Days-t nem ismerem mert az első rész után eluntam de elvileg szeretik páran, másik kettő nem rossz. Ha van egy kis angolod akkor a myanimelist-en kikeresel valamit ami tetszett, és az anime adatlapján rámész a recommendations (ajánlások) menüre, ott kihozza azokat amiket valami alapján hasonlónak ítélt meg a nagyérdemű, így könnyebb keresni, pl. [link] Aldnoah Zero meg a
-on fent van angol felirattal, több egyéb közötthorriblesubs De szerintem jobban jársz egy AZ-val mint ezekkel, még a végén megszereted a műfajt, persze ez csak magánvélemény.
-
tatararpad
őstag
A bármi az elmúlt 15 évből elég tág megközelítés, mert ennyi erővel fellapozod a myanimelist-tet és ami átlag 8-as értékelés fölött van megnézed. Témát, műfajt, vagy hasonlót mondasz hogy mihez keresel, akkor valszeg többen tudnak ajánlani valamit. Dehogy mondjak is valamit nézd meg az Aldnoah Zero-t, 2 évados, az első elég pörgős, az OST-je is egész jó, sajnos mechás de viselhetően, nekem tetszett az első évad, a második kevésbé, a befejezés meg ilyen mesebeli l*fasz (erőszakik után szabadon).
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gitáros topic
- LEGO klub
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- EA Sports WRC '23
- VoLTE/VoWiFi
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Lenovo Ideapad Slim3 15AMN8
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 1 év garancia
- Részletfizetés. Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Eladó Full White PC, Montech, 850W Gold, Z590 Vision, 11600KF, 32Gb, 1Tb, RTX3070 Gaming X
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest